Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:19:36 GMT

رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان ۱۴۴۲ در شامگاه ۲۴ فروردین

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۲۳۱۰

رؤیت‌پذیری هلال ماه رمضان ۱۴۴۲ در شامگاه ۲۴ فروردین

به گفته عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران، مشاهده هلال ماه رمضان ۱۴۴۲ در شامگاه ۲۳ فروردین غیر ممکن است، ولی در شامگاه ۲۴ فروردین امکان رصد این جرم نجومی از همه پهنه‌های آسمانی ایران با چشم غیر مسلح امکان‌پذیر است.

علی ابراهیمی سراجی، عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران و مدرس دوره‌های نجوم در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: برای رؤیت پذیری هلال ماه نیاز به بررسی برخی از شرایط است؛ از این رو برای این منظور یکسری پارامترها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بررسی هلال ماه رمضان در بیست و نهمین روز از ماه قمری را از جمله این پارامترها نام برد و اظهار کرد: ماه دارای یکسری فاکتورها و مشخصه‌هایی است که در مقایسه با رصدهای گذشته، متوجه می‌شویم که آیا هلال ماه قابل رؤیت است یا خیر.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه نبود داده از رصدهای مشابه به ما کمک خواهد کرد تا با قطعیت اعلام کنیم که ماه به دلیل پارامترهای ضعیفی که دارد، رؤیت نمی‌شود، خاطر نشان کرد: وجود این شرایط به ما نشان می‌دهد که وضعیت رؤیت پذیری هلال ماه در شامگاه بیست و نهمین روز از ماه شعبان به چه صورتی خواهد بود.

عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران ادامه داد: اولین موردی که برای رؤیت پذیری هلال ماه رمضان مورد بررسی قرار می‌‎گیرد، لحظه مقارنه ماه و خورشید است. این لحظه یک لحظه استاندارد بین‌المللی است که بر اساس آن مرکز ماه، خورشید و زمین در زمانی که بر روی یک صفحه قرار می‌گیرند، روی می‌دهد و سپس ماه رسما وارد آسمان شامگاهی خواهد شد.

به گفته وی، در این زمان از آنجایی که ماه به خورشید بسیار نزدیک است، از این رو قابل رؤیت و مشاهد نیست و حتی اگر زمانی ماه از روی سطح خورشید عبور کند و دچار خورشیدگرفتگی شود، اگر به ماه نگاه کنیم تنها دیسک سیاهی از آن قابل مشاهده خواهد بود و هیچ بخشی از آن روشن نیست.

ابراهیمی، اضافه کرد: بعد از آنکه ماه فاصله و زاویه‌ مناسبی از خورشید بگیرد، قادر به مشاهده ماه خواهیم بود و با دیدن نخستین هلال ماه پس از غروب خورشید ماه قمری رسماً آغاز می‌شود.

وی افزود: تقویم قمری بر اساس شمارش اهله ما قدمتی بسیار طولانی پیش از ظهور اسلام دارد و حتی به نظر می‌رسد نخستین تقویم مورد استفاده بشر باشد.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس در شامگاه ۲۳ فروردین ماه جاری که مطابق با ۲۹ شعبان است، هلال ماه را اگر بخواهیم در مناطق مختلف ایران مشاهده کنیم، لازم است تا ابتدا شرایط رؤیت‌پذیری و برخی پارامترهای ماه را بررسی کنیم.

این محقق حوزه استهلال ماه، یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در شامگاه ۲۳ فروردین، به ویژه در مناطق شمالی ایران ماه ارتفاع زیادی ندارد و جدایی زاویه‌ای مطلوبی نیز از خورشید ندارد.

وی تاکید کرد: بر این اساس علی‌رغم آنکه از لحظه مقارنه ماه و خورشید در روز ۲۳ فروردین ۱۲ تا ۱۳ ساعت گذشته است، امکان رؤیت هلال ماه در این روز به دلیل ارتفاع و جدایی زاویه کم ماه، در هیچ یک از نقاط ایران وجود ندارد.

وی ارتفاع ماه از افق در جنوب ایران را ۳.۵ درجه ذکر کرد و گفت: آن چیزی که باعث می‌شود که هلال ماه در ایران در شامگاه ۲۳ فروردین ماه جاری قابل رؤیت نباشد، این است که علی‌رغم آنکه ماه از افق ارتفاع کمی دارد، ولی ماه به خوبی از خورشید زاویه نمی‌گیرد و این مقدار در غرب ایران حدود ۶.۵ درجه است و این امر موجب شده که امکان دیده شدن هلال ماه در ایران ایجاد نشود.

ابراهیمی ادامه داد: علت اصلی دیده نشدن هلال ماه در ایران این است که زمانی که ماه از کنار خورشید عبور می‌کند، ۲ فاکتور منفی در هلال ماه رمضان امسال بوجود آمده است؛ یکی اینکه در ۲۳ فروردین و زمان مقارنه ماه و خورشید بخش‌های پایینی خورشید عبور می‌کند که در اصطلاح نجومی عرض ماه در این شرایط، جنوبی است که یک فاکتور منفی به شمار می‌رود.

عضو گروه رؤیت هلال ستاد استهلال استان تهران، دومین فاکتور منفی را قرار داشتن ماه نزدیک به اوج مداری خود عنوان کرد و یادآور شد: به این معنا که فاصله ماه تا زمین در بیشترین حالت خود است که در چنین وضعیتی ماه در مدار خود بسیار کند حرکت می‌کند و به همین دلیل در طول ۱۲ ساعت فاصله مناسبی از خورشید نمی‌گیرد و بنابراین در شامگاه ۲۳ فروردین در تمام پهنه ایران این هلال قابل رؤیت نخواهد بود و ما قادر به مشاهده هلال ماه در این شب نیستیم.

این مدرس دوره‌های نجوم، اظهار کرد: بر این اساس به نظر می‌رسد اولین نقاطی که بر روی کره زمین می‌توانند هلال ماه رمضان را با چشم مسلح مشاهده کنند، مناطقی در بخش‌هایی از غرب آفریقا و قاره آمریکا است.

وی با تاکید بر اینکه تنها در بخش‌های کوچکی از آمریکای مرکزی و جنوبی می‌توانند هلال ماه را با چشم غیر مسلح مشاهده کنند، اضافه کرد: به غیر از این مناطق در هیچ نقطه از کره زمین امکان مشاهده هلال ماه نیست، در حالی که ماه در آسمان وجود دارد؛ ولی به دلیل نور شدید خورشید و فاکتورهای نامناسب، امکان مشاهده این جرم نجومی وجود ندارد.

ابراهیمی، ادامه داد: ولی در شامگاه سه‌شنبه ۲۴فروردین، مصادف با ۳۰ شعبان هلال ماه به راحتی در همه پهنه آسمان ایران قابل مشاهده است.

هلال رمضان ۱۴۴۱ از پشت تلسکوپ: عکس از علی ابراهیمی سراجی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رمضان 1442 ماه رمضان ماه مبارک رمضان رویت هلال ماه رؤیت پذیری هلال ماه هلال ماه رمضان هلال ماه قابل رؤیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد

به گزارش خبرآنلاین با بررسی کارنامه تولید خودروسازان بزرگ کشور در نخستین ماه امسال مشخص می‌شود که ایران‌خودرو و سایپا در افتتاحیه تولید ۱۴۰۳ چه کرده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو در مجموع حدود ۴۲‌هزار و ۴۰۰دستگاه انواع خودروی سواری را در فروردین امسال تولید کرده‌اند. این در حالی است که در ماه مشابه پارسال مجموع تولید محصولات سواری آنها حدود ۵۵‌هزار دستگاه بود. بنابراین غول‌های جاده ‌مخصوص در ماه نخست امسال و نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل، ۲۴‌درصد افت تولید را تجربه کرده‌اند.

در این بین، بیشترین تیراژ نصیب ایران‌خودرویی‌ها شده که توانسته‌اند ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاه محصول را در فروردین تولید کنند. با این حال این میزان تولید سبب شده تا آبی‌های جاده‌مخصوص افت ۱۹درصدی تولید را در بخش سواری نسبت به فروردین ۱۴۰۲ تجربه کنند. سایپایی‌ها نیز به کمک زیرمجموعه خود پارس‌خودرو، تولید بالغ بر ۱۹‌هزار دستگاهی را در ماه ابتدایی امسال ثبت کرده‌اند که نسبت به فروردین پارسال افت ۲۹درصدی را نشان‌ می‌دهد.

در حالت تفکیکی، سایپا تولید ۱۴‌هزار و ۲۰۴دستگاهی در فروردین امسال داشته و این در حالی است که میزان تولید این شرکت در ماه مشابه پارسال ۱۹‌هزار و ۲۱دستگاه بود. بنابراین دومین خودروساز بزرگ ایران بدون احتساب آمار پارس‌خودرو، افت تولید بالغ بر ۵‌هزار دستگاهی داشته است. پارس‌خودرو نیز که ۴هزار و ۸۷۳دستگاه تولید داشته، در مقایسه با فروردین پارسال افت تولید ۲‌هزار و ۷۹۰دستگاهی داشته است.

افت تولید ۲۴درصدی خودروسازان در فروردین در حالی است که طبق اعلام وزیر صمت، تولید خودرو در سال‌جاری باید ۱۵‌درصد افزایش یابد. با توجه به تولید بالغ بر یک‌میلیون و ۳۰۰‌هزار دستگاه خودرو در سال گذشته، رشد ۱۵درصدی به معنای افزایش تیراژ خودرو تا یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار دستگاه است. خودروسازان بزرگ کشور سال گذشته نتوانستند برنامه تولید مدنظر وزارت صنعت، معدن و تجارت را عملی کنند، به نحوی که تنها ۶۵‌درصد از این برنامه محقق شد. برنامه تولید پارسال حداقل یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار دستگاه بود، بنابراین مشخص می‌شود که برنامه مدنظر صمت برای امسال افت حدودا ۲۰۰‌هزار دستگاهی خواهد داشت. اما در کنار وعده رشد ۱۵درصدی تولید، وزیر صمت هفته گذشته با حضور در ایران‌خودرو دیزل عنوان کرد که یک جهش اساسی در کمیت و کیفیت تولید اتقاق خواهد افتاد. به‌طور حتم این وعده وزیر بدون اصلاح قیمت خودرو همچون سال‌های گذشته تنها در حد وعده باقی خواهد ماند. 21302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903289

دیگر خبرها

  • جنایت زندان دوله‌تو + تصاویر | خود مشاهده کردم که آنان را جلوی کاروان‌های عروسی سر می‌بریدند...
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • وحشت روزنامه دولت از برملاشدن ناتوانی‌های اقتصادی دولت سیزدهم
  • قول وزیر صمت، اجرا نشد/ تولید خودرو در فروردین امسال نسبت به فروردین پارسال کم شد
  • مشاهده تشی عظیم‌الجثه در خیابان‌های شیراز (فیلم)
  • تشییع پیکر شهید مرزبان در قروه
  • تشییع پیکر شهید "جلال اعتماد" در قروه
  • پایداری هوای گلستان تا فردا/ ورود سامانه بارشی از شامگاه دوشنبه
  • ملت ایران با تبعیت پذیری از رهبری راه شهدا را ادامه می‌دهند
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین