Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان ها ـ برخلاف روزهای آغازین شیوع ویروس کرونا، تعداد بستری‌شدگان گروه‌های سنی پایین با یک شیب ملایم در حال افزایش است و متخصصان بر لزوم حفاظت از کودکان و نوجوانان در مقابله با کرونا هشدار می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم، شیوع ویروس کرونا اکنون از یک سال عبور کرده و برای برخی به یک پدیده عادی تبدیل‌شده و این عادی انگاری بسیار خطرناک است و این موضوع به چالش اصلی مقابله با این بیماری به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها و با خیز چهارم کرونا در سطح کشور که سهل‌انگاری مردم یکی از دلایل جهش آن اعلام‌شده است، بیش از هر زمان دیگری همراهی بیشتر مردم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی نیاز است.

متأسفانه طبق آمار روز گذشته حدود 380 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های قم بستری هستند که حال قریب به 54 تن از آنان وخیم گزارش‌شده است.

تاکنون تصور این بود که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند و اگر مبتلا شوند علائم چندان حادی در آن‌ها دیده نمی‌شود. اما برخلاف باور عموم از اسفندماه سال 99 اعلام شد که ویروس جهش‌یافته کودکان را نیز درگیر می‌کند و حالا با شروع موج چهارم کرونا خبرهایی از ابتلای کودکان به‌طور قطعی به گوش می‌رسد که وضعیت را نگران‌کننده می‌کند.

نحوه مبارزه سیستم دفاعی کودکان در برابر این بیماری چندان مشخص نیست و از طرفی قرنطینه کردن آنان برای مدت طولانی اقدام دشواری خواهد بود که این موضوع و روند درمانی کودکان امروز به یکی از مشکلات در زمینه درمان آنان تبدیل‌شده است.

 کودکان یکی از بزرگ‌ترین ناقلان ویروس کرونا

در خوش‌بینانه‌ترین حالت، کودکان مبتلا به کووید 19 با علائم حتی خفیف می‌توانند بزرگ‌ترین ناقلان در سطح خانواده باشند که از آن‌ها به‌عنوان ناقلان خاموش کرونا نام برده می‌شود.

خوشبختانه این را هم باید اضافه کرد که مرگ‌ومیر در این سنین بسیار کم است، ولی در کل روند ابتلا و سن ابتلای کودکان و جوانان روند افزایشی به خود گرفته و این ادعا بر اساس آمار و اطلاعات است.

تحقیقات دانشمندان انگلیسی نشان می‌دهد از میان کودکان مبتلا به کرونا که علائم بیماری داشتند، 55 درصد از بی‌حالی و ضعف رنج می‌برند. همچنین 53 درصد این کودکان از سردرد شکایت داشته و بیش از 50 درصد آن‌ها نیز علائم تب را نشان می‌دهند.

مرگ کودک 12 ساله به عنوان کوچک‌ترین فوتی کرونا در جنوب فارس؛ 375 مبتلا در 72 ساعت گذشته شناسایی شدندکرونا در کمین است؛ تعداد مراجعات کودکان زیر 12 سال افزایش یافته است90 درصد کودکان کرونایی در جمع‌های فامیلی مبتلا شده‌اند

رضا نادری فوق تخصص اطفال در اواخر سال 99 در گفت‌وگویی اعلام کرد: علائم ابتلا به کرونا در کودکان در مقایسه با بزرگسالان متفاوت است و در شرایط وخیم ابتلا به این بیماری سبب کاهش سطح هوشیاری آن‌ها می‌شود.

حالا خبرهایی از افزایش ابتلای کودکان در نقاط مختلف کشور و استان قم به گوش می‌رسد که بر اساس این آمار خانواده‌ها باید مراقبت بیشتری از آن‌ها داشته باشند و نسبت به بروز نشانه‌های بیماری اگرچه به‌صورت خفیف کودکان بی‌اعتنا نباشند.

 بستری 25 کودک مبتلا به کرونا در قم 

رئیس بیمارستان حضرت فاطمه معصومه(س) که مخصوص بیماران کودک در قم است از بستری شدن 25 کودک با علائم کرونا در بیمارستان کودکان قم خبر داد و گفت: طی دو روز گذشته شاهد افزایش میزان بستری کودکان بیمار با علائم کرونا در بیمارستان هستیم به‌گونه‌ای که در حال حاضر 25 نفر از کودکان بستری شدند.

تفرجی با بیان اینکه تست بخشی از این کودکان مثبت شده و نباید تصور کنیم که کودکان مبتلا به کرونا نمی‌شوند افزود: از همه همشهریان و پدران و مادران درخواست می‌کنیم که مراقب کودکان بوده و اجازه ندهند بدون ماسک از منزل خارج شوند و تا جایی که می‌شود به‌ویژه در وضعیت کرونایی قرمز شهر، از منازل خارج نشوند.

حال این نگرانی با توجه به جنب‌وجوش کودکان در بین خانواده‌ها بیش از گذشته شده است، با این تفاوت که کودکان مانند بزرگ‌ترها زیاد نمی‌توان وضعیت شیوع و بیماری را برای آنان تشریح کرد و انتظار داشت مراعات شرایط را کنند.

انتهای پیام/460/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مبتلا به کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است

آفتاب‌‌نیوز :

امیرحسین حسینی فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه شبکه سلامت سیما در خصوص سندروم روده تحریک پذیر در کودکان به گفتگو پرداخت.

حسینی گفت: سندروم روده تحریک پذیر در دسته بیماری‌های عملکردی قرار دارد، بیماری‌های عملکردی یک بیماری خاص و خطرناک نیستند و علت مشخص و خاصی برای آن‌ها تعریف نشده است، به همین دلیل به این نوع بیماری‌ها که احتمال و دلایل متعددی برای بروز آن‌ها مطرح می‌شود، «نشانگان یا سندروم» می‌گوییم.

کارشناس برنامه در مورد سندروم روده تحریک پذیر (IBS) گفت: از علامت‌های اصلی این سندروم، درد شکمی همراه با اسهال و یبوست است که باید حداقل به مدت ۴ روز در ماه، در فرد وجود داشته باشد. این درد‌ها معمولاً با تغییر قوام و تعداد دفعات مدفوع همراه است البته این در صورتی است که بیماری‌های دیگری در کنار این بیماری وجود نداشته باشد.

وی افزود: اگر در کنار علائم سندروم روده تحریک پذیر، علائم خطر دیگری مانند اینکه رشد کودک خوب نباشد، دفع مدفوع همراه با خون یا بلغم باشد و یا کودک استفراغ‌های مکرر حاوی صفرا داشته باشد، کودک را باید سریعاً به پزشک رساند، زیرا این علائم در سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد و تشخیص بیماری دیگری خواهد بود.

این فوق تخصص گوارش کودکان یادآوری کرد: زمینه ابتلاء افراد خانواده، به هم ریختگی میکروب‌های روده و افرادی که نسبت به درد حساسیت زیادی دارند، از جمله عوامل تاثیر گذار در بروز این بیماری هستند.

حسینی گفت: سن شیوع این بیماری ۶ تا ۱۸ سال است، اما گاهی این علائم در نوزادان دقایقی قبل از دفع مدفوع به شکل دل پیچه و درد دیده می‌شود که در واقع نوعی سیر تکاملی در نوزاد محسوب می‌شود. در بعضی از نوزادان نیز حالت کولیک داریم که در طیف درد‌های عملکردی قرار می‌گیرد و بیماری خاصی نیست نکته قابل اهمیت این است که این تشخیص‌ها حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اولین قدم در تشخیص این بیماری چیست، گفت: قبل از تشخیص قطعی، اولین قدم بررسی بیماری سلیاک (حساسیت به گندم)، دفع خون مخفی در مدفوع و انجام آزمایشات اولیه خون است. قابل ذکر است که در تشخیص این بیماری به انجام سونوگرافی هیچ نیازی نیست.

حسینی افزود: در برهه‌های زمانی که استرس وجود دارد، مانند قبل از شروع قاعدگی، بعد از ابتلا به یک سری از عفونت‌های حاد گوارشی میکروبی و یا ویروسی، فرد ممکن است به علائم سندروم روده تحریک پذیر دچار شود، که به آن سندروم روده تحریک پذیر بعد از ابتلا به بیماری گفته میشود.

وی تأکید کرد: رژیم‌های غذایی صنعتی و فرآوری شده، مانند آب میوه‌های صنعتی، غذا‌های فست فود، کنسرو‌ها و...، موادی را در روده تولید میکنند که به گاز بیشتر در روده منجر میشود و درد شکمی را بیشتر میکند، بنابراین حذف مواد غذایی صنعتی نقش مهمی در کاهش علایم دارد. 

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا سندروم روده تحریک پذیر تنها درمان دارویی دارد؟ گفت: کنترل این بیماری راحت نیست، بعد از عوامل تغذیه ای، استرس و علائم مربوط به روان، نقش مهمی در شعله ور شدن این سندروم دارد علاوه براین جلسات روانشناسی (CBT) در کاهش علائم و کاهش میزان مصرف داروها، نقش مهمی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی صحبت از بیماری‌های عملکردی به میان می‌آید، نقش اصلی اطمینان بخشی پزشک به خانواده است، کم کردن استرس و صحبت‌های پزشک، نقش بسیار مهمی در درمان دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • حس خوب حمایت
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد