Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: پس از مدتی که شیوع کرونا در استان سمنان کاهش یافته و تعداد مراجعان به مراکز درمانی به ۲۰ نفر نیز رسیده بود دوباره شرایط همزمان با اتمام تعطیلات نوروزی تغییر کرد تا پنج شهرستان استان در رنگ بندی کرونایی در وضعیت قرمز قرار گیرند.

شاهرود، میامی، سمنان، دامغان و گرمسار از روز سه شنبه هجدهم فروردین ماه ۱۴۰۰ در وضعیت قرمز قرار گرفتند و آرادان و سرخه و مهدی شهر در وضعیت زرد و نارنجی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌تر از تمام این رنگ بندی این است که تعداد بیماران کرونایی استان در ۲۴ ساعت به بیش از ۲۶۰ نفر افزایش یافته است.

مدیریت سفرهای نوروزی انجام نشد

در این بین اما دولت سعی دارد تا همه چیز را به مردم و دید و بازدیدها و حتی سفرهای نوروزی مرتبط کند در حالی که فقدان عملکرد و مدیریت درست سفرهای نوروزی، ابتدا به دولت مردان و تصمیم سازان کشور و سطح محلی و استانی باز می‌گردد.

در همان ابتدای طرح نوروزی که استانداری سمنان تلویحاً اعلام کرد که این استان آمادگی پذیرش مسافران را ندارد اما در مقابل میراث فرهنگی از آمادگی زیرساخت‌های گردشگری استان سمنان خبر می‌داد مشخص بود که چه اتفاقاتی قرار است در استان رخ دهد.

احسان منصور کیایی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، از افزایش ۱۱۶ درصدی ترددها در سطح استان در کریدور تهران- مشهد طی بازه زمانی بیست و پنجم اسفند ماه ۹۹ لغایت پانزدهم فروردین ماه ۱۴۰۰ خر داد.

وی با بیان اینکه هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تردد در جاده‌های استان شمارش شده است، بیان کرد: دستگاه‌های تردد شمار نشان می‌دهند که به صورت میانگین ساعتی ۵۰ تا ۶۰۰ خودرو در مسیرهای اصلی استان سمنان طی ایام نوروز، تردد کرده‌اند.

کانون‌های شیوع کرونا شناسایی شوند

از سوی دیگر تحقیقات خبرنگار مهر، نشان می‌دهد که تمام بلیط‌های صادر شده برای قطار و اتوبوس‌ها در سطح استان حتی قبل از آغاز تعطیلات نوروزی به فروش رفتند هر چند هنوز آمار دقیقی از سوی راه آهن شمال شرق (۱) اعلام نشده است. این امر نشان می‌دهد که دولت برنامه‌ای محدود کردن سفرهای نوروزی نداشت حتی ممنوعیت چادر زدن مسافران هم در دو الی سه روز اول پابرجا بود و با هجوم مسافران دیگر کنترلی بر روی این موضوع هم نشد.

در کنار این موضوعات اما امروز باید کانون‌های شیوع بیشتر کرونا را شناخت و آنها را یا با زیرساخت‌ها و امکانات بهداشتی و ضدعفونی تقویت کرد و یا به تعطیلی آنها به صورت موقت رأی داد تا شاهد کاهش دوباره ویروس کرونا در استان سمنان اما آیا این کار امکان پذیر است؟

تمهیدات برای ادارات

ادارات و دستگاه‌های اجرایی یکی از مکان‌های شیوع کرونا هستند که به گفته معاون توسعه منابع انسانی استاندار سمنان از این هفته بر طبق دستورالعمل جدید ارائه خدمات خواهند کرد. فاطمه منصوری در این باره می‌گوید: با توجه به قرمز شدن شهرستان‌های سمنان، شاهرود و دامغان و گرمسار با وضعیت قرمز، کارکنان دستگاه‌های اجرایی تا ۵۰ درصد برای ارائه خدمات ضروری و اساسی در محل کار با تشخیص بالاترین مقام مسئول دستگاه، حضور خواهند داشت.

منصوری همچنین گفت: یک سوم کارکنان دستگاه‌های ضروری و خدمات رسان مستقر در شهرستان‌های با وضعیت نارنجی در وضعیت دورکاری هستند و در سایر دستگاه‌های با ضرورت کمتر این شهرستان‌ها نیز ۵۰ درصد از کارکنان در وضعیت دورکاری فعالیت دارند.

منصوری بیان کرد: در آرادان به عنوان تنها شهرستان زرد استان نیز یک سوم از کارکنان دستگاه‌های اجرایی با ضرورت کمتر در وضعیت دورکاری و تمامی کارکنان دستگاه‌های ضروری و خدمات رسان این شهرستان نیز به صورت حضوری خدمت رسانی می‌کنند.

عدم ارائه خدمات به بیماران کرونایی

در زمینه بلیط قطار و اتوبوس و همچنین دستگاه‌های غیردولتی و دفاتر خدماتی که این روزها یکی دیگر از کانون‌های شیوع بیماری کرونا هستند نیز تصمیماتی در استان گرفته شده است. مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان درباره این تصمیمات می‌گوید: ارائه خدمات به بیماران کرونایی در مراکز عمومی ممنوع شده است.

ایرج کارخایی ابراز کرد: در مرحله دوم طرح کنترل هوشمند مبتلایان به کرونا از ورود و ارائه خدمات به افراد مبتلا به کرونا در کلیه دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان، شهرداری‌ها، شعبات مرکزی و پرتراکم بانک‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، شرکت‌های مسافربری، پایانه‌های مسافربری، راه‌آهن، دفاتر فروش بلیط و دفاتر پیشخوان و خدمات الکترونیک خودداری خواهد شد.

وی افزود: در این طرح ارائه خدمات به مبتلایان به بیماری کرونا که باید دوران قرنطینه را سپری کنند در مراکز مشمول طرح ممنوع است و همه مراجعان ملزم به ارائه کارت یا شماره ملی هستند لذا در صورت مثبت بودن افراد به کرونا که در اپلیکیشن ماسک مشخص خواهد شد از ورود جلوگیری خواهد شد.

تیم‌های ارزیاب فعال شدند

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان گفت: برای اجرای دقیق مرحله دوم طرح، تیم‌های ارزیاب خصوصاً توسط فرمانداری‌ها از مجموعه دستگاه‌های متولی و از مراکز و دستگاه‌های مشمول طرح به صورت مستمر بازدید و بازرسی خواهند کرد.

کارخایی تاکید داشت: یکی از راه‌های پیشگیری و مبارزه با ویروس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی خصوصاً گذراندن دوران قرنطینه افراد بیمار در مراکز درمانی یا منازل است که حضور و تردد افراد مبتلا در جامعه می‌تواند خطرآفرین و موجب گسترش شیوع کرونا در سطح جامعه باشد که هدف از اجرای این طرح جلوگیری از حضور و تردد افراد مبتلا در جامعه است.

در خصوص ادارات و مراکز دولتی و غیر دولتی کار کمی راحت تر است اما در زمینه کانون‌های شیوع که مردم با آن دخیل هستند مانند تاکسی‌ها، پاساژها و… چه باید کرد؟ به نظر می‌رسد شرایط کنونی نشان دهنده خستگی مردم بعد از ۱۳ ماه درگیری شدید با کرونا و همچنین کاهش اقناع عمومی در زمینه مسائل مرتبط با کرونا است.

فرصت سوزی دولتی‌ها

کارشناس بهداشت محیط در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از یک سو تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها و همچنین مراکز خرید، بازارچه‌ها و… منبع شیوع ویروس کرونا هستند زیرا در آنها تجمع صورت گرفته و می‌توانند افراد زیادی را مبتلا کنند، گفت: از سوی دیگر اما تعطیلی دوباره مراکز خرید، اصناف، ممنوعیت تردد تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها و… متأسفانه شرایط را برای ارتزاق گروه بزرگی از مردم دشوار می‌سازد و این امر با اصل اقناع عمومی برای همراهی با محدودیت‌های کرونایی منافات دارد.

مینو رنجبر با بیان اینکه دولت به راحتی ۱۴ ماه فرصت را رأی همه کارهای مفید فایده در زمینه کرونا از دست داد در این مدت می‌شد در تاکسی‌ها جداکننده‌های میله‌ای یا پلاستیکی نصب کرد، کارت‌خوان های الکترونیکی که نیاز به لمس نیست و در مشهد و تهران وجود دارند می‌بایست در روی تاکسی‌ها فعال می‌شد و اپلیکیشن‌های پرداخت بدون دست باید راه می‌افتاد از سوی دیگر فرم شهری ما می‌بایست مبتنی بر شرایط امروز تغییر می‌کرد و حتی می‌شد در برابر مراکز تجمع مردم میله‌های نصب کرد تا به اجبار فاصله مردم را افزایش دهد اما در این مدت فقط به فکر انداختن تقصیر بر گردن مردم بودیم.

وی با بیان اینکه دولت همان قدر مقصر است که مردم با رفتن به سفر و دورهمی ها به شیوع کرونا کمک کردند، ابراز کرد: دولت به خوبی می‌داند که برای همراهی مردم و کسبه و اصناف با محدودیت‌های کرونایی و رعایت مسائل بهداشتی نیاز به اقناع است وقتی مردم قانع شوند که باید کاری صورت گیرد به بهترین نحو در آن مشارکت می‌کنند اما وقتی این امر صورت نمی‌گیرد چه انتظاری از مردم باید داشت؟

پاساژها تعطیل شود

این کارشناس بهداشتی محیط با بیان اینکه هیچ مرکز خرید و بازاری در استان سمنان وجود ندارد که از بابت کرونا ایمن باشد، تاکید کرد: باید به صورت مقطعی هم که شده اتوبوس‌ها شهرداری، تاکسی‌ها و پاساژها و تمام بازارها و بازارچه‌ها را تعطیل اعلام کرد زیرا تنها راه باقی مانده این است که سهل انگاری مردم و بی برنامگی دولت کمتر خود را بروز دهد.

رنجبر با بیان اینکه شرایط را باید به گونه‌ای مدیریت کرد که دوباره اقناع عمومی از طریق فرهنگ سازی، اعمال محدودیت‌های متناسب با هر شهرستان و هر فرهنگ و همچنین همراهی مردم در پویش‌ها و برنامه‌هایی که جنبه اطلاع رسانی داشته و در فضای مجازی ارائه می‌شوند، صورت گیرد، بیان کرد: بهترین نوع همراهی مردم و مشارکت برای کاهش ویروس کرونا، مشارکتی است که همدلانه و از روی اقناع عمومی باشد.

وی افزود: در صورتی که اراده برای تعطیلی مراکز خرید و تاکسی‌ها و… وجود ندارد و یا به مقوله اقتصادی آن فکر می‌شود، بهتر است با تمهیداتی امکان شیوع کرونا را در آن مکان‌ها کاهش داد مثلاً نصب فن‌های بزرگ که حتی می‌توان آن را به مدت دو هفته از یک کارخانه استقراض کرد تا چندان خرجی هم بر ندارد و همچنین استقرار مواد ضدعفونی کننده و ماسک و دستکش در کنار تبلیغات محیطی و فرهنگ سازی مفید است.

دولت از خودش شروع کند

یک کارشناس دیگر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه باید بپذیریم که دولت در مدیریت شرایط ناکام بود، بیان کرد: روزهای گذشته سورنا ستاری معاون رئیس جمهور به استان سمنان سفر کرد و همانطور که خبرگزاری مهر استان سمنان هم اعتراض به شیوع کرونا را پوشش داد، جمع وسیعی از مردم و همراهان در یک مکان متراکم تجمع کردند و از مسئولان مرتبط و غیر مرتبط تا کسانی که نامزد انتخابات شورای شهر بودند و می‌خواستند در قاب تصاویر حضور داشته باشند، در مکان گرد هم آمدند. حال اگر مردم بپرسند که وقتی دولتی‌ها خودشان رعایت نمی‌کنند چرا ما باید رعایت کنیم چه باید گفت؟

غلامعلی محمدی با بیان اینکه مردم مشاهده می‌کنند که ادارات مملو از جمعیت هستند از سوی دیگر برای سفر یک مقام کشوری ۷۰ نفر گرد هم می‌آیند اما مسئولان می‌گویند که به دیدار مادر و پدرتان همزمان با عید نوروز نروید! این امر حتی اگر غیرمنطقی هم برسد بازهم فکری است که در ذهن مردم خطور کرده و لذا نمی‌توان از آن به راحتی گذشت.

باید پذیرفت که مردم از طولانی شدن پروسه کرونا خسته شده‌اند و عده‌ای نیز از معتقد هستند که واکسن باید هرچه زودتر به دست مردم برسد تا ویروس کرونا بیش از این قربانی نگیرد. در ۱۳ ماه گذشته بیش از ۹۴۰ نفر در استان سمنان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده و روز به روز بر این آمار افزوده می‌شود.

باید چه کرد؟

اقدامات خوبی در سطح استان برای مدیریت شرایط قرمز کرونایی وضع شده که از جمله آن می‌توان به عدم فروش بلیط حول و نقل عمومی به کسانی که کرونا دارند، استعلام در ورودی ادارات بر حسب کارت ملی، محدودیت ادارات و تردد و… اشاره کرد اما باید پذیرفت که شرایط با عدم مدیریت درست دولتی‌ها به خصوص در سفرهای نوروزی که شاهکار دولت بود، روز به روز بدتر شد.

آنطور که صاحب نظر و یکی از فعالان ستاد مردمی مقابله با کرونای استان سمنان می‌گوید: راه حل این است که دوباره قرارگاه‌های مردمی کرونا، نسبت به ضدعفونی معابر با همراهی شهرداری‌ها اقدام کنند زیرا کمترین کاری که این اقدامات دارد این است که مردم ویروس کرونا را جدی می‌گیرند زیرا تجربه سال گذشته هنوز از یاد ما نرفته که همین عوامل سبب بروز یک نوع دغدغه در مردم شد تا بیشتر مراقب سلامتی خود باشند اما امسال با اینکه شرایط نسبت به بهار ۹۹ بدتر هم شده اما در کمال تعجب از این موضوعات خبری نیست.

محسن واحدیان بیان کرد: یکی دیگر از اقدامات این است که برای مدت کوتاه پاساژها و مراکز تجمع و خرید مردم را محدود و یا تعطیل کرد اما در مقابل دولت برای اجاره مغازه‌های کسبه، ارتزاق آنها و کاسبی شأن حمایت‌هایی را در نظر بگیرد وگرنه در شرایط کنونی روز به روز وضعیت در سطح استان نابسامان‌تر می‌شود.

در نهایت باید دید اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی در سطح استان سمنان از روز شنبه شامل محدودیت در کار ادارات، تردد خودروها و… آیا می‌تواند در کاهش شیوع بیماری کرونا در سطح استان سمنان کارساز باشد یا خیر؛ قدر مسلم اما آن است که امروز پاساژها و مراکز خرید، ادارات و دستگاه‌های خدمت رسانی دولتی و غیر دولتی، باشگاه‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌ها که گروهی از کارگران در آن کار می‌کنند، تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها و… مراکز عمده شیوع کرونا هستند که هنوز دولت هیچ اقدام زیرساختی و مؤثری درباره انها طی یکسال گذشته نکرده است.

کد خبر 5183825

منبع: مهر

کلیدواژه: سفرهای نوروزی پدافند غیر عامل استانداری سمنان ویروس کرونا استانداری سمنان فاطمه منصوری راهداری سمنان ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا گرگان انتخابات 1400 ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های کرونایی اردبیل ماه مبارك رمضان اراک هفته هنر انقلاب اسلامی کارکنان دستگاه دستگاه های اجرایی ارائه خدمات استان سمنان کانون های شیوع سفرهای نوروزی سطح استان کرونا هستند ویروس کرونا اقناع عمومی خبرنگار مهر سوی دیگر اتوبوس ها مراکز خرید شیوع کرونا تاکسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است

فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) در مراسم تودیع و معارفه جانشین جدید فرماندهی این سپاه گفت: سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است تا بتواند اقدامات گسترده خود در زمینه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را به پیش ببرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز،  مراسم تودیع و معارفه جانشین جدید فرماندهی سپاه  حضرت ولی عصر(عج) استان خوزستان با حضور مسئولان و سران عشایر و اقوام بزرگ خوزستان  برگزار شد.

سردار پاسدار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج)  ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات و فعالیت‌های سردار باقری جانشین سابق سپاه گفت: سردار فلاحی جانشین جدید فرماندهی سپاه خوزستان اقدامات مهم و ارزنده‌ای برای خوزستان انجام داده است.

وی با بیان اینکه سردار فلاحی برای جانشینی سمت فرماندهی سپاه حضرت ولیعصر (عج) ارزشمند است، افزود: سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است تا بتواند اقدامات گسترده خود در زمینه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را به پیش ببرد و برای نظام اسلامی موثر واقع شود.

سرتیپ شاهوارپور یادآور شد: همچنین طی همین آیین سرهنگ مکوندی به عنوان دژبان کل تعیین شد تا نظم را در سراسر مکان‌های نظامی سپاه در خوزستان برقرار کند.

 سردار سرتیپ دوم پاسدار مسعود فلاحی ، جانشین فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان نیز گفت: امیدوارم بتوانم سرباز خوبی در جایگاه جدید خود در سپاه باشم.

 وی افزود: جایگاه فرماندهی و جانشینی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با جایگاه‌های دیگر سازمان‌های نظامی کشور و دنیا تفاوت خاص خود را دارد.

سردار فلاحی گفت: این جایگاه در سپاه بازگشتی ندارد و هر کسی وارد آن شود، در جلوی نیروها قرار می‌گیرد و دیگران را هم مانند واقعه عاشورا به حضور در میدان دعوت می‌کند.

وی در ادامه افزود: سپاه حضرت ولیعصر (عج) چه در حوزه اجتماعی و فرهنگی و محرومیت‌زدایی نامی همیشه درخشان دارد لذا انتظار می‌رود بتوانیم سرباز خوبی باشیم.

جانشین سابق فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان نیز گفت: خداوند را شاکر هستم که در سنگر دیگری در خدمت مردم غیور و شهیدپرور استان لرستان هستیم.

سردار نعمت الله باقری با بیان اینکه 28سال سرباز مردم خوزستان بوده‌ام، افزود: خدا را شاکر هستم که این توفیق را به من داد تا در این استان به عنوان خادم و سرباز این مردم  خدمت‌رسانی کنم.

 سردار باقری با اشاره به اینکه خدمت کردن به مردم در خوزستان جزو اولویت های اول و مهم  من بود، گفت: امروز هم در استان لرستان برای خدمت‌رسانی به مردم این استان آماده هستیم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری یادآور شد: امروز بهترین جهاد خدمت کردن به مردم است.

به گزارش تسنیم، با حکم حسین سلامی؛ فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار نعمت الله باقری به عنوان فرمانده سپاه 57 حضرت ابوالفضل (ع) لرستان منصوب شد.

سردار باقری پیش از این به عنوان جانشین سپاه استان خوزستان انجام وظیفه می‌کرد.

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • وضعیت نابسامان نیروی کار در خراسان رضوی
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • سپاه حضرت ولیعصر به وجود افراد فعال و جهادی نیازمند است
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • اجرای برنامه‌های دهه کرامت بویین میاندشت با مشارکت مردم