Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@11:18:38 GMT

۵ پروژه ملی احیای باغ‌ها در کشور کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۳۷۱۵

۵ پروژه ملی احیای باغ‌ها در کشور کدامند؟

معاونت علمی و فناوری تلاش می‌کند تولید نهال کشت بافت را گسترش دهد تا با این کار، مقاومت و کیفیت محصولات افزایش یابد.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طبق آمار ارائه شده توسط معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود ۵۰ میلیون اصله انواع نهال مثمر در کشور مصرف می‌شود که از این تعداد، حدود ۴ میلیون اصله نهال با استفاده از تکنیک کشت بافت تولید می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همین آمار‌ها نیز گواهی می‌دهند که بخش عمده‌ای از باغات کشور از لحاظ آرایش احداث، نوع ارقام باغی و مدیریت باغ بـه صورت کاملا سنتی و غیر علمی کشت می‌شوند. اما ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می‌کند تا با کمک روش کشت بافتی، تولید نهال و احیای باغات کشور را بهینه‌سازی کند. در همین راستا نیز ۵ پروژه ملی طراحی کرده است که در ادامه این گزارش، با این طرح‌ها آشنا می‌شویم.


۱. تولید نهال میوه‌های دانه‌دار
تولید نهال میوه‌های دانه‌دار مانند سیب، گلابی و به یکی از برنامه‌های ستاد برای تولید نهال کشت بافتی و احیای باغات در کشور است. بر اساس برنامه‌ریزی ۴ ساله ستاد و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان قرار است ۳ پروژه با ارزش افزوده ۲۸ میلیون دلاری در کشور اجرایی شود. اجرای کامل این برنامه در زمان مقرر منجر به اشتغالزایی برای ۷۰ نفر خواهد شد.


۲. تولید نهال میوه‌های هسته‌دار
از دیگر برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید نهال میوه‌های هسته‌داری، چون آلبالو، هلو، گیلاس و زردآلو است. برنامه‌ای ۴ ساله و با ارزش افزوده ۶ میلیون دلاری برای کشور که برای ۵۰ نفر اشتغالزایی خواهد کرد.


۳. تولید نهال پسته و گردو
نهال پسته و گردو محصولات دیگری هستند که در این طرح قرار است تولید شوند. محصولاتی پرکاربرد و دارای ارزش افزوده بالا در کشور. ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا با کمک فناوران، این طرح را طی ۴ سال در کشور اجرایی کند تا با این کار ۱۰۶ میلیون دلار سرمایه در کشور حفظ شود و ۱۰۰ نفر نیز در این طرح مشغول به کار شوند.


۴. تولید نهال میوه‌های دانه‌ریز
همچنین یکی از برنامه‌هایی که در این پروژه‌ها مدنظر است و بیش از ۷۶ میلیون دلار به رونق اقتصاد کشور کمک می‌کند، تولید نهال میوه‌های دانه‌ریز مثل انگور است. کاری که در قالب ۱۰ پروژه ملی در حال اجرا است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این کار در طی ۴ سال می‌تواند برای ۵۰ نفر شغل مفید ایجاد کند.


۵. تولید نهال میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری
تولید نهال میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند پرتغال نیز در این طرح دیده و ۱۰ پروژه نیز برای آن در نظر گرفته شده است. طرحی که با ارزش افزوده ۴ میلیون دلاری اجرایی می‌شود و پس از ۴ سال به نتیجه خواهد رسید.

گفتنی است، همه این طرح‌ها قرار است عددی حدود ۲۲۰ میلیون دلار ارزش افزوده برای کشور به همراه داشته باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: باغات معاونت علمی و فناوری وزارت جهاد کشاورزی احیای باغ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارزش افزوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال

به گزارش جام جم آنلاین همدان، اسفندیار خزائی اظهار داشت: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و به منظور جلب مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این طرح ارگان‌های نظامی و انتظامی که شرایط و پتانسیل تولید و کاشت نهال را در محوطه‌های خود دارند در این طرح با منابع طبیعی دارای همکاری هستند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه در همین رابطه تفاهم‌نامه همکاری مشترک فی‌مابین اداره کل منابع طبیعی استان و مرکز آموزش قدس نیروی زمینی سپاه در استان منعقد شد، افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه از پتانسیل‌های موجود در این مرکز آموزشی برای  فرهنگ سازی ، آموزش و تولید نهال به شکل زمینی و گلدانی و نیز هنچنین توسعه فضای سبز و کاشت نهال استفاده خواهد شد. 

وی بیان کرد: همچنین در برگزاری پویش‌ها و کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی به منظور بالا بردن اطلاعات و آگاهی‌های پرسنل و نیروهای کادر و وظیفه این مرکز به برگزاری کارگاه‌های آموزشی اقدام می‌شود. 

خزائی ادامه داد: در زمان تولید و کاشت نهال نهاده‌های مورد نیاز شامل بذر و گلدان‌های تولید نهال و قلمه و نهاده‌های تولید نهال‌های زمینی هم برای این مرکز تامین خواهد  شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: در کنار این موارد راهنمایی فنی و اصولی که باید برای تولید و کاشت نهال مورد استفاده قرار گیرد، توسط کارشناسان منابع طبیعی به مرکز آموزش قدس سپاه ارائه می‌شود.

دیگر خبرها

  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • استاندار: عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • عمده کشت نهال در کشور به خوزستان اختصاص یافت