Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اجتماعی گفت: بهترین راهکار ازدواج سالم آسان تر کردن آن با توجه به شرایط امروز جامعه است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ "پروین محسنی" کارشناس مسائل اجتماعی درگفتگو با خبرنگارایلام بیدار  گفت: الگو گرفتن از زندگی ائمه معصوم به خصوص حضرت علی(ع) وفاطمه(س) و آسان گرفتن در امر ازدواج از جمله رسومی است که در اسلام بارها به آن تاکید شده است ولازمه ازدواج های امروزه می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به راهکارهای ازدواج سالم در دنیای امروز گفت:داشت انتظارات واقعی ، برقراری ارتباط به شیوه صحیح ودرست، وبرخورد با اختلافات به شیوه مثبت از جمله راهکاری موثر برای ازدواج سالم وپایدار است که در صورت رعایت زوجین وخانواده ها مطئمنا گامی به سوی ازدواج های سالم برداشته خواهد شد.

وی افزود:در زمان ازدواج کردن با تجربه و واکنش های دوجانبه مثبت، ایجاد اعتماد ،گذراندن وقت بایکدیگرومسئولیت های مشترک می توان رضایت زوجین از یکدیگر را فراهم آورده وزندگی را به کام یکدیگرشیرین تر کرد.

آسیب های ازدواج در کشور

محسنی مشکلات اقتصادی ، بیکاری وترویج فرهنگ نامناسب را از مهم ترین آسیب های ازدواج در سطح کشور بیان کرد وگفت:مشکلات نامناسب اقتصادی، تامین مخارج زندگی ،مهریه سنگین  وبیکاری وبه دنبال آن شیوع آن آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد باعث کاهش تمایل جوانان به مساله ازدواج شده است.

وی نقش فضای مجازی وفرهنگ های غلط دراین زمینه را بسیار موثر دانسته وگفت: در اثر تبلیغات رسانه های غربی در فضای مجازی وبه دنبال آن رواج فرهنگ های غلط در جامعه اسلامی باعث شده تا عدم پوشش نامناسب دختران، فرهنگ زندگی مجردی، ازدواج سفید، ارتباطات غلط قبل از ازدواج در میان مردم رواج پیدا کرده وجایگزین فرهنگ اسلامی شود.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطر نشان کرد:بیکاری، مشکلاتی معیشتی وفرهنگ  و رسوم غلط در استان ایلام  از مهم ترین آسیب های ازدواج سالم هستند که باید دراین خصوص تا دیر نشده فکری به حال آن کرد.

چه اقداماتی باید صورت گیرد؟

پروین محسنی کارشناس مسائل اجتماعی بهترین راهکار ازدواج سالم را آسان تر کردن آن بیان کرده وگفت:درآسان تر کردن ازدواج از لحاظ مسائل مادی می توان با تامین آسان مسکن، افزایش تسهیلات ازدواج وکاهش بیکاری به آسان تر کردن ازدواج کمک شایانی کرد.

وی بیان داشت:از دیگر زوایای آسان تر کردن ازدواج بحث فرهنگی است که از طریق رسانه ملی ، خبرگزاری ها وفضای مجازی می توان با افزایش خودشناسی ، عدم ترس برای ازدواج، دوری از تجمل گرایی  و مبارزه با فرهنگ های غلط ورواج فرهنگ اسلامی دربحث فرهنگ سازی برای جوانان اقداماتی انجام داد.

آماده سازی فضای جامعه؛

محسنی تصریح کرد:باید فضای جامعه هم برای امر ازدواج مناسب سازی شود که با جمع آوری پوشش های غیراسلامی ومبارزه با ترویج فرهنگ های غربی وازدواج های ناسالم(ازدواج سفید) در سطح جامعه وهمچنین با برگزاری همایش ها وتشویق جوانان به ازدواج والگو گیری از زندگی ائمه می توان جامعه را برای بیشتر شدن امر ازدواج آماده کرد.

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطر نشان کرد:البته اقداماتی مانند افزایش تسهیلات ازدواج ومسکن وهمچنین آموزش ومشاوره به خانواده ها وزوجین برای الگوهای زندگی سالم در دست اقدام است که باید این گونه اقدامات بیشتر شود.

هزینه ازدواج بالاست؛

وی در ادامه گفت:گاهی هزینه ازدواج برای خانوارها وبه خصوص کسانی که دارای وضعیت مناسبی نیستند گران تمام می شود وهمین مساله باعث می شود تا کسی به فکر ازدواج نباشد.

محسنی عنوان کرد: باید از ریخت وپاش ها جلوگیری کرده وفرهنگ های غلط را اصلاح کرد تا خرج های اضافی صرف امورات مهم زندگی شود.

وی یادآورشد: امروز مراسماتی که جنبه تجملاتی دارند در جامعه بیشتر شده که با توجه به وضعیت اقتصادی مردم این امر یک آسیب محسوب می شود که باعث می شود تا هزینه های ازدواج برای زوج بالا رود.

راهکارهای دست یابی به بهتر شدن زندگی

پروین محسنی با چند توصیه برای بهتر شدن زندگی جوانان گفت:ازدواج امری مقدس والهی است، بنابراین نباید با انگیزه های دنیوی ،مقایسه های اجتماعی ویا برآورده شدن خواسته دیگران باشد وباید با هدف رشد وتعالی برای رسیدن به یک زندگی بهتر صورت گیرد.

وی اضافه کرد:حتما قبل از ازدواج هرکدام از زوجین باید از راهنمایی مشاورین ، خانواده وهدایت دیگران استفاده کنندتا بیشتر مشکلات قبل از ازدواج حل گردد.

این کارشناس مسائل اجتماعی تصریح کرد:انگیزه ازدواج نباید فقط شهوت وخوشگذرانی باشد ودراین خصوص تعالیم اسلامی و دستورات الهی باید مدنظر قرار گیرد؛ که امیدواریم روزی شاهد اوج گیری مساله ازدواج درجامعه باشیم.

اصلاح فرهنگ مناسب با ازدواج؛

وی در ادامه گفت: باید فرهنگ جامعه به سویی پیش برود که جامعه وآحاد مردم در امر ازدواج هدف فقط کمک به زوجین وآسان تر کردذن راهها باشد.

وی افزود:می توان از طریق فضای مجازی ورسانه های جمعی به این مهم دست یافت ولی نیازمند برنامه ریزی وکار طولانی است.

محسنی خاطرنشان کرد:اصلاح فرهنگ های غلط یک ضرورت که ازدواج های امروزه را با مشکل روبه رو کرده است وباید مبارزه همیشگی با آن داشت.

ضرورت اصلاح سیاست های دولت

کارشناس مسائل اجتماعی در خصوص سیاست های صورت گرفته برای حمایت از ازدواج گفت:متاسفانه این سازوکار در دولت وجود ندارد واقدامات حمایتی لازم صورت نمی گیرد طوری که قیمت همه اجناس بالا رفته ومسکن هم نایاب شده است وحتی امکان خرید وسایل خانگی وجود ندارد طبیعی است که با این سیاست ها به ازدواج لطمه وارد شد.

وی عنوان کرد: در قانون حمایت از زوجین تعریف شده وسازو کار آن مشخص است اما به دلایلی نامعلوم هیچ گاه به آن عمل نشده است.

محسنی یادآور شد: در همه کشورها از ازدواج وفرزندآوری حمایت واقعی صورت می گیرد اما درایران این امر فقط یک شعار باقی مانده وآمار ازدواج وزادولد هر روز کمتر می شود.

وی بیان داشت: سیاست ها باید به سوی آسان تر کردن زندگی مردم پیش برود وحمایت از ازدواج همه جانبه باشد اما هنوز عملی نشده است.

سخن آخر

این کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: متاسفانه هر روز کشور روبه پیری می رود وباید برای آن به فکر تدبیری بود وگرنه روزی شاهد کمبود نیروی کار خواهیم بود.

وی در ادامه گفت:رویه کنونی در خصوص ازدواج وفرزندآوری باید اصلاح شده وبرنامه ای برای حمایت از زوجین تدوین نمود وتا کشور دارای نیروی جوان است از این استعدادها به خوبی استفاده کرد.

محسنی تصریح کرد: ازدواج امروز به مقوله ای تبدیل شده که همه در برابر آن مسئول هستند وبه آسان سازی آن باید کمک کنند.
 
انتهای پیام/ر

منبع: دانا

کلیدواژه: کارشناس مسائل اجتماعی فرهنگ های غلط آسان تر کردن ازدواج سالم امر ازدواج فضای مجازی سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالوهاب سهل‌آبادی ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار داشت: از وزیر کار خواهشمندم به اصفهان به عنوان استانی صنعتی که دارای بیشترین جمعیت کارگری است و در دوران جنگ هشت ساله بیشترین شهید و جانباز را تقدیم انقلاب کرد، سفر کنند و در جمع این تعداد عظیم کارگر و کارفرما حضور یابند.

وی در ادامه با طرح این سوال که کار مفید نیروی انسانی ما چقدر است و آیا با شرایط و قوانین موجود روابط کار در کشور می‌توان با اقتصاد جهانی رقابت کرد؟ به دیدار اخیر جامعه کارگری با رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: جا دارد امروز تمام وقت خود را به تفسیر فرمایشات رهبری اختصاص می‌دادیم و قوانین و آئین نامه‌هایی را اجرایی می‌کردیم.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه مجلس موظف است شرایط حقوق کارگری را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند، اضافه کرد: مابقی مسائل را می‌بایست طبق اصل سه جانبه گرایی مذاکره کنیم زیرا زمانی که سفره کارگر ما کوچک و کوچک‌تر می‌شود، بی تردید کار انجام نمی‌گیرد و بخش تولید در جامعه آسیب می‌بیند.

۸ میلیون کارگر اتباع بیگانه در کشور وجود دارد

سهل آبادی با اشاره به اینکه امنیت کاری برای نیروی کار ایرانی کم شده است، ابراز داشت: هشت میلیون کارگر بیگانه و اتباع افغانستانی در این کشور وجود دارد که مجوز دارند یا ندارند اما امروز در بخش ساختمان که نزدیک به ۷۰ درصد افاغنه مشغول کار هستند تمام شغل‌های مربوط به ساختمان را در شهر اصفهان و اطراف آن از دست دادیم و اساتید ایرانی بنایی، گچ کاری و موزائیک کاری تعداد اندکی باقی مانده است زیرا همه کار ساختمان به افغانستانی‌ها سپرده شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از مشاغل به نیروی کار افغانستانی سپرده شده است که فقط ارز از مملکت ما می‌برند و در زمان بازگشت به کشورشان حتی یک طاقه پارچه بافت از اصفهان هم نمی‌برند و این شرایط امنیت حرفه‌ای فرزندانمان را کم می‌کند.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه لازم است برای حفظ امنیت شغلی و حرفه‌ای کارگر ایرانی راهکاری اندیشیده و مهیا شود، تاکید کرد: لازم است فرمایشات رهبر انقلاب تفسیر و اجرایی شود.

سهل‌آبادی ادامه داد: مقرر شد ۲۷ درصد حقوق کارگر را اضافه کنیم هنوز اعمال نشده، تورم افزایش داشته است؛ مسؤولان محترم با افرادی رو به رو هستیم که از نظر روحی هر روز ضعیف‌تر می‌شوند و باید برای معیشت، درمان و مسکن کارگر برنامه‌ریزی و تصمیم صحیح اتخاذ شود.

کد خبر 6095141

دیگر خبرها

  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است