Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@14:11:11 GMT

ایران دومین سازنده واکسن آنفلوآنزای فصلی در دنیا شد

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۵۰۴۲

ایران دومین سازنده واکسن آنفلوآنزای فصلی در دنیا شد

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، امیر فرشچی در جمع خبرنگاران در ارتباط با دستاورد مهم دستیابی به تولید ملی نخستین واکسن آنفلوآنزای فصلی در استان البرز با نام "فلوگارد" اظهار داشت: این واکسن یکی از مهترین و استراتژیک‌ترین واکسن‌های سیستم درمانی دنیا است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا امروزه هنوز به توان تولید این واکسن نرسیده اند، افزود: در حال حاضر تنها یک شرکت در جهان واکسن آنفلوانزای نوترکیب تولید می‌کند و ما دومین شرکت تولید کننده جهانی این واکسن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل این شرکت دارویی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا از دیدگاه استراتژیک نقشی مهم در سیستم سلامت یک کشور دارد، تصریح کرد: خوشبختانه برای نخستین بار است که ما در تاریخ داروسازی کشورمان موفق به بومی سازی دانش تولید آن در ایران شده ایم.

وی با اشاره به اینکه شرکت "آریوژن فارمد" در یک همکاری تکنولوژیک با شرکت "نیواد فارمد" موفق به تولید انبوه واکسن آنفلوآنزای فصلی شده است، بیان کرد: در حال حاضر بر پایه یکسری مطالعات انجام شده با توجه به همزمانی شیوع بیماری آنفلوآنزا و کرونا در فصول پاییز و زمستان، مصرف واکسن آنفلوآنزا تا حد زیادی از درصد ابتلای افراد جامعه به بیماری کرونا جلوگیری می‌کند.

فرشچی با بیان اینکه تا قبل از بومی سازی تولید واکسن آنفلوآنزا تمام نیاز کشور به این محصول از طریق واردات و با پرداخت قیمت‌های بالا انجام می‌شد، افزود: از طرفی همزمان با شیوع کرونا واکسن آنفلوآنزا در سطح جهان کمیاب شد، در نتیجه یافتن آن و واردات این واکسن برای شرکت‌های وارداتی هم سخت‌تر شد و با تولید داخلی آن ارزش این اقدام خیلی بیشتر نمایان می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر فقط نیاز معمول کشور به واکسن آنفلوآنزا در سال‌های قبل را مدنظر قرار دهیم، تولید داخلی آن حداقل ۳۰ میلیون دلار و در شرایط مناسب برای تولید بیشتر تا ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد.

وی توضیح داد: همزمانی شیوع کرونا و بیماری آنفلوآنزا سبب شد که مصرف واکسن آن با افزایش همراه باشد و اگر فعلا کرونا مهار نشود به همان نسبت درخواست‌ها برای مصرف این واکسن آنفلوآنزا هم بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: دستیابی به تولید واکسن آنفلوآنزا در واقع اقدامی در راستای تکمیل زنجیره تکنولوژی‌هایی است که در شرکت آریوژن به ثمر رسیده است.

فرشچی بیان کرد: این شرکت دارویی خوشبختانه در سال ۹۹ بعد از تولید و به بازار رساندن داروی تمزیوا برای بیماران کرونایی امسال مفتخر به رونمایی از واکسن آنفلوآنزا شده است تا قدمی دیگر در راستای سلامت کشور بردارد.

وی در بخش دیگری در ارتباط با رقابت پذیری واکسن تولید شده آنفلوآنزا در ایران در قیاس با دیگر نمونه‌های خارجی گفت: اکنون در دنیا سهم عمده تولید واکسن آنفلوآنزای نوترکیب فقط توسط یک شرکت معتبر انجام می‌شود و بر اساس مطالعه بالینی انجام شده تا کنون واکسن ایرانی در مقایسه با نمونه خارجی از لحاظ اثربخشی و ایمنی مشابه اند.

مدیرعامل این شرکت با اشاره به اینکه در حال حاضر منتظر دریافت اخذ مجوز عرضه این واکسن به بازار از سوی سازمان و غذا دارو هستیم، عنوان کرد: امیدواریم که هرچه زودتر این پروسه تکمیل شود.

وی در پاسخ به این پرسش که می‌توان بر روی صادرات واکسن آنفلوآنزای تولید ایران به دیگر نقاط دنیا متمرکز شد، عنوان کرد: با توجه به ظرفیتی که در حال حاضر در زمینه تولید این واکسن در کشور داریم، در کنار تلاش برای تامین نیاز داخلی در صورت دریافت درخواست‌های خارجی برای صادرات آن هم برنامه ریزی و اقدام می‌کنیم.

فرشچی در مورد محصولاتی که قرار است در سال ۱۴۰۰ توسط شرکت دانش بنیان آریوژن فارمد به بهره برداری برسد، افزود: تا پایان سال جاری حداقل از دو محصول دیگر رونمایی میکنیم، مورد نخست یکی از آنتی بادی‌های مونوکلونال است که در زمینه بیماری آرتریت روماتوئید (روماتیسم فصلی) مورد استفاده قرار می‌گیرد، محصول دیگر هم که فاز نهایی را طی کرده و امید است امسال بتوانیم مطالعات بالینی را به انجام برسانیم، در درمان بیماری‌های خونی بسیار موثر است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی واکسن آنفلوآنزا تولید واکسن واکسن آنفلوآنزای فصلی اعمال ماه شعبان نشست وین نادر دست نشان کارت اعتباری سهام عدالت گروه های شغلی واکسن آنفلوآنزای واکسن آنفلوآنزا حال حاضر واکسن آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا

شانا _ گروه فیلم: نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش روز یکشنبه (نهم اردیبهشت‌) با حضور رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران، سلیمان قاسمیان، مدیرکل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت و علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا برگزار شد.

دریافت 28 MB

دیگر خبرها

  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضا تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • آیت‌الله دژکام: بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • آلمان ۸۰۰ پهپاد «وکتور» دیگر به اوکراین می‌دهد