Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناسا اعلام کرد که فردا نخستین پرواز "بالگرد نبوغ" در سیاره مریخ انجام خواهد شد که این عملیات در عین بی‌سابقه و خطرناک بودن، داده‌های ارزشمندی از سیاره مرموز مریخ را به همراه خواهد داشت! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا روز جمعه اعلام کرد "بالگرد نبوغ ناسا" که بر روی سطح مریخ قرار گرفته و از کاوشگر خود جدا شده، می‌تواند ظرف دو روز نخستین پرواز خود را بر فراز سیاره سرخ انجام بدهد و با این حساب، نخستین پرواز کنترل‌شده در یک سیاره دیگر توسط بالگرد 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 کیلوگرمی ناسا روز یکشنبه ساعت 22:54 به وقت آمریکا انجام خواهد شد.

"تیم کنهام" رهبر عملیات پرواز بالگرد مریخی نبوغ در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: حال بالگرد ناسا خوب است و سالم به نظر می‌رسد و شب گذشته تیغه‌ها را بسیار آهسته و با دقت برای انجام عملیات نخستین پرواز چرخانده‌ است.

پرواز روز یکشنبه به این صورت است که این بالگرد به صورت عمودی از سطح مریخ بلند شده و به پرواز در میاید و به مدت 30 ثانیه به صورت معلق در هوا از مریخ‌نورد و کاوشگر استقامت که در روز چهارم آوریل از آن جدا شده است، تصویربرداری می‌کند و سپس بالگرد نبوغ دوباره به سطح پایین خواهد آمد همچنین 15 دقیقه زمان لازم است تا سیگنال‌ها بین زمین و مریخ برای دریافت تصاویر و داده‌ها تبادل شود.

یکی از مدیران پروژه بالگرد نبوغ ناسا می‌گوید: به دلیل گرانش بسیار کمتر مریخ نسبت به زمین، هم فرود آمدن در سطح مریخ و هم پرواز از سطح مریخ، بسیار دشوار است ضمن اینکه کمتر از یک درصد فشار جو زمین در سطح مریخ است که این امر باعث می‌شود که بالگرد نبوغ بتواند پره‌های روتور خود را بسیار سریع‌تر از بالگرد روی زمین بچرخاند تا پرواز کند.

ناسا، آزمایش روتورها را در یک فیلم کوتاه از مریخ‌نورد که فقط چند متر دورتر است گرفته و آنچه شبیه یک هواپیمای بدون سرنشین کوچک است را ثبت کرده است؛ فردا آزمایش دوم با روتورهایی که با سرعت بالایی کار می‌کنند انجام می‌شود اما دانشمندان ناسا از وزش بادهای احتمالی در هنگام پرواز بالگرد نیز ابزار نگرانی کرده‌اند.

دانشمندان ناسا عملیات بی‌سابقه نخستین پرواز بالگرد نبوغ ناسا در سطح سیاره سرخ را بسیار خطرناک می‌دانند اما معتقدند که این امر می‌تواند داده‌های ارزشمندی را درباره شرایط مریخ به همراه داشته باشد؛ لازم به ذکر است که آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا در مدت یک ماه حداکثر 5 پرواز انجام می‌دهد که هر یک از آنها دشوارتر است.

بالگرد "نبوغ" در 18 فوریه 2021 به همراه مریخ‌نورد "استقامت" وارد مریخ شد و ناسا روز چهارم آوریل اعلام کرد که بالگرد "نبوغ" روی سطح سیاره‌ سرخ قرار گرفته و از مریخ‌نورد "استقامت" جدا شده است.

تصاویر جدید و خیره‌کننده کاوشگر چینی از سیاره مریخانتظارها برای نخستین پرواز بالگرد مریخی ناسا در سیاره سرخ+ تصاویر

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی شرکت های دانش بنیان علمی علم و تکنولوژی بالگرد نبوغ ناسا نخستین پرواز پرواز بالگرد مریخ نورد سطح مریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۵۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت خبری ناسا، سازمان هوانوردی و ایالات متحده آمریکا به نمایندگی از اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA)، سیستم‌های «بی ای اِی» BAE (Ball Aerospace & Technologies Corporation) از بولدر، کلرادو را برای توسعه ابزاری برای نظارت بر کیفیت هوا و ارائه اطلاعات در مورد تأثیر هوا انتخاب کرده است.

ارزش این قرارداد ۳۶۵ میلیون دلار است که شامل توسعه یک ابزار پرواز و همچنین گزینه‌هایی برای تحقیقات بیشتر است. مدت اجرای پیش بینی شده برای این قرارداد نیز شامل پشتیبانی ۱۰ ساله عملیات در مدار و ۵ سال ذخیره‌سازی آن است که در مجموع ۱۵ سال برای هر مدل پروازی است. این عملیات در سیستم‌های بی ای ای، مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در گرین‌بلت، مریلند و مرکز فضایی کندی آژانس در فلوریدا انجام می‌شود.

ابزار اجرای این عملیات «ای سی ایکس» GeoXO Atmospheric Composition (ACX) یک طیف‌سنج فراطیفی است که طیف گسترده‌ای از نور از ماوراء بنفش تا مرئی را اندازه‌گیری می‌کند و مشاهدات ساعتی آلاینده‌های ناشی از حمل و نقل، تولید برق، صنعت، استخراج نفت و گاز، آتشفشان‌ها و آتش سوزی‌های جنگلی و همچنین آلاینده‌های ثانویه تولید شده از این گاز‌های گلخانه‌ای را پس از قرار گرفتن در جو ارائه می‌دهد.

داده‌های این طیف‌سنج با ارائه مشاهدات و اندازه‌گیری‌های مداوم ترکیب جوی، پیش‌بینی و نظارت بر کیفیت هوا را بهبود می‌بخشد و اثرات سلامتی ناشی از آلودگی شدید مانند آسم، بیماری‌های قلبی عروقی و اختلالات عصبی را کاهش می‌دهد و به دانشمندان کمک می‌کند تا کیفیت هوا را افزایش دهند.

محدوده قرارداد نیز شامل عمل به وظایف و تامین محموله‌های لازم برای طراحی، تجزیه و تحلیل، توسعه، ساخت، یکپارچه سازی، آزمایش، تأیید، ارزیابی، پشتیبانی از پرتاب، تامین و نگهداری تجهیزات پشتیبانی زمینی ابزار و عملیات پشتیبانی در مرکز عملیات ماهواره‌ای اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا است.

سازمان منتخب ناسا در واقع وظیفه مانیتور کردن کیفیت هوا و نظارت بر آلودگی هوا را بر عهده دارد و قرار است یک سیستم نوآورانه برای اندازه گیری کیفیت هوا را توسعه دهد.

این سازمان با ناسا برای توسعه یک سازه کیفیت هوا با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه همکاری می‌کند و بدین ترتیب سازه جدید که به وسیله  سیستم‌های «بی ای اِی» طراحی و ساخته شده به اداره ملی اقیانوسی و جوی تحویل داده می‌شود تا بتواند اطلاعات دقیق‌تری از کیفیت هوا را دریافت کند و آنها را برای تصمیم گیری‌های مربوط به آلودگی هوا و اقدامات مناسب استفاده کند.

توسعه این سازه جدید نشان از تعهد ناسا به بهبود کیفیت هوا و محیط زیست دارد و تلاش‌های آنها برای حفظ سلامت محیط زیست و بهبود شرایط زندگی انسان‌ها را تایید می‌کند. این همکاری مثبت قطعاً به تحقق اهداف مشترک آنها در زمینه حفاظت از محیط زیست کمک می‌کند و بهبود مستمر در کیفیت هوا را به دنبال دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • فردا گیتی‌پسند اصفهان میزبان نیروی زمینی شهید شاملی کازرون
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود