Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی اعتمادی زوجین به یکدیگر، چند شغله بودن، تولد فرزندان و ازدواج های تحمیلی و زیر سن قانونی از جمله مواردی است که می تواند سبب بروز طلاق عاطفی در میان همسران باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، طلاق عاطفی را می توان به منزله آتش زیر خاکستر دانست، شعله های آن دیده نمی شود اما می تواند زندگی را بسوزاند و خانواده را متلاشی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسیاری از زوجین اگرچه زندگی عاشقانه ای را با هم شروع می کنند، اما پس از گذشت چند سال از آغاز زندگی، عشق آن ها رنگ می بازد و فاصله عاطفی آن ها از هم بیشتر می شود.

این فاصله عاطفی می تواند از صحبت نکردن با یکدیگر شروع شود، وقت نداشتن برای همسر و فرزندان، کاهش ساعات حضور در خانه هم می تواند از نشانه های طلاق عاطفی باشد.

در این میان فضای مجازی هم توانسته است فاصله های عاطفی میان همسران را تا حد زیادی افزایش دهد، علاوه بر آن شرایط سخت اقتصادی، عدم برآورده شدن نیازهای خانواده و چند شغله شدن زوج و یا زوجین و خستگی روحی و جسمی و تحمل فشارهای مختلف این فاصله را بیشتر می کند و روابط طرفین را به سمت طلاق عاطفی و یا جدایی کامل سوق دهد.

طلاق عاطفی و عوامل زمینه ساز آن

عادله صفت گل، روانشناس بالینی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: دلایل زیادی سبب طلاق عاطفی زوجین می شود که از جمله می توان به عدم وجود رضایت زناشویی در زوجین و عدم شناخت از یکدیگر و برظرف نکردن نیازهای هم اشاره کرد.

وی ادامه داد: سه عامل تاثیرگذار در در رابطه زناشویی وجود دارد که نبود این سه عامل به مرور زمان رابطه را دچار مشکل می کندو زمینه برای بروز طلاق عاطفی فراهم می شود.

این کارشناس اظهار کرد: بی اعتمادی زوجین یکی از این علل است، همچنین چند شغلی همسران سبب دوری فیزیکی می شود و پرخاشگری های زوجین نسبت به یکدیگر گاهی خاطرات تلخی را برای آن ها باقی می گذارد که منجر به دوری عاطفی می شود.

صفت گل عنوان کرد: گاهی تولد فرزند هر چند امکان با هم بودن زوجین را افزایش می دهد، اما ممکن است سبب غفلت زن و شوهر از همدیگر و کمرنگ شدن روابط عاطفی شود.

وی گفت: علت دیگر می تواند ازدواج های تحمیلی در سنین پایین باشد، همچنین ازدواج هایی که با فشار والدین صورت می گیرد از علل طلاق عاطفی زوجین است.

روانشناس بالینی افزود: کاهش ابراز علاقه بعد از گذشت چند سال از زندگی مشترک و تولد فرزند می تواند یکی دیگراز دلایل طلاق عاطفی باشد، زوجین یا یکی از آن ها با گفته دیگر از ما گذشته مانند قبل ابراز علاقه نمی کنند و زندگی ماشینی می شود.

نشانه های آغاز طلاق عاطفی

صفت گل بیان کرد: طلاق عاطفی نشانه هایی دارد، در مرحله اول فرد به سرزنش طرف مقابل می پردازد و او را در تمام اتفاق های گذشته، حال و آینده مقصر می داند، در این مرحله فرد دارای یک نظر بد و نامناسب نسبت به خودش می شود و اسیب می بیند.

وی اظهار کرد: مرحله بعد سوگواری است، غم و اندوه در فرد شروع کننده مستولی می شود، واکنش های شدید و تندی را نشان می دهد و در خود فرو می رود، تمرکز حواس خوبی ندارد و حتی در کارهای روزمره دچار مشکل می شود و کم کم در امورات مربوط به فرزندان خود سستی نشان می دهد.

روانشناس بالینی ادامه داد: مرحله بعد فوران خشم است و فرد شروع کننده خود را محق می داند، حتی گاهی شروع به پرخاشگری می کند و در خصوص بچه ها گروکشی ددارد و از طریق فرزندان طرف مقابل را زجر می دهد.

فرزندان؛ قربانیان طلاق عاطفی والدین

صفت گل در خصوص آسیب زوجین و فرزندان با بروز طلاق عاطفی عنوان کرد: گاهی کودکان و زوجین علائم افسردگی، پرخاشگری، اضطراب و استرس را از خود بروز می دهند، به طوری که فرزندان حتی ممکن است به فضای بیرون، فضای مجازی و دوستان بیرون از منزل پناه ببرند.

وی اظهار کرد: بی اشتهایی یا پر اشتهایی عصبی در این کودکان زیاد دیده می شود، مشکلات خواب دیدن و کابوس، ضعیف شدن درس و مسائل تحصیلی نیز در آن ها دیده می شود و این آسیب ها چرخه زندگی زوجین را دچار تسلسل می کند.

انتخاب صحیح همسر؛ نخستین راهکار

روانشناس بالینی درباره راهکارهای پیشنهادی به زوجین برای جلوگیری از طلاق عاطفی بیان کرد: مرحله اول انتخاب صحیح همسر است، انتخابی که اشتراکات فکری، فرهنگی، سلیقه ای و رفتاری را داشته باشد تا کمتر دچار آسیب شوند.

صفت گل ادامه داد: اما در صورت بروز چنین پدیده ای باید ابتدا آرامش خود را حفظ و به روانشناس مراجعه و مشکلات را برطرف کنیم، در صورت عدم مراجعه به روانشناس با آرامش موضوعات و سرآغاز مشکل را بر روی برگه ای بنویسیم  و در زمانی که همسر ما شرایط مساعدی داشت با او صحبت و راهکارها را پیدا کنیم.

وی عنوان کرد: در این زمان باید آن چه را نوشتیم بیان کنیم و سعی در توافق و گذشت داشته باشیم و راهکارها را پیدا و برای آن ها توافق کنیم، با گرم کردن روابط و تهیه گل و هدیه برای همسر خود از الفاظ محبت آمیز برای او استفاده کنیم.

فضای مجازی و فشار اقتصادی؛ اهرم های افزایش دهنده

روانشناس بالینی اظهار کرد: فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تا حد زیادی می تواند در بروز طلاق عاطفی موثر باشد، شرایط اقتصادی سخت سبب در خود فرورفتگی زوجین و فاصله آن ها با همدیگر و فرزندان می شود.

صفت گل گفت: فضای مجازی به نوعی باعث به هم ریختگی روابط خواهد شد و انسان ها تنها و تنهاتر در دریایی از زیبایی های دروغین آن غرق و از فضای واقعی دور می شوند و روابط آن ها با همسر و فرزندان رو به تباهی می روند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روانشناس بالینی بروز طلاق عاطفی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۶۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران

حجت الاسلام موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری مازندران با بیان اینکه ۲۲ مرکز مهر خانواده در استان درحال فعالیت هستند، گفت:مرکز مهر خانواده دراستان‌ها راه اندازی شد تا ملاقات والدین با فرزندان در محیط امن و آرام انجام شود و کودکان با احساس راحتی و امنیت بتوانند با آزادی بیشتری با والدین خود ارتباط برقرار کنند.

او افزود: ۴۲۲ فقره پرونده به این مرکز در سال گذشته وارد شد وتعداد ملاقات‌های انجام شده والدین با فرزندان در سال گذشته ۲ هزارو ۳۴۳ مورد بوده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران همچنین به فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه در استان اشاره کرد و گفت: ارجاع پرونده‌ها به این مراکز راه مفیدی در کاهش ورودی پرونده‌های طلاق به دادگستری استان مازندران است و بی شک مراکز مشاوره خانواده می‌توانند در کنار نهاد‌های مردمی در کاهش آمار طلاق مفید و موثر باشند.

حجت الاسلام موسوی افزود: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴ هزارو ۴۱۴ فقره پرونده از محاکم دادگستری استان به مراکز مشاوره خانواده ارجاع شده است و تعداد ۱۲۳ هزارو ۴۵۹ فقره مورد بررسی قرارگرفت و از این تعداد ۲ هزار و ۸۹۵ فقره پرونده منجر به سازش شده است که شامل ۲۳ درصد از پرونده‌های طلاق بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • فقط افرادی که در خانواده‌ای سمی بزرگ شده‌اند این ۷ مورد را درک می‌کنند
  • فعالیت ۲۲ مرکز مهر خانواده در مازندران
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟