Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@00:58:26 GMT

ضایعات میوه؛ حکایت از اسراف و تبذیر در کشور

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۳۷۹۹۹

ضایعات میوه؛ حکایت از اسراف و تبذیر در کشور

ضایعات و هدر رفتن میوه و مواد غذایی در کشور نمونه از اسراف و تبذیر در جامعه است که ناکارآمدی توزیع صحیح مواد غذایی و اقدام نادرست در فروش کلان و خرد و مصرف در منازل موجب چنین اتفاقی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، اسراف و تبذیر از جمله رفتار ناپسند و غیر صحیح است که هیچ جامعه و حاکمیتی آن را نمی پذیرد و دین اسلام و سایر ادیان الهی نیز این چنین رفتاری را مورد نکوهش و سرزنش قرار داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اسراف و تبذیر نه تنها به اقتصاد یک جامعه صدمه می زند بلکه بر رفتار و اخلاقیات نیز اثر منفی خواهد داشت و یک مملکت و مردم آن را به سمت رفتارهای غلط و فقر و گرفتاری دچار می کند.

 

هدر رفتن و مواد غذایی در کشورمان و تبدیل آن ها به ضایعات یکی از آسیب های جدی در حوزه مواد غذایی و نیازهای مردم و البته سرمایه اقتصادی جامعه است که نیازمند برنامه ریزی در تولید، عرضه، فروش و استفاده در منازل دارد.

 

ضایعات و هدر رفتن میوه و مواد غذایی در کشور نمونه از اسراف و تبذیر در جامعه است که ناکارآمدی توزیع صحیح مواد غذایی و اقدام نادرست در فروش کلان و خرد و مصرف در منازل موجب چنین اتفاقی می شود و جای دارد تولید کنندگان، واسطه ها، بازارهای فروش انبوه، خرده فروشان و عموم مردم بر این مسئله توجه و دقت داشته باشند.

آمارهای مختلفی از میزان و ارزش ریالی و دلاری هدر رفت و تبدیل به ضایعات مواد غذایی در ایران منتشر شده که با احتساب بالا و یا پایین بودن میزان آن تا یک شاخص استاندارد، کمترین میزان هدر رفت و تبذیر واقعا صدمه به خسارت به اقتصاد و بخش تولید کشور است.

 

برخی میزان ضایعات میوه و سبزی در کشور را 50 درصد اعلام کرده اند ولی اتحادیه میوه فروشان کشور این آمار را تایید نمی کند ولی ضایعات را حداکثر 30 درصد می داند که همین میزان نیز خسارت است.

 

این میزان اتلاف مواد غذایی، تولید ناخالص ملی کشور را مورد صدمه و خسارت قرار می دهد و چه بسا زندگی بسیاری تحت شرایط چنین سخت و معیشت آن ها با مشکل روبرو می شود.

 

در سال 95 تعداد این موضوع مهم را مورد پژوهش و بررسی قرار داده اند و در آن سال میزان خسارت ناشی از این حوزه را سالیانه 15 میلیارد دلار بیان کرده اند که تاسف بار و بسیاری سخت است.

 

*استفاده از روش های مدرن توزیع مواد غذایی

 

معاون اقتصادی استاندار اصفهان با اشاره به حجم بالای عرضه محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره بار این استان گفت: با وجود توسعه فناوری های نوین و گذر زمان اما همچنان روش های سنتی در عرضه محصولات کشاورزی را شاهد هستیم.

«حسن قاضی عسگر» با انتقاد از بی توجهی به بسته بندی و عرضه صحیح محصولات کشاورزی افزود: محصولات کشاورزی بدون بسته بندی و و روش های مدرن و جدید در حال عرضه است که موجب خسارت های زیادی شامل تبدیل به ضایعات را شاهد هستیم.

 

*ضرورت ساماندهی بازار عرضه محصولات کشاورزی

 

رئیس سازمان تعاون روستایی اصفهان با اشاره به خسارت هایی که به خریداران، تولیدکننده و عرضه کنندگان محصولات کشاورزی وارده می شود، گفت: واسطه ها منفعت بیشتری را می برند ولی تولید کننده با وجود هزینه های بالای تولید و مشقت های این حوزه کمترین سود را داشته و از طرفی مصرف کننده نیز قیمت بالایی می پردازد.

 

«محسن حاج عابدی» تبدیل محصولات ناب کشاورزی به ضایعات را خسارت به اقتصاد و تولیدکنندگان این عرصه بیان کرد و گفت: باید بازار عرضه محصولات کشاورزی و مواد غذایی ساماندهی شود و با ایجاد اتحادیه و شرکت های تعاونی در بین تولید کنندگن به موضوع بسته بندی و کاهش واسطه گری کمک کرد.

 

وی ادامه داد: عرضه محصولات کشاورزی در بازارچه های مخصوص در شهرها و مناطق مختلف موجب کاهش واسطه گری و عرضه مستقیم تولید به مصرف خواهد شد که این موضوع در کاهش اتلاف و اسراف این محصولات کمک می کند.

 

*آموزش و آگاهی بخشی راهکار درمان این داستان دردناک

 

ضعف در دانش و آگاهی در بین تولیدکننده، واسطه گر، عرضه کننده کلان و مصرف کنندگان درباره این آمار ودردناک ضایعات میوه و مواد غذایی در کشور، بی خبری درباره روش های جدید و چگونگی نگهداری آن ها هر روز بر مشکلات و آسیب ها افزوده است.

 

آموزش و آگاهی بخشی راهکار درمان این حکایت دردناک است که در این مسیر باید رسانه ها، متولیان تولید، فروشندگان و همه اقشار اثرگذار نقش خود را ایفا کنند و مانع از توسعه چنین رفتار غلطی بشوند.

 

پایان پیام/128

منبع: شبستان

کلیدواژه: ضایعات میوه اسراف و تبذیر اصفهان عرضه محصولات کشاورزی مواد غذایی در کشور اسراف و تبذیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۷۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری پایدار: دروغی بزرگ!

ایتنا - شما باید سهم خود را با بازیافت محصولات فنی و خرید اقلام مستعمل یا بازسازی شده انجام دهید. همچنین باید بدانید که صرف‌نظر از آنچه به شما القا می‌کنند، شرکت‌های تولیدکننده فناوری مصرف‌کننده تنها زمانی به محیط‌ زیست اهمیت می‌دهند که به اهداف‌شان آسیب نرساند.
۲۲ آوریل روز زمین است. روزی که در اصل مناسبتی برای ارتقای آگاهی در مورد روش‌های تخریب محیط‌ زیست توسط پلاستیک‌ها بود، اخیراً به تاریخی تبدیل شده که همه مسائل محیطی در آن مورد توجه قرار می‌گیرند.

به گزارش ایتنا، روز زمین مناسبتی است که شرکت‌های فناوری تعهد خود را به تولید و فروش محصولات "پایدار" یادآوری می‌کنند. با این حال، به نظر می‌رسد که آنها معنی این کلمه را درک نمی‌کنند. فناوری پایدار، نسخه قرن بیست و یکمی، سیگار الکترونیک است. هنوز هم واقعا بد است، اما نه به آن بدی که می‌تواند باشد.

ساختن یک محصول فناوری واقعاً پایدار مانند تلفن هوشمند و فروش آن با سود، غیرممکن است. پایدار کلمه‌ای قدرتمند است که چند معنی متفاوت دارد.در نگاه اول، پایدار به معنای «توانایی ادامه دادن در همان سطح برای مدتی از زمان» است، اما متوجه خواهید شد که چیزهای بسیار بیشتری را شامل می‌شود. پایداری در تولید به این صورت تعریف می‌شود: «استفاده از روش‌هایی که به محیط زیست آسیبی نرساند تا منابع طبیعی همچنان در آینده در دسترس باشند.»

این ‌معنی می‌تواند برای برخی از قطعات مورد استفاده در محصولات فناوری مانند تلفن‌های جدید صدق کند. مس و آلومینیوم تقریباً تا بی‌نهایت قابل بازیافت هستند و 100 درصد فلزات مورد استفاده در ساخت گوشی، تبلت و سایر محصولات می‌تواند از مواد بازیافتی باشد. پلاستیک نیز به همین صورت است، اگرچه یک منبع طبیعی واقعی نیست.

دو ماده مهم دیگر که در داخل محصولاتی که دوست داریم بخریم استفاده می‌شود معمولاً از گفتگو حذف می شوند: کبالت و لیتیوم. هر دو موادی هستند که در باتری ها استفاده می‌شوند و تا زمانی که روش بهتری برای ذخیره انرژی ایجاد شود، هر دو لازم است. 

نکته این است که هر دو این مواد 100% قابل بازیافت هستند و باتری ساخته شده از مواد کاملا بازیافتی پدیده‌ای واقعی است. هیچ شرکت فناوری حتی در مورد این موضوع بحث نمی‌کند، اگرچه اپل می‌خواهد در چند سال آینده از کبالت بازیافتی استفاده کند.

 

تا زمانی که این اتفاق نیفتد و محصولات جدیدی که می‌خریم از قطعات و محصولات قدیمی که برای بازیافت جمع‌آوری شده‌اند، ساخته نشده باشند، محصولات فناوری پایدار نیستند؛ مهم نیست که مدیران شرکت با جنجال زیاد سعی می‌کنند خلاف آن را ادعا کنند.

سامسونگ، اپل، اچ‌پی، ایسر و تقریباً هر شرکت دیگری که لوازم الکترونیکی مصرفی تولید می‌کند، تلاش می‌کند تا از مواد بازیافتی بیشتری استفاده کند. فقط به این دلیل که به نقطه‌ای نرسیده‌ایم که فلزات تازه استخراج شده و پلاستیک تازه تولید شده در ساخت‌وساز مورد استفاده قرار نگیرد، پیشرفت واقعی را نفی نمی‌کند.

اما مسئله واقعی هم ساده و هم پیچیده است. همچنین این همان مسئله‌ای است که هر تصمیم دیگری که توسط شرکت‌های مورد نظر گرفته می‌شود را هدایت می‌کند: پول.

شرکت‌های فناوری نوعی کسب و کار هستند و فقط برای کسب سود برای سهامداران خود وجود دارند. به همین دلیل است که گوگل محصولات و خدماتی را که درآمدزایی ندارند غیرفعال می‌کند. به همین دلیل است که گوشی‌ها دیگر جک هدفون 3.5 میلی متری ساده ندارند. همچنین به همین دلیل است که هیچ شرکتی تلفنی را با استفاده از مواد 100٪ بازیافتی تولید نمی‌کند.

تدابیر صرفه جویی در پول نیز می‌تواند مفید باشد. دلیل واقعی اینکه گوشی جدید شما شارژر در جعبه ندارد این است که بسته بندی را کوچک‌تر می‌کند. جعبه‌های کوچک‌تر به معنای مناسب‌تر بودن بر روی پالت است که به معنای جا افتادن بیشتر در کامیون یا کانتینر حمل‌ونقل است. علاوه بر صرفه جویی در هزینه‌های حمل و نقل، دیگر یک تکه کوچک زباله الکترونیکی در داخل هر جعبه تلفن جدید وجود ندارد که نوعی برد – برد است. 

شما باید سهم خود را با بازیافت محصولات فنی و خرید اقلام مستعمل یا بازسازی شده انجام دهید. همچنین باید بدانید که صرف‌نظر از آنچه به شما القا می‌کنند، شرکت‌های تولیدکننده فناوری مصرف‌کننده تنها زمانی به محیط‌ زیست اهمیت می‌دهند که به اهداف‌شان آسیب نرساند.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی