Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 5 MB

به گزارش همشهری آنلاین، صبح امروز سرهنگ جمشید محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اعلام این که محیط‌بان‌ها نیازمند شلیک پیشگیرانه به شکارچیان غیرمجاز در مناطق حفاظت شده هستند اعلام کرد: این موضوع مطالبه جدی محیط بانی کشور و سازمان حفاظت محیط زیست کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارزار مردمی اصلاح و اجرای قوانین حمایت از محیط بان‌ها و جنگل بانان نیز که تا لحظه تنظیم این خبر به امضای بیش از 8 هزار تن از شهروندان رسیده است، از رییس مجلس، رییس کمیسیون محیط زیست خانه ملت و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خواسته است با اصلاح قانون بکارگیری سلاح توسط محیط بان‌ها و جنگلبانان، نواقص قانونی برطرف شود و اقدام محسوس در اجرای عملی لایحه حمایت از محیط‌بانان و جنگل‌بانان صورت بگیرد.

این کارزار افزوده است: از زمان ارائه طرح و تصویب لایحه حمایت از محیط‌بانان و جنگل‌بانان در مجلس شورای اسلامی، کمتر از دو سال می‌گذرد و در ماده یک این لایحه تأکید شده که مأموران یگان حفاظت دستگاه‌های اجرایی از جمله محیط‌زیست و منابع طبیعی، در خصوص نحوه بکارگیری سلاح، مشمول پوشش قانون بکارگیری سلاح توسط نیروهای مسلح در موارد ضروری مصوب ۱۳۷۳/۱۰/۱۸ می‌شوند، لیکن بنابر استثناهایی صرفاً بندهای ۱، ۲ و ۳ ماده ۳ قانون مذکور، جهت مأموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگل‌بانی به تأیید رسید.

براساس اعلام این کارزار، اگرچه در سال‌های اخیر تلاش‌هایی به منظور اجرای قوانین و لوایح یاد شده صورت پذیرفته اما آزادی عمل شکارچیان و جولان آن‌ها در عرصه‌های طبیعی و حفاظت شده، موارد مکرر از برخورد میان محیط‌بان و شکارچی را رقم زده است که در نبود حمایت‌های قانونی از محیط‌بانان، فاجعه‌های تلخی در پی داشته است.

به اعلام این کارزار، تاکنون بیش از ۱۴۰ محیط‌بان کشور به درجه شهادت نائل آمده‌اند که قریب به سی درصد از این موارد، قتل به واسطه شلیک تیر جنگی بوده است؛ این در حالی است که محیط‌بانان به خاطر خلاءهای قانونی نتوانسته‌اند از سلاح خود به‌درستی استفاده کنند که در جدیدترین مورد در فروردین ماه ۱۴۰۰، شکارچیان غیرمجاز در فصل زادآوری حیوانات، در منطقه حفاظت‌شده «فیله خاصه» دو تن از محیط‌بانان غیور به نام‌های مهدی مجلل و میکاییل هاشمی را با استفاده از گلوله سلاح جنگی، به شهادت رساندند. از دیگر سو محیط‌بانانی که در مواجهه با شکارچیان با رعایت ضوابط اقدام به شلیک یا بکارگیری اسلحه نموده‌اند، بعضاً با محکومیت‌هایی از قبیل قصاص روبرو شده‌اند.

این کارزار از مجلس و سازمان حفاظت محیط زیست خواسته است، با توجه به موارد ذکرشده در خصوص پیگیری رفع نواقص قانونی و اجرای عملی لایحه حمایت از محیط‌بانان و جنگل‌بانان اقدامی محسوس صورت پذیرد تا دیگر بار شاهد بروز اتفاقات تلخ در کشور نباشیم. در فیلم زیر درگیری یکی از محیط بانان با شکارچیان غیرقانونی در منطقه حفاظت شده را می بینید. فیلم آرشیوی است 

کد خبر 594129 برچسب‌ها حیوانات - شکار محیط‌بان قانون حمل اسلحه سلاح شکارچی مناطق حفاظت شده مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات شکار محیط بان قانون حمل اسلحه سلاح شکارچی مناطق حفاظت شده مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران سازمان حفاظت محیط زیست حمایت از محیط بان محیط بانان جنگل بانان محیط بان ها حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۹۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم

سید محمدرضا بهشتی پور مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی، چیدن گونه‌های گیاهی از جمله ریواس و گیاهان دارویی در مناطق حفاظت شده ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود. 

وی در ادامه افزود: متأسفانه حضور بدون مجوز مردم در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، موجب اختلال در امنیت منطقه و انجام وظایف محیط بانان، ریختن زباله و آلودگی زیست محیطی و روشن کردن آتش و افزایش احتمال آتش سوزی در منطقه شده است. 

وی در پایان تصریح کرد: از کانال‌های خبری و تبلیغاتی در فضای مجازی خواهشمندیم به هیچ عنوان با انتشار فیلم‌ها و تصاویر از ریواس چینی در منطقه پلنگ دره، مردم را نسبت به انجام این عمل غیرقانونی تشویق و ترغیب نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد