Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «وجیه‌اله جعفری» در نشست ویدئوکنفرانس پایش نسخه هفتم (فروردین ۱۴۰۰) طرح جامع فولاد افزود: در گام نخست، سیاست‌های این طرح باید همه ابعاد توسعه صنعت فولاد شامل به‌روزآوری دانش و استفاده از نسل چهارم انقلاب صنعتی، زیرساخت‌ها،‌ تامین مالی، توسعه صنایع پایین دستی و ارزش افزوده و غیره را به صورت جامع در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان‌داشت: قابلیت تبدیل طرح جامع به برنامه عملیاتی، یکی از ارکان این طرح باید باشد که نقش ایمیدرو، شرکت ملی فولاد، شرکت تهیه و تولید، تشکل‌ها و نیز نهادهای مرتبط که مجوز ارائه می کنند را تعیین و تبیین کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، همچنین پس از تبادل نظر با «سعید زرندی» معاون طرح و برنامه وزارتخانه، اظهار داشت: مقرر شده موضوعات یاد شده دوباره بررسی و بازبینی و در نهایت به وزیر صنعت ارائه شود.

ضمانت اجرایی، رکن نهایی طرح جامع فولاد

وی تاکید کرد: هدف از ارائه طرح به وزیر و پس از آن دولت، مشخص شدن ضمانت اجرایی به عنوان رکن نهایی طرح جامع فولاد است، به‌گونه‌ای که شاهد اقدام‌های هماهنگ و یکپارچه در مسیر اجرای طرح جامع فولاد شویم.

رییس هیات عامل ایمیدرو تصریح‌کرد: نسخه به‌روز شده طرح جامع، صفر تا ۱۰۰ زنجیره فولاد را پوشش خواهد داد و با ضمانت اجرایی که خواهد داشت، مبنایی برای تصمیم‌گیری و توسعه صنعت فولاد خواهد شد.

فولاد جزء ۹ صنعت پیش‌رو کشور

در این جلسه، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت نیز طی سخنانی کوتاه اعلام‌کرد: پس از نهایی شدن مباحث فوق در طرح جامع فولاد، صورت‌جلسه ای آماده شده و به امضای وزیر خواهد رسید.

زرندی یادآور شد: فولاد جزو ۹ صنعت پیش‌رو است که از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت مشخص شده و در حال نهایی شدن است.

وی افزود: پیشتر طرح جامع سرب و روی آماده شده که از جامعیت قابل توجهی برخوردار است و با اهداف ترسیم شده، تطابق دارد.

«محمد آقاجانلو»، معاون ایمیدرو نیز در این جلسه گفت: هدایت سرمایه‌گذاری‌ها، اولویت‌بندی پروژه‌ها، چگونگی تامین زیرساخت، امور زیست‌محیطی، تغییرات فناوری و غیره، از جمله مواردی در طرح جامع فولاد است که نیاز به تبیین از سوی مشاور دارد.

«علی رضا رشیدی»، مدیر عامل شرکت ملی فولاد نیز در بخش دیگر این جلسه گفت: شاکله کلی مواد اولیه طرح جامع فولاد، تامین از داخل کشور است، اما باید همه ابعاد پروژه‌هایی که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی (خلیج فارس و چابهار) نیز در حال اجرا یا طراحی است، دیده شود.

ایران در سه سال اخیر در جایگاه دهم تولیدکنندگان جهانی فولاد قرار داشته است. ظرفیت تولید فولاد خام ایران (بر اساس عملکرد انتهای سال ۹۹) ۳۹.۴ میلیون تن است. ظرفیت تولید گندله سنگ‌آهن ۶۶.۷ میلیون و کنسانتره سنگ‌آهن ۶۴.۱ میلیون تن است.

همچنین ۴.۴ میلیارد یورو برای طرح‌های توسعه و ۹.۲ میلیارد یورو برای بخش زیرساخت مورد نیاز است که مجموع سرمایه مورد نیاز را به ۱۳.۶ میلیارد یورو می‌رساند. از سوی دیگر نکاتی که باید بر روی آن تاکید کرد شامل حضور کنسرسیوم های بخش خصوصی در اکتشاف است.

علاوه بر این، تاکید بر انجام اکتشافات در عمق، رشد استفاده از قراضه آهن برای جلوگیری از فشار بر بیش از حد بر تامین کنسانتره، گندله‌سازی و آهن‌اسفنجی و نیز تامین مواد اولیه به‌ویژه کم عیار از معادن کوچک، جزو نکات مورد توجه نسخه جدید طرح جامع فولاد است.

یکی دیگر از نکات این طرح، دوری‌گزینی از نگاه بخشی و جلوگیری از ساخت کارخانه‌های زنجیره فولاد در مناطق کم‌آب است. از همین رو باید توسعه در مناطق جنوبی و سواحل دریاهای آزاد، متمرکز شود.

برچسب‌ها ایمیدرو سعید زرندی فولاد انجمن تولید کنندگان فولاد ایران توسعه ایران ایرنا توسعه اقتصادی آهن اسفنجی ایران خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایمیدرو سعید زرندی فولاد ایمیدرو سعید زرندی فولاد توسعه ایران ایرنا توسعه اقتصادی آهن اسفنجی ایران خلیج فارس اخبار کنکور طرح جامع فولاد ضمانت اجرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۱۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی

به گزارش خبری ایسکانیوز آذربایجان غربی، جلسه‌ای در زمینه بررسی راهکارهای عملیاتی شدن طرح جامع جهاد علمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد؛ در این جلسه که به همت اداره ارتباط با صنعت و جامعه واحد ارومیه در محل دفتر معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه با حضور مسئولین دفتر شهید فهمیده در استان آذربایجان غربی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و معاون آموزش واحد ارومیه و روسای مراکز تحقیقاتی و اداره ارتباط با صنعت و جامعه و تعدادی از اساتید فناور در حوزه صنعت برگزار شد، راهکارهای اجرایی سازی عملیاتی طرح جامع جهاد علمی بر مبنای تفاهم نامه همکاری پژوهشی وتحقیقاتی فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی وموسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

یاشار زهفروش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی در این جلسه گفت: تعامل سازنده با نهادهای موثر در حوزه فناوری و نوآوری در جهت سرعت بخشیدن به جریان تحقیقات واز بین بردن انحصارطلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر و استفاده از ظرفیت استادان، دانشجویان، نخبگان و نوآوران به منظور حل مساله صنعت و جامعه از اهداف و اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی بر مبنی رسالت و اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در سال جاری است.

وی افزود:امیدوارم با حمایت مرکز نوآوران شهید فهمیده پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی مورد نیازصنایع دفاعی تا مرحله تبیین دانش فنی پیش رود تا با جهت دهی فعالیت‌های علمی نخبگان در راستای نیازهای طرفین و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد بتوانیم نقش دانشگاه را در راستای حل مساله علمی کشور به منصه ظهور برسانیم.

در ادامه جلسه آیدین صنم نژاد رئیس دفتر شهید فهمیده با معرفی پتانسیل‌های همکاری مشترک با مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح، به تشریح طرح جهاد علمی نیروهای مسلح که بخشی از آن نیز در وزارت دفاع در حال انجام است پرداخت و افزود:زمینه‌ها و حمایت‌هایی که در قالب این طرح از دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی صورت می‌گیرد شامل حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی با موضوعات مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی کشور، حمایت از پروژه های نوظهور و بدیع، حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری مورد نیاز صنایع دفاعی، حمایت از فرصت‌های مطالعاتی داخل و خارج از کشور مرتبط با نیازهای صنایع دفاعی، حمایت از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری، حمایت از ایجاد مراکز فناوری مشترک، حمایت از انجمن‌های علمی و هسته‌های پژوهشی می‌باشد که دانشجویان، نخبگان و مخترعان می‌توانند با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه از حمایت‌های مادی و معنوی دفتر شهید فهمیده استان بهره‌مند شوند؛ و در پایان جلسه نیز از برخی امکانات آموزشی و آزمایشگاهی دانشگاه بازدید شد.

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228382 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • تامین مالی طرح‌های توسعه‌ای صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکاران است
  • تأکید معاون وزیر نفت بر وصول بدهی‌ ابربدهکاران صنعت گاز
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد