Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماهواره‌های شرکت‌های وان‌وب (OneWeb) و اسپیس‌ایکس (SpaceX)، این قدرت‌های عرصه‌ی اینترنت ماهواره‌ای، هفته‌ی گذشته در فاصله‌ی بسیار نزدیک و خطرناکی از یکدیگر قرار گرفتند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دو ماهواره‌ی این شرکت‌ها در روز چهارم آوریل (۱۵ فروردین) در فاصله‌ی ۱۹۰ فوتی (۵۸ متری) یکدیگر قرار گرفتند و این موضوع باعث هشدار‌هایی از سمت مرکز کنترل فضایی "۱۸ th Space Control Squadron" ایالات متحده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تماس نزدیک در پی جدیدترین پرتاب شرکت وان‌وب در تاریخ ۳۰ مارس رخ داد. در این پرتاب ۳۶ ماهواره به مدار ارسال شدند که برای قرارگیری در مدار مورد نظر باید از میان دریایی از استارلینک‌ها گذر می‌کردند.

این اولین باری است که شرکت‌ها از زمان آغاز ارسال ماهواره‌های اینترنتی به فضا، از برخورد جلوگیری می‌کنند، اما آخرین بار نخواهد بود.

مرکز کنترل فضایی این رویداد را متوجه شد و بلافاصله پس از فعال شدن هشدارها، شرکت وان‌وب را مطلع کرد.

آژانس فضایی ایالات متحده احتمال برخورد را ۱.۳ درصد تشخیص داده است و اگر این دو ماهواره برخورد می‌کردند هزاران قطعه زباله‌ی فضایی دیگر به مدار اضافه می‌شد.

میلیون‌ها زباله‌ی فضایی در فضا وجود دارند که با سرعتی مشابه یک گلوله حرکت می‌کنند و می‌توانند ماهواره‌ها، تلسکوپ‌ها و فضاپیما‌ها را تخریب کنند. دانشمندان ناسا نگرانند که آن‌ها در نهایت باعث ایجاد "سندرم کسلر" شوند.

سندرم کسلر فرضیه‌ای است که توسط دانشمند ناسا دونالد کسلر (Donald Kessler) در سال ۱۹۷۸ مطرح شد. این فرضیه بیان می‌کند که تراکم اجسام در مدار‌های پایین زمین می‌تواند تا مرحله‌ی ایجاد برخورد افزایش یابد و پس از هر برخورد بر تعداد آن‌ها اضافه خواهد شد تا جایی که خروج از زمین برای انسان خطرناک شود.

متخصصان راه‌هایی برای کاهش تعداد ماهواره‌های در گردش پیشنهاد داده‌اند، اما تاکنون هیچ تصمیم رسمی توسط مسئولان اتخاذ نشده است؛ و هیچ محافظتی برای شرکت‌ها وجود ندارد تا از عدم برخورد دستگاه‌شان با سایر شرکت‌ها اطمینان حاصل کنند.

زمانی که مرکز کنترل فضایی به شرکت وان‌وب درباره‌ی احتمال برخورد هشدار داد این شرکت به سرعت ایمیلی به شرکت استارلینک زد و امیدوار بود بتوانند ماهواره‌ها را جابه‌جا کرده و در فاصله‌ی ایمنی از یکدیگر قرار دهند.

کریس مک‌لافلین (Chris McLaughlin)، رئیس امور شرکت وان‌وب به ورج گفت: اسپیس‌ایکس نرم‌افزار مبتنی بر هوش‌مصنوعی خود که برای جلوگیری از برخورد است را غیرفعال کرد تا وان‌وب ماهواره‌اش را از مسیر برخورد دور کند.

وان‌وب ۱۴۶ ماهواره در مدار دارد در حالی که شرکت اسپیس‌ایکس ۱۲۷۸ استارلینک در مدار دارد و شرکت ایلان ماسک برای شلوغ کردن فضا مورد انتقاد قرار گرفته است.

شرکت ارتباطات ویاست (Viasat) در ماه دسامبر از کمیسیون فدرال ارتباطات درخواست کرد تا ماهواره‌های استارلینک شرکت اسپیس‌ایکس را مورد ارزیابی قرار دهند و ادعا کرد که این مجموعه ماهواره‌ها خطرات محیط زیستی به همراه خواهند داشت. در این سند به تعدادی از شکایت‌ها اشاره شده است از جمله: میزان خرابی ماهواره‌های اسپیس‌ایکس و برخورد این دستگاه‌ها در مدار و خطرات بازگشت آن‌ها به جو زمین.

با این حال ماسک از این درخواست آگاه شد و کاری را انجام داد که اکثر میلیاردر‌ها انجام می‌دهند: توییت گذاشتن

او در توییتی نوشت: استارلینک خطری برای منافع شرکت ویاست دارد.

جان جانکا (John Janka) مدیر ارشد امور جهانی ویاست به دیلی‌میل گفت: نگرانی در مورد زباله‌های فضایی، امنیت فضا و مشکلات برخورد در بین افراد حاضر در این صنعت افزایش یافته است. موضوع فقط اسپیس‌ایکس نیست بلکه تمام مجموع ماهواره‌هایی است که به فضا می‌روند. هر کسی می‌خواهد هزاران و ده‌ها هزار ماهواره به مدار بفرستد.

شرکت ایلان ماسک قصد دارد تا ده هزار استارلینک جدید در طول ۱۵ سال آینده به فضا بفرستد که طبق گفته‌ی ویاست به طور متراکمی فضا را شلوغ می‌کند.

جانکا می‌گوید: این تعداد، تقریبا برابر با تعدادی است که از دهه‌ی ۵۰ تاکنون به مدار ارسال شده است. این موضوع باعث ایجاد نگرانی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ماهواره اسپیس ایکس وان وب شرکت وان وب ماهواره ها اسپیس ایکس شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۳۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!

به گزارش صدای ایران از ایسنا،ایلان ماسک اعلام کرده که برای مقابله مشکل بات‌ها و کاهش اسپم در پلتفرم ایکس، قصد دارد از تمام کاربران جدیدی که می‌خواهند پست بفرستند یا پست‌ها را لایک کنند، هزینه‌ای دریافت کند، هرچند هنوز میزان پول و زمان اجرایی شدن این کار را اعلام نکرده است.

دیگر خبرها

  • ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • شمارش معکوس برای آغاز ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم