Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:28:08 GMT

بحران خشکسالی در کمین اروپا

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۳۹۰۹

بحران خشکسالی در کمین اروپا

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، گرمای شدید و خشکی هوا در تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی و تا حدودی ۲۰۱۹، اروپا را دچار بحران شدید بی آبی کرد. از جمله عوارض آن می توان به آتشسوزی های حیات وحش در جنوب و حتی شمال اروپا، توقف کشتیرانی در رودخانه های بزرگ مانند دانوب، محدودیت در سیستم های آبیاری و کاهش تولید برق اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویه کشورهای اروپایی را نگران کرده است که با جدی تر شدن پیامدهای تغییرات اقلیمی شاهد افزایش توالی و تکرار اینگونه حوادث باید باشند.

خشکسالی یک پدیده طبیعی است که به دلایل جوی مانند تغییر جهت جریانهای هوایی یا کاهش رطوبت موجود در هوا ممکن است شکل بگیرد اما در سالهای اخیر نقش انسان در استفاده و مدیریت منابع آبی و همچنین تغییرات اقلیمی بیشتر دیده می شود.

از دهه ۱۹۵۰ به بعد شمال اروپا شاهد ترسالی (بارش بیشتر) و جنوب اروپا شاهد سالهای خشک بیشتری بوده است. انتظار می رود تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین این عدم توازن بین شمال و جنوب اروپا را شدید تر کند.  بر اساس یک برآورد، ضرر و زیان ناشی از خشکسالی در قاره اروپا، بین سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۰ بالغ بر ۶.۲ میلیارد یورو در سال بوده است. خشکسالی سال ۲۰۰۳ به تنهایی ۸.۷ میلیارد یورو خسارت به جا گذاشت.

بخشهایی از رودخانه راین در سال ۲۰۱۸ آنچنان خشک شد که کشتی های باری مجبور شدند از میزان بارشان کاسته یا به طور کلی متوقف شوند. فرانسه، آلمان، سوئد و فنلاند به دلیل این خشکی مجبور شدند برق تولید خود از منابع آبی را کاهش دهند. همچنین گرمای بی سابقه موجب مرگ و میر تعداد زیادی از آبزیان در آلمان شد. خشکسالی سال ۲۰۱۸ صدمه جبران ناپذیری به کشاورزی اروپا زد به طوری که حتی در تابستان ۲۰۱۹ نیز ذخایر آبی به حد سابق برنگشت.

دانشمندان تغییرات در طرح بارندگی در سطح اروپا را ناشی از تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین می دانند. آنها می گویند با گرم شدن زمین به میزان ۱.۵ درجه سانتی گراد، ۶۸ درصد از مناطق مدیترانه ای اروپا شامل جنوب ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، پرتغال و یونان دچار خشکسالی خواهد شد. با افزایش ۳ درجه ای، این رقم به ۸۲ درصد خواهد رسید. در منطقه آتلانتیک که شامل جزیره بریتانی نیز می شود ۳۰ درصد از زمینها با افزایش ۱.۵ درصدی گرما، متحمل خشکی شده،  با افزایش ۳ درصدی، ۹۰ درصد این مناطق خشک خواهند شد. البته این پژوهشها احتمال افزایش ۳ درصدی را زیاد ارزیابی نمی کنند.

در بخش قاره ای اروپا، گرمایش زمین موجب کاهش شدت خشکسالی در مناطق شمال شرقی مانند لهستان شده و خشکسالی در مناطق جنوبی مانند رومانی و بلغارستان را افزایش خواهد داد. در مناطق مرکزی تر نیز مانند جمهوری چک و اطریش، از شدت خشکسالی ها کاسته خواهد شد. برای مناطق شمالی اروپا وضعیت قابل پیشبنی نیست. بدین ترتیب مناطق مدیترانه ای و آتلانتیک بیشترین صدمه را از گرمایش زمین و خشکسالی ناشی از آن متحمل خواهند شد.

بخش کشاورزی

این بخش بیشترین صدمه را از خشکسالی به صورت کاهش در تولید و افزایش هزینه های آبیاری متحمل خواهد شد. همچنین هزینه تغذیه حیوانات اهلی افزایش یافته و صنایع وابسته به کشاورزی مانند تراکتورسازی ضرر خواهند کرد.

بخش آب شهری

نیاز به آب آشامیدنی و لوله کشی افزایش یافته و هزینه ها در این بخش زیاد خواهد شد.

بخش انرژی

میزان تولید برق هیدرولیک (آبی) کاهش یافته و تقاضا برای انرژی های سوختی زیاد خواهد شد. حتی در نیروگاه های غیر آبی نیز به دلیل کمبود آبِ خنک کننده، مجبور به کاهش ظرفیت تولیدی خواهند بود.

بخش تجارت و حمل و نقل

اروپا از شبکه بزرگی از کانالها و رودخانه های برای حمل نقل توسط کشتی ها بهره برداری می کند. با کاهش سطح آب رودخانه ها و کانال ها، کشتی های باری با مشکلات در زمینه تردد مواجه خواهند شد. این به معنای افزایش هزینه و قیمت تمام شده کالاهای تجاری خواهد بود.

بخش ساخت و ساز

خشکسالی موجب از دست رفتن رطوبت زمین شده و زمینه  فرونشستن خاک را فراهم می کند که خود صدمات جبران ناپذیری به ساختمانها می زند. به عنوان مثال در سالهای اخیر در فرانسه، فرونشست زمین بیش از سیل خسارت ایجاد کرده است.

در انگلیس سازمانی به نام «گروه ملی خشکسالی» مامور رسیدگی و برنامه ریزی در این زمینه است. طبق نتیجه گیری این سازمان به شدتِ خشکی در سالهای  خشک و پرآبی در سالهای ترسالی افزوده شده است. به این معنی که در سالهای پرآب با سیل مواجه شده و در سالهای خشک نیز شدت خشکسالی بیشتر از قبل است. به این ترتیب دولت به پیشنهاد این گروه، باید برنامه ای برای ذخیره سازی آب در سالهای پرآب و  استفاده از آن در سالهای خشک داشته باشد.

کاهش بارندگی در سال جاری به اضافه افزایش تقاضا به دلیل قرنطیه، موجب کاهش سطح مخازن آب در انگلیس شده است. اگرچه بارنگی های ماه ژوئن تا حدی این کمبود را برطرف کرد. بدین ترتیب در حال حاضر انگلیس به طور فوری با بحران آب مواجه نیست اما ذخایر آبی برای سالهای بعد آسیب پذیر هستند. گفته می شود شرکت‌های توزیع آب برای تابستان امسال آب کافی در اختیار داشته و سهمیه بندی آب نامحتمل است.

بارندگی های سال گذشته پس از مدتی کاهش نزولات، زندگی تازه ای به حیات و حش این کشور داده ، با این حال هنوز به وضعیت عادی قبل بازنگشته است. در سالهای خشک، این کشور با کاهش آبزیان، افزایش جلبک و افزایش آتشوزی در طبیعت مواجه می شود.

آژانس محیط زیست انگلیس در همین زمینه، بررسی و تحت نظر داشتن وضعیت بارندگی و حوادث مرتبط با خشکسالی، همکاری با شرکتهای توزیع آب، کاهش صدمات ناشی از کم آبی روی محیط زیست، همکاری با کشاورزان و آگاهی رسانی به آنها، حفظ منابع آبی برای نسل های آینده، کاهش نشت آب از سیستم آبیاری و توزیع و مشارکت در بازسازی زیستگاه های آبی را در دست اقدام دارد.

با وجود آنکه در سال جاری احتمال کاهش منابع آبی داده نمی شود، اما این سازمان به مردم توصیه کرده است با جمع آوری آب باران و استفاده از آن برای آبیاری باغچه ها، از مصرف آب شهری بکاهند.

در اتحادیه اروپا «مقررات توسعه مناطق روستایی» مصوب ۲۰۰۵، از جمله چهارچوبهایی است که به معضلات ناشی از کم آبی رسیدگی می کند. مدرنیزه کردن مزارع، بهبود وضعیت محیط زیست، افزایش کیفیت مناطق روستایی و آموزش کشاورزان از جمله راهکاری هایی است که بر اساس این چهارچوب در نظر گرفته شده اند.

اتحادیه اروپا برای بهسازی زیرساختهای آبیاری مبلغ ۸ میلیارد و برای پیشگیری از بلایای ناشی از خشکسالی ۷ میلیارد یورو در نظر گرفته است. این در کنار سایر بودجه های جاری در ارتباط با کمک به هزینه های ناشی از بلایای طبیعی است.

در اتحادیه اروپا سازمان دیگری به نام «مدیریت شبکه آب» نقش سیاستگزاری و حمایت از منابع آبی را در اختیار دارد. این سازمان علاوه بر کمیت، روی کیفیت منابع آبی مانند مقررات برای کاهش آلاینده ها نیز فعالیت دارد. یکی از مزایای به هم پیوستگی کشورهای اروپایی، مدریت کارآمد تر منابع آبی است. به عنوان مثال آنها می توانند بدون دخالت و مزاحمت مرزهای ملی، بسترهای رودخانه ها را به طور یکدست مدیریت کنند.

برچسب‌ها اتحادیه اروپا روز مبارزه با خشکسالی تخریب محیط زیست انگلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا روز مبارزه با خشکسالی تخریب محیط زیست اتحادیه اروپا روز مبارزه با خشکسالی تخریب محیط زیست انگلستان اخبار کنکور تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا گرمایش زمین رودخانه ها سالهای خشک محیط زیست منابع آبی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۳۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند و اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سید اسحاق موسوی؛ یکی از مسائلی که ریشه در عدم مدیریت در دهه‌های قبلی دارد و مدتی زیادی است که به یکی از بحران‌های استان‌های کشور مخصوصا استان‌های شمالی تبدیل شده و در شرایط فعلی این زخم سر باز کرده است بحث پسماند و زباله است؛ در این گزارش قصد داریم بیشتر زوایای مختلف این مشکل را مورد بررسی قرار دهیم و با ارائه چند راهکار ساده نقشی در حل شدن این مسئله داشته باشیم.

از سال ۱۳۹۰ مسئله زباله و پسماند در سر زبان‌ها افتاد و اگر در گذشته مورد توجه جدی مسئولان قرار می‌گرفت شاید به بحران تبدیل نمی‌شد؛ وقتی از گیلان صحبت می‌کنیم مناطق سرسبز در ذهن متبادر می‌شود و به خیال خود در استان‌های شمالی هیچ مشکلی وجود ندارند، در حالی که بحران پسماند بنا به دلایلی مختلفی مانند عدم فرهنگ‌سازی در حال افزایش است و اگر مسافران در کنار اهالی نباشند در آینده دریا و جنگل از بین خواهد رفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره خطرات عدم توجه به این مهم در آینده‌ای نزدیک اظهار کرد: این حجم زیاد موجبات حجم وسیعی از آلودگی محیط زیست را فراهم می‌آورد و با ادامه این روند رهاسازی زباله در دل طبیعت دیگر جایی برای نشستن و استفاده از مناطق جذاب گردشگری استان باقی نخواهد ماند.

 

 چرا موضوع پسماند و زباله در گیلان به بحران تبدیل شده است؟

عدم توجه به محیط زیست در استان‌های شمالی و جنوبی (پوشش گیاهی، دریا و...) عدم مدیریت در دهه‌های قبلی با اجرای طرح‌های غیرکارشناسی نبود زباله‌سوز و لندفیل‌ استاندار (محل دفن زباله و پسماند) سایت پسماند سراوان تنها و مهم‌ترین دفن‌گاه زباله غیر اصولی بودن سایت پسماند سراوان انباشت زباله در سایت سراوان تفکیک نشدن زباله‌ از مبدا عدم فرهنگ‌سازی

 

اقدامات انجام شده برای حل شدن بحران پسماند در استان گیلان:

ورود رئیس جمهور و وزیر کشور به موضوع تخصیص اعتبار به منظور ساماندهی پسماند سراوان دستور توقف ورود زباله به سایت پسماند سراوان عملیات بهسازی محل دفن زباله سراوان رشت جمع شدن سطل‌های زباله از سطح محلات

 

جمع شدن سطل‌های زباله؛ تفکیک زباله از مبدا توسط اهالی گیلان

شاید خیلی از مسافران این نکته را نمی‌دانند که سطل‌های زباله از بیشتر مناطق گیلان جمع شده و مردم مدت زیادی است که تفکیک از مبدا رو شروع کرده‌‍اند تا حجم ورودی زباله به دفن‌گاه‌ها کم شود و دوباره کوهی از زباله مانند سایت پسماند سراوان به وجود نیاید.

 

تاثیر سایت پسماند سراوان در استان گیلان:

سخت شدن زندگی اهالی با بوی پسماند، افزایش حشرات و... ورود ۱۰ تا ۲۰ لیتر شیرابه در هر ثانیه به منطقه آلوده شدن رودخانه و آب‌های زیرزمینی از بین رفتن جنگل و پوشش گیاهی افزایش بیماری در بین مردم آلوده شدن چرخه غذایی

 

تاثیر مسافران در جمعیت گیلان و تولید زباله!

آمار جمعیت گیلان بیش از ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر است که در ایام تعطیلات با میزبانی از مسافران این رقم افزایش پیدا می‌کند؛ به طور مثال مردم خوب گیلان در نوروز امسال میزبان ۷ میلیون و ۷۸ هزار نفر بودند و حالا اگر هر نفر در ایام سفرش یک کیلوگرم هم زباله تولید کند به آمار تولید زباله استان اضافه شده و به مشکلات آنان می‌افزاید.

روزانه حدود ۵۸ هزار تن زباله در کشور تولید می‌شود که در این میان سهم استان های گردشگر پذیر مانند گیلان، مازندران و گلستان بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می‌یابد.

 

اقداماتی که مسافران باید برای بهتر شدن حال گیلان انجام دهند:

تولید زباله را در سفرها به حداقل برسانیم زباله‌ها را به هیچ عنوان در مناطق مختلف گیلان رها نکنیم تفکیک زباله‌های خشک و تر را انجام دهیم اگر شرایط فراهم بود زباله‌های تر را دفن کنیم در حد امکان زباله‌های خشک را به شهر خودمان برگردانیم در حد توان زباله‌های رها شده دیگر مسافران را از محیط جمع کنیم

 

در ادامه می‌توانید اسلایدشو این گزارش را مشاهده کنید:

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • کوهستان «پرآو» پتانسیل برگزاری جشنواره‌های بین‌المللی غارنوردی را دارد
  • الاتحاد در کمین بهترین مربیان اروپا + عکس
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • خشکسالی در 22 استان کشور! بارش‌ها 8.9 درصد کاهش یافت
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن