Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهمن حوری‌زاد معتقد است رسانه‌ها به دلیل اثرگذاری بالایی که روی باورهای افراد یک جامعه دارند باید نقش یک حامی آگاهی دهنده را ایفا کنند و از نشر اطلاعات مغرضانه و استرس‌زا دوری کنند.

به گزارش برنا؛ بهمن حوری‌زاد دکترای روانشناسی در گفتگو با خبرنگار برنا درباره نقش رسانه‌ها بر کاهش یا افزایش استرس افراد در این روزهای کرونایی گفت: در این روزها تعدد رسانه‌ها و تاثیرگذاری بسیار زیاد آن‌ها بر مردم باعث شده نقش پررنگی در شکل‌گیری هویت افراد یک جامعه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهمترین ویژگی‌های اهالی رسانه به ویژه در این روزهای سخت و بحرانی رعایت اصول اخلاقی است.

او افزود: همچنین تمام کسانی که رسانه‌ای در اختیار دارند و به شکل مستقیم با مردم در ارتباط هستند به زعم من باید پایه‌های این ارتباط را روی اصول روانشناسی و جامعه‌شناسی بنا کنند.

حوری‌زاد با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقش بسزایی در شکل‌گیری تفکرات افراد جامعه دارند، بیان کرد: رسانه‌ها قادر هستند باورها و نگرش‌های انسان‌ها را تغییر دهند بنابراین با این قدرتی که در دست دارند باید به جای امیدزدایی، امیدزایی به جای بحران‌زایی، بحران‌زدایی کنندو سعی بر آرامش اذهان مردم و فقط آگاهی آن‌ها داشته باشند. آگاهی که بر پایه آرامش و استرس‌زدایی باشد.

او افزود: در این روزها با این حجم از اخبار ناامید کننده فردی که مبتلا به بیماری کرونا است چگونه باید روحیه خود را حفظ کند و به بهبود امیدوار باشد؟ در این شرایط یک خبرنگار برای اینکه از مرز بین آگاهی و تشویش عبور نکند و باعث تشویش و استرس مخاطب بیمار خود نشود در ابتدا باید دانش روانشناسی و جامعه‌شناسی برای برخورد با این افراد را داشته باشد تا بتواند با پیامی که به مردم منتقل می‌کند به آن‌ها آگاهی به همراه امید دهد.

این روانشناس ادامه داد: از مواردی که به افراد مبتلا آرامش می‌دهد اطلاعات درست و بدون تحریف واقعیت و بدون هیچ نگاه جانبدارانه‌ای است. بعضی رسانه‌ها ممکن است به دلیل حفظ منافع خود با انتشار یک خبر به دنبال بزرگنمایی و یا ایجاد تشویش باشند.

او افزود: در این لحظه افراد مقابل خود شاهد رسانه‌ها و اخبار متعددی هستند و این شرایط بحرانی که ناخودآگاه باعث تشویش و اضطراب در میان مردم می‌شود تنها با اخبار درست و امیدوارانه آن هم بر اساس واقعیت‌های در حال اتفاق می‌توان به مردم آرامش را منتقل کرد نه اینکه با اخبار دلهره‌آور آن‌ها را با ترس همراه کرد.

حوری‌زاد با اشاره به اینکه رسانه‌ها باید نقش کمک کننده به مردم را داشته باشند، عنوان کرد: رسانه‌ها باید در تغییر باورهای مردم نسبت به این بیماری تلاش کنند. اینکه مردم بدانند با رعایت بهداشت فردی و شیوه‌نامه‌های بهداشتی می‌توانند بر این بیماری غلبه کنند اما در این روزها چقدر شاهد این هستیم که این بیماری را به جای اینکه از زاویه جامعه شناختی بررسی کنند به مسائل سیاسی ربط می‌دهند. رسانه‌ها باید به این مرزها توجه کنند و اطلاعات صحیح و غلط را از یکدیگر تمیز دهند جلوی نشر اطلاعات مغرضانه را بگیرند.

این روانشناس تاکید کرد: رسانه‌ها باید بدانند که مخاطب امروز آن‌ها یک مخاطب هوشمند و دقیق است و آن‌ها نیز نباید مردم را غیر دقیق تلقی کنند چراکه هرچقدر هم رسانه باورساز باشد مخاطب آن هم با توجه به گذر زمان متفکرتر شده است. هشداری که باید به رسانه‌ها داد این است که در آینده‌ای نه چندان دور هوش مصنوعی برای تشخیص اخبار صحیح و غیرصحیح به کمک انسان می‌آید و این اعتماد افراد به رسانه‌ها است که آن‌ها را مخاطب یک رسانه نگه می‌دارد.

حوری‌زاد با اشاره به اینکه ما انسان‌ها مطابق با باورها و اندیشه‌ها و احساساتمان زندگی می‌کنیم، گفت: ما همانطور زندگی می‌کنیم که به آن فکر می‌کنیم به همین دلیل باید یادمان باشد که آرامش و امنیت شرط اولیه کیفیت زندگی ما است واین امنیت و آرامش از طریق رسانه‌ها به افراد منتقل می‌شود و زمانی که افراد آرامش و امنیت را در زندگی خود احساس کنند بسیاری از بیماری‌‌های جسمی و روان‌تنی آن‌ها به شکل چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

این روانشناس درباره عملکرد رسانه‌ها در این روزها بیان کرد: باید به اصحاب رسانه خسته نباشید گفت چرا که اکثریت آن‌ها در راه اطلاع‌رسانی به مردم درحال تلاش هستند و فکر می‌کنم عملکرد رسانه‌ها در این روزها عملکرد قابل قبولی بوده است.

حوری‌زاد در پایان ضمن توصیه ای به مردم گفت: برخلاف تمام حرف‌هایی که زده شد کسانی که گرفتار بیماری کرونا هستند، کمتر اخبار مرتبط با این بیماری را دنبال کنند و به خود استراحت دهند و سعی کنند آرامش خود را با دوری از اخبار تنش‌زا حفظ کنند.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روانشناسی برنا استرس جامعه رسانه هوش مصنوعی امنیت و آرامش اصحاب رسانه رسانه سلامت روان کرونا رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۴۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • ۲۲ نفر از اعضای شرکت هرمی در نوشهر دستگیر شدند
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • طرح پایش هوشمند سارقان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در گفت و گو با رئیس پلیس آگاهی پایتخت | ماجرای سرقت دو سارق با پابند الکترونیکی چه بود
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر