Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@13:52:25 GMT

چین و خروج نظامیان آمریکا از افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۵۰۳۲

چین و خروج نظامیان آمریکا از افغانستان

در جریان کنفرانس «قلب آسیا - روند استانبول» که سه‌شنبه هفته گذشته در سطح وزیران امور خارجه برگزار شد، وانگ‌یی در سخنرانی ویدئوکنفرانسی خود اعلام کرد: «چین بهترین تلاش خود را در روند صلح و آشتی افغانستان به کار خواهد بست».

این اظهارات وزیر امور خارجه چین در جریان روند صلح در کشور افغانستان با توجه به خروج نظامیان آمریکا می‌تواند به معنای افزایش حضور چین در این کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در این جلسه که با حضور مقاماتی از 15 کشور منطقه برگزار شد، گفت: نیروهای نظامی خارجی باید به شیوه‌ای منظم و مسئولانه از افغانستان خارج شده و به نحوی قاطعانه از سوءاستفاده تروریست‌ها از این فرصت برای ایجاد هرج و مرج جلوگیری شود. ما با تمامی طرف‌های حاضر در روند استانبول و جامعه بین‌المللی در راستای ایجاد صلح در همه نقاط افغانستان و منتفع نمودن مردم این کشور از توسعه و پیشرفت همکاری خواهیم کرد.

ایالات متحده آمریکا پس از 19 سال قرار است در ماه می امسال، تمامی نیروهای خود را با بیش از 22هزار کشته و زخمی از این کشور جنگ‌زده خارج نماید. مذاکرات دولت افغانستان و طالبان همچنان در بن بست به سر می‌برد و دور جدید گفت‌وگوها در پایان این ماه در ترکیه برگزار خواهد شد که نزدیک به موعد مقرر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان است.

با توجه به مجاورت جغرافیایی افغانستان به منطقه مسلمان‌نشین سین کیانگ در غرب چین، خروج نیروهای آمریکایی ممکن است به گسترش بیشتر طالبان منجر شود و در کوتاه مدت، فشار قابل توجهی بر تلاش‌ها و فعالیت‌های چینی‌ها در مقابله با تروریسم اضافه کند اما به طور کلی گام مثبتی در راستای امنیت چین خواهد بود.

از نظر بسیاری از صاحبنظران، خروج نظامیان آمریکا اگرچه ممکن است تا مدتی برخی فعالیت‌های تروریستی و هرج‌ومرج‌ها را در افغانستان به دنبال داشته باشد، اما با توجه به اینکه نیروهای طالبان و همچنین دولت افغانستان تاکنون از حمایت از اویغورهای جدایی‌طلب سین کیانگ خودداری ورزیده و از طرفی طالبان با تهدید در حال رشد دیگری برای امنیت ملی چین، یعنی ظهور نیروهای داعش در منطقه به مقابله پرداخته است، خروج آمریکایی‌ها تهدید عمده‌ای را متوجه مرزهای چین نخواهد کرد.

با وجود اینکه ممکن است وضعیت امنیتی در افغانستان پس از این اقدام بدتر شود، اما در بلندمدت به حل مسائل سیاسی افغانستان و در نتیجه بهبود وضعیت سیاسی در اطراف مرزهای چین کمک خواهد کرد. در این میان نگرانی بیشتر پکن، حضور نظامی آمریکا در نزدیکی سین کیانگ است. چندی پیش، سخنگوی وزارت امور خارجه چین فیلمی را در یک کنفرانس مطبوعاتی پخش کرد که در آن، لاورنس ویلکرسون، رئیس ستاد کالین پاول، وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده می‌گوید حضور آمریکا در افغانستان به آن‌ها توانایی بی‌ثبات کردن چین از طریق تحریک اویغورهای سین کیانگ و دامن زدن به مسائل قومی در آن منطقه را می‌دهد.

اگر ایالات متحده بماند و از افغانستان به عنوان یک پایگاه بلندمدت برای اثرگذاری بر مسائل سین کیانگ استفاده کند، می‌تواند در عرصه‌های مختلف به نفوذ و دخالت در امور این استان غربی چین پرداخته و به جدایی‌طلبان آن کمک کند. وانگ یی در سخنرانی  خود به این نکته نیز اشاره کرد که مبارزه با تروریسم در افغانستان نباید دارای استانداردهای دوگانه باشد و گروه جدایی‌طلب «جنبش ترکستان شرقی» در سین کیانگ هم باید به همان نحوی که با القاعده و داعش مقابله شد و از بین رفتند، از میان بروند.

در واقع، سخنان او اشاره به حذف این جنبش از لیست گروه‌های تروریستی سازمان ملل توسط واشنگتن داشت؛ اقدامی که به عقیده پکن نادیده گرفتن فعالیت‌های تروریستی و با هدف پیگیری طرح بی‌ثبات‌سازی سین کیانگ صورت گرفته است. از نظر عمده تحلیلگران و ناظران بین‌المللی، پس از خروج آمریکایی‌ها از افغانستان احتمال بسیار کمی وجود دارد که پکن نیروهای نظامی خود را به این کشور و به منظور حفظ ثبات آن اعزام کند. اما قطعاً در راه پیشبرد مذاکرات صلح و پس از آن در زمینه‌های اقتصادی و تجاری در زمان بازسازی افغانستان کمک فراوانی به این کشور خواهد کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نظامیان آمریکایی چین افغانستان امور خارجه سین کیانگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت

منابع پاکستانی از درگیری نیروهای امنیتی با کارگران و کولبران در نزدیکی مرز این کشور با افغانستان خبر دادند که طی آن یک نفر کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

به گزارش مشرق، ناآرامی‌ها در منطقه مرزی چمن واقع در ایالت بلوچستان منجر به تشدید تدابیر امنیتی در این منطقه شد.

اعتراض کارگران و کولبران در مرز چمن پاکستان به قوانین جدید این کشور برای سفر به افغانستان و بالعکس شامل داشتن روادید و گذرنامه معتبر بار دیگر تبدیل به تجمع و تحصن معترضان شد.

درپی درگیری معترضان با نیروهای امنیتی پاکستان یک نفر کشته و دست کم ۸ نفر دیگر زخمی شدند. تجمع کنندگان در اعتراض به خشونت مسلحانه نیروهای امنیتی، دست به تحصن زده و جاده اصلی شهر چمن منتهی به شهر کویته را نیز مسدود کردند.

به رغم حضور مسوولان انتظامی و دولتی ایالت بلوچستان برای مذاکره با متحصنین، اوضاع امنیتی در مرز پاکستان با افغانستان همچنان متشنج است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بازداشت جاسوس‌های وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن
  • نبرد مسلحانه نیروهای مقاومت فلسطین با متجاوزان در «طولکرم»
  • استقبال از نظامیان صهیونیست با نارنجک و بارانی از گلوله در«طوباس»
  • درگیری ماموران امنیتی پاکستان و کولبران یک کشته برجای گذاشت
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان
  • تداوم درگیری میان مبارزان قسام و نیروهای اشغالگر در شمال طولکرم
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر