Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم نوابی‌نژاد طراح، سوژه‌پرداز و کارگردان مسابقه «محاکات» که در ایام نوروز ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه دو سیما رفت، درباره این برنامه به خبرنگار مهر بیان کرد: خدا را شکر از این برنامه استقبال خوبی شد و بازخوردهای زیادی داشتیم که عده‌ای به‌صورت خانوادگی آن را در تعطیلات دیده بودند.

وی ادامه داد: «محاکات» در ابتدای ماه رمضان دوباره به آنتن برمی‌گردد و این بار مخاطبان قصه‌های مردم عادی را می‌شنوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نوروز فکر کردیم مردم بیشتر دوست دارند قصه چهره‌های شناخته شده را بشنوند اما در ماه رمضان رویکرد برنامه قصه‌های مردمی است که به نظرم خیلی هم شنیدنی است و فضای متفاوتی دارد.

خروجی «محاکات» نوروزی؛ یک رمان و یک فیلمنامه

او که پیش از این کارگردانی «هزار داستان» را برعهده داشته است، درباره خروجی «محاکات» عنوان کرد: از دل این قصه‌ها که در نوروز پخش شد دو داستان برای رمان و فیلمنامه به دست آمد و این داستان‌ها به دو تیم سپرده می‌شود که آنها را به سرانجام برسانند.

نوابی‌نژاد درباره چگونگی انتخاب این داستان‌ها نیز توضیح داد: برای انتخاب قصه‌ای که به این مرحله برسد از دل ۱۳ داستان دو اثر انتخاب شد که توسط رای‌هایی که داوران در هر برنامه در پاکت می‌گذاشتند صورت گرفت. در برنامه سه کارشناس ثابت داشتیم و در هر قسمت کارشناس و داور مهمان هم حضور داشت که از مجموعه آرا و امتیازات همه داوران داستان و فیلمنامه نهایی انتخاب شد. برای ماه رمضان هم انتخاب‌ها تا چهار اثر افزایش پیدا می‌کند و براساس ۳۰ شب ۲ اثر برای رمان و ۲ اثر هم برای فیلمنامه انتخاب می‌شود تا برنامه خروجی هم داشته باشد.

وی درباره ایده این برنامه به مشورت با محمدرضا شهیدی‌فر اشاره کرد و گفت: من همیشه در گفتگوهایی که با آقای شهیدی‌فر داشتم فکر می‌کردم چقدر خوب است که بتوان از دل این قصه‌ها فیلمنامه‌ای نوشته یا فیلمی ساخته شود. خود من سال‌ها در حوزه روزنامه‌نگاری اجتماعی و در حوزه‌های ادبی کار کرده‌ام و خیلی وقت‌ها می‌بینم برخی آثار قابلیت ساخت سینمایی دارند.

نمی‌خواستم گفتگو با این افراد تقلید از شیوه‌های همیشگی باشد

طراح و سوژه پرداز «محاکات» اضافه کرد: از طرفی نمی‌خواستم گفتگو با این افراد تقلید از شیوه‌ای که همیشه یکی نشسته و یکی هم گوش کرده است، باشد. خواستم کاری کنم که به قصه التهاب بدهم و افراد برای شنیدنش کنجکاو شوند. قصه‌هایی که واقعاً جذابیت دارند و فراز و فرودهایشان زیاد است. برای همین این ساختار را در نظر گرفتیم و فکر کردیم فرم خیلی مهم است.

نوابی‌نژاد درباره مدل تعریف کردن قصه‌ها به دور از فضای غم و تلخی که ویژگی برنامه است نیز یادآور شد: در «هزار داستان» و «مکث» که برنامه‌های قبلی من بودند اگر تلخی هم داشت عاقبت آن خوش بود. بالاخره زندگی بدون بحران درنمی‌آید و اگر یکی بگوید خیلی موفق است بالاخره باید به ته دره برسد و بعد دوباره بالا بیاید تا این موفقیت دیده شود.

کارگردان «محاکات» درباره اینکه چقدر خودش در روایت قصه‌ها نقش دارد، بیان کرد: من همه قصه‌ها را گوش می‌کنم و حتی درباره اینکه در بازه‌های زمانی ۱۰ دقیقه‌ای شرکت کننده چطور قصه خود را شروع کرده و به پایان برساند با او حرف می‌زنم. سوالات را با منصور ضابطیان مجری برنامه چک می‌کنم و محورهای کلی قصه هر مهمان را هم به داوران می‌گویم تا در جریان کلیت ماجرا باشند اما آن‌ها از جزئیات با خیر نیستند تا در حین تعریف قصه‌ها و تحت تاثیر شگفتی خودشان سوال بپرسند.

وی درباره داوران بخش رمضانی برنامه نیز عنوان کرد: رسول نجفیان، امیر شهاب رضویان و فلورا سام سه داور ثابت برنامه هستند اما در کنارش از منتقدان سینمایی، فیلمنامه‌نویسان و کارگردانان هم بهره گرفته‌ایم که به صورت گردشی در برنامه حضور دارند.

چند هزار قصه شنیده‌ام

نوابی‌نژاد درباره اینکه چگونه سوژه‌هایش را پیدا می‌کند نیز گفت: من در این سال‌ها چند هزار قصه شنیده‌ام، ۲۰ سال کار خبری کردم و در این سال‌ها پنج دوره «هزار داستان» و ۱۲۰ قسمت «مکث» را ساخته‌ام. راه‌های مختلفی را برای پیدا کردن این افراد طی می‌کنم از جستجوهای میدانی در انجمن‌ها و نهادها تا گفتگوهایی که در تاکسی و میان مردم صورت می‌گیرد و حتی خیلی‌ها خودشان با من تماس می‌گیرند و از راهی به دنبال افراد مورد نظر هستم که هر یک از این سوژه‌ها یک پروسه دارد. به طور مثال خیلی از برنامه‌ها از روی تیتر خبرها سوژه‌هایشان را پیدا می‌کنند درحالیکه من خودم دست به جستجو می‌زنم.

وی که پیش از این سوژه‌های برنامه «ماه عسل» را معرفی می‌کرد در پاسخ به اینکه در برنامه‌هایی مثل «هزار داستان» هنوز سایه «ماه عسل» دیده می‌شد گفت: سایه من بود که روی «ماه عسل» تاثیر گذاشته بود و آنها سوژه‌هایی بود که خود من معرفی می‌کردم. کاری که در مطبوعات بر عهده داشتم و دو بار جایزه بهترین گزارش جشنواره مطبوعات را گرفتم. من هنوز لیستی را که اولین بار احسان علیخانی برای دعوت از مهمانان داد، دارم در آن لیست همه مسئول و مدیر و همان مهمانان همیشگی بودند و شاید فقط یک نفر بود که در کما رفته بود یا قصه خاصی داشت ولی بعد از آن من مهمانان خاص را به برنامه می‌آوردم.

نوابی‌نژاد در پایان در پاسخ به اینکه تا چه زمانی به دنبال ساخت برنامه براساس این قصه‌ها خواهد بود، گفت: برخی به من می‌گویند چرا این قدر قصه اجتماعی روایت می‌کنی؟ مثل اینکه به یک نقاش بگویند چرا این همه طرح می‌کشی؟ یا به یک نویسنده بگویند، چرا کتاب می‌نویسی؟ خب این تخصص من است و اگر این کار در سواد و ذهن و نگاهت نباشد طبیعتاً مثل دیگرانی که ادای این کارها را در می‌آورند باید ژانرم را عوض می‌کردم و مثلاً مسابقه اطلاعات عمومی یا استعدادیابی می‌ساختم.

کد خبر 5185031 عطیه موذن

منبع: مهر

کلیدواژه: شبکه دو سیما برنامه ماه عسل فیلم سینمایی فیلم کوتاه ویروس کرونا حضور هنر ایران در جهان شهید سید مرتضی آوینی فیلم مستند رادیو نمایش رادیو سلامت شبکه مستند سیما تئاتر ایران سریال خارجی سریال ایرانی شبکه دو سیما آلبوم موسیقی نوابی نژاد هزار داستان ماه عسل سوژه ها قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۷۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هکتار به فضای سبز سنندج اضافه می‌شود

ایسنا/کردستان شهردار سنندج گفت: امسال براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج اضافه می‌شود.

سیدانور رشیدی امروز پنجشنبه (۱۲ اردیبهشت) در نشست اعضای شورای اسلامی شهر با استاندار کردستان که با حضور فرماندار سنندج و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، اظهار کرد: امسال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده است در راستای تحقق این شعار و حمایت از تولید در برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات شهرداری از اجرای پروژه‌های عمرانی گرفته تا برگزاری برنامه‌های فرهنگی و غیره سعی کرده‌ایم از تولیدات داخل استان استفاده کنیم.

وی با اشاره به مشارکت و استقبال شهروندان از برنامه‌های فرهنگی شهرداری، گفت: مردم همواره محور اصلی برنامه ها و اقدامات شهرداری سنندج بوده و همراهی آنها موجب دلگرمی بیشتر ما در مسیر خدمت‌رسانی است.

شهردار سنندج اضافه کرد: در راستای امیدآفرینی در سطح شهر، مدیریت شهری سنندج برنامه‌های خود را در سه مولفه اقدامات کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در حوزه‌های مختلف تعریف کرده است.

رشیدی با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه توسعه فضای سبز، نهضت آسفالت و پروژه‌های عمرانی در شهر سنندج، اظهار کرد: سال گذشته در قالب نهضت آسفالت یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع از معابر اصلی، خیابان‌ها، کوچه‌ها در سطح شهر آسفالت شد و برنامه امسال انجام بیش از ۲ میلیون مترمربع با محوریت مناطق کم برخوردار است.

وی تصریح کرد: اجرای پارک‌های بزرگ مقیاس و پارک‌های درون‌محلی در سال گذشته در کنار ارتقای سرانه فضای سبز امیدآفرینی خوبی در بین مردم ایجاد کرد که امسال نیز این مهم استمرار پیدا می‌کند.

وی اعلام کرد: سال گذشته پارک ۲۰ هکتاری روجیار و پارک ۴ هکتاری لاوان افتتاح شد که امسال نیز فاز اول پارک ۳۶ هکتاری پیرچنار، پارک ۲۰ هکتاری نیشتمان و سه هکتاری نایسر و ۲۰ پارک درون محلی دیگر به بهره‌برداری می‌رسد.

شهردار سنندج بیان کرد: از تمام ظرفیت‌هایی که در اختیار داریم در مسیر خدمت به شهر و شهروندان بهره می‌گیریم.

وی اضافه کرد: هرآنچه در یکی دو سال اخیر در سطح شهر در حوزه فضای سبز، آسفالت، پروژه‌های عمرانی و غیره انجام شده است امسال با تلاش مضاعف و شبانه روزی به صورت هدفمندتر استمرار پیدا می‌کند.

رشیدی تصریح کرد: اقدامات انجام گرفته با وجود تمام مشکلات و تنگناهای اقتصادی حاصل کار تیمی و برنامه‌ریزی هدفمند بوده گرچه ادعا نمی‌کنیم تمام مشکلات رفع شده است اما هرآنچه در توان و بضاعت داشته‌ایم را در خدمت شهر و شهروندان بکار خواهیم گرفت.

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه‌فروش و دست‌فروشان در سنندج، گفت: تمام توان خود را برای اجرای موفق این طرح به کار می‌گیریم البته در این راستا نیازمند همراهی و همدلی دستگاه‌های مختلف به ویژه نیروی انتظامی هستیم.

وی ادامه داد: هدف خدمت به شهر و شهروندان است و در این راستا هرگز خود را درگیر برخی حاشیه‌سازی‌ها نمی‌کنیم، اما در موقع خود اگر نیاز باشد به برخی سم‌پاشی‌هایی که در فضای مجازی صورت می‌گیرد پاسخ خواهیم داد.

وی تصریح کرد: معتقدیم در فرصت باقیمانده از عمر دولت سیزدهم باید هرآنچه در توان داریم را برای رفع برخی مشکلات و توسعه و آبادانی بکار گیریم زمانی برای فرصت‌سوزی و جواب دادن به حاشیه‌سازی فضای مجازی نداریم.

وی اضافه کرد: اینکه برخی افراد احساس می‌کنند منافعشان به خطر افتاده است می‌خواهند در مسیر خدمت به شهروندان در مانع ایجاد کنند طبیعی است جواب آنها با سند و مدرک در زمان خود خواهیم داد.

شهرداری سنندج ۲۰ هکتار زمین مسکونی از راه و شهرسازی طلب دارد

رئیس شورای شهر سنندج گفت: شهرداری سنندج ۲۰ هکتار زمین خالص مسکونی از راه و شهرسازی طلب دارد که اگر این مطالبات به شهرداری بازگردانده شود تحول جدی را در حوزه توسعه و عمران شهری در مرکز استان شاهد خواهیم بود.

 عزت رضایی در ادامه این نشست که با حضور فرماندار و شهردار سنندج و جمعی از مسئولان استانی برگزار شد، اظهار کرد: شورا اصلی عقلی است که هم در کتاب و هم در سنت بر آن تاکید شده است.

وی تصریح کرد: در سال گذشته شورای اسلامی شهر سنندج ۹۶ جلسه رسمی با ۲۵۲ مصوبه داشت که ۱۲۲ مصوبه آن تایید و ۴ مصوبه به شورای حل اختلاف ارجاع شده است.

وی افزود: ۳ هزار و ۷۳۳ نامه در سال گذشته از سوی شورای اسلامی شهر سنندج به دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف ارسال شده است.

رئیس شورای شهر سنندج رضایتمندی مردم را سرلوحه اصلی کار شورای دور ششم در سنندج عنوان کرد و خطاب به استاندار کردستان گفت: در زمینه طرح جامع شهری، کمیسیون ماده ۵، مطالبه شهرداری از دستگاه‌های مختلف مانند راه و شهرسازی و سرشماری شهر سنندج مشکلاتی وجود دارد که نیازمند رسیدگی و تصمیم‌گیری جدی است.

وی عنوان کرد: شهرداری سنندج ۲۰ هکتار زمین خالص مسکونی از راه و شهرسازی طلب دارد که اگر این مطالبات به شهرداری بازگردانده شود تحول جدی را در حوزه توسعه و عمران شهری در مرکز استان شاهد خواهیم بود.

 وی در ادامه با اشاره به مشکل کمبود زمین مسکونی در شهر سنندج به خاطر توپوگرافی کاسه‌ای شکل آن، افزود: زیرساخت‌های عمرانی و فرهنگی با توجه به اینکه سنندج شهر فرهنگی است نیاز ضروری بوده و باید با تخصیص اعتبارات خاص و جهشی اقدامات اساسی در این خصوص انجام گیرد.

رئیس شورای شهر سنندج با انتقاد از عدم حضور و مشارکت مسوولان و متولیان دستگاه‌های فرهنگی استان در برنامه‌های هفته سنه، گفت: اینکه مسئولان و متولیان فرهنگی از جمله مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسمات روز و هفته فرهنگی سنه و سایر برنامه‌های فرهنگی شهرداری و شورا حضور ندارند، باید در این زمینه پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد: ما به عنوان شورای شهر و نماینده مردم در شورای اسلامی انتظار داریم که ادارات خدمات‌رسان بیشتر در خدمت مردم و شهر باشند اما متاسفانه شاهد کم‌کاری‌های این دستگاه و شکایات مردم در این زمینه هستیم.

وی اضافه کرد: آلاینده‌های زیست‌محیطی ناشی از واحدهای صنعتی بزرگ مانند پتروشیمی آسیب جدی به شهر وارد کرده انتظار داریم میزان آلایندگی این واحدهای صنعتی در یک آزمایشگاه بی‌طرف بررسی شود.

وی افزود: در دوره ششم شورا به گواه مستندات مشکل ۲۰ ساله چندین تعاونی حل شده و تعداد زیادی از همشهریان به حق و حقوق خود رسیده‌اند.

وی با اشاره به ایثارگری مرحوم آرمان بنفشی در نجات چهار نفر گفت: در همین راستا با تصمیم شورا و شهرداری بلواری در ناحیه منفصل شهری ننله به نام وی نام‌گذاری و سردیس آن مرحوم نصب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داستان خواننده عاشقی که سال ها صدایش به اسم فریدون فروغی پخش می شد (فیلم)
  • گاف عجیب سریال «افعی تهران» سوژه شد
  • اعلام خبر شناسایی پیکر شهید عباس رمضانی
  • ۶۰ هکتار به فضای سبز سنندج اضافه می‌شود
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • تصویری از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی
  • تصاویری از مهمانان خاص و پوشش متفاوت‌شان در حرم امام خمینی
  • پیکر شهید عباس رمضانی پس از ۳۸ سال شناسایی شد
  • عکسی از پوشش متفاوت مهمانان سیدحسن خمینی /هدیه ای ویژه برای نوه امام (ره)
  • نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان