Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@15:30:49 GMT

ضرورت ایجاد نسبت قوی تر میان عکس و متون آموزشی

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۸۷۰۴

ضرورت ایجاد نسبت قوی تر میان عکس و متون آموزشی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه عکس به صیانت از حقایق کمک می کند گفت: باید تلاش کنیم بین عکس و منابع تربیتی و متون آموزشی نسبت قوی تری را ایجاد کنیم.

به گزارش ایسنا، حسن ملکی در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره عکس رشد با اشاره به برگزاری چهار جشنواره فیلم رشد، کتاب رشد، محتواهای الکترونیکی و عکس رشد در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اظهار کرد: جشنواره هایی که در سازمان پژوهش برگزار می  شوند در حقیقت چهار فرصت طلایی فرهنگی، علمی و تربیتی است که هر کدام افق تازه ای را پیش روی ما باز می کند و طراوت، انگیزه و رغبت بیشتری را برای تداوم فعالیت های علمی، آموزشی و فرهنگی کارشناسان سازمان فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: می توانیم از این چهار جشنواره تحت عنوان مربع تعالی و پیشرفت یاد کنیم که هرکدام از وجهی باعث تعالی فعالیت های ما می شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به عکس به عنوان یک رسانه گفت: یک عکس یک رسانه است و می‌توان رابطه ذاتی بین این دو را متصور شد. هر عکسی پیامی را منتقل می‌کند و هیچ عکسی را نمی‌توان یافت که نقش رسانه‌ای نداشته باشد، چه این پیام ضعیف باشد و چه قوی. باید به عکس به عنوان رسانه بنگریم. رسانه به معنای عام کلمه و گاهی به معنای خاص یعنی وسیله تربیتی و آموزشی است.

ملکی افزود: آیا می توان اصولی مطرح کرد که بر رونق جشنواره عکس رشد بیفزاید؟ باید جشنواره سال آینده از جشنواره امسال قوی تر، غنی تر و پررونق تر باشد در غیراینصورت برگزاری جشنواره هیچ توجیهی ندارد. اگر جشنواره هرساله نسبت به سال های قبل در ارزیابی ها قویتر نباشد باید از خود بپرسیم چه عواملی منجر به عدم پیشرفت ما شده است. نمی‌خواهیم یک کاری که به آن عادت کرده‌ایم را اجرا کنیم بلکه به دنبال تعالی و رشد هستیم.

وی با بیان اینکه به گفته دبیر جشنواره، امسال جشنواره چه از بعد کمی و چه کیفی پررونق‌تر برگزار شده است، اما در بررسی دقیق‌تر می‌توان شواهد بیشتری برای آن مطرح و برای کارهای آتی، امید بیشتری گرفت گفت: اگر ابعاد عکس مورد توجه قرار بگیرد ابعاد و اضلاعی برای جشنواره رشد رقم می‌خورد که یکی از این ابعاد، آرمان ها است و می‌توان به وسیله عکس، آرمان‌های جامعه و نظام را مصور کرد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: باید به این پرسش پاسخ دهیم که در بعد سیاسی، اقتصادی و ارزشی چگونه می توانیم به وسیله عکس آرمان ها را نشان دهیم. وجه دوم عکس و واقعیت هاست. بسیاری از واقیت ها وجود دارد که گاهی مورد غفلت است و انسان واقعیت ها را به درستی نمی بیند. به وسیله عکس می توان واقعیت ها را نشان داد. وجه سوم عکس و تربیت است و باید عکس هایی را انتخاب کنیم که خود عکس مربی باشد. یکی از مختصات عکس های ماهرانه همین است. گاهی اوقات یک عکس انسان را بیدار و هوشیار می کند.

وی با بیان اینکه وجه چهارم این است که عکس باید دارای زیبایی ها و هنرمندی ها باشد اظهار کرد: گاهی یک عکس به واقعیت مهمی توجه کرده اما چون زیبایی ندارد یادگیرنده و متربی را جذب نمی کند. امروز عکس یک رسانه بسیار قوی شده که می تواند پیام های آشکار  و پنهان متعددی در برداشته باشد. عکس و واقعیت های تاریخی بعد پنجم است و می توان توسط آن واقعیت های تاریخی را به دانش آموزان نمایش دهیم. بسیاری از واقعیت های تاریخی ما در دوران پیروزی انقلاب اسلامی از طریق عکس ها نمایانده شده اند.

ملکی با بیان اینکه عکس به صیانت از حقایق کمک می کند گفت: باید تلاش کنیم بین عکس و منابع تربیتی و متون آموزشی نسبت قوی تری را ایجاد کنیم. وجه دیگر عکس و مفاهیم علمی و آموزشی است. عکس وسیله ای برای یادگیری متون آموزشی است. پیامی که با عکس می توان در درس علوم به دانش آموز منتقل کرد چه بسا با یک متن آموزشی نتوان انجام داد. یک عکس نوشته ای مصور یا به عبارتی متنی است که به شکل تصویر در آمده و پیام هایی را در خود نگه داشته است. اگر یک مربی قوی باشد می تواند با پروراندن مفاهیم آن عکس، یادگیرنده را به اهداف تربیتی متعالی تری برساند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اضافه کرد: جای تاسف دارد که میان عکس های جمع آوری شده در این جشنواره با دفتر تالیف کتب درسی نسبتی وجود ندارد باید کارگروه ویژه ای برای این امر تشکیل و بررسی شود که چگونه می توان از عکس های جشنواره های رشد عکس در بسته های تربیت و یادگیری استفاده کرد. اغلب عکس های منتخب جشنواره در بسته های یادگیری و متون آموزشی قابل استفاده هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره عکس رشد سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی متون آموزشی واقعیت ها قوی تر عکس ها یک عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستاورد‌های اطلاعاتی گرانقیمت ایران پس از عملیات «وعده صادق»
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • بیش از ۲۶ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد+ تصویر
  • ضرورت پاسخگویی به مطالبات و دغدغه مردم خراسان جنوبی
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ضرورت روشنگری و تبیین دانشجویان در فضای رسانه‌ای
  • ضرورت ایجاد بخش مدیریت بحران در دستگاه‌های اجرایی
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم