Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@10:54:10 GMT

مسجد جامع (عتیق) قزوین، یادگار هزاره کهن

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۹۳۶۲

مسجد جامع (عتیق) قزوین، یادگار هزاره کهن

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، مسجد جامع عتیق قزوین با مناره‌های با شکوه، ایوان‌های رفیع و گچبری‌های نفیس آن از آثار ممتاز دوره اسلامی به شمار می‌رود.

قدیمی‌ترین بخش مسجد، طاق هارونی است که در زمان "هارون الرشید"در سال ۱۹۲ هجری قمری ساخته شده است.

مهم‌ترین و زیبا‌ترین بخش مسجد، مقصوره و گنبد سلجوقی آن است و دارای پنج ردیف کتیبه گچبری به خط کوفی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سایر قسمت‌های مسجد، مربوط به دوره‌های بعد تا پایان دوره قاجاریه است و ایوان شمالی و دو مناره کاشیکاری شده آن زمان شاه تهماسب و ایوان غربی آن در دوره شاه سلیمان صفوی ساخته شدند.

ایوان جنوبی که زیباترین ایوان مسجد است در زمان سلطنت"شاه عباس دوم"به مدخل مقصوره اضافه شد.

این مسجد دارای دو ورودی است. ورودی شرقی در سال ۱۰۴۷ هجری قمری و ورودی غربی در سال ۱۲۷۲هجری قمری ساخته شده است.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسجد جامع مساجد بافت تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۹۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست

دریافت 12 MB

صدای طوطی ها و شر شر فواره ها سمفونی رایج تمام کاخ موزه های تهران است. از در ارگ که وارد شوید چشمانتان بر روی استخری پر از فواره سر می‌خورد و به ایوانی مرتفع می‌رسد که پارچه هایی بلند مثل گوشواره هایی از جنس الیاف طبیعی از دو طرفش آویزان است و بر روی تخت مرمرین بزرگی سایه افکنده.

می‌گویند فتحعلی شاه با الهام گرفتن از تخت حضرت سلیمان که بر روی دوش دیوان و پریان قرار داشته دستور می‌دهد این تخت را از مرغوبترین سنگ مرمر معادن یزد در اصفهان حجاری و به شکل سکویی دیواره دار بلند در وسط ایوان قرار دهند. تا بر روی آن جلوس کنند و دیوان و پریان از او محافظت کنند.

ایوان تخت مرمر محل برگزاری مراسم بارعام (تشریفات، سلام و سایر مراسم رسمی) و تاجگذاری بوده و پادشاهان قاجار در این مکان به مراسم سلام می نشستند و طبقات مختلف مردم را در مواقع خاص بار عام می دادند. سابقه این رسم چند هزار ساله را می توان در دوره های مختلف تاریخی ایران دید.

از پلکان کنار عمارت که بالا بروید دو ستون مرمری مانند دختران خجالتی در پشت پارچه ها پنهان شده اند که از شگفتی‌های این عمارت هستند. بر اساس روایت‌ها آغا محمد خان قاجار پس از تصرف شیراز و ویران کردن قصر وکیل آن‌ها را به تهران منتقل می‌کند. اما کسی نمیداند این دو ستون یکپارچه ۶ متری با این وزن سنگین چگونه در آن دوران از شیراز به تهران رسیده اند!؟کسی چه می داند!

کد خبر 847607 برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری سفر - گردشگری

دیگر خبرها

  • اجرای دوازدهمین دوره طرح ملی دادرس در استان قزوین
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • آماده سازی کتیبه‌های دست نویس ایوان های صحن انقلاب و آزادی ویژه دهه کرامت
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • کشف ۵۰۰ میلیون ریال چک‌پول تقلبی در ایوان
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • ده‌‌روسی: بازگشت رم به چمپیونزلیگ غیرممکن بود
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس