Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@16:36:33 GMT

افشای جزئیاتی جدید از کودتای نافرجام در اردن

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۹۷۱۰

تحولات اخیر در اردن نشان از اختلافات گسترده در میان خاندان سلطنتی این کشور و مداخلات پنهان عربستان دارد.

خبرگزاری میزان - به تازگی ناآرامی‌هایی در اردن  روی داد که در پی آن تعدادی از مقام‎های این کشور از جمله «حمزه بن حسین»، ولیعهد سابق و برادر ناتنی پادشاه، بازداشت شدند.

«حمزه بن حسین»، پس از بازداشت با انتشار ویدئو و فایل‌های صوتی، به انتقاد از پادشاهی اردن پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین گزارش‌هایی مبنی بر نقش عربستان و امارات در این نا آرامی‌ها و تلاش برای کودتا در اردن منتشر شد.

اکنون روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز»، در گزارشی به افشای جزئیات بیشتر درباره تحولات اخیر اردن و مداخله عربستان در این تحولات پرداخته است.

«نیویورک تایمز»، می‌نویسد «اختلاف میان پادشاه اردن و برادر ناتنی وی تنها یک حادثه مربوط به کاخ پادشاهی نبوده و مداخلات مرموز عربستان و تنش‌های گسترده‌تر در جامعه پیچیده اردن را برجسته می‌کند.»

این روزنامه آمریکایی بحران اخیر در اردن را یکی از «آشفته‌ترین بخش‌های تاریخ اردن» توصیف کرده و می‌افزاید «این رویداد ، چهره اردن را به عنوان یک سنگر ثبات در منطقه‌ای نا آرام خدشه دار کرد.»

نگارنده در بخش دیگری می‎گوید «این حادثه همچنین تنش‌های عمیق اجتماعی در اردن را برجسته کرد؛ از جمله ساختار‌های قبیله‌ای که اساس اجتماعی اردن بر آن‌ها استوار است؛ علاوه بر این به طور ناگهانی دخالت عربستان نیز در این ماجرا وجود داشت.»

«عامر الصبیله»، تحلیلگر سیاسی اردنی در این باره می‌گوید «این نخستین بار در تاریخ اردن است که چنین اتفاقی روی می‎دهد.»

این گزارش می‌افزاید «تا شب حادثه، شاهزاده حمزه بن حسین از سوی دولت اردن متهم به توطئه مورد حمایت یک عامل خارجی که ثبات و امنیت این کشور را هدف گرفته، شد، بدون آنکه اشاره‌ای به کودتا شود و ۱۸ نفر از دستیاران و همچنین افراد مرتبط با این موضوع از جمله باسم عوض الله، رییس سابق دربار اردن و مشاور کنونی ولیعهد عربستان سعودی بازداشت شدند.»

بیشتر بخوانید: جنگ قدرت در اردن و ردپای عربستان در یک کودتای نافرجام ارتباط کودتای نافرجام در اردن با پروژه سازش رژیم‎های عربی

بر اساس اعلام ۳ نفر از افرادی که در جریان این تحقیقات قرار گرفته اند، «باسم عوض الله» و «حزه بن سلمان» امیدوار بوده‎اند که بتوانند ناآرامی‌های خیابانی را در اردن دامن بزنند.

این ۳ منبع آگاه به «نیویورک تایمز» گفته‎اند «شاهزاده حمزه بن حسین و باسم عوض الله، با قبایل ناراضی در اردن برای ایجاد فضایی آشفته در این کشور توطئه کرده‎اند.»

«نیویورک تایمز»، در بخش دیگری نوشت «باسم عوض الله به شاهزاده حمزه بن حسین در مورد چگونگی و زمان انتشار پست‌های توییتری مشاوره‌هایی داده و همچنین گزارش‌هایی را در اختیار شخصیت‌های مخالف اردن در خارج از این کشور و همچنین افرادی در عربستان سعودی ارائه می‌داده است.»

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اردن ملک عبدالله دوم کودتا در اردن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اردن اردن ملک عبدالله دوم کودتا در اردن نیویورک تایمز باسم عوض الله حمزه بن حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۹۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند.

وی گفت: موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

وی ادامه داد: اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • واکنش روزنامه شهرداری به افشای قرارداد ۲ میلیارد یورویی
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا