Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@12:33:40 GMT

خشکه رودهای کشور احیا می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۰۱۱۹

خشکه رودهای کشور احیا می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، کاهش فرسایش خاک، مهار سیل، حفظ و بهره‌وری منابع آبی و افزایش تولیدات کشاورزی مهم‌ترین دلایل فناوران برای احیای خشکه رودهای کشور است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در قالب دو پایلوت در استان مرکزی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان و بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری در حوزه آب و خشکسالی تلاش می‌کند تا برنامه‌های اصلاحی و احیایی خشکه رودهای کشور را طراحی و اجرا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که مزایای زیادی برای کشور دارد.

در این برنامه پیش‌بینی شده است که اجرای کامل آن می‌تواند در کنار ساماندهی خشکه رودها برای استحصال آب و ایجاد عرصه‌های تولید گیاهی، کاهش فرسایش خاک و مهار سیل به حفظ و بهره‌وری از منابع آبی، افزایش تولیدات کشاورزی، اشتغالزایی و حتی ایجاد فضای تفرجگاهی و گردشگری منجر شود. این طرح توسط کارگروه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی خواهد شد.

از مهم‌ترین فناوری‌های مورد نظر در این طرح، «ایجاد ذخایر آب درون آبرفت و کرانه‌ها» و «استفاده از سامانه‌های سطوح آبگیر باران در کنار سازه‌ها و طرح‌های اجرایی متنوع آبخیزداری» است. البته یکی از اولویت‌های اجرای این طرح استفاده از مشارکت مردم محلی است تا با اطلاع رسانی درست از نتایج این کار، خانواده‌های روستایی و منطقه به اجرایی شدن آن کمک کنند.

وقوع سیلاب‌ها و حتی خشکسالی و کاهش جریان‌های آبی در رودخانه‌های فصلی و خشکه رودها باعث بروز تأثیرات منفی متعددی در جوامع روستایی و محلی می‌شود. به همین دلیل احیای دوباره آنها یکی از اولویت‌های فراموش شده این سال‌ها است که با پروژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجرایی خواهد شد.

اجرای این طرح مزایایی چون «مهار سیلاب و کاهش خسارات ناشی از آن»، «کاهش مهاجرت، با ایجاد شیوه مناسب درآمدی در مناطق روستایی و کم برخوردار»، «تغییر نوع و موقعیت سازه‌ها، سامانه‌های سطوح آبگیر باران، بندها و مخازن جمع آوری و ذخیره آب، کانال و لوله‌های انتقال»، «ایجاد کسب و کارهای کوچک و اشتغال‌زایی با ایجاد باغات میوه، استخرهای پرورش ماهی، سایت استراحتگاه بین راهی، تفرجگاهی و بازارچه عرضه محصولات کشاورزی» به همراه دارد.

کد خبر 5186387 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان خشکسالی شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری گوگل واکسن کرونا فیس بوک حکمرانی فضای مجازی ویروس کرونا نوآوری فضای مجازی شرکت های دانش بنیان ایالات متحده امریکا کلاب هاوس موبایل معاونت علمی و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، این سازمان سی و هشتمین جشنواره بین المللی خوارزمی و سومین جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی را با توجه به برنامه جهانی توسعه پایدار و یافتن راه حلهای قابل اجرا در مقابل چالشهای اصلی برگزار می‌کند.

زمینه های علمی مورد پذیرش

زیست فناوری و علوم پایه پزشکی

محیط زیست

علوم پایه

فناوری های شیمیایی

صنایع پیشرفته و مدیریت هوشمند فناوری. مهندسی مخابرات هوش مصنوعی و فناوری کوانتوم

فناوری نانو

مهندسی مکانیک

مهندسی مکاترونیک

مهندسی هوافضا مهندسی عمران

مدیریت آب کشاورزی و منابع طبیعی. مواد، متالورژی و انرژیهای نو. هنر. مهندسی نرم افزار و فناوری اطلاعات

معماری و شهرسازی

مهندسی برق و کامپیوتر

محورهای پژوهشی

طرح های بنیادی

طرحهای کاربردی

طرحهای نوآوری و فناوری

برای شرح مبسوط زمینه های علمی مورد پذیرش و گرایشهای مرتبط به راهنمای شرکت در سی و هشتمین جشنواره بین المللی خوارزمی و سومین جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی در سامانه جامع جشنواره های خوارزمی به نشانی https://ka.irost.org مراجعه نمایید.

سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از تمام اساتید دانش پژوهان دانشجویان فناوران شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری مراکز، رشد شرکتهای دانش بنیان صاحبان صنایع و ... دعوت به شرکت و ارایه طرح مینماید.

متقاضیان می توانند تا پایان مهلت طرح های شاخص در بی اثر کردن تحریم‌ها ثبت نام با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی www.khwarizmi.ir نسبت به ثبت نام الکترونیکی در سامانه جامع جشنواره های خوارزمی - جشنواره بین المللی خوارزمی اقدام نمایند. مهلت ثبت نام الکترونیکی و ارسال طرح به دبیرخانه از اردیبهشت ۱۴۰۳ تا پایان مرداد ۱۴۰۳ است.

کد خبر 6098240

دیگر خبرها

  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • ثبت نام در جشنواره‌های بین المللی و فناوری خوارزمی آغاز شد
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم