Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@12:29:49 GMT

دانستنی های تحصیل، بازار کار و درآمد رشته حقوق

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۰۱۲۷

دانستنی های تحصیل، بازار کار و درآمد رشته حقوق

در این متن قصد داریم به مسیری که علاقه مندان به حقوق می توانند طی کنند بپردازیم؛ اما پیش از آن که در مورد مسیر شغلی و تحصیلی رشته حقوق توضیح داده شود، بد نیست به معرفی رشته حقوق پرداخته و بفهمیم حقوق چیست؟

حقوق چیست؟

به زبان ساده حقوق قواعد و قوانینی است که حاکمیت به منظور تعیین و تنظیم رفتارهای جامعه و برقراری نظم اجتماعی ایجاد و اعمال می نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علم حقوق، دانش تحلیل و سیر تحول قواعد حقوقی است. حقوق از روش های مختلفی از قبیل وضع یا نسخ قانون توسط قوه مقننه (قوه قانون گذاری در کشور ما مجلس شورای اسلامی)، صدور آیین نامه و بخش نامه های دولتی در قوه مجریه (دولت) و تصمیمات قضایی الزام آور در قوه قضاییه (یا دادگستری که به نام های عدلیه یا عدالتخانه نیز خوانده می شده) ایجاد می شود.

علم حقوق دارای تقسیم بندی هایی از دیدگاه های مختلف است، یکی از این تقسیمات، از دیدگاه روابط است که به دو بخش حقوق عمومی (که به روابط افراد جامعه با دولت می پردازد) و حقوق خصوصی (که به روابط افراد جامعه با یکدیگر می پردازد) تقسیم می شود.

تقسیم بندی دیگر علم حقوق از دیدگاه قلمرو اجرایی بوده که حقوق را به دو بخش حقوق داخلی (مربوط به روابط فی مابین افراد در داخل یک کشور مثلا ۲ ایرانی در داخل ایران) و حقوق بین الملل (مجموعه قواعدی که بر روابط فی مابین دولت ها حاکم است) تقسیم می کند.

تحصیل در رشته حقوق

یکی از مسیرهای پیشروی در رشته حقوق، تحصیل دانشگاهی در این رشته است که در مقاطع کارشاسی، کارشناسی ارشد و دکترا نیز امکان ادامه تحصیل دارد.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حقوق دارای گرایشات متعددی است که در زیر به آن اشاره شده است:

گرایش های کارشناسی ارشد رشته حقوق

حقوق خصوصی حقوق بین‌الملل حقوق جزا و جرم‌شناسی حقوق عمومی حقوق بشر حقوق مالکیت فکری حقوق محیط زیست حقوق اقتصادی حقوق تجارت بین‌الملل معارف اسلامی و حقوق حقوق ارتباطات حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی حقوق سردفتری حقوق ثبت اسناد و املاک حقوق اسناد و قراردادهای تجاری حقوق حمل و نقل فقه و حقوق خصوصی حقوق کیفری اطفال و نوجوانان مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی فقه و حقوق جزا مدیریت نظارت و بازرسی مدیریت دادگستری حقوق دادرسی اداری حقوق خانواده حقوق شرکت های تجاری فقه و حقوق اقتصادی حقوق نفت و گاز حقوق مالی – اقتصادی حقوق تجارت الکترونیکی مدیریت ثبت اسناد و املاک

اما سوالی که برای داوطلب پیش می آید این است که منابع و ضرایب دروس امتحانی کنکور کارشناسی ارشد حقوق به چه صورت است؟

منابع کارشناسی ارشد رشته حقوق

رشته حقوق مجموعه ای از علوم و دروس مختلف است که در کنکور کارشناسی ارشد نیز متناسب با هر گرایش، از دروس ذکر شده در فهرست زیر سوال طرح می شود:

متون حقوقی به زبان (انگلیسی، فرانسه) حقوق مدنی حقوق تجارت آیین دادرسی مدنی متون فقه حقوق جزای عمومی حقوق جزای اختصاصی حقوق بین الملل عمومی حقوق اداری حقوق اساسی حقوق مدنی (تعهدات) حقوق بین الملل خصوصی آیین دادرسی کیفری حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری حقوق سازمان های بین المللی

دروس تخصصی رشته های فقه و حقوق خانواده (اصول فقه، حقوق مدنی (از قسمت اشخاص و محجورین تا قسمت وصیت و ارث) و آیین دادرسی مدنی (دعاوی خانوادگی)

حقوق ارتباطات

ضرایب کنکور کارشناسی ارشد رشته حقوق

دروس ذکر شده به عنوان منابع کارشناسی ارشد حقوق، هر یک با ضریب مشخصی در کنکور کارشناسی ارشد حقوق تاثیر دارند که در جدول زیر به این ضرایب اشاره شده است :

مسیر دیگری که برای علاقه مندان رشته حقوق پس از کسب مدرک کارشناسی حقوق وجود دارد ورود به حوزه وکالت یا قضاوت است. شاید بتوان گفت محبوب ترین انتخاب علاقه مندان به رشته حقوق وکالت می باشد که هر ساله داوطلبان زیادی در تلاش هستند تا بتوانند در آزمون وکالت پذیرفته شوند.

برای ورود به حوزه وکالت لازم است تا داوطلب در ابتدا در آزمون وکالت کتبی عمومی شرکت کرده و نمره کسب شده اش به حد نصاب برسد و پس از آن داوطلب می تواند دوره کاراموزی وکالت خود را آغاز کند و پس از طی دوره کاراموزی پروانه وکالت دریافت خواهد کرد.

برای ورود به حوزه قضاوت، در ابتدا داوطلب باید در آزمون کتبی قضاوت شرکت کرده و در صورت رسیدن به حد نصاب لازمه، به مراحل بعدی پذیرش دستگاه قضا یعنی مصاحبه، گزینش، تحقیقات و ... خواهد رفت تا در نهایت و طی کردن موفق تمام مراحل پذیرفته شود.

منابع آزمون وکالت و قضاوت عبارتند از:

اصول فقه، حقوق مدنی، حقوق تجارت، آیین دادرسی مدنی، آیین دادرسی کیفری، حقوق جزای عمومی و اختصاصی.

چگونه در آزمون حقوقی پذیرفته شویم؟

شکی نیست که هیچ فرمول جادویی برای موفقیت در آزمون های حقوقی وجود ندارد و تنها با تلاش، می توان این موفقیت را بدست آورد.

اما استفاده از مشاوره تحصیلی حقوقی، مطالعه قوانین و منابع برجسته، مشاهده آموزشهای تخصصی و تست زنی قطعا تاثیر بسزایی در بهبود رتبه داوطلب در آزمون حقوقی خواهد داشت.

نکته مهم در دریافت مشاوره تحصیلی حقوقی این است که باید از مشاورانی که سعی دارند تنها با تهییج و امید واهی دادن به داوطلب به او کمک کنند دوری کرد چرا که این گروه از مشاوران تنها از بعد انگیزشی به داوطلب کمک می کنند اما از بعد علمی، تسلط به مواد قانونی و مهارت تست زنی کمک چندانی به داوطلب نمی کنند و داوطلب در امید واهی ساخته شده به دست مشاور سپری می کند و ممکن است پس از آزمون و پذیرفته نشدن، به شدت دچار مشکلات روحی شود.

بازار کار و درآمد رشته حقوق

بازار کار رشته حقوق با وجود علاقه مند زیادی که دارد، تا حدودی رقابتی بوده و شایستگی و مهارت و دانش بالا عنصری تعیین کننده در اشتغال و کسب درآمد دارد. هر چه شخص مهارت و دانش بالاتری داشته باشد، به همان میزان نیز امکان بهبود شرایط درامدی وجود دارد و سقفی برای درآمد حوزه حقوق نمی توان در نظر گرفت.

یکی از نخستین آموزشگاههایی که به صورت تخصصی در زمینه آموزش رشته حقوق فعالت می کند، موسسه استاد آنلاین بوده که به صورت تصویری به ارائه تدریس دروس حقوقی می پردازد. همچنین داوطلبان می توانند از مشاور آزمون وکالت این موسسه که از پذیرفته شدگان برتر آزمون سالهای گذشته است نیز برای مشاوره تحصیلی بهره برده و پس از تعیین نقشه راه اقدام به دریافت آموزش مناسب خود نمایند.

آموزشگاه آنلاین استاد آنلاین در حال حاضر بیش از ۱۰۰ پکیج آموزشی حقوقی ویژه علاقه مندان این حوزه ارائه می کند که تعدادی از این پکیج ها به صورت اختصاصی برای آمادگی آزمون حقوقی وکالت، قضاوت و کارشناسی ارشد رشته حقوق ارائه شده است.

استاد آنلاین | مرجع آموزش رشته حقوق

۲۱۲۱

کد خبر 1503691

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کارشناسی ارشد رشته حقوق کارشناسی ارشد حقوق حقوق بین الملل آزمون وکالت علاقه مندان آیین دادرسی حقوق تجارت فقه و حقوق حقوق مدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام نویسی بیش از 23 هزار داوطلب هرمزگانی در مرحله اول کنکور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، شهرام گلزاری با اشاره به اینکه داوطلبان 69 درصد خانم و 31 درصد آقا هستند، افزود: از این شمار 16 هزار و 69 تن خانم و 7 هزار و 229 تن آقا هستند.
وی گفت: آزمون مرحله اول کنکور رشته های علوم انسانی و ریاضی ساعت 8 صبح روز پنجشنبه ششم
اردیبهشت برگزار می شود.
گلزاری افزود: آزمون کنکور رشته های زبان و هنر نیز عصر روز پنجشنبه ساعت 14 و 30 دقیقه برگزار می شود.

بیشتر بخوانید؛ تجلیل از دانش‌آموزان برتر کنکور ۱۴۰۲ در هرمزگان
نماینده تام الاختیار سازمان سنجش در هرمزگان گفت: همچنین کنکور رشته علوم تجربی روز جمعه هفتم اردیبهشت ساعت 8 صبح برگزار می شود.
وی با بیان اینکه داوطلبان کارت ورود به جلسه و مدرک شناسایی عکس دار همراه داشته باشند، افزود: داوطلبان یک ساعت پیش از شروع آزمون در محل حضور داشته باشند و از آوردن لوازم الکترونیکی، تلفن همراه، ساعت هوشمند و خوراکی خودداری کنند.

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۱ هزار داوطلب گیلانی کنکور سراسری باهم رقابت کردند
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور شنبه اعلام می‌شود
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان‌غربی
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • رقابت بیش از ۳ هزار داوطلب کنکور در مهاباد آغاز شد
  • آغاز ماراتن کنکور سراسری در گیلان
  • رقابت بیش از ۹۱ هزار داوطلب در نوبت نخست کنکور خراسان رضوی
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • نام نویسی بیش از 23 هزار داوطلب هرمزگانی در مرحله اول کنکور
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند