Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین نمیرانیان، رئیس انجمن زرتشتیان تهران خود را یک ایرانی می‌داند و می‌گوید: زرتشتیان در انجام آیین‌ها و امور احوال شخصیه بر اساس دین خود آزادند. خبرگزاری میزان - افشین نمیرانیان؛ رئیس انجمن زرتشتیان تهران، ایران الگوی عینی همبستگی و همدلی بین پیروان ادیان توحیدی است و مصداق بارز آن، خیابانی در قلب پایتخت که چهار عبادتگاه مسجد ابراهیم (ع)، کلیسای حضرت مریم (س)، آتشکده آدریان و کنیسه حییم را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رفتار صمیمانه نظام جمهوری اسلامی ایران با پیروان ادیان توحیدی اگرچه الگوی مطلوبی از همزیستی مسالمت‌آمیز به جامعه بشری ارائه کرده، اما همچنان برای افکار عمومی جهان شناخته شده نیست. شاید بهترین سند برای این گفته، اظهارات رئیس انجمن زرتشتیان تهران باشد که تاکید می‌کند زرتشتیان حتی دوست ندارند خودشان را "اقلیت" بدانند و خود را ایرانی می‌دانند.

دکتر «افشین نمیرانیان» که در رشته فیزیک درس خوانده و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز هست، در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر تاکید می‌کند زرتشتیان در انجام آیین‌ها و امور احوال شخصیه بر اساس دین خود آزادند. در ادامه متن این گفتگو را می‌خوانید.

به عنوان یک ایرانی که به جامعه زرتشتیان ایران تعلق دارد، بفرمایید تجربه شما و هموطنان زرتشی ما از زندگی در ایران چگونه است؟

زرتشتیان به عنوان شهروندان ایران همواره در این کشور زیسته‌اند و در هر جای دنیا که زندگی کنند، ایران میهن زرتشتیان است. ما هیچ‌گاه خود را جدا از هم‌وطنان دیگر و به ویژه ایرانیان مسلمان ندانسته‌ایم. ما زرتشتیان در کنار عموزاده‌های خود که مسلمان هستند، با احترام متقابل به عقاید یکدیگر زندگی می‌کنیم و هیچگاه خود را جدا از سایر ایرانیان ندانسته‌ایم و نخواهیم دانست.

از این رو هم نه توقعی برای خاص و جداگانه دیده شدن داریم و نه تمایلی به این موضوع داریم، چون خود را ایرانی می‌دانیم. شاید اساسا بزرگترین مشکل ما داشتن حس تبعیض است که از خود تبعیض متفاوت است و شاید مهمترین خواسته ما زرتشتیان این است که از سوی دیگران شاهد رفتاری نباشیم که این حس تبعیض در میان ما تقویت شود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت پیروان ادیان الهی به ویژه هموطنان زرتشتی را چگونه تحلیل می‌فرمایید، چند نمونه از خدمات رفاهی و اجتماعی که به عنوان دستاورد در جهت رفاه حال شهروندان زرتشتی صورت گرفته را بفرمایید؟

بدون تردید بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است. در این قانون دین زرتشتی به رسمیت شناخته شده است و زرتشتیان دارای یک نماینده مستقل در مجلس شورای اسلامی شده‌اند و همچنین در اصلی دیگر، در انجام آیین‌ها و امور احوال شخصیه بر اساس دین خود آزادی داده شده است.

در بیش از چهار دهه‌ی گذشته، ثمرات این اصول در زندگی اجتماعی زرتشتیان ایران جاری و ساری بوده است و از مزایای آن بهره برده‌ایم که بی‌تردید برای ما بسیار خوشایند و با ارزش است. در چند دهه‌ی گذشته زرتشتیان همواره در برگزاری جشن‌ها، آیین‌ها، گردهمایی‌ها و امور دینی خود آزاد بوده و در نیایشگاه‌ها و زیارتگاه‌های خود آزادانه به عبادت پرداخته‌اند.   بیشتر بخوانید: شعبه ویژه زرتشتیان شورای حل اختلاف افتتاح شد

احکام قضایی مرتبط با احوال شخصیه همچون طلاق و تقسیم ارث و حضانت فرزندان و امثالهم نیز بر اساس احوال شخصیه زرتشتیان صادر شده است و حتی شورا‌های حل اختلاف ویژه زرتشتیان برای رسیدگی به این امور در یزد و تهران توسط قوه قضائیه کشور تشکیل شده است.

دشمنان ملت ایران گاه در خصوص شهروندان اقلیت‌های دینی در ایران سیاه‌نمایی می‌کنند، پاسخ شما به این ادعا‌ها چیست؟

تاکید می‌کنم که ایرانیان به عنوان یک خانواده بزرگ، همیشه در غم و شادی هم شریک بوده‌اند و در زمان جنگ همراه هم جان فدای ایران کرده‌اند و در زمان صلح در کنار هم زیسته‌اند. از این رو تردیدی ندارم در بستر گفتگو و اعتماد متقابل، می‌توانیم به مفاهمه برای رفع مشکلات خود برسیم و از این نظر نیازمند بیگانگان نخواهیم بود.   انتهای پیام/ برچسب ها: زرتشتیان ایرانی همبستگی ملی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: زرتشتیان ایرانی همبستگی ملی احوال شخصیه بر اساس آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر

به گزارش خبرگزاری مهر، «هم‌مسیر اتیسم» دو نمادین با هدف آگاهی‌بخشی اتیسم است، گروه های مختلف جامعه مسافتی را با بزرگسالان اتیسم هم‌قدم شده و متعهد می‌شوند اتیسم را به جامعه معرفی کنند.

اولین رویداد «هم‌مسیر اتیسم» اردیبهشت ماه سال گذشته در تهران توسط انجمن اتیسم ایران شکل گرفت و امسال هم‌زمان در سه شهر و با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک برگزار شد.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران گفت: آگاهی‌بخشی برای اتیسم ضروری است، خانواده‌های اتیسم در جامعه‌ای آگاه می‌توانند از انزوا خارج شده و فعالیت‌های عادی یک زندگی را انجام دهند.

صالح غفاری افزود: بزرگسالان اتیسم دغدغه‌های زیادی دارند که نه درک می‌شود و نه شنیده می‌شود. ظاهرشان عادی است اما دنیا را طور دیگری می‌بینند و لمس می‌کنند. علی‌رغم توانمندی‌هایی که دارند شغل مناسبی نداشته و اکثرا در بازه بیست تا چهل سالگی نیز در کنار خانواده هستند و به استقلال نمی‌رسند. اگر جامعه‌ای آگاه و کسب‌وکارهای دوستدار اتیسم داشته باشیم، شرایط برای حضور این عزیزان فراهم می‌شود.

«هم‌مسیر اتیسم» هر سال هم‌زمان با ماه جهانی آگاهی‌بخشی اتیسم برگزار شده و گروه‌های مختلف می‌توانند با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شوند.

رویدادهای بعدی در وب‌سایت انجمن اتیسم ایران اطلاع‌رسانی می‌شود.

کد خبر 6089686

دیگر خبرها

  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • مدرسه، جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • آرتتا: آرسنال در کورس قهرمانی لیگ برتر حضور دارد؛ می‌دانیم که برای قهرمانی باید چه کاری انجام بدهیم
  • خطیب نماز جمعه تهران: به زور کسی را به بهشت نخواهیم برد
  • پاسخ ایران نسبت به رژیم صهیونیستی تنبیهی بود، زدند و ما محکم زدیم