Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بررسی های کارشناسی نشان می دهد طرح راه آهن سریع تهران قم اصفهان نیاز به بازنگری دارد.

به گزارش تین نیوز، با وجود این که تعدادی از کارشناسان بر توسعه راه آهن سریع السیر در کشور تاکید داشته و آن را موجب ارتقای فنی و اقتصادی و توسعه کشور دانسته و از الزام اجرای راه آهن سریع السیر تهران قم اصفهان می گویند اما تعداد کارشناسانی که با این طرح موافق نیستند هم، کم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد آنان بررسی های کارشناسی نشان می دهد روند نامناسب شکل گیری و هدایت راه آهن سریع تهران قم اصفهان در سال های اخیر، موجب بروز مشکلاتی در هدایت و پیشرفت مطلوب طرح شده و بازنگری و اصلاح روند اجرای طرح ضروری است.

بیشتر بخوانید: ساخت راه‌آهن سریع‌السیر تهران- قم- اصفهان در اولویت نیست

به اعتقاد برخی کارشناسان، در بررسی روند کلی 15 ساله این طرح مشخص می شود پروژه راه آهن سریع السیر تهران قم اصفهان با وجود منافعی که دارد و علیرغم تلاش هایی که در چندساله اخیر از سوی متولیان آن صورت گرفته است از سال 88 تاکنون 65 درصد در طراحی و حدود 10درصد پیشرفت فیزیکی داشته و درحالی که حدود 4.5 میلیارد یوآن چین هزینه پیمانکاران قبلی و فعلی طرح شده اما در 10 سال گذشته روند مدیریت و ساختار اجرایی و پشتیبانی آن حتی در حد یک پروژه متوسط اجرایی، کارآمد نبوده است.

بیشتر بخوانید: قطار سریع و تاکسی پرنده؛ حمل و نقل لوکس، بدون بازگشت اقتصادی

همچنین بررسی کارشناسان موید آن است که این پروژه با نبود مستندات اولیه و مجوزهای لازم مواجه بوده و تغییر مکرر مبانی و سیاست ها و مسئولان ذیربط، عدم ثبات و رویه، عدم وجود تجارب و اشراف کارشناسی فنی و حقوقی طرح، گستردگی ابعاد فنی و سازمانی طرح، همزمانی طرح با تحولات و محدودیت های مالی، اقتصادی و سیاسی کشور و بلاتکلیفی نکات مهم توافقی بین متولیان ذیربط،  پیشرف طرح را دشوار کرده است.

بیشتر بخوانید:  پاسخ به ابهامات «ملی» بودن راه آهن تهران-اصفهان

در بررسی های به عمل آمد مشخص می شود یکی دیگر از مشکلات این پروژه، نبود سازماندهی توانمند متناسب با آن است. ضمن این که انتظارات و فشارهای بیش از پیش سیاسی و محلی که حتی موجب تغییر مسیر و تأمین کنندگان تجهیزات شده است و همچنین عدم وجود الگوی پایش و مدیریت مخاطرات و نیز حجم روزافزون دعاوی پیمانکار و انباشت ابهامات و چالش های فنی، مالی و اجرایی، موجب تشدید شرایط ریسکی این ابرپروژه شده و به همین دلیل لازم است در مورد اجرای آن تامل بیشتری صورت گیرد.

به اعتقاد برخی کارشناسان، برای موفقیت این پروژه لازم است اقداماتی شامل تمام وقت و مستقل شدن مجری توانمند، تشکیل کمیته بازنگری راهبردی پروژه، اخذ مجوزهای قانونی، تشکیل سازمان مجری مستقل و مقتدر و تشکیل و فعال سازی کارگروه های کلیدی، به طور فوری انجام شود.

این مسایل فنی در حالی مطرح می شود که بررسی های کارشناسان بیانگر آن است که این پروژه همچنین دچار برخی تخلفات قانونی نیز شده که از جمله آنها عدم برگزاری مناقصه برای عقد قرارداد با شرکت چینی بوده است. همچنین در مجوز فاینانس شورای اقتصاد ( مربوط به سال 89 ) تأکید شده که این مجوز برای بخش قم – اصفهان بوده و اصلاحیه برای امکان تأمین مالی بخش تهران – قم لازم است. اما شواهد نشان می دهد بدون اخذ اصلاحیه از محل اعتبار این مجوز، اعتبار اسنادی گشایش و به عنوان تهران – قم – اصفهان تغییر یافته و اجرای عملیات در بخش تهران – قم نیز صورت گرفته است.

اگرچه با وجود تمام این موارد اعتقاد کارشناسان این است که می توان با تشکیل فوری یک کارگروه مشترک و راهبردی برای حل این موارد اقدام کرد.

بر اساس بررسی های صورت گرفته حتی در این زمینه می توان این طرح و قرارداد فعلی را به تکمیل زیرسازی و ریلگذاری دو خطه قم – اصفهان برای عبور ترنست مسافری (با سرعت تا km/h200) محدود کرد تا فرصت توانمندسازی سازمان اجرایی و اصلاح قراردادها و تعهدات قبلی فراهم شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: راه آهن سریع السیر تهران قم قطار سریع السیر راه آهن پرسرعت پروژه قطار سریع السیر تهران اصفهان راه آهن سریع السیر تهران قم اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه های عمرانی گیلان سرعت می گیرد/ زباله سوز رشت نیازمند اعتبار ۲۰۰۰ میلیاردی

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان گفت: در سال جهش تولید هستیم و باید به پروژه های عمرانی سرعت ببخشیم و لذا بررسی پروژه های شهرستانی را در دستور کار داریم.

موسی فکور امروز پنجم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از پروژه‌های شهرستان آستانه اشرفیه در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیرو دستور استاندار گیلان مبنی بر بررسی پروژه‌های شهرستان‌ها جهت رفع موانع و تسریع در بهره‌برداری به شهرستان آستانه اشرفیه آمدیم، اظهار کرد: در سال جهش تولید هستیم و باید به پروژه‌های عمرانی سرعت ببخشیم.

وی با اشاره به بازدید خود از پروژه‌های شهر آستانه اشرفیه از جمله دیواره سازی سفیدرود (پل تا پل) و ساماندهی پل قدیمی شهر و بازگشایی مسیر ۳۵ متری حاشیه حرم مطهر و...، افزود: فعلا هشت متر اول طرح توسعه حرم را بازگشایی کردیم و در اعتبارات آتی به شهرداری کمک می‌کنیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان از افتتاح پروژه فیبر نوری شهر آستانه اشرفیه خبر داد و تاکید کرد: آسفالت و تعریض محور آستانه به کیاشهر انجام شده و با محوریت اداره راهداری شهرستان رفع اشکالات و هدایت آب‌های سطحی در دستور کار قرار دارد.

فکور پل کیاشهر را نیازمند تحکیم بستر و مقاوم‌سازی پایه‌ها دانست که با مسئولیت اداره راهداری انجام می‌شود و گفت: یکی از پروژه‌های مهم کیاشهر، اسکله صید و صیادی است و لذا به اداره کل حفاظت محیط زیست ماموریت دادیم تا الزامات زیست محیطی این پروژه را بررسی کند.

وی با بیان اینکه اداره کل شیلات گیلان فراخوان جذب سرمایه‌گذار را اعلام خواهد کرد و به زودی شاهد بهره‌برداری از این پروژه خواهیم بود، یادآور شد: پروژه پیاده‌راه شهرداری کیاشهر نیز پیشرفت خوبی دارد و در حال تکمیل است.

معاون عمرانی استاندار گیلان همچنین به مسئله پسماند اشاره و اظهار کرد: تا قبل از دولت سیزدهم هیچگونه اقدامی درباره پسماند استان گیلان انجام نشده بود، اما با حضور رئیس‌جمهور در گیلان و اهتمام استاندار در معرفی پسماند به عنوان ابرچالش، شاهد اقدامات خوبی بودیم.

وی با اشاره به پیشرفت ۸۴ درصدی پروژه ساماندهی لندفیل سراوان، تاکید کرد: بخش عمده این پهنه ۱۷ هکتاری را پوشش دادیم و درختکاری کردیم.

فکور با بیان اینکه تصفیه شیرابه سراوان به زودی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: قرارداد پیمانکار تعیین شده دارای ایراداتی بود و لذا با محوریت شهرداری رشت، مجددا فراخوان انتخاب پیمانکار اعلام شد و به زودی کار را آغاز می‌کنیم؛ به دو خط کارخانه کمپوست نیز دو خط جدید پردازش اضافه می‌شود.

معاون عمرانی استاندار گیلان با اشاره به تخصیص اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومانی در جریان سفر رئیس‌جمهور جهت ساماندهی پسماند سراوان، متذکر شد: با رایزنی‌های اخیر استاندار گیلان ۵۰ میلیارد تومان دیگر تخصیص داده شد.

وی به معطلی ۱۰ ساله پروژه زباله سوز رشت نیز اشاره و تصریح کرد: در این دولت توانستیم ۲۰۰۰ میلیارد تومان به این پروژه تخصیص دهیم که تسهیلات ارزی و ریالی آن از محل صندوق توسعه و از طریق بانک رفاه به پیمانکار داده می‌شود و تا دو سال آینده شاهد بهره‌برداری از زباله‌سوز خواهیم بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم نیازمند توجه به مسئله کار و کارگران است
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • پروژه های عمرانی گیلان سرعت می گیرد/ زباله سوز رشت نیازمند اعتبار ۲۰۰۰ میلیاردی
  • ۳ پروژه سفر دولت به لرستان در حوزه آب نیازمند اعتبار هستند