Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@22:53:27 GMT

روز حمله به کنگره آمریکا در پنتاگون چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۰۶۴۷

روز حمله به کنگره آمریکا در پنتاگون چه گذشت؟

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مایک پنس» معاون رئیس جمهور سابق آمریکا روز ششم ژانویه در تماس با پنتاگون، پاکسازی کنگره از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را خواستار شده بود.

به نوشته روزنامه «یواِس‌اِی تودی»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به گزارش داخلی پنتاگون از روز حمله به کنگره دست پیدا کرده و از طریق مقامات فعلی و سابق، از صحت آن اطمینان یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنس بعد از اینکه به اتاق امنی در کنگره منتقل شد، در تماس با «کریستوفر میلر» سرپرست وقت وزارت دفاع آمریکا به او گفته بود: «کنگره را پاکسازی کنید».

در جای دیگری از ساختمان کنگره، «چاک شومر» رئیس اکثریت سنا و «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز با مقامات ارتش نیز تماس‌های مشابهی داشتند. سخنگوی پلوسی در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس این تماسی را تأیید کرد.

در همان زمان مقامات پنتاگون در حال بررسی گزارش رسانه‌های آمریکایی درباره احتمال وقوع ناآرامی‌های مشابه واشنگتن در دیگر شهرهای آمریکا و وقوع شورش سراسری بودند.

در نهایت «مارک مایلی» رئیس ستاد کل ارتش آمریکا در تماس با فرماندهان پنتاگون اعلام کرد: «باید نظم را برقرار کنیم».

در این گزارش آمده است، مایلی و میلر، سه روز پیش از حمله به کنگره، جلسه‌ای را حضور با وزرای دولت برگزار کرده و استقرار نیروهای گارد ملی در برابر کنگره را بررسی کردند. این دو مقام پنتاگون در همین روز با ترامپ نیز جلسه‌ای جداگانه داشتند.

به گفته آسوشیتدپرس، ترامپ در این جلسه که در کاخ سفید برگزار شد، با استقرار گارد ملی موافقت کرده بود تا در صورتی که اوضاع از کنترل خارج شد وارد عمل شوند.

روز بعد (چهارم ژانویه) مقامات پنتاگون با وزرای دولت ترامپ از جمله سرپرست وزارت دادگستری به صورت تلفنی صحبت کرده و جزئیات استقرار گارد ملی را به بحث گذاشتند.

از سوی دیگر سرپرست پنتاگون در تماس با «رایان مک‌کارتی» وزیر وقت ارتش درباره استقرار نیروهای واکنش اضطراری گارد ملی مشورت کرده بود.

پیش از برگزاری تجمع بزرگ هواداران ترامپ در مجاورت کنگره، ۲۵۵ نیروی گارد ملی در واشنگتن مستقر شدند اما شهردار پایتخت در نامه‌ای به دولت نوشت، نیازی به استقرار نیروی بیشتر نیست.

تعداد هواداران ترامپ که پس از سخنرانی او به سمت ساختمان کنگره راهپیمایی می‌کردند حدود ده هزار نفر بود و برنامه پنتاگون این بود که فقط اگر تعداد افراد شرکت‌کننده بیش از بیست هزار نفر بود، مراتب به میلر اطلاع داده شود.

ساعت ۱:۴۹ بعد از ظهر، رئیس پلیس کنگره با «ویلیام واکر» فرمانده گارد ملی واشنگتن تماس گرفته و از او درخواست کمک کرد. اندکی پس از ساعت ۳ بعد از ظهر، مک‌کارتی «تأییدیه کلامی» اعزام ۱۱۰۰ نیروی گارد ملی را صادر کرد. ساعت ۳:۱۹ دقیقه پلوسی و شومر با پنتاگون تماس گرفته و درخواست کمک کردند.

نکته جالب این گزارش این است که ساعت ۳:۳۷ بعد از ظهر، در حالی که بیش از دو ساعت از آغاز حمله به کنگره گذشته بود، پنتاگون نیروهای امنیتی را برای محافظت از منازل فرماندهان نظامی ارسال کرد و همچنان هیچ نیرویی به کنگره نرسیده بود.

ساعت ۴:۱۷ دقیقه ترامپ سکوت خود را شکست و در پیامی‌ توئیتری از هوادارانش درخواست کرد به خانه‌هایشان برگردند. حوالی ساعت ۴:۳۰ دقیقه برنامه ارتش تکمیل شد و فرمانده گارد ملی واشنگتن ارسال نیروها به کنگره را تأیید کرد.

حوالی ساعت ۴:۴۰ دقیقه، رهبران کنگره بار دیگر با میلر تماس گرفته و پنتاگون را به اطلاع داشتن از حمله به کنگره متهم می‌کنند. به گفته سخنگوی پلوسی، این تماس حدود نیم ساعت طول کشید و در طول آن درباره شکست اطلاعاتی که به این حمله منجر شد، مجادله صورت گرفت.

در نهایت، ساعت ۵:۲۰ دقیقه عصر، ۱۵۵ نفر از نیروهای گارد ملی آمریکا به کنگره رسیدند و معدود هواداران ترامپ را که همچنان داخل ساختمان پرسه می‌زدند، بیرون کرده و تعدادی را بازداشت کردند. در نهایت، این نیروها ساعت ۸ شب اعلام کردند ساختمان کنگره امن است.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: کنگره آمریکا آمریکا پنتاگون مایک پنس حمله به کنگره گارد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت

به گزارش قدس آنلاین، رابرت دنیرو در مصاحبه با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: «از تحقیرکردن او خسته شده‌ام... او واقعا و حقیقتا یک آدم بیمار است.»
این بازیگر در پاسخ به پرسشی درخصوص تمایل او به بازی در نقش ترامپ، صریحا گفت که هرگز این کار را انجام نخواهد داد، زیرا رئیس‌جمهور سابق حتا یک «ویژگی مثبت» نیز ندارد.او سپس حامیان ترامپ را نشانه گرفت و گفت: «فکر نمی‌کنم آنها متوجه باشند که اگر او خدانکرده دوباره رئیس جمهور شود، چقدر خطرناک است. فکر می‌کنم آنها واقعا درک نمی‌کنند. از منظر تاریخی، در آلمان نازی این اتفاق در مورد هیتلر افتاد. او را جدی نمی‌گرفتند. شبیه دلقک‌هاست. مثل یک ابله رفتار می‌کند. [بنیتو] موسولینی همین‌طور.»

این بازیگر ٨٠ ساله چشم‌انداز خود از انتخاب مجدد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا را نیز ارائه داد. «بلبشویی فراتر از تصور ما به وقوع خواهد پیوست.»«مسئله درست و غلط است. این مرد یک هیولاست. فراتر از اشتباه است. تقریباً شبیه این است که می‌خواهد وحشتناک‌ترین کارهایی را که به ذهنش می‌رسد، انجام دهد... تا کفر ما را درآورد؟ نمی‌دانم اسمش را چه بگذارم ولی خیلی ترسناک است.»دنیرو در پایان مستقیما ترامپ و هیتلر را کنار هم نشاند و گفت: «...وقتی بچه بودم می‌گفتم هیتلر یک کابوس است. [در آمریکا] هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اما اکنون ممکن به نظر می‌رسد.»

در طول چهارسال ریاست جمهوری ترامپ، سیاست‌ها و رفتارهای وی یکی از مواردی بود که در نطق‌های برندگان و مجریان جشنواره‌ها و مراسم‌های سینمایی معمولا مورد انتقاد قرار می‌گرفت.دنیرو یکی از هنرمندانی است که چندین مرتبه به ترامپ حمله کرده است. این هنرپیشه مطرح هالیوود در مصاحبه‌ای در دسامبر ۲٠۱٧ با روزنامه نیویورک تایمز او را فردی «بی‌مقدار و عوضی» خوانده بود. او هم‌چنین در مصاحبه‌ای با روزنامه ایندیپندنت در سال ۲٠۱٩، گفته بود که ترامپ تنها به یک چیز اهمیت می‌دهد و آن این است که «رئیس» باشد و نسبت به خطرات انتخاب وی به عنوان رییس‌جمهور آمریکا هشدار داده بود.براساس آخرین نظرسنجی‌ها، بایدن، نامزد احتمالی حزب دموکرات، فاصله بسیار کمی با ترامپ، نامزد احتمالی حزب جمهوری‌خواه، دارد و حتی در برخی از این نظرپرسی‌ها از رقیب خود عقب‌تر است. سیاست‌های بایدن درخصوص جنگ اکراین و غزه و همچنین مسائل اقتصادی، نارضایتی‌های عمیقی در جامعه آمریکا پدید آورده و پایگاه اجتماعی مرد شماره یک کاخ سفید را متزلزل ساخته است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت