Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@05:27:39 GMT

ویژه برنامه های رمضانی تلویزیون را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۰۹۹۴

ویژه برنامه های رمضانی تلویزیون را بشناسید

دبیر شورای معارف و مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ضمن تبیین برنامه‌های ماه مبارک رمضان شبکه‌های تلویزیونی، درباره‌ی علت کمبود آثار هنری با مضامین قرآنی توضیحاتی را مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، نشست مجازی جواد شیخ اکبری ـ دبیر شورای معارف و مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ـ درباره‌ی تبیین برنامه‌های ماه رمضان شبکه‌های تلویزیونی امروز ( ۲۲ فروردین) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر شورای معارف و مدیر شبکه قرآن و معارف سیما درباره‌ی علت کمبود آثار هنری نمایشی با مضامین قرآنی، توضیح داد: حوزه‌ی نمایشی به لحاظ کاری حوزه متفاوت‌تری با حوزه قرآن و معارف سیماست. در ارتباط با موضوع قرآنی امسال دو سریال نمایشی تلویزیون ـ «احضار» و «یاور» ـ از این موضوعات مثتثنی نیستند. مجموعه «احضار» که از شبکه یک سیما به روی آنتن می رود، به موضوعات معنوی و ماورایی و برزخ به شکل جدی‌تر پرداخته است. موضوع سریال «یاور» در شبکه سه سیما نیز متناسب با حال و هوای رمضان دیده شده است. اما این نکته درست است که آثار نمایشی در حوزه معارف باید پررنگ‌تر دیده شود.

شیخ اکبری در ابتدای این نشست با اشاره به شرایطی که بیماری کرونا برای رویکرد تلویزیون در مناسبتی مانند رمضان ایجاد کرده است، گفت: انتخابات از ملاحظه‌های جدی ما در تبیین راهبردهایمان بود. همچنین موج چهارم کرونا بحثی جدی بود که اتفاقات را تغییر دارد. پیش از این جلسات متعددی با سازمان تبلیغات اسلامی برگزار و برنامه‌ریزی‌هایی هم به شکل جدی انجام شد که مردم به صورت حضوری از برخی مراسم‌ بهره ببرند، اما در حال حاضر این مراسم ها غیرحضوری شده است و پر کردن این خلاء بر دوش رسانه ملی است.

وی افزود: مردم در شرایط اقتصادی مناسبی نیستند، مهمترین راهبرد سیما بحث توصیه به حق و صبر است و سیما نیز در تدارک برنامه‌ها سعی دارد این موضوع را تبیین کند.

مدیر شبکه قرآن درباره مناجات خوانی‌های هر شبکه در ایام رمضان توضیح داد: شبکه یک سیما در حرم حضرت معصومه (س) با آقای سلحشور،‌ شبکه دو سیما حرم امام رضا (ع) با محمود کریمی، شبکه سه سیما با مناجات‌خوانی میثم مطیعی در ساعت یک بامداد، شبکه پنج از حرم حضرت عبدالعظیم با سعید حدادیان و شبکه قرآن از ساعت ۲۲ از کربلای معلی با مهدی سماواتی و محمد طاری از امامزاده صالح، مناجات‌خوانی دارد.

اجرای حسن سلطانی در برنامه سحر رمضان

شیخ اکبری در ادامه درباره‌ی ویژه‌برنامه‌های سحر و افطار توضیح داد: ویژه برنامه سحر شبکه یک با عنوان «ماه خدا» و با اجرای حسن سلطانی تدارک دیده شده است. امسال این برنامه با تفاوت بیشتری نسبت به سال گذشته روی آنتن می رود. «آفتاب شرقی» نیز در ماه مبارک رمضان زنده به روی آنتن خواهد رفت. همچنین اجرای برنامه افطار شبکه یک را حجت الاسلام برمایی بر عهده دارد که امسال متفاوت‌تر عمل می کند. «درس‌هایی از قرآن کریم» حجت الاسلام قرائتی هم در جدول شبکه قرار دارد. یک ویژه‌برنامه هم ساعت یک بامداد طراحی شده است که به مناجات‌خوانی در آن پرداخته خواهد شد.

کاظم احمدزاده افطار شبکه دو

شیخ اکبری با اشاره به برنامه‌های شبکه دو سیما در ایام رمضان گفت: برای برنامه سحر ویژه برنامه‌ای را تدارک دیده‌اند که از کربلا پخش می‌شود. «دست در دست» با محور کمک مومنانه ادامه پیدا می‌کند و ویژه‌برنامه افطار «آدم‌های خوب شهر» با اجرای کاظم احمدزاده ادامه می‌یابد. همچنین سخنرانی حجت‌الاسلام انصاریان و مداحی محمود کریمی از دیگر برنامه‌های این شبکه خواهد بود.

نجم‌الدین شریعتی در سحرگاه شبکه سه

شیخ اکبری درباره برنامه‌های شبکه سه نیز توضیح داد: «ماه من» در سحرگاه شبکه سه با اجرای نجم‌الدین شریعتی و کارشناسی حجت الاسلام کاشانی طبق روال سال قبل پخش می شود. 

ساعد باقری در سحرگاه شبکه چهار

وی درباره‌ی ویژه برنامه سحرگاهی شبکه چهار و پنج سیما نیز توضیح داد: شبکه چهار ویژه برنامه سحر با نام «سحوری» را تدارک دیده است و افطار هم سری دوم «زندگی پس از زندگی» را روی آنتن خواهد برد. برنامه «سوره» به صورت تخصصی موضوعات تخصصی قرآنی را دنبال می کند که برنامه‌ای شبانگاهی است. سخنرانی مذهبی این شبکه به مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی اختصاص دارد. همچنین «خلوتگه عارفان» ویژه برنامه سحر شبکه پنج است و در عین حال «جشن رمضان» با بحث کمک مومنانه پیگیری می‌شود و «عقیق» هم در بخش افطار پخش خواهد شد.

دبیر شورای معارف سیما با بیان اینکه شبکه آموزش امسال ویژه‌برنامه افطار را طراحی کرده است، ادامه داد: همچنین شبکه امید ویژه برنامه افطار را با عنوان «رفیق» برای نوجوانان دارد که گفتگو با نخبگان علمی است که معنویت در زندگی‌شان دیده شده است. شبکه افق امسال برنامه‌ای ویژه در بخش سحرگاهی دارد که موضوع آن مهدویت است. ویژه‌برنامه افطار هم با عنوان «چشمه» و با موضوع مسجد محوری روی آنتن خواهد رفت.

شیخ اکبری در ادامه توضیح داد: مستند «نور» و «یک چکه ماه» از شبکه مستند پخش می‌شود و شبکه پویا هم برنامه سحرگاهی تدارک دیده است. شبکه قرآن هم ماموریت سنگین‌تر و ویژه‌تری دارد که در آن قرار است سخنرانی‌ها، ادعیه و ارتباط با حرم‌های مطهر را به دلیل کرونا ویژه‌تر دنبال کند.

مدیر شبکه قرآن گفت: امسال برنامه «مهمان خدا» ویژه سحر از حرم امام رضا (ع) تقدیم مخاطبان می شود. اقبال مخاطبان به هر ویژه برنامه ای که از اماکن مقدس روی آنتن می رود، بیشتر است. «ضیافت» هم برنامه افطار این شبکه است که به زندگی علما خواهد پرداخت. در حوزه تلاوت برنامه ای به نام «با مفاخر» داریم که تلاوت های اساتید بزرگ قرآنی را معرفی و درباره آنها توضیحاتی می دهد. همچنین سخنرانی بزرگان و مراجع را نیز در این شبکه داریم که سخنرانی حاج آقا مجتبی تهرانی، آقای مجتهدی تهرانی و ... در این  بخش قرار می گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رمضان 1400 ویژه برنامه افطار قرآن و معارف سیما دبیر شورای معارف ویژه برنامه سحر مدیر شبکه قرآن مناجات خوانی شیخ اکبری حجت الاسلام تدارک دیده برنامه ای روی آنتن درباره ی شبکه یک شبکه سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۰۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی

  جالب اینجاست که در این میان یک رسانه نوشته بود به‌واسطه ضعیف‌بودن کارنامه عملکرد VOD‌ها یا همان شبکه نمایش خانگی، آمار مخاطبان تلویزیون بالا رفته! و به نوعی نفس تازه‌ای به رسانه‌ملی تزریق شده است؛ اما نکته مهم، صحبت‌های مطرح‌شده از سوی یکی از مدیران شبکه‌های نمایش خانگی است که نشان می‌دهد وضعیت این تولیدات و روابط آنها بیشتر از چیزی که مخاطبان مطلع باشند آشفته است و تنها یک اظهارنظر باعث شده تا دمل چرکین تولیدات عجیب و نمایش خانگی بیشتر از قبل برای مخاطب سر باز کند.حالا با تازه‌ترین نظرسنجی منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، همه این تحلیل‌ها بر باد رفته و نشان می‌دهد که مخاطبان تلویزیون واقعی و حتی بیشتر از آمار اعلام‌شده از سوی مقامات رسانه‌ملی است. آمار منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، از این منظر اهمیت دارد که نه از سوی خود تلویزیون که از سوی یک رسانه مستقل مطرح شده که آمارهایش تاکنون محل استناد بسیاری از تحلیل‌هاست. این آمار نشان می‌دهد که ۴۰.۸درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲درصد شبکه‌ آی‌فیلم و ۲۱درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صداوسیما» به ترتیب ۵۸.۹درصد شبکه سه، ۵۰.۸درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳درصد شبکه یک بوده. همچنین ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صداوسیما هستند.
   
«مردان آهنین» پرمخاطب شد 
این نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ ۱۷۱۵نفرازشهروندان ۱۵سال به بالای سراسرکشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال‌جاری بوده که به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده و نکات مهمی را از مخاطبان تلویزیون روشن می‌کند. در مدت اخیر مطالبه بسیاری از منتقدان و فعالان رسانه بیان آمار روشن از میزان مخاطبان تلویزیون بود که بارها با حدس و گمان مطرح می‌شد. بااین‌حال، حتی زمانی که خود رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما آمار را به‌صورت شفاف، دقیق و در حضور رسانه‌ها بیان کرد، بازهم این نقدها ادامه یافت. حالا به نظر می‌رسد که با اعلام آمار از سوی مرکز ایسپا، بتوان تحلیل بهتری روی مخاطبان برنامه‌های تلویزیون داشت. بخشی از یافته‌های ایسپا مربوط به درصد مخاطبان به تفکیک برنامه‌هاست. یافته‌های نظرسنجی ایسپا‌ نشان می‌دهد ۹/۳۶درصد از «ایرانیان» برنامه مردان‌آهنین،۳۴.۷درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲درصد برنامه محفل، ۳۲.۳درصد برنامه شب‌خوش، ۳۱.۸درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۱۶درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» ۵۳.۳درصد برنامه مردان آهنین، ۵۰.۱درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۴۹.۴درصد برنامه محفل، ۴۸درصد برنامه شب‌خوش، ۴۶درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۲۳.۱درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵درصد برنامه برمودا بوده است. همچنین ۴۵.۴درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند. میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
   
رشد مخاطب در دوران افول تلویزیون‌های خارجی 
نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد، یکی از جملات رئیس مرکز تحقیقات صداوسیماست که در نشست اخیر گفته بود نباید انتظار مخاطب ۸۰درصدی از رسانه تلویزیون داشت، چراکه در کشورهای دیگر هم این آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در همان نشست هم برخی خبرنگاران با واکنش‌های کنایه‌آمیز از این مقایسه گفتند و خواستار توضیح شدند که شاکری‌نژاد گفته بود: «امروز در عصری هستیم که مخاطب را باید ترکیبی از برادباند و برادکست دانست و از آن گریزی نیست. در حقیقت این عددها در این عصر چیزی شبیه معجزه است. مثلا مرکز تحقیقاتی در آمریکا یا انگلیس که میزان مخاطب را ارائه می‌کند، به‌ندرت آمارهایش به ۱۰درصد می‌رسد؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه پرمخاطب ۲۰۲۳ انگلیس، برنامه مربوط به تاج‌گذاری چارلز بود که ۱۲.۵میلیون نفر درمجموع آن را دیده بودند که حدود ۱۸درصد می‌شود. امروز وقتی با مردم صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم مردم در بستر خارج از تلویزیون و بر بسترهای دیگر مصرف رسانه‌ای دارند. در حقیقت باید به یک فناوری برسیم که وقتی درباره میزان مخاطب صحبت می‌کنیم، هر دو را لحاظ کنیم.» انتشار آمارهای ایسپا در کنار این صحبت‌های مطرح‌شده از سوی شاکری‌نژاد که حداقل آمار را بیان کرده بود، نشان می‌دهد که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه سنتی، هنوز هم مخاطبان خود را دارد و بیان آمار ۶۹.۲درصد برای مخاطبان تلویزیون، مهر تاییدی بر درست‌بودن آماری است که مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر کرده بود. البته خود مرکز هم در نشست فوق تاکید کرده بود که حداقل آمار را بیان کرده‌ و حتی می‌توان گفت آمار فراتر از این مقدار است. نگاهی به تعداد کلیدواژه‌های تکرارشده در پیامک‌های سامانه ۱۶۲ هم دال بر این است که مخاطبان تلویزیون به شکل دقیق این رسانه را تماشا کرده و از طریق همین سامانه، نظرات خود را درباره جزئیات این تولیدات بیان‌می‌کنند. 

دلیل اهمیت آمار ایسپا
ناگفته پیداست که هر رسانه‌ای برای رسیدن به قله برنامه‌های خود نیاز به اصلاح و دریافت بازخورد دارد و به‌طور قطع برخی تحلیل‌های مطرح‌شده ــ صرف‌نظر از اهداف پشت آن یا صادقانه‌ بودن یا نبودن نکات ــ می‌تواند رسانه‌ملی را در جهت بهبود و استمرار جذب مخاطب هدایت کند. کما این‌که دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری که در اهداف تحولی سازمان صداوسیما قید شده و هر بار در صحبت‌های رئیس این سازمان مورد تاکید قرارمی‌گیرد هم نشان از همین رویکرد ثبت بازخورد دارد. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که برخی از این تحلیل‌ها تنها هدف خود را بر نقد غیرعادلانه و یکطرفه علیه رسانه‌ملی گذاشته‌اند که در این صورت نمی‌توان آن را موثر دانست. آمار۶۹.۲درصد مخاطب برای تلویزیون و بیان آن درزمانی که بحث‌ها پیرامون مخاطبان این رسانه بالا گرفته، می‌تواند فصل تازه‌ای برای ارائه نقدهای درست ومنصفانه و البته نگاه به عملکرد واقعی و مستند رسانه‌ملی باشد.

دیگر خبرها

  • مستند «آقای خاص» کشتی برای اولین بار از تلویزیون
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • تحسین رهبر انقلاب از برنامه تلاوت قاریان نوجوان در شبکه قرآن سیما
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون
  • تجلیل رهبر معظم انقلاب از پخش برنامه رمضانی تلاوت قاریان نوجوان از شبکه قرآن
  • بررسی اهمیت «شغل» در برنامه «بیا وسط»
  • ۵ بوستان مهم تهران پذیرای ویژه تهرانی‌ها بود