Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@08:51:11 GMT

مسیر جدید بازار سرمایه در نیمه دوم ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۱۰۳۷

مسیر جدید بازار سرمایه در نیمه دوم ۱۴۰۰

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه در نیمه دوم ۱۴۰۰ مسیر جدیدی را آغاز می کند، گفت: من خوشبین هستم که در سال جاری شاخص کل، مجدد به سقف دو میلیون و صد برسد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: می توان ابعاد مختلفی را در عوامل موثر بر بازارسرمایه برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست داخلی (مانند انتخابات ریاست جمهوری) و سیاست خارجی از مهمترین عوامل پیش روی بازار سرمایه هستند. اینکه چه فردی و با چه نگاهی به مسایل اقتصادی انتخاب شود، می تواند روی بازار سهام تاثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید:

برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری تا ابتدای ۱۴۰۰

وی افزود: تاثیرات بازگشت مجدد آمریکا به برجام یا خروج کامل ایران از برجام یا تفاهم نامه با چین و احتمالاً افزایش مراودات با کشورهای آسیایی می‌تواند در بازار سرمایه تاثیرگذار باشند. این عوامل چه مثبت و چه منفی در نیمه دوم سال اثر خود را بر بازارسرمایه نشان خواهد داد.

عوامل بنیادی و اقتصادی موثر بر بازارسرمایه کدامند؟

حدادی با اشاره به اینکه برخی از عوامل، بنیادی و اقتصادی هستند که در بازار سرمایه تاثیر می گذارند، توضیح داد: جدا از اینکه در بحث سیاست خارجی ما چه اتفاقی می افتد یا در بحث سیاست داخلی ما چه گروهی و چه فردی با چه دیدگاهی به منصب ریاست جمهوری می نشیند، یک سری عوامل اقتصادی در بازار سرمایه تاثیرگذار هستند که یکی از مهم‌ترین این عوامل، موضوع «بودجه» است.

وی اضافه کرد: بودجه سال ۱۴۰۰ با افزایش قابل توجهی در هزینه ها انجام شده است، هزینه‌هایی که عمدتاً باید به صورت نقدی پرداخت شود؛ یعنی اگر درآمد مرتبط با آن وصول و محقق نشود، این هزینه باید توسط دولت چه دولت فعلی چه دولت آینده در سال ۱۴۰۰ پرداخت شود. مباحث مربوط به حقوق، دستمزد، صندوق‌های بازنشستگی و غیره، هزینه‌هایی هستند که افزایش آنها قطعاً به کسری بودجه دولت و ایجاد تورم منجر خواهد شد. بر این اساس، سال ۱۴۰۰ از دید بررسی قانون بودجه سال تورمی است و همچنان انتظار تورمی برای سال ۱۴۰۰ از نظر من بالا است و این عامل به رشد بازارسرمایه می انجامد.  

این تحلیلگر بازارسرمایه «فروش اوراق بدهی و همچنین فروش سهام» را از دیگر عوامل بودجه ای موثر بر بازار سرمایه دانست و گفت: بنابر آمار موجود دولت توانست در سال ۹۹ حدودا ۳۶ هزار میلیارد تومان در بازار سهام، سهام بفروشد. به این معنی که دولت و وزارتخانه های دولتی توانستند در قالبهایی مانند عرضه اولیه سهام و صندوق‌های ETF، سهام بفروشند. این عدد برای سال ۱۴۰۰، تقریباً سه برابر یعنی نود و پنج هزار میلیارد تومان مصوب شده است. براین اساس، یکی از لازمه های اصلی فروش آن ۹۵ هزار میلیارد تومان سهام این است که بازار سرمایه رونق بیشتری بگیرد تا اعتماد مورد نیاز به بازار سرمایه برگردد.

میزان تاثیر بازارهای جهانی بر بازارسرمایه؟

وی «بازارهای جهانی» را از دیگر موضوعات موثر بر بازارسرمایه عنوان کرد و افزود: به نظر من بازارهای جهانی در سال ۱۴۰۰ می‌توانند به کمک بازار سهام بیایند، اما نه به آن شدتی که برخی از کارشناسان اعتقاد دارند. بازارهای جهانی در حال حاضر عمدتا در پیک‌های قیمتی هستند و انتظار اصلاح حداقل در کوتاه مدت برای آنها وجود دارد؛ زیرا رشد قیمت‌های جهانی به علت افزایش تقاضا نبوده، بلکه به علت کاهش ارزش دلار آمریکا و افزایش انتظارات از  تورم جهانی بوده است.

این تحلیلگر بازارهای مالی اضافه کرد: به نوعی این رشد قیمت ها در بازارهای جهانی، پیشخور شدن تورم انتظاری در سطح کل دنیا است. بنابراین وقتی افزایش قیمت ها از طریق تورم رشد پیدا کند، به خصوص اکنون که در پیک های قیمتی خودشان هستند، احتمال اصلاح وجود دارد؛ اما در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با توجه به اینکه تا آن زمان به احتمال زیاد کرونا در سطح جهانی خیلی کم شده است، احتمالاً افزایش تقاضا را خواهیم داشت که پیرو  آن در نیمه دوم امسال می توان شاهد رشد مجدد قیمت‌های جهانی بود. این موضوع می تواند برای صنایع مرتبط با بازار سرمایه نکته مثبتی باشد.

منبع:سنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا بورس بازار بورس شاخص بورس بورس تهران فرابورس اخبار بورس بازار بازار سرمایه بازار سهام سهام سرمایه گذاری بر بازارسرمایه بازارهای جهانی موثر بر بازار بازار سرمایه نیمه دوم سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۱۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی

به طور متعارف عرضه و تقاضا باید بهای نفت در بازار انرژی را تعیین کند، اما تنش‌های سیاسی و بازی‌های امنیتی فعلی در جهان معاصر به اصلی‌ترین عامل بر روی نوسانات انرژی تبدیل شده است. جنگ اوکراین، تحریم روسیه، ایران و ونزوئلا به عنوان صادر کنندگان بزرگ نفت، و نیز جنگی فعلی غزه که می‌تواند دامنه آن به کل خاورمیانه کشیده شود جملگی بر بهای طلای سیاه تاثیر می‌گذارند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی شاهد کاهش یک درصدی بود. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه با ۸۷ سنت کاهش، ۸۶ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با ۷۰ سنت کاهش، به ۸۱ دلار و ۹۳ سنت رسید. 

یکی از دلایل اصلی کاهش بهای نفت در معاملات امروز، انتشار گزارش‌های جدید درباره افزایش تولید نفت خام آمریکا بود. این گزارش‌ها حاکی از آن است که تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این آمار در ماه ژانویه ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه بود که نشان دهنده افزایش قابل توجه در تولید است. 

امیدواری‌ها برای توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس پایدار در نوار غزه از دلایل سیاسی بود که باعث کاهش بهای نفت در بازار انرژی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • تاخیر در دیدار حساس: هوادار سکته کرده بود!
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • روستای فهرج در مسیر جهانی شدن قرار گرفت
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!