Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-04@07:12:57 GMT

آغاز کوچ عشایر از ۳۰ فروردین

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۳۴۷۰

سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: عشایر باید تقریبا از ۳۰ فروردین از عرصه های مرتعی مناطق قشلاقی خارج و در تاریخ ۲۰ اردیبهشت تا یکم خرداد وارد عرصه های مناطق ییلاقی شوند.

 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: اگر زمان کوچ و چرای دام عشایر در عرصه‌های مرتعی رعایت نشود و یا دام خارج از ظرفیت وارد مراتع شود، طبق تبصره (۲) ماده ۴۷ و ۴۴ قانون حفاظت از بهره برداری جنگل‌ها و مراتع با افراد خاطی برخورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترحم بهزاد با بیان این که با کمک ستاد کوچ، زمان کوچ عشایر تنظیم و مشخص شده است، اظهار داشت: عشایر باید تقریباً از ۳۰ فروردین از عرصه‌های مرتعی مناطق قشلاقی خارج و در تاریخ ۲۰ اردیبهشت تا یکم خرداد وارد عرصه‌های مناطق ییلاقی شوند.

وی در عین حال از تدوین دستورالعمل اجرای مدت چرا، کنترل پروانه ساماندهی کوچ برای نخستین بار خبر داد و گفت: این دستورالعمل به استانداری‌ها، سازمان امور عشایر و ادارات کل منابع طبیعی کشور ابلاغ شده است.

بهزاد بر لزوم هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف برای اجرای این دستورالعمل در سطح ملی و استانی و مشارکت با سازمان جنگل‌ها با هدف جلوگیری از تخریب مراتع و منابع پایه کشور و حفظ ذخایر ژنتیکی تاکید کرد.

وی با اشاره به این که اکثر اراضی مرتعی کشور از گیاهان نامرغوب پوشیده شده اند، افزود: از ۸۴.۸ میلیون هکتار مراتع کشور حدود ۷.۲ میلیون هکتار جزو مراتع خوب، ۲۱.۴ میلیون هکتار مراتع متوسط و ۵۶.۲ میلیون هکتار مراتع فقیر به لحاظ پوشش گیاهی هستند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد تاج پوشش مراتع کشور خوب، ۲۰ تا ۵۰ درصد متوسط و کمتر از ۲۵ درصد تاج پوشش مراتع فقیر می‌باشند.

وی در مورد اقدامات برای جلوگیری از کوچ زود هنگام عشایر به مراتع گفت: اکنون زمان حرکت عشایر از مناطق قشلاقی در استان‌هایی مانند خوزستان، بوشهر، ایلام، بخشی از جنوب فارس و بخشی از جنوب کرمانشاه به مناطق ییلاقی در استان‌های همدان، لرستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بخشی از استان فارس است و از این رو اکیپ‌های ثابت و سیار را در گلوگاه‌های مبادی ورودی به مناطق ییلاقی مستقر کرده ایم.

وی افزود: این افراد برای جلوگیری از سو استفاده‌های احتمالی، دارای لباس فرم، تجهیزات و حکم مأموریت آموزشی هستند.

بهزاد، کوچ ماشینی را یکی از دلایل ورود زود هنگام عشایر به مراتع مناطق ییلاقی عنوان کرد و اذعان داشت: کوچ ماشینی عشایر نزدیک به ۱۵ سال است که افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: کوچ پیاده یا کوچ زمینی بین یک ماه تا ۴۵ روز طول می‌کشد در حالی که کوچ ماشینی یک روزه صورت می‌گیرد و عشایر دام خود را با کامیون به مناطق ییلاقی حمل می‌کنند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، تلاش برای احیای کوچ پیاده عشایر را به منظور حفظ مراتع و منابع پایه و جلوگیری از ورود پیش از موعد دام به عرصه‌های مرتعی ضروری خواند.

وی در این زمینه بر حمایت‌های فرا سازمانی، همکاری، شرکت پشتیبانی، سازمان امور عشایر ایران و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین علوفه جو و آب شرب در راستای تأخیر کوچ عشایر تاکید کرد.

بهزاد، کمبود آب در مناطق قشلاقی برای شرب دام و انسان، کمبود علوفه، گرمای هوا و افزایش حشرات، نداشتن پروانه چرا در مراتع خوب، رقابت در رسیدن و بهره برداری از مناطق ییلاقی و استفاده از علوفه‌های تازه را از دلایل کوچ و چرای زودهنگام دام عشایر برشمرد.

وی همچنین عدم امکان اطراق و توقف عشایر در مسیر ایل راه‌ها در مناطق ییلاقی و تبدیل مراتع میانبند به بزرگراه‌ها، شهرک‌های صنعتی، ویلاها و اراضی کشاورزی به عنوان یکی دیگر از دلایل کوچ زود هنگام اشاره کرد.

برچسب ها: کوچ عشایر ، عشایر ، سازمان جنگل ها لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NwO

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کوچ عشایر عشایر سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور سازمان جنگل ها عرصه های مرتعی مناطق ییلاقی مناطق قشلاقی میلیون هکتار کوچ عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۳۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام اتباع مجاز ساماندهی می‌شوند 

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کرمانشاه از اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان خبر داد و گفت: طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور، ساماندهی تمام اتباع خارجی در استان آغاز شده است. 

حمزه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آغاز طرح ساماندهی اتباع  و مهاجرین خارجی در کرمانشاه، اظهار کرد: در سطح استان کرمانشاه حدود چهار هزار نفر تبعه خارجی شامل دارندگان کارت‌های هویتی، گذرنامه، دفترچه و پناهندگی حضور دارند. 

وی تصریح کرد: ۱۰۰ درصد دارندگان کارت‌های هویتی در سطح استان اتباع کشور عراق هستند که در طول چهار دهه اخیر در کرمانشاه ماندگار شده‌اند و  مردم این دیار همواره سنگ صبور آنها بوده‌اند، در بحران‌ها کنارشان ایستاده‌اند و به شایستگی از آنان میزبانی و پذیرایی کرده‌اند. 

مدیرکل امور اتباع  و مهاجرین خارجی استان اضافه کرد: دارندگان گذرنامه نیز عموما دانشجویان خارجی دانشگاه‌های رازی، آزاد و علوم پزشکی هستند که بیشتر آنها از کشورهای عراق، سوریه، فیلیپین، هند و سومالی برای تحصیل به کرمانشاه آمده‌اند. 

وی در ادامه با بیان اینکه طبق برنامه سازمان ملی مهاجرت وزارت کشور ساماندهی تمام اتباع خارجی کشور از جمله در کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته، اظهار کرد: اجرای این طرح در استان از دارندگان کارت‌های هویتی، دفترچه و پناهندگی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود ظرف یکی دو هفته آینده به اتمام برسد. 

سلیمانی یادآورشد: پس از ساماندهی دارندگان کارت‌های هویتی، ساماندهی دانشجویان خارجی و بدنبال آن سرمایه‌گذاران خارجی که در استان فعالیت می‌کنند، آغاز خواهد شد. 

وی عنوان کرد: در راستای اجرای این طرح تمام اتباع خارجی مقیم استان باید به سامانه «سهما» مربوط به سازمان ملی مهاجرت مراجعه کرده و مشخصات خود را به صورت کامل وارد کنند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • آغاز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • تمام اتباع مجاز ساماندهی می‌شوند 
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای مناطق جنوبی کشور