Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@09:56:38 GMT

خاموشی چراغ امید مستندسازان اصفهان

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۳۸۸۶

خاموشی چراغ امید مستندسازان اصفهان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: قصه «خانه روشنان» درباره زنی است که در یک محیط تاریک، از پا ننشسته و چراغی را روشن کرده است. شاید پرداختن به اهمیت حفظ سلامت روان فردی را بتوان علت برگزیده شدن مستند زهرا نیازی در جشنواره مهر سلامت دانست. این بانوی مستندساز، در گفت‌وگوی خود با مهر، به امید تغییر عملکرد، کبریت «نقد» را روشن کرده است:

با توجه به وضعیت فعلی سینما از دید شما وضعیت مستندسازان در اصفهان چطور است؟

صادقانه بگویم، خوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویی در خواب فریاد می‌زنیم و صدایمان به گوش کسی نمی‌رسد. چندی پیش در تهران یکی از همکاران ما برای پنج میلیون تومان هزینه امرار معاش، رفت در دل کرونا و جانش را از دست داد. به گمانم این وضعیت خیلی از ما مستندسازان است. خواهش می‌کنم بروید و از دیگر مستند سازان شهر که هر کدام افسرده و گوشه گیر شده اند بپرسید. گویی زمان نوشتن وصیت‌نامه‌ها فرا رسیده است.

فکر می‌کنید سهم کرونا در به وجود آمدن این وضعیت چقدر است؟

ویروس کرونا به تمام اقشار مردم آسیب‌زده، اما برای مستندسازانی که باید راویان این دوره برای نسل‌های آینده باشند سختی دو چندان داشته است؛ از طرفی ارتباط مستقیم و بی‌واسطه با مردم، به جان خریدن خطر ابتلاء به کرونا، توقف و تأخیر در پروژه‌های کاری، برآورد پایین بودجه‌های تولید، بیکاری، بی‌پولی، ناامیدی و … چنان امانمان را بریده که باید دست‌مریزاد گفت به هر آنکه صبح، تن کم‌جانش را از رختخواب می‌کند و افتان و خیزان به زندگی ادامه می‌دهد، از طرف دیگر و سوای کرونا، در اصفهان کارد به استخوان رسیده است. به اسم حمایت از هنرمندان بودجه‌های میلیاردی مصوب می‌شود ولی لااقل تا جایی که من مطلع هستم هیچ‌کدام از مستند سازان که در انجمن صنفی مستندسازان خانه سینما عضو هستند از این بودجه بهره‌مند نشده‌اند.

منظورتان بودجه حمایت از هنرمندان تئاتر و سینما در دوران کروناست که شورای شهر اصفهان در بودجه سال ۱۳۹۹ لحاظ کرد؟

بله؛ یکی از اعضای شورای شهر اصفهان ۲۳ شهریور سال گذشته اعلام کرد که برای نخستین بار بودجه لازم برای حمایت از تولیدات سینمایی و تئاتر در شهرداری اصفهان تخصیص‌یافته، چراکه چندین ماه است رویدادهای فرهنگی تعطیل‌شده و این امر هنرمندان را در مضیقه قرار داده است. ایشان گفت بیکاری هنرمندان را در جلساتی با حضور معاون فرهنگی شهرداری پیگیری کرده اند و در این زمینه حمایت از تولیدات سینمایی را در دستور کار قرار خواهند داد.

تمام سال منتظر این حمایت بودیم و کمیسیون فرهنگی شورای شهر باید جوابگو باشد که این بودجه چقدر بوده، صرف چه اهدافی شده و دقیقاً به چه کسانی رسیده است؟

باید پرسید مستندسازان حرفه‌ای کجای این ماجرا دیده شده‌اند؟ چرا این بودجه‌ها صرف تولید و کمک به ساخت نمی‌شود که لااقل به تن این شهر اثری بماند؟ مدیر دفتر تخصصی سینمای سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، سوم مهرماه سال ۱۳۹۹ در گفت و گویی اظهار کرد که سال گذشته کمیسیون فرهنگی شورای شهر طرحی مطرح کرده و شورای شهر، این طرح را برای حمایت از هنرمندان تئاتر و سینما تصویب کرد. به این‌ترتیب سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان جلساتی برگزار و شورای حمایت از تولید فیلم تشکیل شد و برای این طرح فراخوانی ارائه داد. این گفت رسالت شهرداری در دوران شیوع ویروس کرونا حمایت از فیلم‌سازان است اما باید پاسخ بدهند این حمایت کجا اتفاق افتاد؟

من برای جلب حمایت ساخت یکی از مستندهایم، البته خارج از این شورا، بارها حس تحقیر و ناامیدی را در بالا و پایین رفتن از پله‌های شهرداری تجربه کردم.

دفتر تخصصی سینما با انتشار فراخوان از فیلم‌سازان خواست طرح‌های خود را ارائه کنند و در صورت پذیرش در مرحله داوری، مشمول حمایت شوند. شما با این شیوه مخالفید؟

ببینید فراخوان حمایت از تولید فیلم در قالب یک فراخوان عمومی منتشر شد و سوال ما این است که چرا عمومی؟ مگر نباید کسانی که سال‌هاست خاک این میدان را خورده‌اند و زحمت‌کشیده‌اند در اولویت باشند؟ تعداد مستندسازان این شهر که با سابقه‌ای بیش از ۱۰ سال فعالیت دارند به تعداد انگشتان نمی‌رسد چطور این تعداد اندک به شرکت در یک فراخوان عمومی ارجاع داده می‌شوند؟

علاوه بر اینکه از بین شورایی هم برای داوری در این فراخوان تشکیل شد، هیچ‌یک از داوران، کارگردان انجمن صنفی خانه سینما نبودند و شاید تا حدودی همین نوع نگاه و انتخاب هم تأثیر گذار بود تا هیچ‌کدام از همکاران طرحی به این شورا ندهند. در چند ماه اخیر دو تن از مستندسازانی که جوایز معتبری از جشنواره‌های ملی و بین‌المللی گرفته‌اند در گفتگو با رسانه‌ها انتقاداتی را نسبت به این رویه مطرح کرده‌اند.

یادآور می‌شوم عزت‌الله پروازه، مستندساز اصفهانی آذرماه گفته بود امیدوار است بودجه مصوب شورای شهر با سلیقه‌های شخصی و غیرتخصصی به سمت‌وسوی دیگر هدایت نشود و حق فیلم‌سازان به‌خصوص مستندسازان مستقل مانند گذشته پایمال نشود.

رسول انتشاری، دیگر مستندساز شهر نیز همان زمان اظهار کرده بود که مستندسازان اصفهانی در شهر خود غریب هستند و ارگان‌های مختلف به حفظ کمیت فیلم‌ها گرایش پیدا کرده‌اند و کمتر به کیفیت توجه می‌کنند. متأسفانه مدیران فرهنگی هیچ‌گاه تلاش نکرده‌اند که خود را به این قشر نزدیک کرده و با آن‌ها مشورت کنند.

ماه‌ها از انتشار این مصاحبه‌ها می‌گذرد و گفتگوهای مختلفی با مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر کردیم، اما دریغ از یک خط جوابیه منطقی یا تغییر عملکرد. فریاد دادخواهی ما در تاریخ و زمانه ثبت می‌شود. کسانی که امروز پشت میزها نشسته‌اند و پنبه در گوش‌هایشان کرده‌اند را به خاطر می‌سپاریم. آنان که ما را در این خفقان عاصی کرده‌اند بالاخره روزی از پشت میزهای معلقشان بیرون می‌آیند. فریدون مشیری چه خوب می‌گوید: من دچار خفقانم، خفقان، من به تنگ آمده‌ام از همه‌چیز، بگذارید هواری بزنم، آی با شما هستم، این درها را باز کنید...

در بودجه سال ۱۴۰۰، شورای شهر سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان برای حمایت از هنرمندان سینما و تئاتر در دوران کرونا مصوب کرده، اما به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی ورزشی شورای شهر اصفهان این خواست خود شوراست که بودجه باید به شیوه نشر فراخوان عمومی به طرح‌های منتخب هنرمندان اختصاص داده شود.

امیدواریم امسال اشتباه سال قبل را تکرار نکنند و یادشان باشد تعداد مستندسازان حرفه‌ای اصفهان آن‌قدر زیاد نیست که در شهر خودشان در یک فراخوان عمومی شرکت داده شوند. این بودجه نباید تنها مختص استعدادیابی شود و حمایت از ساخت برنامه‌های کمدی افتخار دست اندر کاران آن باشد. بودجه به‌منظور حمایت از هنرمندان تئاتر و سینما در دوران کرونا در نظر گرفته شده و باید در همین راه هم صرف شود. بهترین کمکی که شهرداری اصفهان می‌تواند به سینمای مستند اصفهان کند در درجه اول کمک به ساخت و تولید مستندهای ماندگار و حرفه‌ای و بعد از آن برگزاری کارگاه‌های انتقال تجربه، جلسات نمایش فیلم مستند و برپایی جشنواره‌ای در کنار آن است بلکه به‌واسطه این بسترسازی پویایی مستندسازان حفظ شود و از این رخوت و خمودگی بیرون بیایند.

کد خبر 5186700

منبع: مهر

کلیدواژه: سینمای مستند مستندساز ویروس کرونا جشنواره مهر سلامت ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا محدودیت های کرونایی ستاد ملی مقابله با کرونا انتخابات 1400 گرگان اردبیل وضعیت قرمز شیوع بیماری کرونا هفته هنر انقلاب اسلامی مجلس شورای اسلامی حمایت از هنرمندان شهرداری اصفهان حمایت از تولید فراخوان عمومی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۳۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان است

ایسنا/مرکزی رئیس شورای اسلامی شهر اراک گفت: امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است در حالی که در ابتدای فعالیت شورای ششم این بودجه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بود.

داوود قربانی ۱۲ اردیبهشت ماه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته شوراهای اسلامی با اشاره به آلودگی هوای اراک افزود: بیش از ۱۳۰ اتوبوس برقی و گازی تهیه شده و اخیرا نیز توسط شهرداری تاکسی‌های برقی در حال تهیه است.

وی با بیان اینکه بازی‌های هیجانی در پارک نورالشهدا نصب خواهد شد و جانمایی پارک آبی نیز انجام شده، از بررسی احداث  فرهنگسراها در سطح شهر خبر داد و با تاکید بر اهمیت تامین امنیت در منطقه گردشگری نورالشهدا گفت: قرار نیست این منطقه به پاتوق تبدیل شود و مردم باید به این مهم توجه کنند.

ابرچالش شهرداری های کشور نبود نیروی متخصص است

سید وحید میرنظامی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی نیز با بیان اینکه اراک جزو شهرهای نسبتا فقیر در حوزه سرانه مراکز تفریحی و گردشگری است، ادامه داد: سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان و سال جدید همین رقم برای موزه تنوع زیستی در نظر گرفته شده است‌. برای دره نورالشهدا نیز نباید معطل زمین و مباحث حقوقی بیهوده ماند.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی اضافه کرد:  ابرچالش شهرداری‌های کشور نبود نیروی متخصص است و اگر با همین فرمان حرکت کنیم شهرداری‌ها تهی از نیروی کارآمد می‌شوند.

حق اراکی‌ها از محل عوارض آلایندگی به طور کامل پرداخت نمی‌شود

عباس خسروانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز در این جلسه با اشاره به راه‌اندازی مثلث حسابرسی در شهرداری بیان کرد: حسابرسان داخلی در شهرداری در راستای جلوگیری از تخلفات داخلی فعالیت می‌کنند، همچنین حسابرسی مستقیم نیز از سوی شورا انجام می شود. اصلاح حساب‌های ۱۰ ساله از دیگر اقدامات شاخص است.

وی اضافه کرد: حدود ۶۰۰ سند در خصوص املاک و دارایی‌های شهرداری وجود داشت که اکنون با وجود این مثلث، سه هزار و ۸۰۰ ملک شهرداری در اراک شناسایی شده است.

خسروانی بیان کرد: پروژه بزرگ ممیزی املاک نیز راه اندازی شده که املاک شهرداری را شناسایی و در یک سامانه بارگذاری می کند و به شدت از تخلفات شهری جلوگیری خواهد کرد ضمن اینکه یک منبع درآمد بسیار پایدار و پاک برای شهرداری خواهد بود.

وی با بیان اینکه امسال ۱۲۲ میلیارد تومان بودجه برای تجهیز ناوگان شهرداری اختصاص یافته گفت: اجرای طرح استخرهای لندفیل بهداشتی در مرکز شهر اراک، خرید بیش از ۱۸۰۰ سطل زباله مکانیزه در اراک، آغاز طرح هدایت آب های سطحی شهر، اتمام طرح مطالعاتی طرح جامع مدیریت پسماند، لایروبی قنوات، تخصیص اعتبار ۴۸ میلیاردی برای کشتارگاه اراک، اجرای دیوار ساحلی در رودخانه خشکه اراک و ... از دیگر اقدامات بوده است.

خسروانی عوارض آلایندگی پرداختی در سال گذشته را ۱۲۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون عنوان کرد و گفت: در اراک همه صنایع آلاینده شناسایی نشده‌اند و همه صنایع آلاینده، عوارض پرداخت نکرده‌اند و در واقع حق مردم اراک از محل عوارض آلایندگی به طور کامل پرداخت نمی شود.

ایجاد پارک‌های تخصصی در دستور کار شورای اراک

پیمان عین‌القضاتی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز اظهار کرد: بیش از ۱۲ هکتار از پروژه گردشگری، تفریحی و ورزشی نورالشهدا با مساحت ۱۶۰ هکتار به مراکز خدماتی و تفریحی تعلق می‌گیرد که سند آن نیز به نام شهرداری صادر شده و مشکل حقوقی ندارد و منتظر حضور سرمایه‌گذار برای توسعه منطقه هستیم.

وی از عقد قرارداد برای تله سیژ به طول ۱۱۶۰ متر و احداث زیپ لاین با طول ۴۳۰ متر در این منطقه خبر داد و گفت: ساخت در حوزه ایجاد پارک‌های تخصصی، پارک شطرنج، اولین پارک تخصصی تریال ویژه دوچرخه سواری و اولین زمین تخصصی ساحلی ویژه فوتبال و والیبال به بهره‌برداری رسیده است.

رئیس کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر اراک در ادامه، با بیان اینکه مشکل بازار تاریخی اراک، سقف و طرح جامع مرمت و احیا نیست، گفت: مشکل اینجاست که ضابطه در این حوزه حاکم است و اجازه نمی دهد کسبه نفس بکشند و کاروانسراهای در حال تخریب احیا شوند.

عین القضاتی همچنین با اشاره به اجرای طرح محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله گفت: بخش دوم خانه محسنی خریداری شده و در حال مرمت است و در شهریورماه آماده بهره برداری می شود.

به گزارش ایسنا در حاشیه این نشست دفتر خبرگزاری ایمنا نیز افتتاح شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده بهینه از فضای مشارکتی در شهر/ افزایش ۶ درصدی بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان است
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • تعلیق بودجه دانشگاه فرانسوی به دلیل حمایت از فلسطین
  • حفظ شمس‌آذر ۱۳۰ میلیارد بودجه می‌خواهد