Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@16:13:40 GMT

راهکار اساسی برای مثبت شدن بورس

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۴۲۴۸

راهکار اساسی برای مثبت شدن بورس

نیما آگاهی کارشناس بورس بیان کرد: اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند، می‌تواند یک پارامتر مثبت برای بازار بورس باشد، اما چشم‌انداز‌های که حالت تعلیق را در بازار ایجاد می‌کند، باعث شده است که بورس این روز‌ها روزگار خوبی نداشته باشد. به گزارش پول نیوز، نرخ بهره عامل اثرگذار بر بازار سهام است که سیاست‌گذاری درخصوص آن بر نوسانات بازار به‌طور مستقیم اثر‌گذار است اگر دولت و بانک مرکزی به بانک‌ها اجازه دهند تا نرخ سود سپرده‌های بانکی را افزایش دهند، نگه داشتن پول در حساب‌های بانکی برای افراد به شدت جذاب می‌شود و مردم دیگر علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در بازار‌های موازی نخواهند داشت چرا که در بانک سود بدون ریسک بیشتری به‌دست خواهند آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تعیین نرخ بهره بانکی به عنوان هدایت‌کننده نقدینگی بین بازار پولی و بازار مالی عمل می‌کند که گفته شده با وجود دستورالعمل بانک مرکزی در ثابت نگه داشتن نرخ بهره، بسیاری از بانک‌ها به خاطر جذب پول سود بانکی را افزایش دادند، موافقان بازار مالی دستکاری نرخ سود بانکی را از دلایل خروج نقدینگی از بازار سرمایه می‌دانند در حالی که بانک مرکزی دستکاری نرخ بانکی را رد کرده می‌کند.

حساسیت نرخ بهره بانکی از این جهت برای بازار مالی و پولی اهمیت دارد که با تغییر و دستکاری آن نقدینگی بین بازار‌ها جابه‌جا می‌شود. تحلیلگران بانکی کاهش نرخ بهره را سبب بهم ریختن بازار‌های موازی مانند مسکن، ارز و حتی بازار سهام می‌دانند در همین راستا ما در گسترش نیوز با نیما آگاهی کارشناس بازار سرمایه به گفتگو پرداخته‌ایم و نظر وی را درباره تاثیر نرخ بهره بانکی بر بورس پرسیده‌ایم که در ادامه می‌توانید بخوانید:

نیما آگاهی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز درباره نرخ بهره دستوری و ارتباط با آن بورس اظهار کرد: داستان بانک‌ها مقداری گسترش زیادی دارد، بحث آن است که ما در قوانین‌مان محدودیات‌هایی برای بنگاه داری بانک‌ها داریم که دست بانک‌ها را می‌بندد قوانینی که نیاز به مصوبات بانک‌مرکزی ومجوز‌های مربوطه دارد.

وی در ادامه بیان کرد: در رابطه با نرخ بهره نیز بانک‌ها تاثیرگذار نیستند، نرخ بهره را بانک مرکزی با توجه به سیاست‌های که برای تورم دارد برنامه‌ریزی می‌کند و رویکردش آن است که در بازار‌های موازی اتفاقی برای نقدینگی رخ ندهد تا بازار‌های موازی دچار تلاطم نشوند، البته رویکرد اصلی ما این نگاه است که برای دارایی بانک‌ها محدودیت‌هایی اعمال کنیم.
سیاست احتمالی بانک مرکزی در گرو مذاکرات

این کارشناس بورس درباره دستوری بودن نرخ بهره و نسبتش با رونق موقت در بورس اظهار کرد: با توجه به فضای اقتصادسیاسی ما که به سمت مذاکرات پیش می‌رود، احتمال آنکه بانک مرکزی با رویکردی مبنی بر اینکه با کاهش نرخ بهره بتواند بازار‌ها از جمله بورس را کنترل کند، کم نیست. اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند، می‌تواند یک پارامتر مثبت برای بازار بورس باشد، اما چشم‌انداز‌های که حالت تعلیق را در بازار ایجاد می‌کند، باعث شده که بورس این روز‌ها روزگار خوبی نداشته باشد.
تغییر دیدگاه نسبت به بورس

آگاهی درباره آربیتراژ میانگین بازدهی بورس در سال گذشته و ربط آن با سود اسمی و حقیقی بانکی اظهار کرد: بانک مرکزی در یک برهه زمانی یعنی در تابستان سال ۱۳۹۹ با بازی‌ای که بر روی نرخ بهره (بهره بین بانکی) انجام داد، باعث شد که دیدگاه‌ها نسبت به بازار بدبینانه باشد که بسیار تاثیرگذار بود، اما بنده در بلند مدت اعتقادی به این اتفاقات ندارم، یعنی معتقدم که نرخ بهره باید خیلی بیشتر از این اعداد شود تا سرمایه‌گذار توجیح شود که پولش به بازار برگردد، در غیر این صورت شرایط رکودی در بقیه بازار‌ها باعث خواهد شد که سرمایه گذاران پول هایشان را به بانک برگردانند و از بازار‌های موازی خارج شوند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان درباره تاثیر حذف صفر از پول ملی بر بورس اظهار کرد: از نظر عملیاتی این عدد هیچ فرقی نخواهد داشت، اما از نظر روانی می‌تواند جامعه را سمت تورم‌های بالاتر سوق دهد و‌تورم همانند یک موتور برای بازار سرمایه محسوب می‌شود که می‌تواند یک حرکت خوب برای بازار سهام محیا کند. اما بنظر من اتفاق مهمی را در اقتصاد بعد از حذف صفر از پول ملی شاهد نخواهیم بود.

سخن پایانی: اگر بانک مرکزی نرخ سود سپرده‌های بانکی را افزایش دهد، تعمداً رشد اقتصادی را کند کرده است. این کار تاثیر شدیدی بر بازار بورس و سهام دارد، چراکه کاهش رشد اقتصادی منجر به کاهش رشد سودآوری و درنتیجه قیمت‌های پایین‌تر سهام می‌شود. از طرفی افزایش نرخ بهره باعث می‌شود سرمایه‌داران، دارایی‌های خود را به بانک منتقل کنند تا از این طریق سود بیشتری دریافت کنند و این سبب کاهش نقدینگی در بورس و رکود بازار سهام می‌شود.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام سهام عدالت بازار های موازی بازار سرمایه بازار سهام برای بازار بانک مرکزی بازار ها نرخ بهره بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۴۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش تسنیم؛ غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است، اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد. بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند، اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم‌ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

 مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده، اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قرارداد‌ها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانک‌ها را مدیریت و بر عملکرد آن‌ها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانک‌ها نظارت کند.

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانک‌ها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود، اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانک‌ها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد، اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!