Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-08@20:31:30 GMT

باورهای غلط و حقایق در رابطه با ایدز (HIV)

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۴۴۷۶

باورهای غلط و حقایق در رابطه با ایدز (HIV)

به گزارش اقتصاد آنلاین، داشتن HIV به معنای ابتلا بودن به ایدز است؟ غلط. آخرین مرحله HIV (ویروسی که باعث نقص ایمنی بدن انسان می شود) عفونت ایدز (که باعث سندروم نقص اکتسابی ایمنی بدن می‌شود)  به محض ابتلا به عفونت HIV ، آن را مادام العمر دارید، اما در همه افراد به ایدز پیشرفت نمی‌کند. با درمان ضد ویروسی (ART) بسیاری از افراد می‌توانند با عفونت HIV امید به زندگی طبیعی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتلا به اچ آی وی از تماس اتفاقی و سخت است  

صحیح . HIV از تماس‌های غیررسمی مانند هوا، آب، ظرف‌های مشترک، صندلی‌ توالت یا بزاق پخش نمی‌شود. این ویروس نمی‌تواند برای مدت طولانی در خارج از بدن زندگی کند. ویروس اچ آی وی از طریق مایعات بدن از جمله خون، منی و شیر مادر منتشر می‌شود و می‌توان با داشتن رابطه جنسی محافظت نشده و سوزن آلوده زدن، بیماری را گسترش داد. به ندرت ویروس HIV از طریق شیر مادر، انتقال خون منتقل می‌شود ولی ابتلا به HIV با یک سوزن یا شی آلوده امکان‌پذیر است.

پس با این وضعیت شما فقط چند سال زنده هستید

غلط . در ابتدای شیوع ایدز، امید به زندگی فقط چند سال بود. با این حال، دیگر چنین نیست. داروها و درمان‌های جدید باعث افزایش عمر افراد مبتلا به HIV شده است و بسیاری از آنها می‌توانند یک دوره زندگی کامل و عادی داشته باشند. با مداخله زودهنگام ممکن است بتوانید از تبدیل شدن  HIV به ایدز جلوگیری کنید.

شما بنا به علائم خود می‌فهمید که HIV دارید

غلط . همه افراد هنگام ابتلا به ویروس HIV علائم ندارند. بسیاری از افراد علائم آنفلوانزا مانند(سندرم حاد رترو ویروسی) ARS یا (عفونت اولیه HIV)  در طی 2 تا 4 هفته از ابتلا به HIV. علائم ممکن است شامل تب، تورم غدد، گلودرد، بثورات پوستی، خستگی، دردهای عضلانی و مفصلی و سردرد باشد. علائم ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد. با این حال، این علائم به بسیاری از عفونت های دیگر شباهت دارد و تنها راه برای اطمینان از ابتلای شما به HIV آزمایش است.

HIV قابل درمان است

غلط . هیچ دارویی نمی‌تواند عفونت HIV را درمان کند، اما روش‌های درمانی وجود دارد که می‌تواند به کنترل ویروس و محافظت از سیستم ایمنی بدن شما کمک کند و تقریبا از تبدیل شدن HIV به ایدز جلوگیری می‌کند. درحال حاضر نه کلاس‌های درمانی مختلف برای درمان HIV وجود دارد و نه ترکیبات دارویی متفاوت.

هرکسی می‌تواند به اچ آی وی مبتلا شود

صحیح . مراکز کنترل بیماری (CDC) تخمین می‌زنند که حدود 1 میلیون نفر در ایالات متحده به HIV آلوده شده‌اند و تقریباً 38000 نفر در سال 2018 به تازگی آلوده شده‌اند. هر فرد از هر نژاد یا جنسیتی می‌تواند به HIV آلوده شود.

وقتی زوجین (هر دو شریک زندگی) HIV دارند ، رابطه جنسی ایمن است

غلط . حتی اگر زوجین دارای HIV مثبت و عاری از علائم باشند، باز هم ممکن است یکی از این افراد عفونت مقاربتی (STI) داشته باشد. علاوه بر این ، شما و همسرتان ممکن است تنوع (سویه) متفاوتی از ویروس HIV داشته باشید. استفاده از کاندوم و سدهای دندانی همیشه ایمن‌تر است. 

اگر مبتلا به ایدز باشید می‌توانید بچه دار شوید

صحیح . زنان بارداری که HIV مثبت دارند می‌توانند ویروس HIV را به نوزادان خود منتقل کنند. این می‌تواند در دوران بارداری، هنگام زایمان واژینال یا هنگام شیردهی اتفاق بیفتد. با این حال، اگر مادر در دوران بارداری تحت درمان با داروهای ضد ویروس قرار گیرد و زایمان با روش C انجام دهد و از شیردهی جلوگیری کند، می‌تواند خطر انتقال عفونت به کودک خود را تا حد زیادی کاهش دهد.

سایر عفونت‌های مرتبط با HIV اجتناب ناپذیر هستند

غلط . افراد مبتلا به HIV در معرض ابتلا به عفونت‌های فرصت طلب هستند. این موارد شامل سل، ذات الریه، سپتی سمی (مسمومیت با خون)، کاندیدیازیس، تبخال، سیتومگالو ویروس و برخی سرطان های مرتبط با HIV مانند سارکوم کاپوسی ، لنفوم و سرطان سلول سنگفرشی است. درمان ضد ویروس می‌تواند با افزایش سلول‌های CD4 خطر ابتلا به این عفونت‌های فرصت طلب را تا حد زیادی کاهش دهد. با داروهای مختلف می‌توان از سایر عفونت‌ها پیشگیری کرد.

پربیننده ترین هنگام اسهال این ۵ غذا را بخورید! چای سبز به درمان کرونا کمک می‌کند؟ تعطیلی ادارات دولتی و شرکت‌های خصوصی در شهرهای قرمز الزامی است پیوند ریه از یک اهدا کننده زنده به بیمار مبتلا به کووید-۱۹ علائم و نشانه‌های افسردگی در مردان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایدز ویروس HIV برجام ویروس HIV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۴۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل