Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@15:00:25 GMT

روح الامینی: طوفان کرونا را موج بی‌تدبیری به کشور آورد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۴۸۶۱

روح الامینی: طوفان کرونا را موج بی‌تدبیری به کشور آورد

به گزارش تابناک، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در گفت و گو با خانه ملت با انتقاد از اجرای ناقص محدودیت‌های کرونایی 10 روزه، گفت: البته شرایط و وضعیت کرونا نه تنها در ایران بلکه در دنیا بحرانی است و کشورمان هم منفک و مستثنی از این شرایط نیست؛ برای کنترل و مدیریت کرونا محدودیت‌های 10 روزه باید جدی گرفته و ضوابط و تصمیمات با شدت و دقت بیشتری پیگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تردد بالای مسافران و ازدحام جمعیت در حمل و نقل عمومی را یکی از مهمترین دلایل قرمز شدن وضعیت کرونا در پایتخت دانست و افزود: تراکم جمعیت در حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس بسیار بالا و حمل و نقل عمومی یکی از کانون‌های مهم شیوع این بیماری است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بر ضرورت کاهش سرفاصله قطارها تاکید کرد و ادامه داد: این موضوع منوط به افزایش واگن های جدید است، مترو ظرفیت کاهش فاصله های توقف را دارد اما متاسفانه دولت سال‌ها است به این مهم توجه نکرده و علیرغم اینکه مجلس شورای شهر، شهرداری و دلسوزان در ستاد کرونا از سال گذشته بارها به موضوع اهمیت توسعه بیشتر و به موقع حمل و نقل عمومی برای کاهش تراکم در ایستگاه‌ها و سفرهای درون شهری تاکید کردند اما متاسفانه تغییر چندانی در این زمینه رخ نداد و دولت به تکالیف قانونی خود طی سالیان گذشته عمل نکرد در حالی که کارخانه های واگن سازی با کاهش و نبود سفارش روبرو هستند.

وی تصریح کرد: ظرفیت های تولید داخل بسیار بالا اما دولت به وظیفه خود به درستی عمل نکرده است و این مساله مهمی است که می‌تواند از تراکم مسافران و شیوع کرونا جلوگیری کند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم از عدم استفاده مناسب از ظرفیت‌های دولت الکترونیک در شرایط کرونا انتقاد کرد و گفت: شرط تعطیلی ادارات و فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی انجام بسیاری از امور اداری، بانکی و مالی به صورت غیرحضوری است تا متناسب با وضعیت بحرانی کرونا از تعداد کارمندان کاسته و از سفرها جلوگیری شود؛ با انجام غیرحضوری امور مردم مراجعه حضوری مردم به ادارات کاهش می‌یابد.

روح الامینی یادآور شد: مجلس در صحن علنی امروز به دولت در مورد ضرورت بازنگری در ستاد ملی مبارزه با کرونا به دولت تذکر دارد تا به نظرت کارشناسی بیشتر توجه و از استبداد رای جلوگیری شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با انتقاد از اینکه در رابطه با مدیریت سفرهای قبل و بعد از تعطیلات نوروز به نظرات کارشناسی دلسوزانه متخصصان بهداشت و درمان توجهی نشد، افزود: متاسفانه همچنین به طرح شهید سلیمانی توجه چندانی نشد و نسبت به اثرات ملموس آن در ماه‌های زمستان بی‌توجهی شده هر چند باید شناسایی مبتلایان و مدیریت، قرنطینه و جداسازی آنها جدی‌تر دنبال می شد اما متاسفانه این موضوع هم با کاهلی و سستی مواجه شد و این بی توجهی ها زمینه شیوع و موج چهارم کرونا را فراهم کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اعمال ماه شعبان گروه های شغلی شاهزاده فیلیپ علی صیاد شیرازی سایت غنی سازی نطنز عبدالحسین روح الامینی خیر کرونا عضو کمیسیون بهداشت اعمال ماه شعبان گروه های شغلی شاهزاده فیلیپ علی صیاد شیرازی سایت غنی سازی نطنز حمل و نقل عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • عکس/ دیدار دکتر روح‌الامینی با خانواده سردار شهید رستگار