Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به نامگذاری افزود: اوقاف خودش را مخاطب مستقیم این شعار می داند چرا که ما دارای زیرساخت و توان مضاعف هستیم.حتما شاخص‌گذاری می‌کنیم و در پایان سال گزارش خواهیم داد که چه اتفاقاتی متغایر با سالهای قبل افتاده است.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، نشست کارکنان اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان شمالی و امنای موقوفات این استان با حضور حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در شبستان امامزاده سید عباس(ع) بجنورد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای سخنانس در این نشست با اشاره به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: نماز و روزه دو بال است که ما را بالا می‌برد، از علامه طباطبایی سوال کردند که صبر یعنی چه؟ فرمودند صبر یعنی اینکه وقتی آدمی کم آورد به درگاه خداوند رو می‌آورد و دعا می‌کند و نماز می‌خواند و نماز به او تعالی می‌بخشد. یعنی اینکه اهل تمرد نباشیم، راه را کج نکنیم و مسیر خدا را گم نکنیم ، استعینوا بالصبر و الصلوه...



وی ادامه داد: روزه همان مصداق خوب صبر است یعنی از اذان صبح تا اذان مغرب از خوردن و آشامیدن امساک و حلال خدا را ترک می‌کنیم تا قدرت بزرگتری را به دست بیاوریم. گر تو این انبان ز نان خالی کنی/پر ز گوهرهای اجلالی کنی...



خاموشی با اشاره به مراتب روزه‌داری افزود:روزه عوام روزه نخوردن و نیاشامیدن است ، روزه خواص ترک گناه است و روزه خاص‌الخاص روزه کسانی است که در درون خود نیت غیر خدا را وارد نمی‌کنند. ان شالله که چنین باشد و در خیمه ائمه اطهار زندگی کنیم و نفس بکشیم و در نهایت جان به جان آفرین تسلیم کنیم و با کمک آنها در آن دنیا به جایگاهی برسیم که به تنهایی قدرت رسیدن به آنجا را نداریم .



وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ما در اوقاف سه سه گزاره اصلی داریم؛حفظ موقوفات، افزایش منافع موقوفات و اجرای نیات واقفین. اگر در زمینه حفظ موقوفات ما نتوانیم حافظ خوبی باشیم گزاره دو و سه به نتیجه نمی‌رسد. اگر یک چاه آب در موقوفه‌ای متروکه شده همه کارمندان آن اداره مسئولند که چرا این اتفاق افتاده است.



رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه حفظ وقف گزاره های جدی دارد، فروش وقف را ممنوع اعلام کرد و گفت: از روزی که ما آمدیم عرض کردم یک متر زمین وقفی قابل تملیک و فروش نیست. عده‌ای انتقاد کردند درآمد اوقاف به شدت کاهش می‌یابد اما برعکس درآمد اوقاف افزایش چشمگیری داشته است.



وی یادآور شد:حفظ مدرسه،بیمارستان،داروخانه،کارخانه و غیره هر کدام شرایط خود را دارد و ما از این به بعد تا شرایط موقوفات در حفظ وقف به خوبی لحاظ نشده باشد، هیچ تفاهم نامه‌ای را امضا نخواهیم کرد.



خاموشی سپس به تبیین گزاره دوم یعنی افزایش منافع موقوفات پرداخت و افزود: رژیم اجاره ای باید تغییر کند قرارداد‌های اجاره موقوفات مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و غیره باید به دقت بررسی و به سمت منافع وقف باشد که به تخصص شما کارکنان و کارشناسان منطقه ای بستگی دارد.



وی تصریح کرد: در بازدید از موقوفات خراسان شمالی چشم‌انداز روشنی مشاهده شد و تحسین زمانی خواهد بود که نتیجه کار شما با عدد و رقم مورد تایید قرار بگیرد.



خاموشی ادامه داد: زمین زراعی بالای ۱۰ هکتار قابل اجاره نیست و امین موقوفه باید حرکت کند و با مشارکت کار را پیش ببرد و با نظر متخصصان فن باید کاربری زمینها تعریف و در جای مناسب خود اعم از زراعت و دام،طرح ملی مسکن، صنعتی ،خدماتی و سیاحتی مورد بهره برداری قرار گیرد.



وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری (مدظله االعالی) به سال تولید،پشتیبانی‌ها،مانع‌زدایی‌ها افزود: اوقاف خودش را مخاطب مستقیم این شعار می داند چرا که ما دارای زیرساخت و توان مضاعف هستیم. حتما شاخص‌گذاری می‌کنیم و در پایان سال گزارش خواهیم داد که چه اتفاقاتی متغایر با سالهای قبل افتاده است.



خاموشی با بیان اینکه سرمایه وقف می تواند به شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کند، از همکاری سازمان اوقاف با ۳۰ شرکت دانش‌بنیان خبر داد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند با افزایش تولید و تولید مازاد تراز تجاری کشور را مثبت کرده و ما را از خام فروشی به فروش محصولات متنوع با بهره وری بالاو ارز آوری برای کشور سوق دهند.



وی در ادامه سخنانش به بحث پیرامون گزاره سوم یعنی اجرای نیت واقف پرداخت و گفت: اجرای نیت واقف باعث توسعه وقف می‌شود ، وقتی مردم ببینند اجرای نیت واقف درست انجام می‌شود اطمینان می‌کنند .ما سعی کردیم نیات وقف را شناسایی کنیم و نیات جدید را در بین مردم ترویج دهیم در سال گذشته در تهران ساختمانی با مشاوره اوقاف،وقف دانش شد.



خاموشی تاکید کرد:نیات واقفین هرچه که هست باید تماما عملیاتی شود و ما در طرح مراکز افق در سال گذشته توانستیم از نیات عام تعزیه و عزاداری به دلیل شیوع کرونا یک میلیون و ششصد هزار بسته مواد غذایی در بین نیازمندان توزیع کنیم.



خاموشی در پایان سخنانش توصیه کرد: امنای موقوفات باید در همه این سه گزاره وقف را یاری بدهند.

 


در ادامه این نشست تعدادی از امنای موقوفات (موقوفه نظام الشریعه بجنورد- موقوفه سه زوجی شیروان) گزارشی از عملکرد خود ارائه کردند که حاکی از افزایش درآمد موقوفات و حفظ عین و اجرای درست نیت واقف بود.

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها حجت الاسلام خاموشی فرهنگ وقف نیت واقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۵۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!

تین نیوز

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

امراللهی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می دهد در برهه ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت ها را پایین می آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می دهد.

وی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف هایی می دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می شود زیرا وقتی تحریم اعمال می شود شما دو کار می توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم ها برداشته شود باید هزینه های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می شد. در چاه های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه های نفت باز شد و با هزینه هایی دوباره تولید در برخی از چاه ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه ای ۷۱ دلار صادر می شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می دهد که در همه ماه های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی هایی که در رسانه های معاند صورت می گرد توجه کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید