Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد آن دسته از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که بیشتر از بقیه، شهروندان خود را در برابر کووید واکسینه کنند از سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد بازگشت تدریجی رشد اقتصادی به دوران پیشاکرونا خواهند بود.
صندوق بین‌المللی پول این مطلب را در گزارش چشم‌انداز اقتصادی منطقه‌ای خود که روز یکشنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) منتشر شد، اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر پایه آخرین برآوردهای این نهاد مالی بین‌المللی، در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا شامل کشورهای عربی و ایران، در مجموع کاهش یافته و تا منفی ۳.۸ درصد رسیده که عمده دلیل آن کاهش قیمت نفت و محدودیت‌های اعمال شده برای مهار کرونا بوده است.
در همین گزارش پیش‌بینی شده است که رشد اقتصادی منطقه در سال جاری میلادی شتاب گرفته و به ۴ درصد می‌رسد. این پیش بینی ۹ دهم درصد بیشتر از آخرین پیش‌بینی منتشر شده در اوایل فوریه است.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود گفته انتظار دارد سطح تولید ناخالص داخلی کشورهایی که بیشترین واکسن را زده‌اند، سال آینده میلادی به دوران پیشاکرونا یعنی به سطح ۲۰۱۹ برسد و رشد اقتصاد بقیه کشورها کند بوده و تنها از اواخر سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ خواهند توانست به تدریج به سطح عادی برسند.
جهاد ازعور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه صندوق بین‌المللی پول در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفت: «روند ترمیم اقتصاد در کشورهای این منطقه بسته به شتاب واکسیناسیون کرونا در هر کشور، در سطوح مختلف و با شتاب مختلف ادامه خواهد یافت. اقتصاد برخی به کندی رشد می‌کند و رشد اقتصاد برخی دیگر باز هم تأخیر خواهد داشت.»
وی افزود: «استفاده از واکسن و تصمیم‌های سیاسی در این زمینه نقش مهمی در کیفیت و وسعت بهبود اقتصادی دارد.»
از کشورهای حوزه خلیج فارس تا لبنان
برخی از کشورهای منطقه به ویژه در خلیج فارس، اقدامات گسترده‌ای را برای واکسیناسیون کووید آغاز کرده‌اند. اما به دلیل کمبود واکسن و تأخیر در تحویل آن، درگیری‌های داخلی و مشکلات مالی، دسترسی به واکسن برای بسیاری از کشورها همچنان یک چالش است. انتظار می‌رود که کشورهای نفت‌خیز عربی حوزه خلیج فارس پس از رکود ۴.۸ درصدی در سال ۲۰۲۰، به رشد ۲.۷ درصدی در سال جاری دست یابند.
لبنان که از بحران‌های بزرگ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آسیب دیده و شاهد افت اقتصادی ۲۵ درصدی در سال ۲۰۲۰ بوده است، تنها کشور منطقه است که انتظار می‌رود اقتصادش همچنان در وضعیت رکود و کسادی باقی بماند. لبنان به ویژه با بحران سیاسی مواجه است، به طوری که ماه‌ها تلاش برای تشکیل دولت در این کشور هنوز نتیجه نداده است.
بحران سیاسی لبنان بر موضوع کمک صندوق بین‌المللی پول به این کشور نیز تأثیر گذاشته است. ازعور در این زمینه گفت: «در غیاب دولت، ارائه چیزی غیر از کمک فنی و پشتیبانی سیاسی به لبنان برای ما بسیار دشوار است.»
در میان کشورهای منطقه، اسرائیل و امارات متحده عربی تاکنون به نسبت جمعیت، بیشترین افراد را واکسینه کرده‌اند. ازعور می‌گوید مصر مراکش و پاکستان نیز در این راستا مثبت عمل کرده‌اند.
ایران
با این حال صندوق بین‌المللی پول همچنان امیدوار است کشورهایی مانند ایران بتوانند تأخیر خود را جبران کنند. جهاد ازعور می‌گوید کشورهایی مانند ایران با وجود آن که واکسن‌های خود را تنها از یک درصد منابع موجود تأمین می‌کنند، «احتمالا» قادر خواهند بود جمعیت زیادی از کشور خود را واکسینه کنند، هر چند به کُندی.
آمار قربانیان کرونا در روزهای اخیر در بیشتر مناطق ایران به شکل نگران‌کننده‌ای روند صعودی گرفته است. بر پایه آمار رسمی، در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر یکشنبه ۲۱ هزار و ۶۳ نفر مبتلای جدید به کووید ۱۹ در ایران شناسایی شده که با احتساب این تعداد، مجموع مبتلایان به کرونا در کشور از ابتدا تاکنون به بیش از ۲ میلیون و ۷۰ هزار نفر رسیده است.
همچنین با مرگ ۲۵۸ کرونایی دیگر در شبانه‌روز گذشته، آمار کل جان‌باختگان این بیماری در ایران به ۶۴ هزار و ۴۹۰ نفر رسیده است.منبع: یورونیوز برچسب ها: صندوق بین المللی پول

منبع: خرداد

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول صندوق بین المللی پول رشد اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۵۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدامیر برهانی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران پوشش‌های بیمه‌ای و ضمانت نامه‌ای خود را برای بازار کشور‌های همسایه همچون عراق و افغانستان با شرایط ویژه ارائه می‌دهد. همچنین برای حضور فعال در بازار کشور‌های آفریقایی سقف اعتباری ۴/۵ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: این صندوق آمادگی دارد در صورت پذیرش کارفرما و یا بانک‌های خارجی، ضمانت نامه‌های مبتنی بر قرارداد (ضمانت نامه شرکت در مناقصه، ضمانت نامه پیش پرداخت و ضمانت نامه حسن انجام تعهدات) برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ارائه نماید.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • به تنهایی قادر به رقابت با حضور فزاینده چین دراقیانوس آرام نیستیم
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟