Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - یک مقام مسئول در بانک مرکزی گفت: ارتقای شفافیت و کاهش فساد از اصلی ترین اهداف پیاده سازی سامانه ها در نظام مالی کشور است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: در حال حاضر پیاده‌سازی سامانه‌هایی را دست اقدام داریم که به ارتقای شفافیت در کل نظام مالی کشور کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم با عملیاتی شدن هر یک از این سامانه‌ها، گامی رو به جلو، برای افزایش شفافیت و کاهش فساد برداشته خواهد شد. 

 مهران محرمیان، در مصاحبه‌ای تصویری گزارش عملکرد جامعی را از مجموعه فعالیت‌ها و اقدامات معاونت فناوری‌های نوین ارائه کرده است که قسمت‌هایی از آن به شرح زیر است: 

 روند فعالیت‌های معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی رو به رشد و جلوست. در این زمینه نه تنها دامنه و حجم فعالیت‌های معاونت فناوری‌های نوین افزایش یافته، بلکه اهمیت فعالیت‌های آن نیز بالا رفته است. برای نمونه، در حال حاضر ۱۸۰ سامانه در این معاونت مشغول به فعالیت است که مردم با بخشی از این سامانه‌ها آنها سروکار و آشنایی دارند و بخشی دیگر نیز، سامانه‌های داخلی بانک است که طیف وسیعی از خدمات به واسطه آنها ارائه می‌شود.

در حال حاضر ۱۱۰ پروژه در دست اجرای معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی است که بهره‌برداران این پروژه‌ها، بخش‌های مختلف بانک مرکزی، خود معاونت فناوری‌های بانک مرکزی و زیرمجموعه شبکه بانکی هستند. به بیان بهتر معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی تقریباً‌ در بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌ها در کنار سایر معاونت‌هاست و آنها را در اجرای هرچه بهتر پروژه‌ها همراهی می‌کند. 

در این زمینه ما رهنمودهایی را پیگیری می‌کنیم، که مهم‌ترین رهنمودهای ما دراین زمینه که مورد تأکید رییس کل بانک مرکزی نیز هست، همکاری در پروژه‌های مرتبط به حوزه نظارت و سامانه‌های مرتبط با معاونت نظارت است که تبلور این مهم یعنی همان نظارت را می‌توان در مهم ترین راهبردمان یعنی «شفافیت» دید. اهمیت این موضوع به حدی است که از مجموع ۱۱۰ پروژه، ۵۴ پروژه مرتبط با راهبرد «شفافیت» است. 

در حال حاضر پیاده‌سازی سامانه‌هایی را دست اقدام داریم که به ارتقای شفافیت در کل نظام مالی کشور کمک می‌کند. معتقدم با عملیاتی شدن هر یک از این سامانه‌ها، گامی رو به جلو، برای افزایش شفافیت و کاهش فساد برداشته خواهد شد. 

به دلیل محدودیت منابع، طبیعتاً نمی توانیم همه پروژه‌ها را با یک اولویت پیش ببریم. برای اولویت بندی پروژه‌ها، چندین ملاک را مدنظر قرار می دهیم. یکی از ملاک‌های ما «قانون» است. بدین معناکه برخی قوانین بانک مرکزی و شبکه بانکی را مکلف کرده است که وظایفی را تا تاریخی خاص انجام دهند و البته عمده این موارد نیز در حوزه شفافیت است. به بیان بهتر راهبردهای ما با ملاک‌های اولویت‌گذاری پروژه‌هایمان همخوانی دارد. 

براین اساس دو ملاک اصلی در اولویت گذاری پروژه‌ها مدنظر قرار دارد. نخست، توجه به راهبردهای اصلی‌مان یعنی «شفافیت»، «رونق کسب‌وکار» و «منصفانه بودن کسب وکار» و دومین ملاک نیز تکالیف قانونی است که به بانک مرکزی ابلاغ شده است. بدین ترتیب، اینگونه پروژه‌ها از ۱ تا ۵ اولویت‌گذاری شده‌اند. تعداد پروژه‌های با اولویت‌های یک و دو نزدیک به ۳۰ عدد است.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: فناوری های نوین بانک مرکزی معاونت فناوری های نوین پیاده سازی سامانه ها ارتقای شفافیت حال حاضر فعالیت ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۶۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت بازار طلا برای شفافیت

  فعالان این صنف در نشستی که با مدیران سازمان امور مالیاتی داشتند، اعلام کردند که نسبت به ثبت اطلاعات و سرمایه خود در سامانه جامع تجارت انتقاد داشتند و این اعتراضات ربطی به مالیات‌ستانی از آنها ندارد. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره اعتراض صنف طلا به سامانه جامع تجارت توضیح داد: در جلسه‌ای که در وزارت کشور برگزار شد، مقرر شد ثبت اطلاعات و سرمایه طلا‌فروشان سه ماه به تعویق افتد تا ابهامات پیش آمده، رفع و بررسی‌های لازم در این زمینه انجام شود. 
ازطرف دیگر سیدمحمد هادی سبحانیان،رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز در این خصوص گفت: به موجب قانون اساسی، سازمان امور مالیاتی کشور صرفا مجری قوانین است و هیچ اختیاری در مورد کم ‌یا زیاد کردن نرخ یا پایه مالیات ندارد و همان‌طور که به‌طور گسترده اطلاع‌رسانی شد، هیچ مبنای قانونی برای افزایش مالیات در حوزه طلا وجود ندارد.  این گفته بذرافشان و سبحانیان آب پاکی را روی هجمه همه‌جانبه برخی رسانه‌های داخلی و رسانه‌های معاند ریخت که به‌طور مستمر سعی داشتند مالیات‌ستانی عادلانه سازمان امور مالیاتی را مورد انتقاد قرار دهند. 
     
اعتراض طلا‌فروشان به سامانه جامع تجارت 
با این حال باید به این نکته اشاره کرد که بخشی از اتفاقات و شایعاتی که سال گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد، چون از طرفی مالیات طلافروشان همان روال قبلی است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان تعیین نشده وازطرف دیگر، قراراست فاکتور کاغذی که طلافروشان به خریدار می‌دادند از این پس به صورت الکترونیک در سامانه مودیان هم ثبت شود تا در خصوص میزان اصل طلا، میزان سود و اجرت شفاف‌سازی صورت گیرد و مالیات بر ارزش افزوده صرفا از اجرت وسود آن اخذ شود.به همین دلیل پرواضح است که مسأله اصلی طلا‌فروشان، مالیات نیست؛ مسأله اصلی‌شان الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. درواقع یک سری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مودیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است.  اما در روزهای گذشته دوباره با آغاز به کار سامانه جامع تجارت، بازار طلافروشان با چالش‌های زیادی روبه‌رو  شده است به طوری که فعالان این بازار ‌با انتقاد از فعالیت سامانه جامع تجارت می‌گویند حتی نسبت به اصلاحات مد نظر فعالان بخش طلا نیز اقدامی صورت نگرفته و از هفته گذشته اعلام شد این سامانه بعد از سه ماه بدون هیچ‌گونه تغییراتی آغاز به کار کرده و همین موضوع موجب شده تا طلافروشان واکنش‌هایی داشته باشند. 
     
طلافروشان مالیات کمی می‌دهند
طلافروشان مدعی هستند که ثبت سرمایه آنها در سامانه جامع تجارت برای این صنف به چالش تبدیل شده اما سخنگوی سازمان امور مالیاتی می‌گوید: میانگین مالیات ابرازی طلا‌فروش‌ها در سال قبل ۹میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، یعنی ۸۰۰ هزار تومان در ماه بوده است. مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سؤال که «اکنون میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان به‌طور متوسط ماهانه چقدر است؟» عنوان کرد که میانگین مالیات ابرازی طلافروش‌ها به میزان ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای سال گذشته و برای یک سال بوده است؛ یعنی تقریبا ماهی ۸۰۰ هزار تومان. در حالی که میانگین مالیات پرداختی کارمندان در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون تومان بوده است. 

سامانه جامع تجارت چیست؟
سامانه جامع تجارت، سامانه مربوط به ثبت سفارش‌های کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات بوده که در بخشی از این سامانه ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان پیش‌بینی شده که صنف طلافروشان زیر بار ثبت اطلاعات خود در آن نمی‌رود.  براساس تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ثبت معاملات انواع طلا اعم از آب‌شده، شمش، مسکوکات و مصنوعات در سامانه جامع تجارت الزامی در نظر گرفته شد‌؛ این موضوع در حالی که از سال گذشته مطرح بود اما از نیمه دوم سال گذشته جدی‌تر و از اواخر آذر ماه به صورت رسمی اعلام شد. همچنین تاکید شد که از ابتدای دی ماه، تخلف از ضوابط مذکور، موجب محکومیت به ضبط کالا و پرداخت جریمه برابر ارزش کالا خواهد شد.  قانون ثبت مشخصات و اطلاعات خریدار و فروشنده در سامانه جامع تجارت‌ (ذیل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق ارز)، از سال گذشته لازم‌الاجرا شده اما به دلایل مختلف که نیازمند آموزش‌های لازم بود، تا دوم آبان ماه امسال نیز به تعویق افتاد‌؛ بر این اساس باید واحدهای صنفی در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام و اطلاعات معاملات خود در هر حوزه‌ و تمام مشخصات خرید و فروش، خریدار، فروشنده و سرمایه اولیه فروشنده را ثبت می‌کردند.  اوایل فروردین امسال این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شد. باوجود همه اینها اما هنوز ابهاماتی در اجرای این ضوابط برای صنف طلافروشان وجود دارد و به همین دلیل از ورود به این سامانه خودداری می‌کنند.  صنف طلا و جواهر کشور با تکیه بر آنچه «ابهامات سامانه جامع تجارت» می‌خوانند، می‌گویند چرا باید سرمایه خود را در این سامانه ثبت و اطلاع‌رسانی کنند؟ بنابراین آن‌‌گونه که گفته می‌شود ۷۰ درصد از فعالان این صنف هنوز وارد این سامانه نشده‌اند.   حالا با وجود به تعویق افتادن سه ماهه برای اجرای ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت، هنوز فعالان این صنف معتقدند که اجرای این امر، به‌نفع صنعت نخواهد بود و در صورت اجرایی شدن، از این صنف و صنعت کناره‌گیری خواهند کرد. 

دیگر خبرها

  • النجباء: مقاومت عراق بانک اهداف بزرگی دارد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • مقاومت بازار طلا برای شفافیت
  • پیاده‌راه‌های همدان از زیباترین پیاده‌راه‌های کشور است
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند