Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخعی با بیان اینکه فرماندهی واحد برای برنامه ریزی اقتصادی برای مرز‌ها نداریم، گفت: ببخش‌های مختلفی در مرز‌ها فعال هستند، اما فرماندهی واحد ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی نخعی، رئیس فراکسیون استان‌های مرزی و مرزنشینان مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه فرماندهی واحد برای برنامه ریزی اقتصادی برای مرز‌ها نداریم، گفت: ببخش‌های مختلفی در مرز‌ها فعال هستند، اما فرماندهی واحد ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از بازارچه های مرزی با افغانستان، چندین دهه فعال بودند، افزود: زیرساخت های بسیار زیادی فراهم شده است و مردم دو سوی مرز ایران و افغانستان از منافع این بازارچه ها استفاده می کردند اما حدود 5 تا 6 سال است که این بازارچه ها به صورت یک طرفه از سمت کشور افغانستان، غیر فعال شده است.

 

وی با اشاره به اینکه منافع کشور افغانستان در این موضوع به درستی دیده نشده است، ادامه داد: بازارچه مشترکی با این کشور نداریم و در سفر اخیرمان از طرف مجلس به این کشور، در این باره گفت و گو شد.


نخعی افزود: صرفاً در پی صادرات به افغانستان هستیم و منافع آنها را به اندازه کافی در بخش های مختلف درگیر نکردیم و زیرساخت های لازم را برای آنها فراهم نکردیم.


رئیس فراکسیون استان های مرزی و مرزنشینان در مجلس اضافه کرد: اگر این کار را انجام داده بودیم و منافع آن ها را به شکل منصفانه و دقیق تر تعریف می کردیم وضعیت فعلی، متفاوت می شد.

 

رئیس فراکسیون استان های مرزی و مرزنشینان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شکاف بزرگی از نظر توسعه یافتگی بین مناطق مرزی و مرکزی کشور داریم, گفت: قرار بود بازارچه های مرزی موجب توسعه صادرات و همچنین توسعه مناطق مرزنشین شود اما اینگونه نشد. باید ایرادات و ضعف های بازارچه های مرزی را برطرف کنیم.


وی افزود: اگر روند فعلی در بازارچه های مرزی اصلاح نشود, بازارچه های فعال فعلی هم ممکن است دچار مشکلات بیشتری شوند.


نخعی با تاکید بر اینکه باید سیاست واحد و طولانی مدت در مناطق مرزی داشته باشیم, اضافه کرد: حدود 400 بخشنامه در طول یک سال, فقط برای مناطق مرزی صادر شده است.

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مصطفی نخعی مرز مرزها بازارچه های مرزی فرماندهی واحد بازارچه ها مرز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان

به دنبال سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی به منطقه مرزی افغانستان و ایران، نشست مشترک اقتصادی مقامات دو کشور در ولسوالی مرزی "زهک" ایران برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان ایران، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور والی سیستان و بلوچستان ایران به عنوان رئیس هیأت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به عنوان رئیس هیأت افغانستانی در سالن اجتماعات ولسوالی زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

والی سیستان و بلوچستان ایران در این نشست گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود، گویی اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است، بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

محمد کرمی با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون اقتصادی رئيس الوزرا طالبان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن برای انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص تسهیل تجارت، حقوق گمرکی باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر دو کشور از ظرفیت‌هایی که مرز دارد بهره مند شوند.

والی سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا دو کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی افزود: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش ترمینال ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

مولوی نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت برای پی گیری توافقات اقتصادی و تجاری صورت گرفته با کشور ایران و همچنین تسهیل بیش از پیش تجارت بین دو کشور، روز چهارشنبه در رأس هیأتی از مرز زمینی ولایت نیمروز وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • چین: روابط با افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • ۱۳ کشته و زخمی بر اثر وقوع حادثه ترافیکی در بامیان
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • برنامه ریزی برای ساخت ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در استان همدان
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است