Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| مهران عقلمند: مرکز آمار ایران متوسط قیمت کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در اسفندماه سال ۹۹ را منتشر کرد و این آمار منتشر شده نشان می‌دهد که اقلام خوراکی در این ماه نیز شاهد نوسانات بسیار زیادی بوده‌اند.

در برخی از کالاها نیز تورم نزدیک به ۲۰۰ درصدی را شاهد بوده‌ایم و از طرفی دیگر طبق این آمار از ۵۳ قلم خوراکی منتخب تعداد ۳۹ قلم خوراکی تورم بالای تورم نقطه ای کشور (۴۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷) درصدی را داشته‌اند و این امر باعث کاهش توان خرید مردم در ماه‌های اخیر شده است.

 

صدرنشین و قعر نشین تورم سبد خوراکی

طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، موز با تورم ۱۹۸.۴ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل در صدر افزایش تورم اقلام خوراکی منتخب در این گزارش قرار گرفته و در طرف دیگر ماجرا محصول پیاز با کاهش ۳۹.۹ درصدی قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل در قعر جدول قرار گرفت.

در این ماه به غیر از این محصول در سایر اقلام خوراکی کاهش قیمت را شاهد نبودیم و تمامی ۵۳ قلم خوراکی محاسبه شده در این آمار به غیر از پیاز با تورم و افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل روبرو بودند.

تورم بیش از ۱۰۰ درصدی در ۱۵ محصول

در این ماه ۱۵ محصول تورم بالای ۱۰۰درصدی را نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کردند به‌طوری‌که پس از موز که در صدر جدول بوده و خیار با تورم ۱۶۶.۱ درصدی در جمع محصولات با تورم بالای ۱۰۰ درصدی قرار دارد و در کنار آن طبق آمار منتشر شده اقلامی همچون هویج با تورم ۱۵۲.۳ درصدی، برنج خارجی درجه یک با تورم ۱۵۰ درصدی، پرتقال با تورم ۱۴۷.۵ درصدی، روغن نباتی جامد با تورم ۱۴۶.۶ درصدی، عدس با تورم ۱۴۴.۴ درصدی، نخود با تورم ۱۲۷.۵ درصدی، خامه پاستوریزه با تورم ۱۲۶.۴ درصدی، لپه با تورم ۱۲۳ درصدی و ... جزو ۱۵ گانه‌های ۱۰۰ درصدی در تورم سبد خوراکی قرار گرفتند.

در کنار آن سایر اقلام خوراکی نیز تورم‌های بالایی را نسبت به سال قبل داشته‌اند و در این بین اقلامی همچون لوبیا چیتی ۹۵.۴ درصد، قارچ ۹۹.۸ درصد، سیب ۹۳ درصد، شکر ۸۹.۷ درصد، کنسرو ماهی تن ۹۰.۶ درصد، قند ۸۹.۶ درصد، شکر ۸۸.۸ درصد، مغز گردو ۸۱.۲ درصد و ... افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل داشته و در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 

تورم ماهانه ۴۲ درصدی هندوانه

در آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، هندوانه با تورم ۴۲ درصدی در صدر جدول اقلام خوراکی قرار داشته و بعد از آن نیز محصولاتی همچون انار با تورم ۱۴.۱ درصدی، لیمو ترش با تورم ۱۳.۲ درصدی، مرغ ماشینی با ۱۲.۱ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند که عنوان بیشترین تورم ماهانه را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در کنار آن ۷ محصول با کاهش تورم نسبت به ماه قبل مواجه بوده‌اند که به ترتیب گوجه فرنگی با کاهش ۲۴.۳ درصدی، خیار با کاهش ۱۴.۳ درصدی، پیاز  با کاهش ۱۳.۸ درصدی و ... نیز تورم منفی نسبت به ماه قبل در سال جاری داشته‌اند.

 

محصولات لبنی همچنان در نوار افزایشی

برخی از اقلام همانند انواع محصولات لبنی که در ماه‌های گذشته در چندین مرتبه افزایش قیمت داشته‌اند اما همچنان در نوار افزایشی قرار دارند و خیال کاهش و یا ثبات قیمت ندارند و در اسفند ماه سال ۹۹ نیز همانند ماه‌های گذشته شاهد رشد قیمت در این اقلام لبنی بوده‌ایم.

به‌طوری‌که برخی از انواع محصولات لبنی هم چون شیر پاستوریزه تورم ۲.۳ درصدی، دوغ پاستوریزه تورم ۲.۲ درصدی، خامه پاستوریزه تورم ۱.۹ درصدی، پنیر پاستوریزه تورم ۱.۸ درصدی، ماست و کره پاستوریزه نیز تورم ۱.۷ و ۱.۵ درصدی نسبت به ماه قبل در سال جاری داشته‌اند و این درحالیست که در ماه گذشته(بهمن ماه) نیز این محصولات نسبت به دوماه قبل (دی ماه) با افزایش قیمت مواجه بودند و این امر نشانگر افسارگسیختگی و عدم مهار و کنترل قیمت لبنیات به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم است.

در کنار آن با نگاهی به تورم محصولات لبنی نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز شاهد تورم بالای این محصولات هستیم و در این بین خامه پاستوریزه در بین محصولات لبنی با تورم ۱۲۶.۴ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل در صدر جدول افزایش قیمتی در این نوع محصول قرار دارد و پس از آن نیز کره پاستوریزه با تورم ۱۱۵.۱ درصدی، شیر پاستوریزه تورم ۷۸.۳ درصدی، پنیر ایرانی پاستوریزه تورم ۷۵.۷ درصدی، دوغ پاستوریزه تورم ۷۰.۷ درصدی و ماست پاستوریزه ۶۷.۳ درصدی را در اسفند ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل داشته‌اند.

 

طبق این آمار منتشر شده برای نمونه کره پاستوریزه ۱۰۰ گرمی که در ابتدای سال ۹۹ به طور متوسط به قیمت ۴ هزار و ۶۰۰ تومان به فروش می‌رسید در انتهای سال بالای ۱۰ هزار تومان عرضه شده است و این امر در سایر محصولات نیز مشاهده می‌شود و دوغ پاستوریزه ۱ و نیم لیتری در ابتدای سال ۹۹ به قیمت ۶ هزار و ۷۰۰ تومان و در انتهای سال به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسید.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، سری زمانی متوسط اقلام خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور که به مقایسه قیمت این اقلام از ابتدای سال ۹۹ تا انتهای سال پرداخته نشان می‌دهد که افزایش قیمت بسیاری از کالاها به صورت ماهانه اتفاق افتاده و هیچ یک از این کالاها در طول سال با ثبات قیمت مواجه نبوده و همین امر نشان‌دهنده ضعف در تنظیم و کنترل قیمت‌ها در بازار و هم‌چنین عدم اجرای برخی از مصوبات در خصوص قیمت کالا همچون محصولات لبنی و سایر اقلام خوراکی را داشته و این درحالیست که مسؤولان همواره وعده‌هایی در خصوص کنترل بازار می‌دهند.

افزایش قیمت اقلام خوراکی در طی ماه‌های اخیر سبب کوچکتر شدن سفره و کاهش توان خرید مردم شده و این درحالیست که مسؤولان امر همچنان به وعده‌های خود در خصوص نظارت بر بازار و جلوگیری از افزیش بی‌رویه قیمت‌ها پافشاری می‌کنند.

اما آمار و ارقام منتشر شده و هم‌چنین گزارش‌های میدانی از سطح بازار و شهر نشان می‌دهد که عملا وعده‌های مسؤولان در خصوص کنترل قیمت‌ها در بازار عملیاتی نشده و همین امر سبب سردرگمی مردم و هم‌چنین فروشندگان شده است.

پیش از این رامین صادقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در خصوص برخورد با گرانفروشان و محترکان گفته بود: برخورد با گران‌فروشان و محتکران در استان اردبیل تشدید می‌شود و واحدهای صنفی ملزم به اجرای قوانین نظام صنفی و رعایت نرخ‌های مصوب هستند.

وی افزود: سازمان صمت استان اردبیل با توجه به وظیفه ذاتی خود که نظارت بر بازار و رسیدگی به تخلفات صنفی واصله از طریق بازرسان سازمان و سامانه ارتباط مردمی ۱۲۴ است، آمادگی کامل برای برخورد با واحدهای صنفی متخلف را دارد.

 

برخورد با احتکار و عدم عرضه کالا به بهانه نوسانات ارزی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ادامه داد: شکایات مردمی و گزارش‌های بازرسان سازمان، در اسرع وقت پس از تکمیل برگ گزارش بازرسی به تعزیرات حکومتی استان برای صدور رای قانونی ارجاع می‌شود.

صادقی بیان کرد: واحدهای صنفی باید تابع قوانین نظام صنفی و نرخ‌های مصوب بوده و گران‌فروشی نکنند و کالاهایی که از قبل در اختیار دارند را با قیمت واقعی و سود منطقی مشخص شده توسط سازمان حمایت، به مردم عرضه کنند.

 

مردم تخلفات را گزارش دهند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اظهار کرد: کالاهایی اساسی از جمله مواد غذایی، شوینده، مواد لبنی، مصالح ساختمانی، لاستیک، خودرو و لوازم خانگی از مهم‌ترین اهداف نظارتی ویژه برخورد با گران‌فروشان و محتکران است.

صادقی افزود: از شهروندان تقاضا داریم در هنگام خرید به قیمت‌های نصب شده روی کالا یا اتیکت توجه فرمایند در صورتی‌که موارد ذکر شده رعایت نشده باشد برای اینکه بتوانیم کنترل بیشتر داشته و خدمات بهتری ارائه دهیم سامانه ۱۲۴ بصورت ۲۴ ساعته پاسخگوی  مردم عزیز هست تا با دریافت گزارش مردمی، بازرسان ما در اسرع وقت جهت بررسی به واحد مراجعه و اقدامات قانونی را انجام دهند.

مسؤولان نظارت بیشتری به بازار داشته باشند

یک خواربار فروش اردبیلی در خصوص افزایش بی‌رویه و لحظه‌ای قیمت اقلام خوراکی به خبرنگار فارس گفت: در بسیاری از اقلام خوراکی به صورت ماهانه شاهد افزایش قیمت هستیم و یکی از این محصولات که با نوسان قیمت بیشتری مواجه است محصولات لبنی است که به2صورت ماهانه و گاها هفتگی با افزایش قیمت مواجه می‌شود.

وی افزود: برای مثال قیمت خامه پاستوریزه ۲۰۰ گرمی که در ابتدای سال ۹۹ در حدود ۵ هزار ۸۰۰ تومان بود با افزایش قیمت ماهانه در حال حاضر با قیمتی نزدیک به ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش می‌رسد و این روند افزایش قیمت به صورت ماهانه بوده و در طول سال هیچ‌گاه ثابت نبوده است.

این خواربار فروش عنوان کرد: افزایش قیمت به صورت هفتگی و ماهانه سبب سردرگمی مردم و حتی خود خواربار فروشان شده و تورم افسار گسیخته برخی از کالاها سوددهی را کاملا با مشکل مواجه کرده است زیرا که هیچ تضمینی نیست که بتوان محصولی که امروز با یک قیمتی به فروش می‌رسد را بتوان با همان قیمت جایگزین کرد.

وی ادامه داد: گویا برخی از کالاها اصلا فکر کاهش قیمت را ندارند و هرماه شاهد افزایش قیمت و تورم در آنها هستیم و همین امر سبب کاهش قدرت خرید مردم و هم چنین کاهش فروش و در آمد خواربارفروشیها نیز شده است.

 

قدرت خرید مردم بسیار کاهش یافته است

یکی از شهروندان اردبیلی با اشاره به افزایش بی رویه و لحظه‌ای قیمت اقلام خوراکی در ماه‌های اخیر عنوان کرد: متاسفانه قیمت برخی از اقلام خوراکی به‌صورت لحظه‌ای و هفتگی تغییر می‌یابد و همین امر سبب شده که قدرت خرید مردم به شدت کاهش یابد.

وی افزود: افزایش قیمت کالاهای اساسی و اقلام خوراکی در ماه‌های اخیر در کنار افزایش قیمت سایر اقلام و مسکن و اجاره بها فشار مضاعفی بر خانواده‌ها خصوص اقشار آسیب پذیر و کم در آمد جامعه آورده است و امیدواریم که مسؤولان با درک صحیح از وضعیت موجود اقداماتی اساسی برای کنترل بازار انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، افزایش قیمت اقلام اساسی و خوراکی‌ها در طی ماه‌های اخیر سبب ایجاد فشار اقتصادی مضاعف بر مردم شده و قیمت‌های لحظه‌ای مردم و هم‌چنین فروشندگان خرد و اصناف را در سردرگمی قرار داده و این درحالیست که وعده‌های مسؤولان در ماه‌های اخیر برای مقابله با افزایش قیمت بی‌رویه و هم‌چنین کنترل بازار عملیاتی نشده است.

برخی از کالاها نه تنها با کاهش قیمت همراه نمی‌شوند بلکه شاهد افزایش قیمت ماهانه و گاها هفتگی برخی از اقلام خوراکی هستیم و از این رو به نظر می‌رسد که متولیان امر برای بهبود وضعیت فعلی در بازار باید به فکر برنامه‌های جامع و عملیاتی تر باشند.

یکی از راهکارهای اصلی برای بهبود شرایط کنونی دقت در سیستم عرضه و تقاضا و هم چنین نظارت بر نحوه توزیع محصولات در بازار در کنار حذف دلالان و واسطه گران است که امیدواریم مسؤولان امر اقدامات اساسی را در این حوزه را انجام دهند.

انتهای پیام/3463/

منبع: فارس

کلیدواژه: تورم قیمت بازار مرکز آمار ایران گرانی لبنیات نسبت به ماه مشابه سال قبل اقلام خوراکی خامه پاستوریزه نسبت به ماه قبل ماه های اخیر پاستوریزه تورم برخی از کالاها افزایش قیمت آمار منتشر شده ابتدای سال ۹۹ استان اردبیل محصولات لبنی صورت ماهانه تورم بالای قیمت اقلام سایر اقلام کنار آن سال قبل همین امر قبل داشته خرید مردم داشته اند ۱۰۰ درصدی هم چنین نیز تورم بی رویه ۴ درصدی ۳ درصدی لحظه ای قیمت ها ۲ درصدی ۸ درصد ۱ درصد ۲ درصد ۴ درصد تورم ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرج از توزیع روزانه چهار تن گوشت گرم گوسفند و گوساله در بازار روزهای زیرپوشش خبر داد. - اخبار استانها -

حسین علی‌زینلی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار و به منظور کنترل نوسانات قیمت و تنظیم بازار و هماهنگی با همکاران محترم در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز، سهمیه‌ای به بازارهای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرج اختصاص یافته است.

وی افزود: توزیع گوشت نیم شقه ران گوسفندی به قیمت 297 هزار تومان، نیم شقه سر دست گوسفندی 292 هزار تومان، گوشت مخلوط گوساله وارداتی به مبلغ 299 هزار تومان، سردست گوساله 298 هزار تومان، گردن گوساله 290 هزار تومان، ران گوساله 303 هزار تومان، قلوه گاه گوساله 285 هزار تومان در بازارها آغاز شده و تا تعدیل قیمت‌ها این توزیع ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرج بیان داشت: شهروندان برای خرید محصولات مورد نظر و سایر مایحتاج مورد نیاز خود می‌توانند همه روزه در ساعت فعالیت بازارها به غرفه‌های عرضه‌کننده بازارها مراجعه کنند.

زینلی‌زاده تأکید کرد: این توزیع با هدف تأمین نیاز متعارف خانوارها برنامه‌ریزی شده و به تقاضای خرید عمده پاسخ داده نمی‌شود.

رشد 43 درصدی تولید مرغ در استان البرز دستور ویژه استاندار البرز در راستای نظارت و تنظیم بازار

وی اضافه کرد: در حال حاضر قیمت گوشت قرمز و مرغ در واحدهای صنفی سطح شهر رو به کاهش است و این امر به منظور ایجاد تعادل هر چه بیشتر و مهار قیمت در بازار و برای اینکه همه شهروندان بتوانند بخشی از سبد پروتئینی مورد نیاز خود را تأمین کنند.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرج با بیان اینکه در صورت تخصیص سهمیه جدید، اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد، گفت: این توزیع تا زمان تنظیم بازار و کاهش بیشتر قیمت‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری