Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:22:46 GMT

موانع تولید به تحریم‌های خارجی ربطی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۹۲۲۵

موانع تولید به تحریم‌های خارجی ربطی ندارد

ایسنا/قزوین عضو هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان اینکه هیچ یک موانع واحدهای تولیدی به تحریم‌های خارجی ارتباطی ندارد، گفت:«گرانی و بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه» در رأس مشکلات تولیدکنندگان قرار دارد و به تنهایی ۴۷ درصد از مشکلات تولید را شامل می‌شود.

علی محمد زمانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:  انتخاب سال ۱۴۰۰ به‌عنوان سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» کاملاً هوشمندانه است که مسلماً براساس کارشناسی دقیق صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا همه مشکلاتی که امروز کشور ما دارد و به لحاظ اقتصادی علیرغم همه ظرفیت‌های مثبت و فراوان، نتوانسته است تولید کشور را در جایگاه مناسبی قرار دهد.  

وی ادامه داد: شعار «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» درست در مقابل هجمه همه‌جانبه دشمن و جنگ اقتصادی قرار دارد که موضوع جدیدی نیست، همانطور که می‌دانیم سال ۹۸ سال رونق تولید اعلام شد و کارهایی نیز صورت گرفت ولی ناتمام ماند. لذا ما شاهد آن بودیم که با عنایت به این مسئله سال ۹۹ سال جهش تولید اعلام شد. هرچند در این مقطع  نیز اقداماتی صورت گرفت ولی بازهم به نقطه مطلوبی نرسید و اکنون رهبری بار دیگر مؤکداً به صراحت سال جاری را که مکمل و در ادامه روند شعارهای قبلی است سال «تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» اعلام کرده‌اند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قزوین تصریح کرد: خوشبختانه پیش‌شرط‌ها و مطالعات تحقق شعار سال آماده است، بسیاری از مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، سال‌ها روی موانع تولید درکشور و نحوه حمایت از آن کار کرده‌اند و امروز مباحث آن کاملاً شناخته شده است، لذا  ما در این مسئله و برای غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور و راهکارهای مقابله با نفوذ دشمنان نیازمند اقدامات جدی و عملی هستیم تا چرخ صنایع و کارخانجات با سرعت بیشتری، بچرخند و  بدون از دست دادن مجدد فرصت‌ها از این طریق موجب افزایش تولید و در نتیجه رشد اشتغال و در نهایت تقویت «اقتصاد ملی» شویم.

وی متذکر شد: به نظرمی‌رسد چند نهاد یا سازمان در حوزه تولید نقش اساسی‌تری نسبت به سایر سازمان‌ها بر عهده دارند، مثلاً در بخش دولتی، وزارت صمت به تنهایی حدود ۴۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را برعهده دارد. وزارت اقتصاد، و بانک مرکزی، گمرک و سازمان مالیاتی،  به‌عنوان متولی سیاست‌گذار پولی از نقش قابل توجهی برخوردارند. قطعاً این وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها می‌توانند بخش اعظمی از موانع پیش روی تولید را بردارند.

زمانی افزود: بخش خصوصی نقش مهمی در تحقق شعار سال دارد به شرطی که عملاً از ظرفیت آن‌ها استفاده شود بنابراین اتاق‌های بازرگانی، خانه‌های صنعت و معدن و تجارت، می‌توانند نقش قابل توجهی در  تحقق شعار سال عهده‌دار باشند.

وی توضیح داد: در ابتدای سال ۹۸ سال جهش تولید از مسؤلان ارشد کشور و استان درخواست کردیم عملکرد مسؤلان را با معیار اقدامات و همسویی با جهش تولید ارزیابی کنند و هر مسئولی در مقاطع مختلف گزارشی از عملکرد خود در این مهم ارائه کند، اکنون نیز مجدداً درخواست الزام دستگاه‌ها و سازمان‌ها به ارائه گزارش‌های ماهانه یا فصلی را داریم تا عملکرد آن‌ها در نقش‌آفرینی و هم‌سویی با شعار سال، معیار ارزشیابی مدیران قرار گیرد.

موانع تولید مصداق خود تحریمی است

عضو هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تشریح کرد: خانه صنعت استان قزوین براساس کار پیمایشی و پژوهشی در هر فصل مشکلات و موانع پیش روی کسب و کارها و به‌خصوص تولیدکنندگان را احصا می‌کند که این موانع به ترتیب اهمیت شامل «غیرقابل پیش‌بینی بودن تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «بی‌ثباتی سیاست‌ها قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب و کار»، «نیاز نقدینگی و دشواری تأمین مالی از بانک‌ها»، «موانع در فرآیندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه‌های اجرایی»، «فساد و سوء استفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه‌های اجرایی» است.  همه این موانع، مشکلاتی است که از داخل برای تولید و کسب و کارها به وجود آمده و در حقیقت مصداق خود تحریمی است.

«گرانی و بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه» در رأس همه مشکلات

وی اضافه کرد: بر اساس نتایج پژوهش، موضوع «گرانی و بی‌ثباتی قیمت مواد اولیه» در رأس همه مشکلات به عنوان مشکل اصلی تولیدکنندگان مطرح شده است و به تنهایی ۴۷ درصد از مشکلات تولید را در برمی‌گیرد و از سویی قابلیت پیش‌بینی تولید و فروش و انعقاد قراردادها را از تولیدکنندگان می‌گیرد؛ کاهش شدید نقدینگی تولیدکنندگان را در تنگنای مالی قرار می‌دهد و این پنج مانع بیش از ۷۰ تا ۸۰ در صد موانع تولید کشور است لذا حمایت و پشتیبانی مسئولان و مدیران برای رونق بخشیدن به تولید در سال‌جاری بسیار مهم است و باید به فوریت آن‌ها را از سر راه کسب و کارها و تولید بردارند البته هیچ یک از این موانع هم به تحریم‌های خارجی ارتباطی ندارد.

زمانی گفت: در استان قزوین هم دستگاه‌های متولی بخش اقتصاد و کسب وکارها و تولید ازجمله استانداری، سازمان صمت، بانک‌ها، گمرک، سازمان مالیاتی، تأمین اجتماعی، شرکت شهرک‌های صنعتی، استاندارد، محیط زیست، معاونت غذا و دارو، اداره کل کار، شرکت‌های خدمت‌رسان مانند برق و آب و گاز، تعزیرات حکومتی و سایر دستگاه‌هایی که به نوعی سهمی در اخذ مجوزها و نظارت بر امور تولید را دارند، سهم به‌سزایی و مسؤلیت سنگینی در تحقق شعار بر دوش دارند و قطعاً حمایت و پشتیبانی آنان از تولید و نیز رویکرد و هم‌سویی آنان در مانع‌زدایی‌ها بسیار تأثیرگذار و تسهیل‌گر امور تولید خواهد بود.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه مشکلات و موانع اصلی تولید توضیح داده شد عمده مشکلات به صورت کلان مربوط به سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران مقامات کشور است و متأسفانه همه تصمیمات در مرکز گرفته می شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قزوین اظهار کرد: به هر حال تولید در کشور با مشکلات و موانع بسیاری انجام می‌شود اما متوقف نخواهد شد و با سختی به راه خود ادامه می‎دهد. در استان قزوین، با توجه به قدمت کارخانجات و تنگنای کاهش نقدینگی و سخت‌گیری بانک‌ها و سایر موانع، باعث شده اغلب صنعتگران واحدهای قدیمی نتوانند به فکر نوآوری، متصل شدن به تکنولوژی‎های روز دنیا و ارتباط با صنعتگران کشورهای پیشرفته باشند و تنها در تلاشند که به روند تولید ادامه دهند و این مساله فرصت توسعه و رونق بیشتر را از تولیدکنندگان ما سلب کرده است.

سرمایه‌گذاران از بروکراسی اداری در استان رنج می‌برند

وی ادامه داد: موضوع دیگر در استان قزوین این است که عمده سرمایه‌گذاران و متولیان کسب وکار و تولید بیشتر از بروکراسی شدید که از دیرباز براین استان حاکم است رنج می‌برند و شِکوه دارند و برخی مسؤلان امر به‌گونه‌ای عمل می‌کنند که گویی سلایق آن‌ها مقدم بر قانون است.

زمانی اشاره کرد: نظارت‌های سخت‌گیرانه و روند طولانی اخذ مجوزات نسبت به سایر استان‌ها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به همراه داشته است که امیدواریم با تلاش‌ها و پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها بر این مهم نیز فایق آییم.

عضو هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران متذکر شد: با توجه به اینکه بیش از ۹۲ درصد صنایع را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و نسبت به صنایع بزرگ آسیب پذیرترند، این بخش از صنایع ما به حمایت بیشتری نیاز دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شعار سال۱۴٠٠ رفع موانع تولید داخلی خودتحریمی تولید پشتیبانی ها مانع زدایی ها قیمت مواد اولیه مانع زدایی ها معدن و تجارت استان قزوین موانع تولید پشتیبانی ها تحقق شعار دستگاه ها خانه صنعت کسب و کار شعار سال بی ثباتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر دوشنبه، در حاشیه حضور در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی‌های صادراتی ایران در تهران که برای روز سوم در نمایشگاه بین المللی تهران برپا است، در بازدید از شرکت های شهرک های صنعتی استان تهران، مستقر در این نمایشگاه که با همراهی محمد علیمهری، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی ای استان انجام شد، اظهار کرد: با ابتکار مسوولان در حوزه صنعت و معدن شاهد برپایی این نمایشگاه هستیم که با استقبال کشورهای داوطلب برای انجام مذاکرات و مراودات تجاری و بازرگانی روبرو شده است.

استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه زمینه خوبی را برای آینده حوزه تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: هر چقدر که بتوانیم در حوزه تولید و کیفی سازی در این امر از طریق استاندارد سازی ورود کنیم، می توانیم بخشی از بازار های دنیا را تحت تاثیر اقدامات تولیدی خود قرار دهیم.

فخاری با اشاره به اینکه وجود ظرفیت های بسیار خوب، در کشور از جمله نیروی کار مناسب، مجرب، دانا و مسلط و همچنین کاهش هزینه های جانبی مثل سوخت و هزینه های مرتبط با آن یک ظرفیت بی بدیلی را نسبت به رقبای دیگر در سایر کشورها فراهم کرده است، افزود: تجار و تولیدکنندگان ما با تکیه بر این دارایی های ملی باید ضعف بین المللی ایجاد کنند و این فرصت از طریق «اکسپو» با استفاده از مراودات، مذاکرات و محاورات طرفین فراهم می شود.

وی موضوع مهم دیگر را توجه به کارهای استارتاپی و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی ظرفیت های ملی که از ظرفیت های خرد اقتصادی بخش تولید و تجارت تشکیل می شوند به این مقوله ورود کرده اند و این فرصت هایی است که این امکان را فراهم می سازد که مخاطبان ما را بهتر بشناسند و این ظرفیت برای آنها فراهم شود که در انتخاب و رقابت، خودشان را در یک موقعیت جدیدتری ببینند.

استاندار تهران یکی دیگر از ویژگی های مهم اکسپو را معرفی ظرفیت های ملی برای امر تولید و صادرات عنوان کرد.

فخاری در ادامه آسیب شناسی عدم اثر گذاری مطلوب از سوی تشکل ها، سازمان ها و مجموعه هایی که باید در چگونگی معرفی، ظرفیت سازی، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی کار کنند را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر ما انتظار داریم که یک مشارکت وسیع و مردمی از اقتصاد خرد ما را در یک اقتصاد کلان با فرصت سازی جدید قرار دهد که بتوانیم خودمان را عرصه های بین المللی معرفی کنیم، باید در نوع عملکردها بازنگری داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه ما در حوزه ساختار، مقررات و ضوابط کمبودی نداریم، بلکه نیارمند این هستیم که مشارکت عام را فراهم کنیم، افزود: باید برای رفع موانع حضور مردمی در اقتصاد ملی و کاهش تصدی گری دولت در امر اقتصاد تلاش کنیم.

فخاری بیان کرد: در هر حوزه اقتصاد که تلاش بخش خصوصی پررنگ شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده که نه تنها نیازهای داخل را تامین می کند بلکه مازاد آن جنبه های صادراتی نیز پیدا خواهد کرد.

استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب زا در مشارکت های مردمی، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری باید چگونگی مشارکت مردم را در قالب یک مدل و فرمول ارائه کنیم و نباید این موضوع در حد شعار باقی بماند.

وی با تاکید بر رفع آسیب هایی که در گذشته از ساختار ها و تشکل ها داشته ایم، گفت: باید به چگونگی مدل سازی در ساختارهای جدیدی که می تواند یک ظرفیت خرد را به یک پتانسیل کلان اقتصادی تبدیل کند، بپردازیم.

کد خبر 6092343

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • تأکید نماینده ولی فقیه در لرستان بر رفع موانع تولید
  • موانع مشارکت مردم‬ استان‬ تهران‬ در امر تولید و اقتصاد رفع شود
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است
  • مشکلات و موانع تولیدکنندگان شهرک های صنعتی استان تهران بررسی شد
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان