Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@21:15:04 GMT

تجربه تلخ اما ارزشمند عدم اعتماد به غرب

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۹۵۶۳

تجربه تلخ اما ارزشمند عدم اعتماد به غرب

قدس آنلاین: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، سه اصل اساسی وجود دارد ؛این سه اصل عبارت هستند از عزت ، حکمت و مصلحت . 

عزت مقوله‌ای بسیار مهم در هویت ملی ایرانیان به حساب می‌آید . از دیرباز کشور ایران جایگاه مهمی در جغرافیای جهان داشته است و به واسطه موقعیت ژئوپولیتیک خاص، فرهنگ راهبردی ویژه و منابع و ذخایر طبیعی به یکی از کشورهای تأثیر گذار جهان در نظام بین‌الملل بدل گردیده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنابراین مردم ایران انتظار دارند که مجریان  و سیاستگذاران خارجی کشور، اهتمام ویژه‌ای به حفظ شأن و منزلت آنها در صحنه جهانی نشان دهند. 

از طرفی انعطاف و مصلحت اندیشی هم اصل مهمی در دیپلماسی و در تعامل با کشورهای جهان به حساب می‌آید . این عنصر در قالب اصل مصلحت ، در منظومه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران منظور گردیده و در بزنگاه‌های حساس تاریخ پس از انقلاب، مصلحت کشور در روابط بین‌الملل اعمال شده است. 

اما اینکه تشخیص داده شود در کدام مورد در سیاست خارجی باید برای حفظ عزت ایستادگی کرد و در طرف مقابل در چه مواردی باید مصلحت را اولویت داد ، وابسته به اصل حکمت است . 

در قضیه برجام به نظر می‌رسد دستگاه سیاست خارجی، حکمت لازم را در توازن بین مصلحت و عزت به کار نبرد. اگر قرار بود آمریکا همه تحریم های سه سال اخیر را علیه کشور به کار بندد، حفظ دستاوردهای هسته‌ای پیش از برجام و تن ندادن به قراردادی که آمریکا از آن به راحتی عدول کرد، منفعت ملی ما را بیشتر تأمین می‌‍نمود.

در روابط بین الملل ، اولین نکته این است که هیچ کشوری اعم از غربی و شرقی قابل اعتماد نیست و کشورها بر اساس اصول دیپلماسی بایستی منافع ملی خود را در مواجهه با دیگر کشورها اعاده کند. اعتماد و خوش بینی به هر کشوری به خصوص آمریکا که سابقه روابط استثماری آن با غالب کشور های دنیا و از جمله کشور ما مسجل شده است، سم مهلکی است که نتایج فاجعه باری در آینده به وجود خواهد آورد . 

تجربه برجام نشان داد که در دیپلماسی با قدرت‌های بزرگ، مقاومت و برخورد از موضع قدرت نتایج بسیار مؤثرتری از سازش و تعامل خوش بینانه خواهد داشت. 

در مذاکرات دور جدید برجام ، وزارت خارجه ایران با تجربه‌ای تلخ اما ارزشمند از اعتماد به قراردادهای بین المللی و سازش با غرب در اختیار دارد. هرچقدر درس گرفتن از این تجربه می‌توان چراغ راه پیش روی باشد، بی‌اعتنایی به آن و تکرار اشتباهات گذشته مهلک و زیان آور خواهد بود . 

سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای، شورای امنیت و امثال آن، همگی تحت سلطه و نفوذ. ایالات متحده هستند بنابراین خوش بینی به نهادها و وعده‌های آنها، به همان میزان اعتماد به دولت‌های خارجی خطرناک خواهد بود. 

اخذ ضمانت‌های اجرایی لازم و مجاب کردن طرف‌های مقابل به اینکه در صورت عدول از تعهدات خود در برجام، واکنش ایران شدید و قاطع خواهد بود، در پایبندی آنها به توافقات حاصل شده، مؤثرتر از ضمانت‌های روی کاغذ و یا شفاهی است. 

جمله کلیدی اوباما قبل از برجام مبنی بر اینکه اگر می‌توانست تمام پیچ و مهره صنعت هسته‌ای ایران را از هم منفک خواهد کرد، نشان می‌دهد که آمریکا اگر بتواند کشورهایی مثل ایران را از تمام حقوق حقه خود باز خواهد داشت. بنابراین قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و توان این کشور در تغییر معادلات منطقه ای و بعضا جهانی ، بازدارندگی لازم را جهت جلوگیری از زیاده خواهی غرب فراهم خواهد آورد . 

در سال های اخیر به نظر می‌رسد شخصیت قاطع رهبری، اقتدار نیروهای مسلح و البته مقاومت ملی و نجابت و صبر ملت شریف ایران ، بیش از هر دیپلمات و مذاکره کننده‌ای، ضامن مهار دشمنان این مرز و بوم بوده است. امید اینکه در دور جدید مذاکرات برجام، اصل عزت در سایه مقاومت و ایستادگی ملی و درایت مسئولین حفظ گردد و نتایج سودمندی ی برای منافع ملی کشور به بار آورد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: برجام نشست وین مذاکرات هسته ای خروج آمریکا از برجام سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دوبرابری قراردادهای تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

مجید تکبیری، رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه‌های ایران اکسپو در نشست خبری امروز اظهار کرد: به روز‌های آخر نمایشگاه نزدیک می‌شویم و تلاش  تیم اجرایی ما بسیار بیشتر شده و روز‌های سخت و فشرده کاری را سپری می‌کنیم.

رئیس ستاد برگزاری ششمین‌نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) افزود: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور با پیش بینی بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی است که تا کنون  از بیش از  ۸۰ کشورجهان ثبت نام کرده اند، از تاریخ ۸ لغایت ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳  در مرکز نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

او گفت: می‌توان گفت که رویداد‌های مهمی نظیر ایران اکسپو، جدای از معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان در حوزه‌های مختلف، زمینه‌های قابل توجهی را برای ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی  که به توانمندی‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می‌کند و عملا به مثابه یک حلقه واسطه جهت پیوند دادن تولید کنندگان و کارآفرینان ایرانی با آن دسته از کشورها، شرکت‌ها و افرادی عمل می‌کند که به توانمندی‌های کشورمان به شدت نیاز دارند.

وی با بیان اینکه  برآورد ما افزایش دوبرابری میزان قرارداد‌های تجاری در ایران اکسپو ۲۰۲۴ نسبت به دوره‌ی قبل است گفت: به دنیا ثابت کردیم که کشورمان تحریم پذیر نیست و بازار تجاری ایران برای کشور‌های خارجی بسیار جذاب است.  

تکبیری با بیان اینکه پیش بینی حدود ۴ هزار مذاکره B2B در ایام  برگزاری نمایشگاه داریم گفت: برای این دوره با مجموعه تخصصی، دانشکده تجارت دانشگاه تهران قرارداد بستیم و برای نمایشگاه ۳۰۰ مترجم مسلط به هفت زبان زنده دنیا آموزش تخصصی دیده اند.

او گفت:  امسال،  استقبال شرکت‌های داخلی و تجار خارجی به نحوی است که برآورد‌ها حاکی از حضور بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۸۰  کشور دنیا است که این آمار تا به امروز است و در حال افزایش می‌باشد.

تکبیری افزود: همچنین در دوره‌ی قبل، برآورد ما آن  بود که بیش از یک میلیارد قرارداد تجاری منعقد شود ولی چند ماه پس از برگزاری نمایشگاه، ارزیابی‌ها نشان داد که بیش از دو میلیارد دلار قرارداد تجاری بین شرکت‌های ایرانی و تجار خارجی بسته شده است و  استقبالی که شرکت‌ها و تجار کشور‌های مختلف از این نمایشگاه داشتند، قابل توجه بود.

وی گفت:   براساس نظرسنجی که با همکاری سازمان توسعه تجارت از میزان رضایت‌مندی شرکت‌کنندگان خارجی داشتیم، بیش از ۸۵ درصد از تجار بین‌المللی برای حضور در دورِ بعدی نمایشگاه ابراز تمایل کرده و عنوان کرده بودند در نمایشگاه بعدی با برنامه بیشتری در نمایشگاه حاضر می‌شوند، چون برای بسیاری از تجار خارجی که سال پیش در نمایشگاه شرکت کردند، کار با ایران جذاب است.  

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ اظهار کرد: قریب به ۶۰ درصد تُجاری که سال گذشته در نمایشگاه حضور پیدا کردند، برای اولین بار  بود که در ایران حاضر می‌شدند و دیدگاه‌های آنان نسبت به صنایع، گردشگری و پتانسیل‌های تجاری ایران بعد از شرکت در دورِ اول نمایشگاه، تغییر کرد و از همین رو در این دوره با تعداد بیشتری برای حضور اعلام آمادگی کردند.

تکبیری گفت: هیات تجاری از ۵ قاره دنیا در نمایشگاه داریم که  برخی کشورها با هیات‌های بلندپایه در نمایشگاه حاضر می‌شوند. برخی کشور‌ها مثل چین، روسیه، پاکستان، هند، عراق و برخی کشور‌های آفریقایی با هیات‌های تجاری بالای ۶۰ نفر و حتی چین با بیش از ۱۰۰ تاجر در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.  همچنین هیات‌های تجاری از کشور‌های شرق آسیا، کشور‌های همسایه، آفریقایی، اروپایی و آمریکای لاتین در نمایشگاه، داریم. بعضی کشور‌ها مثل کشور‌های همسایه نیز در سطح وزیر و رئیس اتاق بازرگانی در نمایشگاه حضور خواهند داشت. در مجموع بیش  از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان برای حضور در ایران اکسپو ۲۰۲۴ تا این زمان تایید شده است و در حال پیگیریِ امور مربوط به حضور آنها هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بُرد ارزشمند تیم پاریزه ر کردستان در خانه
  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آقای رئیسی! فقط ٥٠٠ میلیون دلار؟!
  • افزایش دوبرابری قراردادهای تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • هدف ایران ارتباط با کشور‌های همسو و مستقل مانند سریلانکاست
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم