Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@22:26:49 GMT

بازار مرغ با نظارت‌های مستمر در کرمانشاه به آرامش رسید

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۵۹۹۷۰

بازار مرغ با نظارت‌های مستمر در کرمانشاه به آرامش رسید

به گزارش ایرنا، پیش از آغاز سال جدید به دلیل متوازن نبودن میزان توزیع مرغ و تقاضای مردم، تلاطمی در بازار ایجاد شد و برخی از فروشندگان آن را تا قیمت هر کیلو ۴۰ هزار تومان به فروش رساندند.

این نابسامانی در توزیع در نهایت منجر به تشکیل صف های طولانی مردم برای تهیه مرغ با قیمت مصوب کیلویی ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان، افزایش میزان خرید مردم و گاهی احتکار خانگی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعه فروشی مرغ، توزیع خارج از شبکه و عرضه نکردن مرغ مرغداری ها به کشتارگاه از جمله مهترین دلایلی بود که اعضای ستاد تنظیم بازار استان کرمانشاه از آن به عنوان عوامل اختلال در بازار نام می بردند.

با این حال از اواسط هفته گذشته روند توزیع مرغ در کرمانشاه تعادل پیدا کرد و نه تنها صفی برای خرید مرغ تشکیل نشد، بلکه در مغازه ها نیز مرغ با قیمت مصوب در اختیار مردم قرار گرفت.

رییس اتاق اصناف استان کرمانشاه که بر روند توزیع مرغ در بازار نظارت دارد، در این رابطه به خبرنگار ایرنا، گفت: اکنون گوشت مرغ مورد نیاز مردم در بازار موجود است و هیچ کمبودی در این زمینه احساس نمی شود.

«رضا سلیم ساسانی» افزود: از روز سه‌شنبه هفته گذشته نه تنها صف توزیع مرغ در استان تشکیل نشده بلکه در تاپایان روز در ویترین مغازه ها مرغ دیده می شود.

وی با بیان اینکه روند عرضه و تقاضا در بازار به تعادل رسیده است، گفت: توزیع مناسب در بازار، روند عرضه و تقاضا را به تعادل رساند.

افزایش قیمت مصوب

ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار شب عید و ابتدای سال قیمت مرغ را ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرده بود که تولید کنندگان نسبت به این موضوع اعتراض داشتند، از این رو در روزهای گذشته قیمت مصوب این محصول در کشور تغییر کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در رابطه با روند کنترل بازار مرغ کرمانشاه به خبرنگار ایرنا، گفت: پایین بودن قیمت مرغ مهمترین عاملی بود که بین بازار عرضه و تقاضا خلل ایجاد کرد؛ افزایش قیمت مرغ از ۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان به ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان برای تولید کنندگان انگیزه به وجود آورد.

«هدایت حاتمی» با تاکید بر اینکه بر شبکه توزیع و فروش مرغ در بازار نظارت جدی انجام می‌شود، افزود: همچنین به منظور تامین نیاز بازار از قطعه فروشی مرغ در کشتارگاه ها جلوگیری کردیم تا مرغ بیشتری در دسترس مردم قرار گیرد.

ردپای تحریم در لانه مرغ‌ها

به گفته معاون استاندار کرمانشاه تحریم و برخی ناهماهنگی‌ها برای ورود مواد اولیه و نهاده های دامی به کشور یکی از دلایل اصلی کاهش تولید و تلاطم در بازار مرغ بود.

حاتمی توضیح داد: مرغداران به دلیل نگرانی از تامین نهاده های دامی و قیمت پایین مرغ تمایلی برای جوجه ریزی نداشتند که این موضوع در نهایت چرخه توزیع مرغ در بازار را مختل کرد.

وی با اشاره به افزایش انگیزه تولید در مرغداران، گفت: اکنون هیچ مشکلی برای تامین نهاده های دامی وجود ندارد و نهاده مورد نیاز مرغداران تا ۵۰ روز تامین می‌شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه با اشاره به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، گفت: پیش بینی های لازم برای کنترل بازار در این ایام انجام شده و هیچ نگرانی برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم از جمله گوشت مرغ وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، سرانه مصرف گوشت مرغ در کرمانشاه ۱۰۰ تن است اما با وجود تولید روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۷۰ تن مرغ در مرغداری‌ها استان، بازهم می بینیم که گاهی در بازار این محصول تلاطم ایجاد می شود که این موضوع می تواند نشان‌دهنده خلاءهایی در سیستم توزیع باشد.

تولید ۷۲ هزار تن گوشت مرغ در استان کرمانشاه

رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز با اشاره به تولید گوشت مرغ در استان گفت: در هفت سال گذشته میزان تولید گوشت مرغ در استان کرمانشاه با ۲۲ درصد افزایش به ۷۲ هزار تن رسیده است.

«نوربخش حاتمی» توضیح داد که میزان تولید گوشت مرغ در استان کرمانشاه در سال ۱۳۹۲، در حدود ۵۸ هزار و ۸۵۷ تن بود که اکنون به بیش از ۷۲ هزار تن رسیده است.

به گفته او، در سال ۹۲ تعداد ۴۹۵ واحد مرغ گوشتی در استان کرمانشاه مشغول فعالیت بود که این تعداد در سال ۹۹ به ۵۷۶ واحد رسیده است.

در استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه یکی از قطب های تولید گوشت مرغ در کشور است و به همین دلیل از مسوولان جهاد کشاورزی، اتاق اصناف، سازمان صمت و تعزیرات حکومتی انتظار می رود که نظارت‌ها بر شبکه توزیع را به صورت مستمر ادامه دهند تا دیگر شاهد بروز چنین نابسمانی‌هایی در بازار مرغ نباشیم.

برچسب‌ها گوشت مرغ کرمانشاه ستاد تنظیم بازار مرغداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گوشت مرغ کرمانشاه ستاد تنظیم بازار گوشت مرغ کرمانشاه ستاد تنظیم بازار مرغداری اخبار کنکور استان کرمانشاه گوشت مرغ در استان تولید گوشت مرغ هزار و ۹۰۰ تومان گوشت مرغ توزیع مرغ بازار مرغ قیمت مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۵۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • اجباری نبودن لباس فرم برای دانش آموزان
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی