Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@18:44:06 GMT

تراشه‌ای که تست‌های ژنتیکی را ساده‌تر می کند

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۰۳۱۹

تراشه‌ای که تست‌های ژنتیکی را ساده‌تر می کند

محققان یکی از شرکت‌های فعال در حوزه زیست‌شناسی مولکولی، ترانزیستورهای جدیدی را ارائه کرده اند که این توانایی را دارد نسل جدید ادوات آزمایش ژنتیکی را ارائه کند و با حذف نیاز به آزمایشگاه، تست‌های ژنتیکی در دسترس همگان قرار می‌گیرد.

این شرکت‌ فعال در حوزه زیست‌شناسی مولکولی به‌دنبال ارائه فناوری جدیدی برای تست‌های ژنتیکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر کیانا آران، از مدیران این شرکت به‌تازگی مقاله‌ای ارائه کرده که در آن نشان داده است می‌توان از ترانزیستور اثرمیدان گرافنی برای شناسایی جهش‌های ژنتیکی منفرد استفاده کرد. در این فناوری از تثیبت Cas۹ روی سطح ترانزیستور استفاده شده ‌است. این پلتفورم را می‌توان برای ساده‌سازی آزمایش‌های ژنتیکی برای اهداف تشخیصی و تحقیقاتی استفاده کرد.

این SNP-Chip در واقع یک سیستمی مجهز به CRISPR است که با ترانزیستورهای این شرکت کار می‌کند. این سامانه از توانایی جستجوی طبیعی CRISPR از طریق gRNA‌های قابل برنامه‌ریزی مجدد و ارتولوگ‌های آنزیمی CAS برای شناسایی SNP‌های هدف استفاده می‌کند و به سرعت نتایج را روی صفحه نشان می‌دهد.

برخلاف سایر روش‌های آزمایش ژنتیکی رایج مانند PCR و تعیین توالی که برای انجام آن مراحل پیچیده آماده‌سازی و اندازه‌گیری نمونه نیاز بوده و همچنین به زمان بسیار بیشتر و آزمایشگاه مجهز با پرسنل فنی بسیار آموزش دیده نیاز دارد، تراشه SNP فقط به یک نمونه ساده نظیر خون، بزاق یا مواد گیاه احتیاج دارد.

بنابراین، SNP-Chip اولین روش تشخیص SNP است که نه مشکلات و گلوگاه‌های مربوط به تکثیر DNA را دارد و نه به ابزارهای نوری گران قیمت نیاز دارد.

محققان این شرکت SNP-Chip را برای آزمایش SNP‌های مرتبط با دو بیماری ژنتیکی انسانی شامل "سلول داسی شکل" و "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)" به کار بردند و عملکرد آن را به اثبات رساندند. این محققان در هر دو مدل بالینی، SNP-Chip توانست بین نمونه‌های حاوی دو نسخه از SNP سالم در مقابل SNP مرتبط با بیماری تفاوت قائل شود.

SNP-Chip قادر است غربالگری الکترونیکی آسان و دقیق را برای طیف وسیعی از مسائل ژنتیکی امکان‌پذیر کند.

به نقل از ستاد نانو، توانایی تشخیص SNP‌ها روی یک تراشه فقط به علم ژنتیک کمک نمی‌کند، بلکه درک دانشمندان را در زمینه‌هایی مانند کشاورزی، فرآیندهای زیستی صنعتی و حتی تغییرات فرگشتی، مانند جهش‌های ایجاد کننده مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها یا ویروس‌های جهش یافته را بهبود می‌دهد./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۰۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در بازدید رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان از بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی ضمن معرفی دستاورد‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته، پتانسیل‌های راهبردی و زمینه‌های مختلف همکاری این مرکز ملی در پرورش استعداد‌های دانش آموزان شاغل به تحصیل، پیش از ورود به دانشگاه بحث و بررسی شد.
حسین شاهسوارانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه جوانان و نخبگان سرمایه اصلی کشور و محور تحقق بسیاری از اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستند، افزود: استفاده از زیر ساخت و پتانسیل‌ها برای شناسایی و پرورش دانش آموزان و دانشجویان نخبه بعنوان سرمایه‌های آینده کشور با هدف تربیت نیروی انسانی کارامد در حوزه‌های مرتبط علوم زیستی، ژنتیک، زیست فناوری و تبدیل آنها به مدیران جهادی کار آفرین و نوآور یکی از اولویت‌های این مرکز است.
وی با اشاره به ارزش و اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، به عنوان ثروت و گنجینه ملی، همکاری دو مجموعه را فرصتی مناسب برای حضور دانش آموزان نخبه در مرکز دانست.
الهام یاوری، رئیس سمپاد نیز حضور جوانان و نخبگان در عرصه علم و پیشرفت کشور را ضروری دانست و بر گسترش تمرکززدایی فرایند آموزش نیرو‌های انسانی از صرفا شهر‌های بزرگ به سراسر کشور تاکید کرد.
وی از افزایش علاقمندی دانش آموزان سمپادی به حوزه بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد که با توجه به پیشرو بودن مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف مانند زیست فناوری، ژنتیک، سلول‌های بنیادی و درمان؛ از زیر ساخت مناسب مرکز ذخایر ژنتیکی ایران برای ورود به این عرصه به منظور استعدادیابی و پرورش دانش آموزان سمپادی خبر داد.

دیگر خبرها

  • سالم غذا بخورید تا مدیون نباشید !/مسافرین «ماه» روی زمین کاشته می‌شوند
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • بر مدار تراشه؛ ریز اما قلب تکنولوژی
  • شکست جدید آمریکا برای مهار پیشرفت هواوی
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟