Web Analytics Made Easy - Statcounter

پزشکان در مورد علت اینکه چرا واکسن کووید-۱۹ آسترازنکا ممکن است در موارد بسیار نادر باعث ایجاد لخته های خونی کشنده شود، به سرنخ هایی دست یافتند.

این کشف برای عرضه جهانی واکسن آسترازنکا مهم است و به ابداع درمان های موثر برای عوارض جانبی ناشی از تزریق این واکسن کمک می کند. این کشف همچنین سرنخ هایی را در مورد نحوه تصفیه واکسن و رفع مشکل ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از طرف دیگر کشف این سرنخ ها می تواند مانع تلاش ها برای تایید استفاده از واکسن آسترازنکا در آمریکا شود.

«تئودور وارکنتین»، استاد آسیب شناسی و پزشکی مولکولی در دانشگاه «مک مستر» در «اونتاریو» کانادا که در نوشتن این گزارش همکاری داشت، گفت: به نظر می رسد واکسن آسترازنکا در افراد خاصی باعث ایجاد آنتی بادی هایی می شود که پروتئینی را در بدن انسان به نام «فاکتور پلاکت ۴» (PF۴) هدف قرار می دهند. فاکتور پلاکت ۴ باعث فعال شدن پلاکت ها شده و فرایند لخته شدن خون را فعال می کند.

وارکنتین گفت: این یک آنتی بادی است که به نوعی توسط واکسن ایجاد می شود و در بعضی شرایط به لخته شدن غیرمعمول خون منجر می شود.  این پدیده مانند یک عارضه جانبی نادر دارو است که توسط «هپارین» رقیق کننده خون ایجاد می شود؛ این عارضه «ترومبوسیتوپنی» ناشی از هپارین نامیده می شود.

محققان پیشنهاد می کنند که نامی برای این بیماری «ترومبوسیتوپنی ایمنی ترومبوتیک ایمنی ناشی از واکسن» (VITT)  ارائه شود تا از اشتباه گرفتن این بیماری با ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین جلوگیری شود.

آنها می گویند: ارائه دهندگان این واکسن باید مراقب لخته شدن خون وریدی یا شریانی در قسمت هایی مانند شکم و مغز افرادی که این واکسن را دریافت کرده اند، باشند.

شرکت داروسازی آسترازنکا در بیانیه ای متذکر شد: عوارض جانبی لخته شدن خون ناشی از  واکسن آسترازنکا به قدری نادر است که سازمان دارویی اروپا و سازمان تنظیم کننده داروها و محصولات بهداشتی انگلیس تصمیم گرفته اند این واکسن را در بازار نگه دارند و نتیجه گرفتند که مزایای تزریق این واکسن بیشتر از خطرهای آن است . با این حال، برچسب واکسن به روز می شود تا لخته شدن خون به عنوان یک اثر جانبی بالقوه بسیار نادر بر روی آن ذکر شود.

از روز هفتم آوریل ۲۰۲۱ ، حدود ۸۲ میلیون دوز واکسن آسترازنکا در اروپا تجویز شده است. تقریباً یک چهارم این  مایه‌کوبی‌ها در آلمان و ۳۰ درصد آنها در اتریش انجام شده است. گزارش ها در زمینه عوارض جانبی لخته شدن خون ناشی از تزریق این واکسن در اواخر فوریه ظاهر شد. مطالعات نشان دادند که از ۱۱ بیماری که بر اثر تزریق واکسن آسترازنکا عارضه لخته خون شدن در آنها بروز کرد، ۹ نفر آنها زن بودند و میانگین سنی ۳۶ سال داشتند.

در روز پنجم تا روز شانزدهم پس از ترزیق واکسن آسترازنکا، این بیماران دست کم دچار یک رویداد ترومبوتیک (لخته شدن خون) شدند.به جز یک نفر که بر اثر خونریزی داخل جمجمه فوت کرد. ۹ بیمار ترومبوز وریدی مغزی را تجربه کردند و ۳ نفر با «ترومبوز ورید طحالی»  و ۴ ترومبوز دیگر تشخیص داده شدند. در مجموع ۶ نفر از این بیماران فوت کردند؛ در حالی که پنج نفر از آنها دچار انعقاد داخل عروقی شدند. 

ایرنا/

برچسب ها: آسترازنکا ، واکسن ، کرونا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NxR

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: آسترازنکا واکسن کرونا واکسن آسترازنکا لخته شدن خون سرنخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، آزمایش بالینی واکسن مذکور توسط صندوق بنیاد NHS بیمارستان های کالج لندن رهبری می شود.

دکتر هدر شاو به پتانسیل این واکسن برای درمان افراد مبتلا به ملانوما نیز اشاره کرده است. واکسن هم اکنون برای بررسی کارآمدی در درمان سرطان های دیگر مانند ریه، مثانه و کلیه تحت آزمایش است. در مرحله قبلی آزمایش واکسن ریسک عود کردن ملانوما در بیماران را کاهش داد.

این واکسن که به طور دقیقmRNA-۴۱۵۷ (V۹۴۰) نام دارد، درمان نئو آنتی ژن است که سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا نوع خاصی از سرطان را در بدن بیمار دنبال کند. هنگامیکه این واکسن با یک داروی ایمونو تراپی به نام پمبرولیزوماب (کیترودا) ترکیب می شود، خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پوست را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

شاو در این باره می گوید: این روش یک درمان شخصی سازی شده و از بسیاری جهات بسیار هوشمندتر از واکسن است.

او در ادامه افزود: هدف اصلی این تحقیقات درمان دائمی بیماران مبتلا به سرطان است.

یکی از نخستین افرادی که این واکسن را دریافت می کند استیویانگ ۵۲ ساله از انگلیس است. او در این باره می گوید: این بهترین شانس من برای متوقف کردن مسیر سرطان است.

به گفته شاو به نظر می رسد درمان مذکور عوارض جانبی قابل تحملی مانند خستگی و درد در بازو دارد.

۲ سال قبل مرحله دوم آزمایش این واکسن نتایج نویدبخشی را نشان داد. در آن مرحله بیماران یک میلی گرم واکسن ام آر ان ای را به مدت ۳ هفته دریافت کردند. آنها همچنین هر ۳ هفته یکبار به مدت یک سال ۲۰۰ میلی گرم کیترودا مصرف کردند.

کد خبر 6089678 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد