Web Analytics Made Easy - Statcounter

گوگل اطلاعات و داده های مختلفی جمع آوری و مورد داده کاوی با اهداف معین قرار می دهد. در این گزارش به نوع این اطلاعات و داده ها خواهیم پرداخت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ امروزه اقتدار ملت ها و دولت ها نسبت مستقیمی با فضای مجازی و جریان فراملی داده ها دارد و دولت های مختلف سعی می کنند به انحاء مختلف، به جمع آوری و داده کاوی اطلاعات بپردازند تا در جهت اهداف سیاسی، فرهنگی، نظامی، اقتصادی، امنیتی و غیره مورد استفاده قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره اهمیت و ارزش اطلاعات و جمع آوری آن توسط شرکت های چندملیتی، کافی است به این سوال پاسخ داده شود که این شرکت ها چه اطلاعاتی را از کاربران خود دریافت می کند؟ در این گزارش به صورت موردی به تجربه گوگل می پردازیم. در مانیفست گوگل چنین آمده است:

اطلاعاتی که ما به واسطه استفاده شما از سرویس خود دریافت می کنیم.

ما ممکن است اطلاعاتی درباره سرویس هایی که شما از آنها استفاده می کنید و نحوه استفاده شما از آنها جمع آوری کنیم، مانند زمانی که از سایتی بازدید می کنید که از سرویس های تبلیغاتی ما استفاده می کنید، یا زمانی که تبلیغات و محتوای ما را مشاهده کرده و با آنها ارتباط برقرار می کنید.هنگام استفاده از سرویس های ما یا زمانی که محتوای ارائه شده توسط گوگل را مشاهده می کنید، ممکن است به طور خودکار برخی اطلاعات خاص را جمع آوری کرده و در گزارش های سرور نگهداری کنیم. این ممکن است شامل جزییات مربوط به نحوه استفاده شما از سرویس های ما، از قبیل عبارت های جستجوی شما و همچنین اطلاعات مربوط به گزارش ارتباط تلفنی مانند شماره تلفن شما، شماره تلفن فرد تماس گیرنده، شماره هایی که تماس به آنها انتقال یافته، ساعت و تاریخ تماس ها، مدت زمان تماس ها، اطلاعات مسیریابی پیامک و انواع تماس ها باشد.

آدرس پروتکل اینترنتی

اطلاعات فعالیت های دستگاه مانند خرابی های ایجاد شده، فعالیت سیستم، تنظیمات سخت افزاری، نوع مرورگر، زبان مرورگر، تاریخ و ساعت درخواست شما، و URL ارجاعی. کوکی هایی که ممکن است به طور خاص مرورگر یا حساب گوگل شما را مشخص نمایند.

اطلاعات مکان

هنگامی که شما از یکی از سرویس های گوگل استفاده می کنید، ما ممکن است اطلاعاتی درباره مکان واقعی شما با سیگنال های جی پی اس که توسط تلفن همراه ارسال می شود، را جمع آوری و پردازش کنیم. ما همچنین ممکن است از فناوری های مختلف مانند داده های حسگر دستگاه شما که به عنوان مثال ممکن است اطلاعاتی را درباره نقاط وای فای و برج های سلولی موجود در نزدیکی شما ارائه کند، برای تعیین مکان استفاده می کنیم.

ذخیره سازی محلی

ما ممکن است با استفاده از روش هایی مانند ذخیره سازی مرورگر وب از جمله HTML و حافظه های پنهان داده برنامه، اطلاعاتی را جمع آوری کرده و به صورت محلی در دستگاه شما نگهداری کنیم.

کوکی ها و شناسه های ناشناس

هنگامی که شما از یک سرویس گوگل دیدن می کنید، ما از فناوری های بسیاری برای جمع آوری و نگهداری اطلاعات استفاده می کنیم، و این امر ممکن است شامل ارسال یک یا تعداد بیشتری کوکی یا شناسه ناشناس به دستگاه شما باشد. همچنین وقتی شما با سرویس هایی که ما به شرکای خود ارائه می کنیم، در تعامل هستید، ما از کوکی ها و شناسه های ناشناس استفاده می کنیم.

همانطور که خود گوگل اعلام داشته است، اطلاعات افراد به صورت دقیق، کامل و جزئی در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت. این حجم وسیع اطلاعاتی که در خارج از کشور سازماندهی می شود، از ابعاد گوناگونی قابل برای گردانندگان این شرکت و حامیان آن دارای ارزش است.

در این باره اریک اشمیت رئیس گوگل، در مصاحبه با روزنامه تلگراف انگلیس در 13 مهر 1389 می گوید: «ما با اجازه خودتان اطلاعات بیشتری در مورد شما و دوستانتان جمع آوری می کنیم و کیفیت جستجو را ارتقاء می دهیم. ما نیاز نداریم حتی شما حروف را بر صفحه کلید فشار دهید. ما می دانیم شما کجا هستید  کجا بودید و کم و بیش می دانیم شما هم اکنون به چه چیز فکر می کنید.»

حال می توان فهمید که گوگل چیزی را مجانی به کاربرانش نمی دهد. هزینه این خدمات، همان استفاده کردن بیشتر و بیشتر کاربران از همان خدمات است و جمع آوری و داده کاوی این اطلاعات برای مقاصد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی است.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تولید محتوا در فضای مجازی متولی نداردفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تولید محتوا در فضای مجازی متولی نداردفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| خطر تسلط بیگانگان بر اطلاعات ایرانیان با عدم مدیریت فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| خطر تسلط بیگانگان بر اطلاعات ایرانیان با عدم مدیریت فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|آشوب و اغتشاش؛ وجه مشترک همه انقلاب های توئیتری/ راهکار مقابله چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|آشوب و اغتشاش؛ وجه مشترک همه انقلاب های توئیتری/ راهکار مقابله چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|کشورهای دنیا چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|کشورهای دنیا چگونه فضای مجازی را مدیریت می‌کنند؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|گفتمان ایده آل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|گفتمان ایده آل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در فضای مجازی چیست؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»| مهمترین مانع حاکمیت فضای مجازی توسط کشورها چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|10 آسیب اخلاقی ولنگاری فضای مجازی/ عدم مدیریت فضای مجازی چه تبعاتی بر کودکان دارد؟«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» / 8 توصیه مهم مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی در سال 99«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» تحلیلی بر بیانات امام خامنه‌ای در روز مبعث/ مهمترین مصادیق تواصی به حق در فضای مجازی چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ راهبرد اساسی مقابله با حکمرانی بیگانگان در فضای مجازیفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|شبکه ملی اطلاعات؛ پیش نیاز «نهضت ملی تولید محتوا»فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|فلسفه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 15 راهکار مقابله با آسیب ها و تهدیدات شبکه های اجتماعی بیگانهفضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|مهمترین مأموریت نهاد تنظیم گر فضای مجازی در انگلیس چیست؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|حملات سایبری؛ سومین عامل تهدید جامعه جهانی در آینده

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی چیست فضای مجازی فضای مجازی تهدید یا فرصت جمع آوری داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۳۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، پیش بینی غلط آمان (اداره اطلاعات ارتش اسرائیل) از واکنش احتمالی ایران در برابر حمله به کنسولگری دمشق، به دومین اشتباه مهلک این اداره در ۶ ماه اخیر مبدل شد.

روزنامه پرتیراژ یدیعوت آحارونوت اعلام کرده تصمیم ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله به کنسولگری ایران در دمشق پس از ارائه برآوردهای امنیتی شدیداً اشتباه درباره سطح واکنش احتمالی ایران گرفته شد. اداره اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی، پیش از اتخاذ این تصمیم، به فرماندهان نظامی و اعضای کابینه جنگی اطمینان داد که احتمال واکنش مستقیم جمهوری اسلامی ایران به چنین حمله‌ای اندک است. اما عملیات وعده صادق ثابت کرد دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل پس از خوردن ضربه هفتم اکتبر ۲۰۲۳ هنوز هم دچار اشتباهاتی در این سطح می‌شوند.

این روزنامه در ادامه نوشته کارشناسان و آهارون هالیوا، فرمانده این اداره تصور می‌کردند که اگر به کنسولگری ایران در دمشق حمله کنند، ایران پاسخ مستقیمی به آنها نخواهد داد. برآورد امنیتی این اداره تأکید می‌کرد که ایران از طریق گروه‌ها و هم‌پیمانان نزدیک به خود و به صورت نیابتی چنین حمله ای را از سوی تل آویو پاسخ خواهد داد.

حمله انتقامی ۱۴ آوریل ایران نشان داد که اداره اطلاعات ارتش اسرائیل یک بار دیگر دچار اشتباهی بزرگ شده است. اعلام استعفای آهارون هالیوا، فرمانده این اداره چند روز پس از این حمله نشان می‌دهد، این کناره‌گیری با اقدام ایران ارتباط دارد. اداره اطلاعات ارتش یکی از متهمان ردیف اول شکست امنیتی اسرائیل در هفتم اکتبر هم به حساب می‌آید. این اداره نتوانست گسترده‌ترین و آفندی‌ترین حمله نیروهای مقاومت فلسطین در تاریخ را پیش‌ بینی کند.

هالیوا چند هفته پس از آغاز جنگ اعلام کرد که در پایان جنگ غزه از سمت خود کناره گیری خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد پس از دومین اشتباه مهلک این اداره بعد از حمله انتقامی ایران، او بیش از پیش احساس شکست و ناکامی می‌کند و لذا در شرایطی استعفای خود را اعلام کرده که هنوز جنگ در غزه در جریان است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • طراحی جدید یوتیوب پس از انتقاد‌های شدید از دسترس خارج شد
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • هشدار محققان گوگل: کاربران ممکن است به دستیار‌های هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • در شش ماه گذشته در یک جنگ دو مرتبه شکست اطلاعاتی خوردیم + فیلم
  • دومین شکست بزرگ اطلاعاتی اسرائیل پس از طوفان الاقصی چیست؟
  • دست اسرائیل از آستین واتس‌اَپ بیرون زد/ کشتار کاربران فلسطینی با نقض حریم اطلاعاتی
  • تصاویر واقعی از گوگل پیکسل ۸A منتشر شد/ پرچمدار گوگل در رنگ‌های جدید در راه است
  • ژنرال حلیوا رئیس سرویس اطلاعات نظامی اسرائیل کیست و چرا استعفا داد؟