Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنور  در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به حادثه دیروز رخ داده در تأسیسات هسته‌ای نطنز، اظهار داشت: این حادثه که از طریق اخلال سایبری در تأسیسات برق مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن اتفاق افتاد، از چند منظر قابل بررسی است؛ نخست اینکه این حادثه باعث ایراد خسارت و از کار افتادن برخی از سانتریفیوژهای نسل اول IR1 شد که البته ظرفیت این ماشین‌ها برای غنی‌سازی اورانیوم در کمترین حد ممکن است که سالانه ۸۰۰ گرم تا حداکثر یک کیلو و ۲۰۰ گرم اورانیوم غنی شده تولید می‌کند و اگر هزار دستگاه از این نسل سانتریفیوژها موجود باشد، در یکسال حداکثر می‌توانیم یک تن اورانیوم غنی‌شده تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ‌این اخلال در تأسیسات برق مجتمع شهید احمدی‌روشن باعث شده است که تعدادی از این سانتریفیوژها از کار بیفتند و از آنجا که ماشین‌های غنی‌سازی باید یکسره کار کنند و در مدار باشند، توقف آنها باعث این آسیب شده است.

دست رژیم صهیونیستی در حادثه نطنز؛ دامن آمریکا را هم پاک نمی‌دانیم/ روحانی مراقب توبه آمریکا در شب‌های قدر باشد!

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: دومین نکته این است که تلاش دشمن بر این راهبرد متمرکز شده که دست ما را در مذاکراتی که هم اکنون بین ایران و 1+4 در جریان است خالی کند و به خیال خودش با آسیب به زیرساخت‌های هسته‌ای قدرت چانه‌زنی ما را پایین بیاورد؛ سومین نکته در خصوص این حادثه هم اوج خصومت و دروغگویی طرف‌های مقابل ماست، چرا که ما می‌دانیم رژیم صهیونیستی به عنوان سگ زنجیری نظام سلطه و صهیونیسم بین‌الملل در این حادثه دست داشته و دامن آمریکا را هم پاک نمی‌دانیم.

ذوالنور تصریح کرد: لذا خوب است که آقای روحانی بداند که توبه آمریکایی‌ها یعنی چه و لذا نه خودش فریب بخورد و نه مردم را ساده فرض کند؛ از تیر ماه ۹۹ که سالن مونتاژ سانتریفیوژهای ما را منفجر کردند ظاهرا آمریکا تا امروز در حال توبه بوده تا ضربات کاری‌تر وارد کند.

وی افزود: لذا رئیس‌جمهور محترم مراقب ذکر توبه آمریکایی‌ها در شب‌های قدر باشد که جنایت دیگری در حق ملت ایران مرتکب نشوند! به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور ما از این خوش‌بینی عجیب و غریب نسبت به آمریکایی‌ها باید توبه کند.

ماشین‌های IR1 به تدریج باید از رده خارج می‌شد/ سانتریفیوژهای IR6 جایگزین می‌شوند

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با  تأکید بر اینکه باید با جدیت و قاطعیت مسیر توانمندسازی صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای را ادامه دهیم گفت:‌ باید تلاش کنیم نسل پیشرفته ماشین‌های غنی‌سازی اورانیوم از جمله سانتریفیوژهای IR6 را که سالانه حدود ۶ تا ۷ تن ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم دارد، راه‌اندازی کنیم و در آینده نیز نسل جدیدتر سانتریفیوژها را که همان ماشین‌های IR9 هستند تست کرده و جایگزین  سانتریفیوژهای از بین رفته کنیم.

ذوالنور با تأکید بر اینکه حادثه رخ داده آسیب جدی به صنعت هسته‌ای کشور وارد نکرده، خاطرنشان کرد: از مدت‌ها پیش سیاست سازمان انرژی اتمی این بوده است که به تدریج ماشین‌های IR1 را از دور خارج کنند؛ چرا که کِرَش این دستگاه‌ها بالا و ظرفیت غنی‌سازی آنها پایین است و اگر در یک محیط هزار متر مربعی هزار دستگاه سانتریفیوژ IR1 داشته باشیم سالانه حداکثر یک تن اورانیوم غنی‌شده از آنها به دست می‌آید، اما اگر در همین محیط هزار دستگاه IR6 مشغول به کار باشند سالانه حداقل 6 تن اورانیوم غنی‌شده استحصال می‌شود.

پاسخ ما به دشمن، قطعی و پشیمان‌کننده و متناسب با منافع ملی خواهد بود

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه در خصوص پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این اقدام خرابکارانه اظهار داشت: ما در جای خودش پاسخ می‌دهیم و برای پاسخ به دشمن با تدبیر عمل خواهیم کرد؛ یقینا مسؤولان وضعیت را رصد خواهند کرد و در موقع مناسب ضربه پشیمان‌کننده‌ای به دشمن وارد خواهد شد اما انتخاب زمان، مکان و نوع اقدام به عهده جمهوری اسلامی است.

وی با تأکید بر اینکه پاسخ ما به دشمن متناسب با منافع ملی و به موقع خواهد بود، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات تحریک‌آمیز دشمن این است که ما را وادار به اقدامات عجولانه و نسنجیده کند اما باید بدانند که ما فریب رفتارهای آنها را نخواهیم خورد و اقدام قطعی ما سنجیده خواهد بود.

بررسی ابعاد حادثه نطنز در جلسه فردا با مسئولان سازمان انرژی اتمی/ علت حادثه رخ داده برای «کمالوندی»

ذوالنور با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون با حضور وزیر امور خارجه گفت: در جلسه امروز با حضور آقای ظریف علاوه بر بررسی ابعادی از سند جامع همکاری ایران و چین و نیز مذاکرات کنونی وین، بخش‌هایی از حادثه نطنز نیز بررسی شد اما چون مسؤولان سازمان انرژی اتمی درگیر بررسی میدانی حادثه رخ داده هستند، احتمالاً فردا با حضور مسؤولان این سازمان به بررسی جزئی‌تر ابعاد حادثه خواهیم پرداخت؛ همچنین کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی نیز مأمور بررسی ریشه‌ها و  علل حادثه از طریق بازدید میدانی شده است که به زودی این اقدام صورت خواهد گرفت و چنانچه افرادی هم قصور یا تقصیر داشته باشند، قاطعانه پیگیری می‌کنیم که با آنها برخورد قانونی شود.

وی در پایان با اشاره به بازدید رئیس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی از محل حادثه نطنز گفت: آقای کمالوندی سخنگوی سازمان، در این بازدید در گودالی که با کاربری معین بوده و درپوش آن به صورت ناپایدار و غیرتنظیم شده قرار گرفته بود، سقوط می‌کند که برای ایشان آرزوی سلامتی داریم؛ البته در این حادثه به شخص دیگری آسیبی وارد نشده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجتبی ذوالنور نطنز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی رژیم صهیونیستی سازمان انرژی اتمی اورانیوم غنی شده حادثه نطنز غنی سازی ماشین ها هسته ای رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۴۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد
او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.
گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: ایسنا

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • بازهم سرعت غیر مجاز حادثه آفرید/ فوت جوان ۱۷ ساله قمی در بلوار غدیر
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • توضیحات آتش‌نشانی قزوین درباره حادثه‌ شهادت یک آتش‌نشان
  • نتایج بررسی آتش‌سوزی خیابان شهید انصاری قزوین چه بود؟
  • کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • کریمی قدوسی: برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه