Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس حوزه هنری یزد با اشاره اینکه همواره دوگانه واقعیت و حقیقت در جامعه و زندگی روزمره وجود دارد گفت: هنرمند انقلابی اسلامی به دنبال حقایق ماجراها می‌گردد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، شهیدان اسلام و انقلاب هنرمندان واقعی کشور هستند که برای حفظ ارزش‌های نظام و انقلاب اسلامی تا پای جان ایستادگی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه هنر بهترین ابزار برای انتقال پیام انقلاب و ارزش‌های انسانی و اسلامی است، هنرمندان در حوزه انقلاب اسلامی همواره ارزش‌های انقلاب را برای مردم نشر دادند.

افرادی در مسیر این کار، فضائل و کمالات انسانی به عرصه نمایش گذاشتند و در عرصه شهادت قدم گذاشتند، شهید آوینی یکی از این هنرمندان بود که بیست فروردین 1372 هنگام ساخت روایت فتح، بر اثر برخورد با مین‌های باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید.

محمدصادق کوچک‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: عملکرد شهید آوینی در دوران زندگی به قدری با برکت بود که همچنان ماجرای هنر انقلاب اسلامی گرم است.

وی با اشاره به بیان حضرت آقا که فرموده بودند من بسیاری از اوقات شبانه روز را به یاد شهید آوینی هستم و دلتنگ او هستم افزود: این نشان دهنده اخلاص شهید بوده است و هنوز مستندهای روایت فتح و نوشته‌های ایشان را به یاد دارند.

رئیس حوزه هنری یزد تصریح کرد: شهید آوینی پر مایه و پر برکت بود و جوانان امروز و نسل جدید شهید آوینی را به عنوان الگو پذیرفتن، نویسندگان جوان دهه 80 ما غالبا تصویر شهید آوینی را در اتاق خود دارند.

کوچک‌زاده ادامه داد: شعار هفته هنر انقلاب اسلامی سال 1400 هنر متعهد به حقیقت است، دو گانه واقعیت و حقیقت در جامعه و زندگی روزمره وجود دارد، بخشی از مردم به واسطه زندگی به واقعیت جامعه و برخی دقیق‌تر به ماجراها نگاه می‌کنند و دنبال حقایق روزمره هستند.

وی اظهار داشت: هنرمند انقلاب اسلامی از آن دسته افرادی است که در ماجراها دنبال حقایق می‌گردد، شهید آوینی دوره خاصی داشته و بخشی از آثار خود را می‌سوزاند، می‌گوید که حدیث نفس داشتم، آنها را کنار می‌گذارم و شروع به دوره جدید می‌کند.

رئیس حوزه هنری یزد خاطر نشان کرد: در دوره پیروزی انقلاب اسلامی ادبیاتی که شهید در بین هنرمندان، نویسندگان و اهالی علم و هنر با وجود می‌آورد پرداختن به حقیقت در موضوعات است، لذا به پادگان به عنوان شخصیت حقیقی نگاه می‌کند به ظاهر اشیاء توجه نمی‌کند بلکه به باطن اشیاء توجه دارد.

کوچک‌زاده ادامه داد: نویسندگان جوانی در حوزه هنری فعال هستند، حوزه هنری معتقد است که ادبیات ما باید قوی و غنی شود، مضامین خیلی عالی داریم، همراه با انقلاب اسلامی خیلی از ارزش‌ها رشد یافتند.

وی با بیان اینکه چند هزار شهید پای انقلاب اسلامی آمدند و هر کدام از آن‌ها سرمایه‌ای هستند افزود: هر کدام از شهدا نکات، ارزش‌ها، رفتارها، ماجراها، درس‌ها و آموزه‌های زیادی برای ما دارند امیدواریم بتوانیم از خردسال‌ترین شهید تا مسن‌ترین شهید پرونده سازی کنیم و به آن‌ها بپردازیم.

هنر انقلاب هنری منتقدانه است/ رسانه ملی در پرورش ذائقه هنری مردم درست عمل نکرده است 13 عنوان برنامه در هفته هنر انقلاب اسلامی در استان چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود رئیس حوزه هنری یزد: هنر بهترین ابزار برای انتقال پیام انقلاب است

رئیس حوزه هنری یزد تصریح کرد: گاهی مطرح می‌شود الگو نداریم یا کم الگو داریم، بنابراین باید بیشتر کار کنیم تا شهدا را که الگوهای واقعی هستند به مردم بشناسانیم.

به دلیل وضعیت قرمز کرونایی در استان برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی با بهره‌گیری از رسانه‌های گروهی از جمله رسانه ملی و همچنین با استفاده از فضای مجازی برگزار می‌شود.

بیستم فروردین‌ به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم سید مرتضی آوینی به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و این هفته به عنوان هفته هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.

انتهای پیام/781/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هفته هنر انقلاب اسلامی رئیس حوزه هنری یزد شهید آوینی ارزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۵۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟

"کارن کی هو" نویسنده حوزه هنری می‌گوید:"اگر سعی می‌کردید زندگی تان را بدون هنر دوباره تصور کنید بله، کاملا متفاوت به نظر می‌رسید. هنر با چیز‌هایی بیش‌تر از آن چه مردم فکر می‌کنند تلاقی می‌کند".

به گزارش فرارو به نقل از وُکس، این صرفا ون گوگ‌ها و مونه‌ها نیستند که آثار هنری شان بر روی دیوار موزه‌ها آویزان شده اند. هنر در آثار هنری‌ای مانند سازه "دروازه ابر" ساخته "آنیش کاپور" هنرمند بریتانیایی هندی تبار در پارک میلینیوم (هزاره) در شیکاگو یا در عمارت مارپیچ ساختمان گوگنهایم در نیویورک نیز وجود دارد.

هنر هم چنین، هنر زینت بخش پوستر فیلم‌های سینمایی و تابلو‌های ویترین فروشگاه‌ها می‌باشد. هنرمندان با هنرشان بر لباس‌هایی که می‌پوشید، موسیقی‌ای که گوش می‌دهید و محصولاتی که مصرف می‌کنید تاثیر می‌گذارند. به زبان ساده هنر همه جا حضور دارد.

با این وجود، اگر هنر اصلی اساسی از فرهنگ ما می‌باشد آیا بسیاری از ما احساس می‌کنیم که آن را درک نمی‌کنیم؟

نتیجه نظرسنجی‌ای انجام شده توسط "یوگاو" در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد نشان داد که تقریبا نیمی از پاسخ دهندگان امریکایی گفته بودند که خود را هنرمند نمی‌دانند. ۵۸ درصد یا حتی میزان بیش تری از پاسخ دهندگان گفته بودند که با جریان‌ها یا سبک‌های هنری معروف آشنا نیستند.

شما شاید بخواهید ستایش گر هنر باشید، اما برای تبدیل شدن به فردی هنردوست باید با هنر ارتباط برقرار کنید.

به هنر به عنوان یک ماجراجویی تعاملی نگاه کنید

گاهی اوقات استفاده از راهنما‌های صوتی یا گوش دادن به صحبت‌های هنرمندان برای روشن شدن تاریخچه یک اثر کمک کننده است، اما لزوما همواره به شما کمک نمی‌کند با هنر ارتباط برقرار کنید.

رمزگشایی معنای یک اثر مستلزم نگاه کردن به کالبدی بودن آن است. اتصال یک اثر هنری به سایر مصنوعات فرهنگی و در عین حال انتقال تجربیات زندگی خود از این باور سوررئالیستی پیروی می‌کند که معنا از مثلث سه ضلعی خود اثر، نیت هنرمند و واکنش بیننده به آن ناشی می‌شود.

معنای هنر از تعامل بین بیننده و هنرمند ناشی می‌شود. آن چه بیننده از یک اثر استنباط می‌کند صرفنظر از نیت هنرمند که خالق اثر بوده اهمیت دارد. از این منظر برای فهم یک اثر هنری باید کم‌تر احساس ترس به خود راه دهیم، زیرا هیچ راه درست یا غلطی برای خوانش یک اثر هنری وجود ندارد و صرفا ایده‌هایی هستند که می‌توانند توسط هنرمند بسط یافته یا هدایت شوند.

"مولی اووندن" هنرمند و شاعر در مینه سوتا در این باره می‌گوید:" نیازی ندارم بیننده نقاشی هایم دقیقا منظورم را بداند، اما دوست دارم به اصطلاح با اثرم دست بدهد. این بیش‌تر در مورد گشودگی به روی یک گفتگو یا دعوت به یک تجربه است". این رابطه با در نظر گرفتن بازدید از موزه یا گالری به عنوان یک اقدام فعال و نه منفعل ممکن است به تحکیم رابطه با هنر کمک کند.

یک مطالعه ۲۰ ساله که در سال ۲۰۱۷ میلادی مجددا تایید شد نشان داد که ما به طور متوسط صرفا به مدت ۲۷ ثانیه به یک اثر هنری در موزه یا گالری نگاه می‌کنیم که شامل عنوان و اطلاعات همراه آن می‌شود. "دیل" هنرمند چند رشته‌ای می‌گوید:"تلاشی برای خلق اثری وجود دارد که نیازی نیست زمان زیادی را صرف فکر کردن درباره آن کنید". با این وجود، او معتقد است که تفکر انتقادی برای هر هنری هم از طرف هنرمند و هم از طرف بیننده امری حیاتی می‌باشد.

اووندن می‌گوید:"ما در مدرسه یاد می‌گیریم چگونه در مواجهه با شعر یا هر اثر هنری دیگری همه اجرا را شناسایی کرده و آن‌ها را از هم جدا کنیم". با این وجود، او در کار خود به عنوان یک مربی هنری سعی می‌کند مخاطب را وادار کند که به این فکر کند که پس از آن تشریح چه رخ می‌دهد. او می‌گوید: "وقتی همه چیز از هم پاشید یاد نمی‌گیریم که چه کار کنیم و به نوعی اثر را رها می‌کنیم". اووندن بر این باور است که رابطه بین بیننده و اثر در روند جمع‌آوری دوباره جهان شکل می‌گیرد.

اگر هنر فرآیندی از تخیل است که واقعیت را قابل تصور، به یاد ماندنی و گاهی حتی قابل پیش بینی می‌سازد همانطور که "سوزان لنگر" فیلسوف فرهنگی گفته بود چنین تعاملی می‌تواند حتی فراتر از این نیز پیش برود، زیرا باعث ایجاد احساساتی می‌شود که ما هر روز با آن در تماس نیستیم احساساتی مانند انزجار و ترس. برای مثال، با تماشای آثار دیل متوجه می‌شویم که تعدادی از قطعات او الهام بخش طنز هستند و هم چنین تجربه بومیان امریکا را به تصویر می‌کشد، زیرا انسانیت به تصویر کشیده شده و حقیقت نگران کننده‌ای را در مورد تسخیر آمریکا نشان می‌دهد.

دیل با اشاره به این که نقش او به عنوان یک هنرمند آن است که ایده هایش را با صداقت بیان کند می‌گوید: "من سعی نمی‌کنم اثری را خلق نمایم و سپس به این فکر کنم که مخاطبان آن را دوست خواهند داشت". هنر صادقانه حتی می‌تواند مخاطبان را به شدت ناراحت کند. دیل می‌گوید:"با این وجود، این ناراحتی بخش مهمی از کار است".

در این مورد بخشی از عدم فهم هنر مخاطب می‌تواند ناشی از بی میلی برای مقابله با آن ناراحتی باشد. همان گونه که لنگر نوشته آموزش هنر آموزش احساس است وقتی هنر باعث ایجاد احساساتی می‌شود که ما همیشه به آن دسترسی نداریم ممکن است برای مدیریت آن کار دشواری پیش روی مان قرار داشته باشد. با این وجود، در جریان دست و پنجه نرم کردن با آن احساسات است که ارتباط با هنر و در نهایت درک و فهم آن شکل خواهد گرفت.

چگونه می‌توان تمایل به ناراحتی را آموزش داد؟ اووندن در این باره می‌گوید حتی به عنوان یک عاشق مشتاق هنر او متوجه می‌شود که واکنش احساسی همیشه آسان نیست. او می‌گوید: "این می‌تواند واقعا طاقت فرسا باشد".

مراقب زوزه‌های تجربه خود باشید

شاید بتوان نحوه ارتباط مان با هنر را دلیلی بر کاتارسیس* دانست. این کاری است که آثار هنری انجام می‌دهند. در طول زندگی انسانی مان ما حجم قابل توجهی از درد اندام خیالی* را داریم از دست دادن پدر و مادر در دوران کودکی یا نوجوانی، حضور در جنگ و حتی چیزی به اندازه داشتن یک معلم بدجنس. سپس به دنبال پیدا کردن راهی برای مقابله با آن از طریق کار کردن یا گوش دادن به یک آهنگ یا طرق مختلف دیگر خواهیم بود.

"کارن کی هو" می‌گوید اگر فکر کردن به هنر را به عنوان راهی برای تغییر زمان یا تغیبر تجربه خود آغاز کنید و اگر از پاسخ سطحی "این یک عکس خوب است" فراتر بروید آن زمان تماشای یک اثر هنری می‌تواند تلاشی واقعا جالب توجه باشد.

او به نمایش آثار "یوهاس ورمیر" نقاش هلندی قرن هفدهمی در موزه رایکس آمستردام اشاره می‌کند که با استقبال چشمگیری مواجه شد و بازدیدکنندگان را از سراسر نقاط جهان به سوی خود جلب کرد. علیرغم آن که ممکن است فکر کنید زندگی تان ارتباط اندکی با زندگی اشراف هلندی قرن هفدهمی دارد آثار ورمیر در به تصویر کشیدن زیبایی لحظه‌های روزمره برای تان الهام بخش خواهد بود تا از نو به زندگی خود نگاه کنید. او می‌گوید:"امیدوارم وقتی به انجام آن کار‌ها فکر می‌کنید متوجه شوید که زیبایی در آن لحظه نیز وجود دارد".

* کاتارسیس اصطلاحی است که ارسطو برای تزکیه روحی و روانی تماشاگر از تراژدی عنوان می‌کند. کاتارسیس به نوعی شبیه همذات پنداری یا حس سمپاتیک در تماشاگر است.
*اندام خیالی یا Phantom Limb سندرومی روانی است که فرد هم چنان اندام بدنی از دست رفته را حس کرده و حتی درد را در آن ناحیه احساس می‌کند. در واقع این احساس درد در ناحیه اندام از دست رفته انکار واقعیت تلخی است که در صورت اتمام درد فرد باید با آن روبرو شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • عملیات وعده صادق فخر اسلام و مسلمین بود
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • بانوان هنرمند انقلاب اسلامی به منویات اخیر رهبر انقلاب پاسخ دادند
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌
  • برگزاری مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان