Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:03:40 GMT

مدارس وقفی در اختیار آموزش و پرورش ساماندهی می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۹۳۰۷

مدارس وقفی در اختیار آموزش و پرورش ساماندهی می شود

به گزارش دوشنبه شب دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد به ایرنا  جت‌الاسلام مهدی خاموشی در دیدار با آیت الله محمدرضا ناصری افزود:  در زمینه موقوفه های منفعتی نیز هدف گذاری نهاد این است که تا پایان امسال سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی درآمد تحقق پیدا کند.

به گفته وی کمیسیون املاک ایجاد شد، اگر موقوفه‌ای نیاز به تبدیل احسن و فروش دارد، کمیسیون املاک استان با نظر کارشناسان تصویب و تصمیم‌گیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با بیان اینکه با انجام این کار، درآمد اولیه سازمان افزایش می یابد، درآمد اوقاف سال ۹۹ کشور را هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد.
خاموشی ادامه داد: این اتفاق با تغییر شرایط اجاره رقم خورد ضمن اینکه زمین‌های کشاورزی با مشارکت و مضاربه و از این قبیل امور به درآمدزایی رسید و  در این ارتباط نیمی از درآمد برای حفظ العین در نظر گرفته شد تا موقوفه آباد و  دایر باقی بماند.
وی یادآور شد: سیستم اوقاف باید به سمت تولید برنامه ریزی شود تا بتواند در شرایط تحریم باری از دوش کشور بردارد و این حرکت تاکنون بسیار موفق بود که نمونه آن زمین زراعی ۴۰۰ هکتاری در تهران است که ۴۲ سال یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان اجاره دادند اما در شش ماهه اول سال گذشته، ۶ میلیارد تومان به سیستم وقف پول تزریق کرد و بعد از آن سرمایه گذار پنج میلیارد تومان هزینه انجام داد تا تولید گندم را در هر هکتار به ۱۰ تن برساند که اتفاق مهمی است.
خاموشی ادامه داد: در استان یزد سال ۹۹ درآمد اوقاف ۴۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود و احتمال اینکه ظرفیت تعاملی کارهای تجاری افزایش یابد، نیز وجود دارد و یزد، می تواند ارقام قابل توجهی  سرمایه گذاری کند.

رییس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد:با اشاره به نیت واقفان گفت: حدود ۸۰۰ نیت استحصا شد که برخی از آنها در زیرمجموعه یکدیگر قرار دارد و ۱۴ نیت اصلی استخراج شد که برخی نیات، اجتماعی است و هزار و ۸۸۰ مرکز درمانی، بیمارستان، درمانگاه موقوفه وجود دارد.
خاموشی بیان کرد: با تعاملی که با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شد، رفتار موقوفه داری برای درمانگاه، بیمارستان و از این قبیل امور تغییر می کند و شرایط مانند گذشته نخواهد بود که این موضوع در تفاهمنامه مدنظر قرار گرفت .
وی اظهار کرد: نزدیک به ۲۰ هزار داروخانه وقفی مربوط به بیمارستان هاست که از محل درآمد آنها می توان  تعداد قابل توجهی عمل جراحی سخت را رایگان انجام داد ،اکنون به دنبال حرکت در مسیر درمان رایگان مردم کم بضاعت از محل درآمد موقوفه هستیم.
وی در مورد موقوفه های مربوط به حوزه های علمیه هم گفت: مجموع درآمدی که از حوزه ها در اختیار اوقاف است، ۲۷ میلیارد تومان است اوقاف در این زمینه به دنبال برنامه ریزی جدید است، زیرا حوزه های علمیه برای خود رسالتی قایل است.
وی تعداد دارالقرآن موقوفه کشور را ۴۵۷ مورد ذکر کرد و یادآور شد: تعهد فرهنگی اوقاف در قبال مراکز فرهنگی این است که از دریچه اجتماعی وارد شود به نظر می رسد که فعالیت در این زمینه جهش پیدا می کند.

همچنین نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد گفت: به معادن به عنوان انفال خمس تعلق می گیرد و می توان از بخشی از این خمس برای ایجاد موقوفه های جدید استفاده کرد.
آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی با اشاره به اینکه مدیریت اوقاف نیازمند تدبیر جدی است، اظهارکرد: بسیاری از نیات واقفان امروز قابل اجرا نیست ضمن اینکه اجاره و پذیره‌ها از گذشته تاکنون تغییراتی کرد ،لازم است با تدابیر جدی و با توجه به مسایل فقهی حوزه وقف رفع شود.
وی عنوان کرد: برای تبدیل به احسن موقوفه نیز باید چاره اندیشی اساسی صورت گیرد تا این قبیل موقوفه ها سر و سامان پیدا کند و از آنها به بهترین نحو ممکن بهره‌برداری شود.
ناصری بیان کرد: برخی موقوفه ها هم اکنون درآمدزا نیست ،لازم است اقداماتی انجام شود تا موقوفه به درآمدزایی برسد تا هم به نیت واقف عمل شود و هم از محل درآمد آن بتوان موقوفه را دایر و آباد نگه داشت.
امام جمعه یزد با اشاره به اراضی و املاک بلاتکلیف که بدون نیت خاص وقف شد، افزود: برخی موقوفه نیز درآمد ندارد تا از محل آن به نیت واقف عمل شود و صرفا به یک زمین بایر تبدیل شد، لازم است برای اینها و تبدیل به احسن  چاره اندیشی شود.
ناصری با اشاره به اینکه نهضتی در سازمان اوقاف و امور شکل گرفت که بهره گیری بهتری از موقوفه انجام شود، اظهار امیدواری کرد که با احیای موقوفه شاهد احیای سنت حسنه وقف در کشور باشیم.
وی  با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای مستقل شدن حوزه های علمیه از دولت و ایجاد درآمد پایدار برای آنها عنوان کرد: پیشنهاد می کنم برخی موقوفه های متروکه و بلااستفاده احیا و از درآمد آنها برای حوزه ها درآمد پایدار ایجاد شود یا از محل درآمد موقوفه، وقف های جدید برای حوزه های علمیه صورت گیرد.
ناصری با اشاره به اینکه احیای موقوفه به اعتبار نیاز دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه معادن از انفال به شمار می رود و با توجه به اینکه بخش خصوصی معادن را استخراج می کند، به آن خمس تعلق می گیرد.
وی افزود: تاکنون به خمس معادن توجهی نشد در حالی که رقم قابل توجهی است و می توان از این محل، موقوفه های جدیدی برای ایجاد منابع پایدار برای حوزه های علمیه ایجاد کرد.
ناصری با ارایه پیشنهادی برای رفع مشکل بیکاری هم عنوان کرد: اگر دولت برای صنعت پوشاک سرمایه گذاری کند، با کمترین میزان سرمایه گذاری و با آموزش و حتی با سرمایه های خُرد مردم می توان این صنعت را توسعه دادو بیکاری را رفع کرد.
وی تاکید کرد: باید ابتدا ذائقه مردم و کیفیت تولید مدنظر قرار گیرد تا بتوان واردات پوشاک را متوقف کرد تا این صنعت به سوددهی بالا برسد.
ناصری عنوان کرد: اگر این صنعت به شکل اصولی و برنامه ریزی شده راه اندازی شود، مشکل بسیاری از خانواده ها و جوانان بیکار به ویژه زنان سرپرست خانوار رفع می شود ضمن اینکه با راه اندازی صنعت پوشاک، صنعت نساجی و حتی کشت پنبه نیز رونق می گیرد.
ناصری پیشنهاد کرد که اوقاف از محل موقوفه بلااستفاده یا موقوفه هایی که از درآمد آن استفاده کامل نمی شود، به این مقوله ورود کند ضمن اینکه می تواند از محل درآمد مازاد موقوفه،  برای ایجاد وقف جدید اقدام کند.

یزد  حدود ۵۵۰ معدن دارد که از لحاظ تنوع اندیس های معدنی دومین استان کشور است.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه مدارس حوزه علميه سید مهدی خاموشی یزد آیت الله محمدرضا ناصری وقف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه مدارس حوزه علميه سازمان اوقاف و امور خیریه مدارس حوزه علميه سید مهدی خاموشی یزد آیت الله محمدرضا ناصری وقف اخبار کنکور حوزه های علمیه میلیارد تومان محل درآمد موقوفه ها درآمد آن حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۹۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی وضعیت نظارت بر شهریه، ساعت کار و بیمه معلمان را شرح داد. - اخبار اجتماعی -

بهنام نیک‌نژاد؛ مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس گفت: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل 6 ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تاسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آنها اندک است هم اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر موسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف سازی به نفع موسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی موسس تا 100 درصد شهریه ابلاغی کل دانش آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رای صادر شد که موسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند 20 روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آنها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، موسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، 30 ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز 36 ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید 44 ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان 30 ساعت است و موسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • افتتاح نمایشگاه وقف
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • افزایش بهره وری موقوفات در دستور کار سازمان اوقاف قرار دارد/ از دانشمندان ایرانی حمایت می‌کنیم
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هدف اصلی طرح «شهید عرب» تجهیز سیستم گرمایشی مدارس استان است
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند