Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی/ روز گذشته معاون اول رئیس جمهوری در آیین رونمایی از شبکه ملی بهره‌وری ایران به چند نکته کلیدی و مهم اشاره کرد؛ اسحاق جهانگیری با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین مسائل کشور این است که دستگاهی حاضر به پاسخگو بودن در یک مرجع دیگر نیست، تأکید کرد:

گاهی هزینه‌های حیثیتی، اقتصادی و امنیتی عدم پاسخگویی افراد و دستگاه‌ها برای کشور فاجعه بار است؛ از این‌رو باید بررسی شود دستگاهی که مسئول بوده جلوی اقدامات دشمن را بگیرد و در این زمینه توفیقی به‌دست نیاورده است بازخواست شود و مردم باید بدانند که منابع، اعتبار و حیثیت کشور خرج چه اقداماتی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه ارتقای بهره‌وری از بزرگترین، ملی‌ترین و اثرگذارترین موضوعات کشور است، تصریح کرد: باید در شرایط فعلی ارتقای بهره‌وری در کشور به‌عنوان یک امر واجب و مهم تلقی شود.به گزارش پایگاه خبری معاون اول رئیس جمهوری، او با بیان اینکه در کشورهایی با اقتصاد متکی به منابع طبیعی موضوع بهره‌وری جایگاه مهمی نداشته است، ادامه داد: دولت‌هایی با چنین اقتصادی بدون هیچگونه زحمت میلیاردها دلار از درآمد نفت به‌دست می‌آورند و در کشور خود هزینه می‌کنند و به اینکه این منابع نفتی در چه بخشی از کشور صرف شود تا بازدهی بیشتری داشته باشد و در حل مشکلات مردم تأثیرگذار باشد، توجهی نمی‌شود.
کشورهای منطقه برای بهره‌وری اقدامات بسیار مهمی انجام داده اند
معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه پایین بودن میزان بهره‌وری از عوامل تولید از مهم‌ترین مشکلات کشور است و کشورهای منطقه و جهان در زمینه بهره‌وری اقدامات بسیار مهمی انجام داده‌اند، به اهمیت موضوع بهره‌وری در کشور پس از ارائه گزارشی که رشد اقتصادی برخی کشورهای شرق آسیا تا 70 درصد از بهره‌وری عوامل تولید به‌دست آمده بود، اشاره کرد و افزود: این رقم بسیار بزرگی بود که بدون سرمایه‌گذاری و منابع جدید، چنین رشد اقتصادی ایجاد شود و از منابع موجود در یک کشور چنین رشدی به‌وجود آید.
او با تأکید بر اینکه از برنامه سوم توسعه کشور رشد اقتصادی 8 درصدی و 33 درصدی از بهره‌وری عوامل تولید به‌عنوان یک هدفگذاری در کشور مد نظر قرار گرفت، تأکید کرد: باید با آسیب شناسی به‌دنبال این موضوع باشیم که چرا تاکنون به این رشد اقتصادی 8 درصدی و 33 درصدی از بهره‌وری عوامل تولید نرسیده‌ایم که در این صورت باید هدفگذاری‌ها تغییر یابد یا الزامات انجام نشده برای رسیدن به این هدف بررسی مجدد شود.
نمی‌خواهیم برای رسیدن به هدف به الزامات آن تن دهیم
معاون اول رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در برنامه‌های بعدی توسعه اقتصادی کشور نیز این اهداف و الزامات محقق نشد، ادامه داد: در یکی از جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص عدم تحقق این رشد 8 درصدی در اقتصاد کشور صحبت مفصلی کردم و مطرح شد که مردم حق دارند بدانند چرا پس از گذشت چندین برنامه توسعه‌ای این رشد 8 درصدی محقق نشده است که یا نمی‌توانیم به این رشد در کشور دست یابیم یا عوامل و الزاماتی نیاز دارد که نمی‌خواهیم برای رسیدن به این هدف به آنها تن دهیم.
وی با تأکید بر اینکه موضوع بهره‌وری در سند چشم‌انداز سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های توسعه‌ای کشور به‌عنوان هدفی مهم و در عین حال «کمی» آمده است، تصریح کرد: باید در صورت عدم انجام مسئولیت‌ها و تحقق اهداف، فرد مسئول و مربوطه بازخواست شود که تا الان یک نفر هم در کشور بازخواست نشده است.
بهره‌وری مختص دولت نیست
وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه امریکا علیه کشورمان، خاطرنشان کرد: اگر به رشد اقتصادی 8 درصدی و بهره‌وری 33 درصدی عوامل تولید می‌رسیدیم حتماً در دوران تحریم‌های امریکا علیه کشور که درآمد نفتی کم شد به رشد اقتصادی خوبی دست می‌یافتیم و کاهش درآمد نفت با ارتقای بهره‌وری جبران می‌شد.جهانگیری تأکید کرد: موضوع بهره‌وری تنها مختص دولت نبوده بلکه آحاد ملت ایران را در بر می‌گیرد.
بخش خصوصی که یک مقاله نخوانده است
معاون اول رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه افرادی که در بنگاه‌های کشور و بخش خصوصی فعال هستند در طول بیست سال فعالیت خود یک مقاله مطالعه نکرده و از دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی بهره‌ای نداشته‌اند تا بر دانش آنها افزوده شود، افزود: حتی شاهد هستیم در صنعت نساجی دستگاه‌هایی در خط تولید هستند که عمر آنها به دهه 50 میلادی باز می‌گردد.
او با تأکید بر اینکه شبکه ملی بهره‌وری ایران به‌عنوان یک اقدام ارزشمند می‌تواند همه ذینفعان را برای حل مشکلات و تبادل اطلاعات گردهم آورد، تصریح کرد: در یک کلینیک بهره‌وری، بنگاه‌های اقتصادی و بخش اداری می‌توانند با طرح مشکلات خود و کسب راهنمایی‌ها به ارتقای بهره‌وری خود کمک کنند.
کلینیک‌های بهره‌وری مشورت بدهند
جهانگیری ادامه داد: کلینیک‌های بهره‌وری می‌توانند به صاحبان بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌های اداری مشورت دهند تا در صورت نیاز این بخش‌ها به شرکت‌های مشاوره‌ای مراجعه و با بستن قراردادهایی  طی یک فرایند بلند مدت به ارتقای بهره‌وری در سازمان مربوطه و حل مشکلات اقدام کنند.
او با بیان اینکه در جلسه هیأت دولت نیز اعلام کردم که باید بررسی شود آیا با واگذار شدن بنگاه‌ها به بخش خصوصی بازدهی عوامل تولید بالاتر رفته است یا خیر، تأکید کرد: معمولاً تغییر زیادی در بازدهی عوامل تولید این بنگاه‌های واگذار شده به‌وجود نیامده است در صورتی که انتظار می‌رفت پس از واگذاری تغییراتی انجام شود چرا که معمولاً بهره‌وری در بخش دولتی به‌دلیل دسترسی به منابع پولی پایین است اما بخش خصوصی می‌تواند با اتکا به منابع مالی، بازدهی و بهره‌وری عوامل تولید را افزایش دهد.
۳۰ درصد از رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهره‌وری
معاون اول رئیس جمهوری از سازمان ملی بهره‌وری ایران خواست تا با اتخاذ اقدامات لازم روی الزامات و ملزومات افزایش و ارتقای بهره‌وری در کشور فعالیت کند و تا زمانی که گفته می‌شود باید ۳۰ درصد از رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهره‌وری در کشور حاصل شود، چه الزامات و مسائل فرهنگی نیاز است.
جهانگیری ادامه داد: موضوع بهره‌وری نه تنها یک موضوع اقتصادی بلکه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و همه جانبه است.
اوبا بیان اینکه باید بنگاه‌های اقتصادی یک برنامه افزایش و ارتقای بهره‌وری 3 تا 5 ساله داشته باشد، ادامه داد: این برنامه باید در یک ارگان تأیید شود و در صورت عدم دسترسی به این هدفگذاری حتی آن بنگاه اقتصادی و بخش خصوصی که ثروت ملی در اختیار دارد، بازخواست شود.
جهانگیری خاطرنشان کرد: باید برنامه‌های ارتقای بهره‌وری از سوی سازمان ملی بهره‌وری ایران در چارچوب سیاست‌هایی تعیین و به بخش‌های مختلف کشور داده شود تا بخش‌هایی که از این شاخص‌ها بخوبی استفاده کرده اند و توانسته اند میزان بهره‌وری خود را ارتقا دهند،  قدردانی شود.
سازمان ملی بهره‌وری جایگاه خود را
پیدا کند
معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه اگر تولید ناخالص کشور در حدود 200 میلیارد دلار باشد و هدفگذاری سالی 8 درصد رشد با اتکا به 30 درصد بهره‌وری عوامل تولید به این رقم اضافه شود به عدد و بودجه بسیار بزرگی در کشور خواهیم رسید، تصریح کرد: باید سازمان ملی بهره‌وری جایگاه خود را در بین تمام ارکان کشور پیدا کند تا همه دستگاه‌ها و نظام اداری بتوانند از اظهار نظر این دستگاه استفاده کنند.
او تأکید کرد: باید دستگاه‌های مختلف در کشور در برابر اختیارات و منابع، مکلف و مسئول باشند و از موازی کاری و چند کاری که موجب سلب مسئولیت می‌شود، پرهیز کنند.
در بهره‌وری به توفیقات خوبی دست نیافته‌ایم
جمشید انصاری، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید براینکه هدفگذاری بهره‌وری در توسعه اقتصادی کشور در دستور کار بوده اما نتوانسته ایم توفیقات خوبی در این زمینه به دست آوریم، نظام برنامه‌ریزی منابع محور را از جمله دلایل این عدم توفیقات برشمرد و تأکید کرد: اسناد بخشی بهره‌وری به منظور ارتقای بهره‌وری در بخش خصوصی و نظام اداری کشور تعبیه شده است.
شبکه ملی بهره‌وری در راستای شبکه‌سازی رویکردی
گفتنی است شبکه ملی بهره‌وری ایران در راستای شبکه‌سازی رویکردی برای پیشبرد حرکت ملی بهره‌وری و مشخص کردن نحوه ارتباطات و تعاملات ذینفعان بهره‌وری با تلاش‌های سازمان ملی بهره‌وری ایران به‌عنوان سیاستگذار و هماهنگ‌کننده اجزای این شبکه سراسری کشور در کشور طراحی و اجرایی شده است.
مشارکت ذینفعان بهره‌وری در تصمیم‌سازی‌ها و برنامه‌ریزی‌های کلان بهره‌وری، بهره‌گیری از توان اجرایی اعضای شبکه ملی بهره‌وری ایران در پیشبرد برنامه‌های ملی و منطقه‌ای بهره‌وری و مدیریت دانش بهره‌وری در سطح کشور و ترویج و آموزش بهره‌وری به منظور تربیت نیروی کار متخصص و متعهد از اهداف مهم این شبکه ملی است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهوری شبکه ملی بهره وری ایران بهره وری عوامل تولید سازمان ملی بهره وری ارتقای بهره وری بهره وری در کشور موضوع بهره وری رشد اقتصادی بخش خصوصی دستگاه ها بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۹۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند

ایسنا/خوزستان مدیر کل بیمه سلامت خوزستان گفت: افراد کم‌توان تحت پوشش بیمه سلامت علاوه بر پوشش بیمه‌ای ۵۹ خدمت توانبخشی می‌توانند متناسب با نوع بیماری خود از خدمات صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز بهره‌مند شوند.

محمدرضا رضایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: افراد کم‌توان یا توان‌خواهان می‌توانند از پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی متناسب با نوع اختلال عملکردی و یا بیماری خود بهره‌مند شوند که برای بهره‌مندی از این خدمات بیمه سلامت می‌توانند اقدام کنند.

 به گزارش ایسنا، وی افزود: مسیر استفاده از این خدمات بیمه سلامت، پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی متناسب با نوع اختلال عملکردی است که در این راستا سازمان بهزیستی توانخواهان تحت پوشش خود را براساس شش گروه اختلال عملکردی به سازمان بیمه سلامت ایران معرفی می‌کند.

رضایی ادامه داد: این شش گروه اختلال عملکردی شامل اختلالات کم‌توانی ذهنی، جسمی- حرکتی، روانی، بینایی، شنوایی، صوت و گفتار هستند.

وی افزود: پس از معرفی افراد کم‌توان دارای یک یا چند نوع از اختلالات عملکردی از سوی سازمان بهزیستی، این افراد می توانند از ۵۹ کد خدمت توانبخشی در حیطه‌های مختلف شامل کاردرمانی، گفتاردرمانی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی، ارتوپدی فنی (اعضای مصنوعی) و فیزیوتراپی با پوشش ۷۰ درصدی سازمان بیمه سلامت ایران در کلیه مراکز طرف قرارداد با مالکیت‌های مختلف دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی بهره‌مند شوند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • آمادگی نیروهای مسلح کشور برای پاسخگویی خطای دشمن
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • کم‌توانان خوزستانی از خدمات صندوق بیماران خاص برخوردار می‌شوند
  • بستر‌های فسادزا در دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل برچیده می‌شود
  • عدم پاسخگویی کتبی به ارباب رجوع تخلف اداری محسوب می شود
  • محمد خوش‌چهره: «اقتصاد» میدان شلغم‌فروشان شده است!
  • ۳.۵ درصد از رشد اقتصادی ایلام مربوط به بهره وری است
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت