Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@14:29:24 GMT

تاب آوری شهری در تب و تاب کرونا

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۶۹۹۵۴

برخاستن هر چند یک بار موج تازه‌ای از خیزابه ابتلا به کرونا در کشورمان برای بسیاری از کارشناسان و کنشگران حوزه شهری نیاز به بازنگری اساسی در شیوه‌های برنامه ریزی شهری و تکاپوی هرچه بیشتر برای ارتقای مولفه‌های مربوط به تاب آوری شهری به قصد کارآمد کردن الگوی خدمت رسانی به شهروندان را پر رنگ می‌کند. خبرگزاری میزان- شهر‌ها گرچه خود نظام‌هایی به سامان و به هم مرتبط هستند، اما آسیب پذیر بودنشان در برابر مخاطرات و حوادث انکار ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه هم به عناصر پیش برنده یک شهر مطلوبیت می‌بخشد و آن را در جایگاهی برتر از دیگر اقران می‌نشاند از نوع و کیفیت معماری تا شکل ظاهری فضا‌ها و محیط‌های عمومی و نقاط کانونی تمرکز جمعیت را در بر می‌گیرد. اما گزاره پذیرفتنی دیگر آن است که همین ویژگی‌ها در مقاومت پذیری شهر‌ها هنگام رویارویی با بحران‌ها هم عاملیتی موثر می‌توانند داشته باشند. کم نیستند شهر‌هایی که با وجود از سر گذراندن حوادث و بحران‌های پرتعداد، توانسته اند با ابتکار و پویایی در الگوی زیست جمعی و تغییر نیاز‌ها و کارکرد‌ها حیاتشان را تداوم ببخشند.
شهر‌هایی که در سالیان دراز و سده‌های متمادی توانسته اند از گردنه‌های سخت تاریخ خود را عبور دهند و حیاتشان را تداوم دهند پرواضح است که با دست بردن به روش‌های ابتکاری و گریز از تقلید و رکود به چنین مهمی رسیده اند. داشتن نظام پیچیده و چندگانه‌ای که ترکیب نظام‌های کالبدی و جوامع انسانی به آن استواری و انسجام می‌بخشد باعث شده تا با شکل پذیری دوباره و سازگاری با تحولات جدید توان تطابق با وضعیت‌های تازه را پیدا کنند. امروزه کارشناسان حوزه مدیریت شهری چنین مبحثی را در قالب مفهوم تاب آوری شهری مفصل بندی می‌کنند.

این میان شیوع بیماری کرونا که در قامت آزمونی فیصله بخش برای شیوه‌های منسوخ مدیریتی در حیطه مفهوم تاب آوری شهری عمل کرده با وجود همه زیان‌ها و آسیب‌هایی که برای جنبه‌های گوناگون زندگی جهانیان در پی داشته ضرورت تغییر ریل در سیاست گذاری‌ها و رفتن به سوی شیوه‌های نوین مدیریتی با هدف ارتقا سطح تاب آوری شهری را گریزناپذیر کرده است.
از آنجایی که زمین حاصلخیز برای ابتلا به این بیماری جهانگیر هم فضا‌ها و محیط‌های عمومی شهری هستند و نهاد‌های مدیریتی در شهر‌ها هم برای تدارک نیاز‌های حوزه سلامت و بهداشت تکالیفی را بر ضمه خود می‌بینند پس انتظار بدیهی این است که مدیران شهری با به کارگیری تمهیداتی نوآورانه و مشارکت گرفتن از خود شهروندان در جهت کاستن از آسیب‌های ناشی از بیماری کرونا و افزودن بر سطح تاب آوری شهری بکوشند.   بیشتر بخوانید: زخم کرونا بر پیکر مدیریت شهری

امری که زهرا نژادبهرام عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با میزان چندان آن را بر نمی‌تابد. وقتی او را درباره نوع و کیفیت بهره گیری مدیریت شهری پایتخت از مولفه‌های موثر در تاب آوری شهری برای مهار و کنترل بیماری کرونا به پرسش می‌گیریم ابتدا به تردید می‌افتد و از ما توضیح بیشتری طلب می‌کند. بعد که مواردی مانند نهاد‌های مدنی، نظام آموزش و رسانه را پیش می‌کشیم طرح چنین خواسته‌ای از نهاد مدیریت شهری را توقعی نا به هنگام توصیف می‌کند: من تصور می‌کنم بهتر باشد این موضوع را در دو بخش ببینیم. چون اگر بخواهیم کار رسانه‌ای مربوط به آموزش شهروندان را بر عهده شهرداری بگذاریم به نظر می‌رسد خیلی توقع صحیحی نباشد. چون اصلا کار شهرداری این نیست که کار آموزش شهروندان را بر عهده داشته باشد. حتی در ماده ۵۵ هم به این مساله اشاره‌ای نشده است.

با وجود این پاسخ سربالا، اما نژادبهرام ناامیدمان هم نمی‌کند و وجوب پاسخگو بودن مدیریت شهری به افکار عمومی را نشانه‌ای بر لزوم ورود پیدا کردن شهرداری و شورای شهر به موضوع مقابله با کرونا می‌گیرد: به طور کلی، چون شهرداری وارد این عرصه شده و درحال اطلاع رسانی و پیام دهی به افکار عمومی است از این جهت باید شهرداری هم به مساله آموزش شهروندان برای مقابله با بیماری کرونا و اینکه چه نوع رفتار‌هایی را داشته باشند ورود پیدا می‌کرد. البته در گذشته هم شهرداری چنین اقداماتی را داشته است. در طول یک سال گذشته شهرداری هرازچندگاهی با نصب بنر‌ها و تابلو‌های شهری نسبت به رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا اقدامات زیادی را انجام داده است. نمونه‌های زیادی برای این مساله وجود دارد. اما اینکه به طور مشخص برای ایام نوروز باید این اتفاق رخ می‌داد تصور می‌کنم سخن درستی باشد و باید از امکانات موجود برای این کار استفاده می‌شد.

عضو هیات رئیسه شورای شهر مواردی را برای مسوولیت مدیران شهری در قبال سلامت شهروندان برشمرده است. اما باز بر مسوولیت ویژه‌تر دیگر نهاد‌ها پافشاری می‌کند: نهاد‌هایی که کانون رسانه‌ای محسوب می‌شوند مثل مطبوعات و صدا و سیما که می‌توانند حجم وسیعی از مخاطبان را در بر بگیرند باید به این عرصه ورود پیدا می‌کردند. اما در کل من تصور می‌کنم که پیش از هر چیز باید نهاد‌های دولتی نسبت به این قضیه با جدیت بیشتری برخورد می‌کردند. از این جنبه تصور می‌کنم هم نیروی انتظامی و هم ستاد ملی مقابله با کرونا باید در این قضیه ورود پیدا می‌کردند و از طریق بستن جاده‌ها یا کار‌های دیگری که در دنیا برای کنترل این بیماری انجام می‌شود به مقابله با افزایش شیوع این بیماری می‌پرداختند. اقدام‌هایی مثل بستن جاده‌ها یا بستن مراکز تجمع برای اینکه تا جایی که ممکن است از شیوع این بیماری جلوگیری شود. این قسمت از کار را نباید فراموش کنیم.

نژادبهرام هر چقدر در مسوولیت نداشتن مدیریت شهری برای مقابله با کرونا مصر است بیش از آن بر اجرای سیاست‌های تحکم آمیز از سوی دیگر نهاد‌ها اصرار دارد: من چندی پیش فیلمی را نگاه می‌کردم که مربوط به شکرگذاری آیین مسیحیت در کلیسایی در انگلستان بود که مردم برای دعا و نیایش می‌خواستند به آن کلیسا بروند. اما پلیس به آن کلیسا می‌رود و تهدید می‌کند که اگر این مکان را تخلیه نکنید پانصد پوند جریمه خواهید شد. اگر هم به جریمه توجهی نکنید و همچنان تجمع را ادامه بدهید بازداشت خواهید شد. چیزی که می‌خواهم با آوردن این مثال بگویم این است که استفاده از ظرفیت‌های جرایم و بستن فضا‌ها عاملی برای جلوگیری از شیوع بیماری است و باید دولت به معنای عام در این قضیه ورود پیدا می‌کرد و مانع از انجام سفر‌ها می‌شد. این طبیعی است که همه تمایل دارند به سفر بروند و از تعطیلات نوروزی استفاده کنند. اما باید مشابه نوروز سال گذشته در نوروز امسال هم محدودیت‌ها را اعمال می‌کردیم تا بتوانیم شیوع بیماری را کنترل کنیم. حالا که امکان دسترسی به واکسن برای ما بسیار محدود شده و از این بابت بسیار متاسف هستیم باید حداقل با بسته شدن فضا‌های عمومی و اعمال قرنطینه مانع شیوع این بیماری می‌شدیم.   انتهای پیام/ برچسب ها: تاب آوری شهری کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تاب آوری شهری کرونا تاب آوری شهری بیماری کرونا ورود پیدا مدیریت شهری شیوع بیماری تصور می کنم نهاد ها فضا ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۶۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟

آیا این امکان وجود دارد که نانوذرات از دستگاه گوارش عبور کرده و دارو را مستقیم به بافت مغز برسانند؟ محققان دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گویند بله و انتظار می‌رود آخرین یافته‌های آنها برای بیماران مبتلا به اختلالات نورودژنراتیو مانند مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS و بیماری پارکینسون یا PD مفید باشد. این کار با همکاری شرکت کلین نانومدیسین انجام شده است.

به گزارش ایسنا، مرتضی محمودی، دانشیار گروه رادیولوژی در کالج‌های پزشکی استئوپاتی و پزشکی انسانی و سلامت دقیق دانشگاه ایالتی میشیگان می‌گوید: ما بر روی شناسایی هویت بیولوژیکی نانوذرات از جمله نوعی از پروتئین‌ها که به سطح می‌آیند، متمرکز هستیم. این موضوع مهم است زیرا نوع پروتئین‌هایی که به سطح می‌آیند، الگوی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند که می‌تواند ما را برای عبور از سد خونی مغز و کار مستقیم در بافت‌های مغز یاری کند.

محمودی و تیم تحقیقاتی او دو مقاله در مورد هویت بیولوژیکی نانوذرات منتشر کرده‌اند. اولین مورد با عنوان «Measurements of heterogeneity in proteomics analysis of the nanoparticle protein corona across core facilities » در سال ۲۰۲۲ در نشریه Nature Communications منتشر شد.

دومین مقاله این گروه با عنوان « A uniform data processing pipeline enables harmonized nanoparticle protein corona analysis across proteomics core facilities » در ماه ژانویه ۲۰۲۴ در Nature Communications منتشر شد.

محمودی می‌گوید: نانوذرات یکسان با پروتئین کرونا را تهیه و به ۱۷ مرکز ارزیابی مختلف ارسال کردیم. ما تنوع داده‌های قابل‌توجهی را از پروتئین‌های ارسالی دریافت کردیم، بنابراین روشی برای تجزیه و تحلیل برای کمک به آزمایشگاه‌ها در بازتولید دقیق‌تر داده‌ها از هویت بیولوژیکی نانوذرات ایجاد کردیم. این ابزار به جامعه علمی کمک می‌کند تا در تحلیل نتایج هماهنگ‌تر شوند.

محمودی می‌گوید: از آنجایی که ما بیش از ۱۵ سال تجربه تجزیه و تحلیل قوی کرونا پروتئین را داریم، توانستیم با شرکت کلین نانومدیسین (Clene Nanomedicine) برای روشن کردن هویت بیولوژیکی نانوذرات آنها همکاری کنیم.

CNM-Au۸ سوسپانسیونی از نانوبلورهای طلا است که بیماران می‌توانند به صورت خوراکی مصرف کنند. نانوکریستال‌ها از طریق دستگاه گوارش عبور کرده و وارد سیستم گردش خون بدن می‌شوند، جایی که با پروتئین‌های خون و سایر مولکول‌های زیستی برهم‌کنش می‌کنند و توسط آنها پوشانده می‌شوند.

به نقل از ستاد نانو، محمودی توضیح داد که این ترکیب توانایی نانوبلورها را برای عبور از سد خونی مغزی افزایش می‌دهد. تحقیقات ما نشان می‌دهد که این نانوبلورهای طلا که با استفاده از روشی جدید برای تشکیل ساختارهای خاص و بدون سورفکتانت‌ها ساخته شده‌اند، می‌توانند یک کرونا پروتئین متمایز تشکیل دهند که دسترسی به بافت مغز را تسهیل ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!