Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از امضای تفاهم نامه و سند راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین که حواشی و انتقاد‌های زیادی در کشور به دنبال داشت امروز نوبت به آن رسیده که یک قرارداد مشابه را با کشور روسیه در کشور شاهد باشیم.

مسئولان سیاسی و اقتصادی کشور پس از امضای تفاهم‌نامه با کشور چین بر این باور بودند که این تفاهم نامه نه تنها هیچ ضرری برای اقتصاد کشور ندارد بلکه برای پیشبرد اهداف و گسترش تجارت خارجی کشور می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

سند جامع همکاری ایران و چین؛ همکاری برد - برد

طبق اظهارات سفیر ایران در روسیه نخست وزیر این کشور تا ساعتی دیگر وارد ایران می‌شود تا دو تفاهم نامه مهم تفاهم نامه اول در زمینه فرهنگ و تفاهم نامه دوم میان وزرای کشور ایران و روسیه امضا شود.

ایران و روسیه مسابقه دوستانه ای در تجارت دارند

میرکریمی نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تجارت ایران و روسیه اظهار کرد: ایران و روسیه در زمینه تجارت مسابقه خوب و دوستانه با یکدیگر به جای گذاشته اند به طوری که در حال حاضر سالانه ۱.۸ میلیارد دلار تجارت بین دو کشور صورت می‌گیرد.

وی افزود: بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار حجم صادرات ایران به کشور روسیه و مابقی صادرات کشور روسیه به ایران است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه بیان کرد: کالا‌هایی که از ایران به روسیه صادر می‌شوند اغلب کالا‌های خوراکی و مصرفی هستند، اما کالا‌های صادراتی از روسیه به ایران مواد اولیه مانند نهاده‌های دامی هستند.

میر کریمی ادامه داد: پس از امضای تفاهم نامه تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا وضعیت صادرات ایران به کشور روسیه نسبت به گذشته گسترش پیدا کرد که این گسترش را می‌توان هم در بخش تنوع کالا و هم در بخش حجم کالا مشاهده کرد.

وی با اشاره به قرار داد بلند مدت ایران و روسیه تصریح کرد: چند سالی است که امضای تفاهم نامه بلندمدت میان ایران و روسیه مطرح است، اما این تفاهم نامه‌ها معمولاً در وزارت امورخارجه صورت می‌گیرد و قواعد کلی آن توسط این وزارتخانه تعیین می‌شود که متاسفانه بخش خصوصی در ابتدا اطلاعات کافی از این نوع قرارداد‌ها ندارند.

‏نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه ابراز کرد: روسیه شریک تجاری بسیار خوبی برای ایران است چرا که این تجارت دو دهه وجود داشته و بانک‌های روسی با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا تلاش خود را برای دور زدن تحریم‌ها و انجام مبادلات بانکی با ایران داشته‌اند.

میر کریمی عنوان کرد: با وجود اینکه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اطلاعات دقیق و کافی از تفاهم نامه بلند مدت ایران و روسیه ندارد، اما هرگونه توافق نامه که در زمینه تجارت بین کشور‌ها به امضا برسد قطعا می‌تواند تاثیرات به سزایی برای طرفین داشته باشد با این وجود دولت نیز باید همکاری لازم را با بخش خصوصی داشته باشد.

با تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد که تفاهم نامه‌های بلند مدت با شرکای تجاری نظر دولت ایران را نسبت به خود جلب کرده‌اند و دولت ایران نیز به سمت و سوی این نوع است تفاهم نامه‌ها رفته است.

آنطور که سابقه و تجربه دیگر کشور‌ها از تفاهم نامه‌های بلند مدت نشان می‌دهد، این گونه اقدامات توانسته کشور‌ها را به اهداف تجاری و اقتصادی خود نزدیک‌تر کند.

مشکلی که در ایران بعضا مانع رشد تولید و تجارت خارجی می‌شود ندادن میدان کافی به بخش خصوصی است این در حالی است که کشور‌های توسعه یافته تنها به کمک و دستان بخش خصوصی دانسته‌اند اقتصاد خود را در بازار‌های بین المللی مطرح و تبلیغ کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تجارت خارجی صادرات کالا امضای تفاهم نامه تفاهم نامه ها ایران و روسیه کشور روسیه بخش خصوصی بلند مدت کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۰۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و امارات، از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین ۲ کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در ابوظبی در جمع خبرنگاران افزود: درباره پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: 27 میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در 2 کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به 30 میلیارد دلار برسد.

وی گفت: پس از حدود 10 سال، نشست کمیسیون مشترک همکاری بین 2 کشور برگزار شد و در ابتدای آن 2 سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات با بیان اینکه در مجموع 22 سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین طرفین به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال- جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری و افزایش تعداد پروازها بحث و گفت و گو شد.

بذرپاش ادامه‌داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای بانکی بود که یکی از مهمترین پیش‌نیازهای تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته تجارت بین 2 کشور 27 میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم‌ کردن زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین 2 کشور موضوع گردشگری است و هر 2 کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی 2 کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت 2 طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین طرفین بود.

بذرپاش اضافه‌کرد: در مجموع با همه فشارهایی که آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهند، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های 2 کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین درباره توسعه بخش ترانزیت بین 2 کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه «ایران راه» که این روزها در دستور کار دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی اظهار داشت: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه انجام و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • پیش‌بینی افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • تاکید ایران و قطر بر توسعه روابط تجاری و سرمایه گذاری
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند