Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین مهدی بیک؛  ۲۴تیرماه سال ۹۸ در سال پایانی فعالیت های مجلس دهم، نمایندگان با هدف توسعه ظرفیت پتروپالایشی و رفع مشکلات پیش روی تولید، «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» را با اذن مقام معظم رهبری برای اعطای تنفس خوراک به پتروپالایشگاه‌ها از محل سهم صندوق توسعه ملی تصویب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبتنی بر این قانون طرح‌های پتروپالایشگاهی جدید به جای آنکه در طول دوره ساخت از منابع نقدی صندوق توسعه ملی تسهیلات استفاده کنند، باید به تامین مالی از طریق جذب نقدینگیِ مردمی از طرق بازار سرمایه و غیره اقدام و احداث شوند و سپس به مدت حدود یکسال تنفس خوراک داشته باشند. با طی روال قانونی از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون، برگزیدگان طرح در انتظار تشکیل جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی به ریاست رئیس جمهور برای تعیین سقف تنفس خوراک هستند. موضوعی که باعث شد اعضای کمیسیون انرژی مجلس  نهایتا در نشست روز دوشنبه رای به اعمال ماده ۲۳۴ به دلیل این تاخیر دادند. 

در همین خصوص نماینده مردم تهران با اشاره به نشست اعضای کمیسیون انرژی مجلس با موضوع استنکاف دولت از اجرای قانون گفت: در نشست کمیسیون انرژی موضوع درخواست تعدادی از نمایندگان برای اعمال ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس در ارتباط با شخص آقای رییس جمهوری و نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه مطرح شد. این درخواست به دلیل تاخیر در اجرا یا عدم اجرای کامل قانون حمایت از  صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری های مردمی که موسوم به قانون «پتروپالایشگاه ها» است در دستور کار کمیسیون انرژی قرار گرفت.

 شریعتی نیاسر در ادامه گفت: مشکلی که نمایندگان مبتنی بر آن درخواست اعمال مانده ۲۳۴ را دارند، مبتنی  بر این استدلال کلی است که چرا هیات امنای صندوق توسعه ملی، تنفس خوراک الزامی و مندرج در قانون را علی رغم تکالیفی که قانون مشخص کرده، تصویب نمی کنند تا تکلیف طرح های منتخب برای اجرای قانون و تاسیس پتروپالایشگاه ها مشخص شود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تصمیم نهایی کمیسیون گفت: بعد از طرح موضوع در کمیسیون، اعضا بر ضرورت اجرای دقیق و کامل قانون تاکید کردند. از سوی دیگر، نمایندگان دولت نیز شامل سید حمید پورمحمدی(سازمان برنامه و بودجه)، هوشنگ فلاحتیان(وزارت نفت) و علیرضا ساعدی(هیات عامل صندوق توسعه ملی)، ضمن قبول ایراد نمایندگان، قول مساعد دادند که روند اجرای قانون را به سرعت  پیگیری خواهند کرد. 

شریعتی گفت: نهایتا با توجه به تاکیدی که اعضای کمیسیون انرژی مبتنی بر ضرورت تصویب تنفس خوراک در هیات امنای صندوق توسعه ملی دارند و با عنایت به مهلت ۱۰ روزه ای که کمیسیون برای طرح موضوع ماده ۲۳۴ در اختیار نمایندگان قرار داده، اعضای کمیسیون  تصمیم گرفتند همین مهلت را برای تشکیل جلسه و تصویب تنفس خوراک در اختیار دولت قرار دهند.

 این نماینده در پایان خاطرنشان کرد: بعد از این بازه زمانی ۱۰روزه نظر نهایی کمیسیون در خصوص اعمال ماده ۲۳۴ به هیات رییسه مجلس اعلام خواهد شد. امید است دولت از این فرصت استفاده کند و تنفس خوراک را در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی تصویب کند. در غیر این صورت بعد از این مدت زمان، نمایندگان روال عادی معرفی متخلفان از اجرای قانون به قوه قضائیه را پیگیری خواهند کرد.

پربیننده ترین لایحه مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شد شروط ایران برای بازگشت به تعهدات برجامی / تضمین صادرات ۲.۳میلیون بشکه نفت در روز تشکیل کارگروه ویژه تدوین قراردادهای صنعتی ایران و چین در مجلس/ رانت و تکانه‌های تورمی حاصل ساختار فعلی خودروسازی حقوق‌های نجومی کدام دستگاه‌ها محدود می‌شود؟ بررسی دلایل عدم اجرای کامل رتبه بندی معلمان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک برجام امنای صندوق توسعه ملی پتروپالایشگاه ها اعمال ماده ۲۳۴ کمیسیون انرژی اعضای کمیسیون اجرای قانون تنفس خوراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۲۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه (۱۲،۱۱،۹) اردیبهشت ماه برگزار می شود و موارد زیر در دستور کار این هفته صحن علنی مجلس قرار می گیرد:

در این هفته قرار است گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم (جداول بودجه) بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سودا گری و سفته بازی و طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم بررسی شود.

همچنین نمایندگان در هفته پیش رو ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی ‎در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار،گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) را بررسی می کنند.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده واحده قانون اصلاح بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران،گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش و فرهنگ و رسانه های جمعی و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی این هفته مجلس قرار می گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان، لایحه یک فوریتی الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۳) وگزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ‎ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت مالی ، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان و واحده گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی از دیگر برنامه های هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح یک فوریتی الحاق (۷) تبصره به ماده (۷) اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی ‎فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستور کار هفتگی مجلس در هفته جاری قرار گرفت.

متن کار دستور جلسات صحن علنی مجلس را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلیات جدول ۹ لایحه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • جدول هزینه‌های متفرقه بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت