Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@17:55:45 GMT

روسیه خواستار خویشتنداری ایران در حادثه نطنز شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۳۳۷۰

روسیه خواستار خویشتنداری ایران در حادثه نطنز شد

به  گزارش ایرنا، میخاییل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین بامداد روز سه شنبه در واکنش به توئیت «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین خطاب به وی خاطر نشان کرد: کاظم بزرگوار ما همه همچنان امیدواریم افرادی که این عمل خرابکارانه را مرتکب شدند  به آرزویشان برای ایجاد مشکل در روند احیای برجام نرسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 غریب آبادی در توئیت خود نوشته بود: غنی سازی در نطنز متوقف نمی شود و ایران با اجرای برخی تدابیر فنی در این هفته که در مورد آن به آژانس بین المللی انرژی اتمی اطلاع داده می شود، پاسخ خواهد داد. 

وی افزود: به سرعت جایگزینی برای دستگاه های سانتریفیوژ آسیب دیده پیدا شده است.

پیشتر نیز سفیر ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه غنی‌سازی در نطنز متوقف نشده است، اعلام کرد: فرایند جایگزینی ماشین‌های آسیب دیده IR-۱ با ۵۰ درصد قدرت غنی‌سازی بیشتر بلافاصله آغاز شد و ماشین‌های جدید نیز در این مجموعه نصب خواهند شد.

به گزارش ایرنا، «کاظم غریب‌آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در گفت‌وگویی تلویزیونی درخصوص برنامه ایران نسبت به خرابکاری در مرکز غنی‌سازی شهید احمدی روشن گفت: مسئولیت این خرابکاری برعهده رژیم صهیونیستی و حامیان آن است.

وی هدف از این خرابکاری‌ها را تضعیف روحیه و تلاش‌های دانشمندان هسته‌ای خواند و اظهار داشت: تجربه نشان داده که ایران اسلامی پس از این اقدامات مذبوحانه قوی‌تر از قبل ظاهر شده است. 

وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای نوشت: مسکو امیدوار است حادثه نطنز به "هدیه ای" برای مخالفان برجام تبدیل نشود.

به گزارش ایرنا، در بیانیه وزارت خارجه آمده است:اگر حادثه نطنز عامدانه و از روی قصد صورت گرفته باشد لازم به محکومیت شدید است.

وزارت امور خارجه روسیه گفت ، مسکو امیدوار است که حادثه تاسیسات نطنز در ایران مشکلات مشارکت کنندگان برجام در توافق هسته ای با هدف احیای مجدد توافق نامه ها را خدشه دار نکند.

در این بیانیه نوشته شده است مسکو امیدوار است انفجار نطنز روند مذاکرات برجامی را از بین نبرد.

براساس این بیانیه مسکو اظهار نگرانی کرده است که حادثه هسته ای ایران بر تلاش ها برای احیای برجام تأثیر بگذارد.

در این بیانیه آمده است: متخصصان ایرانی توانستند بصورت حرفه ای از پس عواقب انفجار در تأسیسات هسته ای نطنز بر آیند.

حمله روز یکشنبه در تاسیسات اتمی نطنز در حالی رخ داده که قدرت های جهانی در حال مذاکره برای بازگرداندن ایران و آمریکا به توافق هسته ای ایران هستند. این حمله خرابکارانه، با هدف توقف و به عقب برگرداندن  این مذاکرات است که  باعث تشدید تنش ها در خاورمیانه خواهد شد.

وزیر امور خارجه در پی خرابکاری اخیر از سوی رژیم صهیونیستی در تاسیسات غنی‌سازی نطنز به دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.

به گزارش ایرنا به نقل از اداره‌کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، در نامه  «محمدجواد ظریف» به «آنتونیو گوترش» آمده است: قصدم از نگارش این متن آن است که به اطلاع‌تان برسانم که در ساعات اولیه صبح ۱۱ آوریل ۲۰۲۱، یک خرابکاری خطرناک و غیرمسئولانه در شبکه توزیع برق کارخانه غنی‌سازی سوخت نطنز موجب خاموشی و اختلال در فعالیت این تأسیسات هسته‌ای که تحت پادمان و نظارت گسترده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشته است، شد.

وی ادمه داد: تدابیر مهار آلودگی به موقع و حرفه‌ای توسط مدیریت و کارکنان وظیفه‌شناس کارخانه غنی‌سازی سوخت نطنز و سازمان انرژی اتمی ایران از آنچه که می‌توانست به یک فاجعه انسانی و زیست محیطی مبدل شود، جلوگیری کرد.

این دیپلمات عالی‌رتبه با بیان اینکه حمله عامدانه به یک تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان – با ریسک بالای انتشار بالقوه مواد رادیواکتیو- یک اقدام مجرمانه تروریسم هسته‌ای است، اظهار داشت: از آنجا که این جنایت بین‌المللی می‌توانست تبعات احتمالی انسانی و زیست محیطی همه‌گیر داشته ‌باشد، آنانی که این اقدام بزدلانه را طرح‌ریزی کرده، دستور آن را صادر کرده، در آن مشارکت کرده و آن را اجرا کرده‌اند، مرتکب یک جنایت جنگی شده‌اند؛ جنایتی که نباید بدون تنبیه باقی بماند.

برچسب‌ها برجام روسیه نطنز کاظم غریب آبادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه نطنز برجام روسیه نطنز کاظم غریب آبادی اخبار کنکور گزارش ایرنا انرژی اتمی غریب آبادی بین المللی غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۳۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند

به گزارش قدس آنلاین وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده با مخالفت با تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در مورد اسرائیل، ریاکاری می‌کند، اما از حکم دادگاه برای دستگیری ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه حمایت کرد.

 دیوان کیفری بین‌المللی که می‌تواند افراد را به جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی متهم کند، در حال بررسی جنگ غزه است که اکنون در هفتمین ماه خود قرار دارد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید دیروز دوشنبه گفت که ایالات متحده از تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی درباره اسرائیل حمایت نمی‌کند و معتقد است که دادگاه صلاحیت ندارد.

این در حالی است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا سال گذشته گفت که تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت پوتین موجه است. ایالات متحده جزئیات جنایات جنگی ادعایی روسیه در اوکراین را با دیوان کیفری بین المللی در میان گذاشته است.

روسیه می‌گوید صدور حکم علیه پوتین، تلاش بی‌معنی غرب برای لکه‌دار کردن اعتبار روسیه است و جنایات جنگی در اوکراین را رد می‌کند. 

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه امروز سه شنبه در پستی در تلگرام گفت: واشنگتن به طور کامل از صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری علیه رهبری روسیه حمایت می‌کند. اما «نظام سیاسی آمریکا مشروعیت این ساختار را در رابطه با خود و ماهواره‌هایش به رسمیت نمی‌شناسد» و افزود که چنین موضعی از نظر فکری «پوچ» و ریاست.

کرملین صدور حکم قضایی علیه پوتین را ظالمانه و از نظر قانونی باطل خوانده است، زیرا روسیه معاهده‌ای را که دیوان کیفری بین المللی را ایجاد کرده است، امضا نکرده است.

اسرائیل عضو دیوان بین المللی کیفری نیست، در حالی که سرزمین‌های فلسطینی در سال ۲۰۱۵ به عنوان یک کشور عضو پذیرفته شدند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه گفت که هر گونه تصمیم دیوان بین‌المللی کیفری بر اقدامات اسرائیل تأثیری نخواهد گذاشت، اما سابقه خطرناکی را رقم خواهد زد.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش داده اند که مقامات اسرائیلی نگران هستند که دادگاه حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد را به اتهام نقض قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه صادر کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  •  رشد ۴۶ درصدی جمع‌آوری زکات فطره و کفاره در نطنز 
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • سازمان ملل خواستار تحقیقات مستقل درباره گورهای دسته جمعی در غزه شد
  • روسیه: آمریکا در مورد اقدام دادگاه لاهه علیه اسرائیل ریا می‌کند
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خشم مردمی از برداشتن حجاب یک دانشجوی معترض توسط پلیس آمریکا
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران